Yogiskt - En Podd Om Yoga Och Meditation

Informações:

Sinopsis

Välkommer till Yogiskt - podden där yoga, meditation och yogisk livsstil är i fokus. Yoginisarna Cecilia Humble och Jenny Andersson är dina värdar. Yogiskt hittar du också på webben, youtube och instagram under yogiskt.se.

Episodios

 • 175: Intervju: Vevve Jäderlund

  24/10/2019 Duración: 59min

  Nu sänder vi den efterfrågade och efterlängtade intervjun med yogaläraren, yogainfluencerna och teacher trainern Veronica "Vevve" Jäderlund! Vårt underbara samtal handlade om kontrollbehov, att vara annorlunda och om att vara tillräckligare än tillräckligast! Missa inte charmiga, bjussiga och superhärliga Vevve! Kram fina yogisar!

 • 174: Om kontrollbehov

  17/10/2019 Duración: 44min

  Idag pratar vi om kontrollbehov - rädslan bakom och ansvaret framför. Och vad som händer när man stör "flowet" genom att gå in och styra och när man behöver kliva in med hela kroppen.  Häng med, fina yogisar!

 • 173: Interview with Sharath Jois

  10/10/2019 Duración: 40min

  Yogiskt fick den unika möjligheten att sitta ned med Sharath Jois som egentligen inte behöver vidare introduktion. Denna otroliga ashtangayogalärare, Paramaguru och huvudlärare på KPJAYI i Mysore i Indien. Vi fick möjligheten att träffa en pragmatisk, jordnära och glad yogi som vill göra ashtangayogan mer inkluderande. Och som har  skrivit en bok! Missa inte samtalet med Sharath Jois.

 • 172: Piedstaler

  26/09/2019 Duración: 46min
 • 171: Intervju med Lisa Lalér

  19/09/2019 Duración: 50min

  Lisa Lalér - vilken lärare, vilken ashtangi! Och vilket härligt, varmt och inspirerande samtal vi fick äran att ha med henne. Vi pratade om känsloklumpar och hur man tar sig an dem, vad väntan kan göra för en - fast det känns motigt och hur det känns när man hittar hem. Missa för allt i världen inte Lisa. Sat Nam vackra yogisar

 • 170: Hösten är här!

  12/09/2019 Duración: 41min

  Härliga höst! Nu smyger vi igång hösten med ett tillbaka-avsnitt. Lite lågmält, eftertänksamt... och kanske lite snurrigt får man nog säga.  Det handlar om elementen, om intentioner och fokus. Och yoga såklart. Så roligt att vara tillbaka. Vi har verkligen saknat er. Sat Nam fina yogisar!

 • 169: Sommar!

  21/06/2019 Duración: 54min

  Äntligen sommar! Ljuset, den gröna energin, eldelementet... och sommarsolståndet med allt vad det är... det är dagens yogiska ämnen! Och sedan blir det lite om känslomässig baksmälla och våra naturliga flöden - i livet, i naturen, i universum och i andetaget. Glad midsommar - nu tar vi sommaruppehåll. Sat Nam finast yogisar!

 • 168: Fritt och rätt. Om att välja.

  13/06/2019 Duración: 01h06min

  Vi väljer hela tiden. Oavsett om vi förstår det eller är medvetna om det. Idag pratar Cecilia och Jenny om val och valsituationer... eller "kvalsituationer" som man kanske ibland vill kalla dem. Vi pratar om att upptäcka alla dessa val, att hantera dem, att bryta valmönster och hur man kan veta om ett val kommer från egot eller från hjärtat. Och kan man alltid lita på magkänslan? Sat Nam vackra yogisar!  

 • 168: I en trygg famn. Om Ishvara Pranidhana

  09/06/2019 Duración: 59min

  Att tryggt vila i att allt ordnar sig, att överlämna sig till universums (eller vad vi nu väljer att kalla det) famn, vilande i vetskapen om att vi är omhändertagna, är ett sätt att beskriva den sista av våra fem Niyamas - Ishvara Pranidhana. Med tidigare yamas och niyamas som plattform kan vi ta det sista steget. Idag pratar vi om överlämnande och yogisk frihet. Det enklaste och det svåraste på en och samma gång. Häng med oss vackra yogisar!

 • 166: Att se oss själva in i själen. Om Svadhyaya.

  23/05/2019 Duración: 51min

  Frågan "Vem är jag?" är kanske den djupaste spirituella fråga vi kan ställa oss. Vi får leta genom tider och erfarenheter för att nå den. Kanske också förhålla oss till att vi är frågan, svaret och frågeställaren. Svadhyaya, fjärde och nästa sista niyamasen handlar om självreflektion och självstudier. Alla de yamas och niyamas som kommit före har krattat manegen för att vi ska kunna se oss själva rakt in i själen. Sat Nam vackra yogisar.

 • 165: Att lossa greppet. Om Aparigraha

  17/05/2019 Duración: 54min

  Aparigraha. Den femte och sista yamasen handlar om att inte greppa efter saker, att inte hålla fast eller låta sig fastna i sådant vi inte behöver. Att inte vara girig är ett annat sätta att beskriva Aparigraha. I dagens Yogiskt pratar vi om hur Aparigraha handlar om trygghet, frihet och bygger på att allt förändras. Häng med oss fina yogisar!

 • 164: Yogisk no pain, no gain. Om Tapas

  09/05/2019 Duración: 49min

  Det här med att rikta sin inre energi mot sitt högre syfte, att ihärdigt hålla i det trots att det skumpar på vägen, det ger oss en vink om vad Tapas är. Disciplin, eld och mod är andra aspekter. Eller gå tillbaka till sin inre önskan när motstånden reser sig. Det, kära vänner är vad Cecilia & Jenny samtalar om i dagens Yogiskt. Sat Nam!

 • 162: Skapa utrymme! Om Saucha.

  25/04/2019 Duración: 56min

  Saucha betyder renlighet eller renhet.  Att hålla kropp, sinne och omgivning rena handlar om helt andra saker än klinisk fläckborttagning eller försök att vara felfri. Det handlar om att skapa utrymme för prana, livsenergi, att flöda. Vi gillar tanken på Saucha och livet som en trädgård vari vi med öm varsam hand skapar förutsättningar för att det vackra ska kunna växa och blomma ut. Och för det behöver vi både vattna och rensa ogräs kontinuerligt. Idag pratar vi alltså om den yogiska värdegrunden, niyaman, Saucha och vad som händer när vi väljer att hålla den högt i livet. Och hur man går tillväga. Sat Nam, finfina yogisar!

 • 161: Nöjd, nöjdare, santosha!

  18/04/2019 Duración: 53min

  Santosha - belåtenhet, förnöjsamhet, att vara nöjd är i fokus i dagens avsnitt av Yogiskt. Tvärtemot vad man kanske skulle kunna tro är santosha inte ett passivt tillstånd som man kanske har tur att känna. Santosha byggs av ljus, fokus på det positiva och tacksamhet. Det är vara medveten om det vackra i det vi har och insikten om att vi ju redan har allt vi behöver. Gräset är inte grönare någon annanstans. Häng med fina yogisar! 

 • 160: Att ta det som inte är givet.. Asteya

  11/04/2019 Duración: 49min

  I Dagens Yogiskt pratar vi om när vi tar sådant som inte är vårt att ta; det handlar inte bara om det uppenbara - andras saker - utan också sådant som andras idéer, tid, uppmärksamhet, sinnesro eller utrymme för känslor. Som att tala om för någon hur hen borde känna för att ta ett exempel. Vi pratar alltså om Yoga Sutrans tredje Yama: Asteya. Vid första anblicken så enkel och självklar. Vid andra anblicken not so much. Låt oss utforska tillsammans fina yogisar! Sat Nam!

 • 159: Intervju med Josephine Selander

  04/04/2019 Duración: 01h07min

  Idag sänder Yogiskt det underbara samtalet med varma, urhärliga yogaläraren, teacher trainern, författaren och skaparen av Virya Yoga - Josephine Selander. Det blev ett innerligt, roligt och vindlande samtal om känslor, känslohistoria, yogan och allmän andlighet i Josephines kök. Ja just det vi pratade en del yogafilosofi som något att hålla sig i i vardagen också. Tack snälla Josephine för att du kom till Yogiskt och delade med dig av dina insikter och erfarenheter. Sat Nam fin yogisar!

 • 157: Tankar. Dåtid. Framtid. Nutid.

  21/03/2019 Duración: 49min

  Cecilia & Jenny pratar idag om frigörelse från tankar och vad som händer med oss när vi släpper det gamla, slutar försöka springa i förväg till framtiden och stannar kvar där vi faktiskt alltid är, i nuet. Allt i ljuset av Eckhart Tolles bok: The Power of Now. Vi pratar också om de identiteter vi knåpat ihop själva och hur mycket de påverkar oss. Känner du till dina egna identiteter och vad de innehåller? Häng med fina yogisar!

 • 156: Intervju med Viveka Pasquier

  14/03/2019 Duración: 01h09min

  Dags för ert kärt återseende! Fantastiska kundaliniyogadrottningen, teacher trainern och tillika vår lärare Viveka Pasquier kom tillbaka till Yogiskt för att prata om fördjupat medvetande, ökad medvetenhet och hur sinnet förändras på meditationens väg. Healing, insikter och en hel del skratt blev det också. Och just det - lite om det här med gudomlig avslappning också. Häng med oss, vackra yogisar!

 • 155: Interview with Maya Fiennes

  07/03/2019 Duración: 57min

  Our interntaitonal series continues: today's episode features kundaliniyoga teacher extraordinaire,  creator of KundaDance, composer, musician and author Maya Fiennes! We had a fantastic conversation with Maya about presence, inspiration, digging deep into self-love and happiness when she was in Stockholm for a much appreciated immersion in kundaliniyoga and KundaDance. Thank you Mayafor taking the time to sit down with us!

 • 154: Djup helande avslappning. SNR.

  21/02/2019 Duración: 51min

  I den djupa helande avslappning som Sat Nam Rasayan innebär, kommer vi till en jämvikt - ett slags nolläge - där vi jämnar ut alla yttre och inre intryck. Vi expanderar och tillåter utrymme för allt som är just nu. Fullständigt närvarande, meditativt alerta och i djup avslappning. I den vibrationen kan vi hela och bli helade. Jenny och Cecilia diskuterar allt detta men också att fördjupa sin meditation och och den utbildning inom SNR som Cecilia påbörjade i november 2018. Följ med oss ut på djupt vatten. Sat Nam vackra yogisar!

página 1 de 9