Relaas

Informações:

Sinopsis

RELAAS is een plaats voor waar gebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Eigen verhalen die boeien, ontroeren of ontspannen.

Episodios

 • Klodeta kan niet snel genoeg thuis zijn

  05/08/2021 Duración: 17min

  5 jaar. Zo oud is Klodeta wanneer ze samen met haar familie aan een reis begint. Het wordt een tocht die hun zo ver brengt dat ze niet altijd weten of ze het einde ooit halen. Illustratie door Morgane Staelens.

 • Hanne weet het gewoon

  29/07/2021 Duración: 16min

  Vraag niet aan Hanne hoe ze sommige dingen weet. Het is een gevoel. Plots weet ze gewoon iets. Misschien kan je het een zesde zintuig noemen.

 • Heleen leert 'dobedobedo'

  15/07/2021 Duración: 19min

  Heleen is een bezige bij. Het leven gaat aan een stevig tempo vooruit en Heleens dagen zijn goed gevuld. Ondanks veel signalen vindt Heleen het moeilijk om het rustiger aan te doen. Tot op het moment dat ze wordt verplicht om 'dobedobedo' aan te leren.

 • Leen, van de familie specht

  09/07/2021 Duración: 11min

  Het lijkt bijna een stukje magisch realisme, het verhaal dat Leen vertelt over haar grootmoeder.

 • Steve heeft er geen oog voor

  01/07/2021 Duración: 15min

  Steve moet zijn legerdienst doen, iets waar hij echt geen zin in heeft. Nochtans zou zijn vader heel trots zijn. Op het geneeskundig onderzoek wordt al snel duidelijk of hij een toekomst heeft in het leger.

 • Luc, de laatste lifter

  24/06/2021 Duración: 19min

  Luc kijkt terug op zijn leven als lifter. Al sinds zijn jonge jaren maakt hij zo de meest verrassende ontmoetingen mee.

 • Ann staat daar weer

  03/06/2021 Duración: 18min

  Ann krijgt als tienjarige een zus erbij en later een broer. Ze is niet meer alleen in het leven en draagt graag zorg voor haar jongere zus en broer. Plots komt verdriet op de proppen. Niet één keer, maar meerdere keren. Ann vertelt hoe verdriet en geluk in harmonie hun plaats vinden in haar leven.

 • Wouter ziet de dingen dubbel

  27/05/2021 Duración: 16min

  Wouter heeft een angst voor van alles en nog wat. Fobieën horen bij hem. Wanneer hij na een avondje uit naar de dokter moet, begint zijn confrontatie met zijn doktersfobie.

 • Laurens, de hartelijke herbergier

  20/05/2021 Duración: 22min

  Er kwam veel volk langs in het Spaanse studentenhuis van Laurens. Het verhaal van één van de passanten heeft hij met zich meegenomen.

 • Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #14

  13/05/2021 Duración: 13min

  Sinds het begin van de coronapandemie houdt Relaas op zondag een verhalencarrousel. Via een Zoom-sessie komen vertellers en luisteraars samen. Het is het ideale moment voor een verteller om eens te testen of een verhaal 'vertelbaar' is. Uit deze carrousel halen we vandaag twee verhalen. Het verhaal van Patrice toont echt dat je soms op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent. Stijn daarentegen was wel op een goede plaats, maar toch speelt bij hem ook het moment hem parten.

 • Het knetterend boeket van An

  06/05/2021 Duración: 17min

  An kreeg jarenlang allerlei adviezen over haar relatiestatus. Desondanks is ze op dat vlak heel trouw gebleven aan haar eigen idealen, en dat leverde haar niet alleen een goed verhaal op. Ben je benieuwd naar het bedrijf waar An over vertelt? Hier vind je meer info: https://butterflymoments.be/

 • Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #13

  29/04/2021 Duración: 17min

  Eén zondagavond in de maand is het tijd voor een Zoom-sessie. Dan zitten we virtueel samen en houden we onze verhalencarrousel. Het is het ideale moment voor een verteller om eens te testen of een verhaal 'vertelbaar' is. Uit deze carrousel halen we vandaag twee verhalen die beiden over toevallige ontmoetingen gaan. Sam en Diane vertellen hun relaas.

 • Het mijnlicht van Eva

  22/04/2021 Duración: 17min

  Ver weg van hier en van iedereen die ze kent, ontdekt Eva iets heel kostbaar.

 • Relaas Presenteert Onderhuids - Michiel

  08/04/2021 Duración: 19min

  Relaas presenteert de podcast Onderhuids. In deze podcast vertellen mensen over hun ervaringen met racisme en discriminatie. Het is fijn dat je even de tijd neemt om te luisteren naar deze persoonlijke verhalen. Ze werden verteld ter gelegenheid van de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Deze verhalen zijn niet nieuw, maar het is belangrijk dat we ze blijven vertellen. Soms is het duidelijk, maar veel vaker vindt racisme onderhuids plaats. De impact ervan is groot en dat besef je niet altijd. Daarom moeten we blijven vertellen, en vooral: blijven luisteren. Onderhuids is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stad Brugge en de organisaties Brugge United Against Racism en Relaas. Dit is het verhaal van Michiel. De andere drie verhalen kan je terugvinden via Spotify (podcast 'Onderhuids').

 • Het verborgen-broodverhaal van Christel

  03/04/2021 Duración: 21min

  Begin deze eeuw werd in Libië een aantal jaren sterk ingezet op toerisme. Christel was één van de nieuwsgierigen die het land ging verkennen. Maar ze kon niet volledig proeven van de cultuur daar.

 • Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #12

  26/03/2021 Duración: 21min

  We kruipen nog steeds één zondagavond in de maand gezellig virtueel samen voor de verhalencarrousel. Daar werden deze 2 coming-of-age-verhalen gedeeld, van Janne en van Karen Van Peteghem.

 • Relaas presenteert Onderhuids

  21/03/2021 Duración: 24min

  Relaas presenteert de podcast Onderhuids. In deze podcast vertellen mensen over hun ervaringen met racisme en discriminatie. Het is fijn dat je even de tijd neemt om te luisteren naar deze persoonlijke verhalen. Ze werden verteld ter gelegenheid van de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Deze verhalen zijn niet nieuw, maar het is belangrijk dat we ze blijven vertellen. Soms is het duidelijk, maar veel vaker vindt racisme onderhuids plaats. De impact ervan is groot en dat besef je niet altijd. Daarom moeten we blijven vertellen, en vooral: blijven luisteren. Onderhuids is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stad Brugge en de organisaties Brugge United Against Racism en Relaas. Dit is het verhaal van Beryl. De andere drie verhalen kan je terugvinden via Spotify (podcast 'Onderhuids').

 • Dre parkeert zijn camper

  14/03/2021 Duración: 20min

  Dat knikkende knieën en kriebels in de buik niet alleen voor tieners zijn, vertelde Dre tijdens k’luister, een sfeervol zondagochtend-evenement in de foyer van de Koninklijke Stadsschouwburg in Brugge.

 • Tessa heeft er schijt aan

  04/03/2021 Duración: 19min

  Het is iets universeels: iedereen laat wel eens een scheet. Toch is het vaak een drempel voor Tessa.

 • Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #11

  22/02/2021 Duración: 20min

  Ze wonen op een steenworp van elkaar en maakten allebei een heel bijzondere ontmoeting mee. Deze twee verhalen werden verteld op de verhalencarrousel van de Machariusbuurt, zonder twijfel één van de gezelligste woonwijken van Gent. Met de hulp van Relaas organiseerden ze een online verhalencarrousel. Voor en door buurtbewoners, al was de rest van de wereld ook meer dan welkom.

página 1 de 11