Gästlistan I P2

Informações:

Sinopsis

Välkända musikprofiler delar med sig av den musik som format dem som artister och människor. Ansvarig utgivare: Hanna Toll

Episodios

 • Trösten i Schumann och glädjen över att vara en ko

  Trösten i Schumann och glädjen över att vara en ko

  16/08/2015 Duración: 17min

  I sitt andra program bjuder Mikael Samuelson på en vacker visa. Det blir Beatles, den danske tenoren Aksel Schiötz och en svängande Rubinstein bland annat. En bra personlig blandning som sänds även på tisdag kl 14.57 i P2 Musik.

 • Mikael Samuelson tar över gästlistan

  Mikael Samuelson tar över gästlistan

  19/07/2015 Duración: 19min

  Samuelson är en av Sveriges mest mångsidiga artister. Vissångare, violinist, skådespelare, operasångare, kompositör, diktare och Sveriges meste 'Fantomen på operan'. Mikael Samuelson kommer både att bjuda på sina favoritverk och sjunga själv live i studion. Missa inte Gästlistan!

 • Anna Larsson tar med oss till stormens London

  Anna Larsson tar med oss till stormens London

  21/06/2015 Duración: 29min

  Gästlistan i P2 med Anna Larsson. Sänds även på tisdag kl 14.57 i P2 Musik. "Vi befinner oss i ett stormigt England, en ö i havet som visserligen tillhör Europa geografiskt men som befinner sig ljusår i från oss på alla sätt. I och omkring England stormar det, i London vänder sig paraplyerna ut och in. Hör stormen i den här musiken, stormen i hjärtat hos den fina damen som hälsar oss med ett Yes, love, what are you havin'? på caféet, där toasten med beans och baconet, och det bäcksvarta teet med socker och mjölk smakar exakt som det alltid har gjort, taxibilarna ser ut som från en annan tid och man blir tilltalad som love och milady på caféerna. Stormen i London."

 • Berlin och det vackraste vemodet

  Berlin och det vackraste vemodet

  24/05/2015 Duración: 23min

  Hurrudu! 50-talet ringde, din förrrrbaskade pianist, och ville ha sitt tempo tillbaks! I dagens gästlista berättar Anna Larsson hur allt startade - med en misslyckad provsjungning i Berlin. Anna Larsson tar med oss till ännu en av sina favoritstäder: Berlin- Världens mest moderna stad, samtidigt kanske den stad som står djupast med fötterna i 1900-talets historia. Det som hänt i Europa de senaste hundra åren har Berlin upplevt i närbild. Fattigdom, krig, uppbyggnad, isolering, frigörelse. Det kanske har skapat ett behov av konstnärlig framåtanda, vad vet jag, för här finns ett sprakande kulturliv, ett revolterande, livsbejakande uttryck.I Gästlistan berättar Anna om artister hon mött, och om röster som är inspirerande vackra. Berlin är staden där hon hittar världens bästa falaflar eller sjunger roller som Erda i Wagner Rhenguldet, fastspänd i en hiss fem meter ovanför scenen: - Nu sitter jag fast, och jag, som gjort detta några gånger hör att det är tre sidor kvar i klaverutdraget. Står och andas lugnt, bit

 • Upplev Wien med operastjärnan Anna Larsson

  Upplev Wien med operastjärnan Anna Larsson

  26/04/2015 Duración: 23min

  Anna Larsson tar med oss till musikens huvudstad i sitt första program. Det handlar om musik, mat och möten i Wien. Sänds även på tisdag kl 14.57 i P2 Musik. "Första gången jag sjöng Mahlers musik i Mahlers sal musikverein var jag obeskrivligt lycklig, sen dess har det blivit många gånger. Jag har suttit och hostat och sippat varmt te, vrålförkyld mellan altariorna i Messias. Jag har stått bredvid en tvärhand hög Tony Pappano och sjungit på nån slags ryska som ingen av oss förstod, jag har fnissat under den där högtidliga stunden före solistens och dirigentens entré, när orkestern har stämt och salen är knäpptyst, åt stränge Maestro Riccardo Mutis minspel när han inte kan låta bli att dra en liten ekivok vits har du hört den där om nunnan som?

 • Rösten som kan förändra världen!

  Rösten som kan förändra världen!

  29/03/2015 Duración: 21min

  Rickard Söderbergs tredje program handlar om musik och röster som kan göra världen bättre för oss alla. "Det finns olika sätt att använda rösten. När jag gick på operaskolan var detta vårt fokus; att använda rösten. Fast målet var ett helt annat än det jag har idag. Då handlade det om idrott - det var en kamp om att sjunga snabbast, högst, längst. Svårast vann. Svagast förlorade självförtroendet. Inte en enda person talade med mej då om att bygga en ny framtid för en konstform som är värd att älskas.  Vi lärde oss att sjunga; men vi lärde oss inte att använda rösten."

 • Lyssna mellan raderna!

  Lyssna mellan raderna!

  01/03/2015 Duración: 20min

  Rickard Söderberg är tillbaka med en ny lista och han tar bland annat han med oss till en magnifik teater i San Francisco. Vi rider en dataspelshäst och drömmer om nya musikaliska världar!

 • En premiär som bryter gränser!

  En premiär som bryter gränser!

  01/02/2015 Duración: 24min

  Rickard Söderberg bjuder på musik som bryter gränser. I premiären av Gästlistan i P2 har Rickard satt ihop en lista där Martha Argerich möter Madonna. Barbra Streisand sjunger Debussy och så hör vi en gammal hemlig kärlek - en violinkonsert av Howard Blake.