Et Dyreliv

Informações:

Sinopsis

Hele Danmarks Doktor Dyregod, dyreadfærdsspecialisten Anette Røpke sætter ord på danskernes kæreste eje, nemlig vores kæledyr.

Episodios

 • Highligts Et Dyreliv med grise

  Highligts Et Dyreliv med grise

  30/10/2016 Duración: 55min

  Et Dyreliv har i dagens program fokus på grise. Anette får besøg af filmgrisen Harry, der elsker at se tv og minigrisen Brunhilde. Vi skal også på besøg hos Zentropas Peter Aalbæk, der afliver sine egne grise ved at skyde dem på klods hold med en salonriffel. Herudover taler vi om grisens intelligens med dyrevelfærdsforkæmper Jette Rosenkvist og formand for Det Dyreetiske Råd, Bengt Rosenkvist.

 • Thorshøjgård

  Thorshøjgård

  09/09/2016 Duración: 54min

  Ved Dronningmølle i Nordsjælland ligger en af Danmarks ældste biodynamiske landbrug Thorshøjgård. Her gør Niels Stokholm og Rita Hansen en dyd ud af at opdrætte de Røde Danske Malkekvæg i overensstemmelse med deres instinkter og i balance med naturen, og det er noget, der kan smages på kødet. Rita og Niels leverer nemlig oksekød til ingen ringere end Restaurant Noma. I sidste udgave af Et Dyreliv er Anette taget på besøg på den rødmalede gård, der blev danmarkskendt, da Phie Ambo i 2014 lavede den prisvindende dokumentarfilm ”Så meget godt i vente,” om en af de mest idealistiske bondemænd i Danmark. Omgivet af høns og køer taler Anette og Rita om bæredygtigt landbrug og om en instinktiv evne til at forstå tyresprog.

 • Knuthenborg Safaripark

  Knuthenborg Safaripark

  03/09/2016 Duración: 54min

  Et Dyreliv er taget til Anettes hjemstavn, Lolland, for at besøge dyrene i Knuthenborg Safaripark. På en af årets første efterårsdage tager adfærdsbiologen Lisbeth Høgh Anette med på safari i sin mørkegrønne Land Rover. En safaritur, der foregår på dyrenes præmisser vel og mærke, hvilket betyder, at man må køre pænt udenom, når et dovent æsel er faldet i staver midt på vejen.Med udsigt til næsehorn i sjove stillinger, nysgerrige ulve og frække lemurer tager de to dyrevenner en snak om dyreetik og menneskets fremmedgørelse fra naturen.

 • Et Dyreliv uge 34, 2016

  Et Dyreliv uge 34, 2016

  27/08/2016 Duración: 55min

  Det handler i dag om biodiversitet og artsdiversitet. På den økologiske biodiversitetsgård, Knuthenlund, arbejder de blandt andet med bevaring af de gamle husdyrracer - som den røde danske malkeko og den sortbrogede danske landracegris. Anette Røpke har besøg af godsejer på Knuthenlund, Susanne Hovmand-Simonsen, og konsulent ved gården, agronom Karsten Snitkjær.

 • Et Dyreliv uge 33, 2016

  Et Dyreliv uge 33, 2016

  19/08/2016 Duración: 54min

  Et Dyreliv har besøg af skuespiller Ellen Hillingsø og hendes veninde Louise Paulsen.De har kendt hinanden i mange år, og deres venskab startede for 12 år siden, da Louise var barnepige for Ellens børn.Men de er ikke de eneste i studiet, der har et særligt venskab – det har deres to hunde Bertha og Purdey også.Senere i programmet kommer klinisk diætist, Maria Felding, på besøg. Hun vil blandt andet fortælle om, hvilke proteiner man kan spise, hvis man lever som veganer.

 • Et Dyreliv uge 32, 2016

  Et Dyreliv uge 32, 2016

  13/08/2016 Duración: 55min

  Susanne Hovmand-Simonsen fra godset Knuthenlund på Lolland skulle både forbi Australien, Odense, Et kunststudie og en karriere hos Lauritz.com før hun vendte hjem til godset. Og så transformerede hun det til et økologisk landbrug med fokus på diversitet og empati og at alle processer i dyrkning af afgrøder, opfostring af besætning og omformning af råvarer til madvarer sker med omtanke og på selve gården, der også kan besøges. Glade dyr, ansatte og prisbelønnede oste og pølser er en konsekvens. Midt i det hele byggede hun et mejeri og manglede en mejerist. Ham fandt hun til en gammel elevfest på den lokale folkeskole. Og det var Jesper, som hun havde gået i klasse med i 9 år og ikke set i 20. Nu er de gift og har fået to børn og driver godset sammen.

 • Et Dyreliv uge 26, 2016

  Et Dyreliv uge 26, 2016

  02/07/2016 Duración: 55min

  I det sidste program inden sommerpausen får Anette Røpke besøg af Camilla Brøgger fra Trend Dog, der gør os klogere på, hvilke naturlige produkter man kan give dyrene, hvis de er blevet ramt af lus eller flåter. Louise Paulsen gæster også studiet, og hun fortæller blandt andet om sin Instagram profil ’Postmilkgeneration’, hvor hun inspirerer andre til at leve veganisk. Anette Røpke

 • Et Dyreliv uge 25, 2016

  Et Dyreliv uge 25, 2016

  25/06/2016 Duración: 55min

  Et Dyreliv handler om udrydningstruede orangutanger. Anette Røpke har besøg af Radio24syv journalist Mette Meldgaard og direktøren for Red Orangutangen, Claus Staunstrup Nilsson. Mette Meldgaard har i forbindelse med et TV program til DK4 været i Borneo og besøgt Nyrau Menteng, rehabiliteringscenteret for orangutanger. Det fortæller hun om i programmet. Direktøren for Red Orangutangen, Claus Staunstrup Nilsson fortæller om det arbejde der bliver gjort for at bevare orangutangerne. I TAT handler det om at reagere på sin mavefornemmelse, hvis man fornemmer at et dyr fx er syg. Anette Røpke

 • Et Dyreliv uge 24, 2016

  Et Dyreliv uge 24, 2016

  18/06/2016 Duración: 55min

  "Grise er ligesom mennesker. Vi er ligeglade med hvem der dør omkring os bare vi selv kan blive ved med at rage til os". Peter Ålbæk afliver sine grise ved at skyde dem på klods hold med en Salonriffel i Magnum størrelse iført lyddæmper. De er opfostret på madaffald fra Zentropas kantine. Peter er fan af grisen og på trinene foran fordøren ind til gården i Herfølge står der en keramikgris med vinger. Et Dyreliv er atter taget på landet. Anette Røpke

 • Et Dyreliv uge 23, 2016

  Et Dyreliv uge 23, 2016

  10/06/2016 Duración: 54min

  Et Dyreliv har i dagens program fokus på grise. Det skal blandt andet handle om grisens intelligens, op mod hvordan vi holder dem i praksis. Til at diskutere dette er Bengt Holst og Jette Rosenkvist i studiet. Jette Rosenkvist er dyrevelfærdsforkæmper og Bengt Holst er formand for Det Dyreetiske Råd, der er et uafhængigt råd nedsat under Miljø- og Fødevareministeren. I studiet er også eventyrfortælleren Else Marie Kristensen sammen med minigrisen Brunhilde.

 • Et Dyreliv uge 22, 2016

  Et Dyreliv uge 22, 2016

  04/06/2016 Duración: 54min

  Et Dyreliv får besøg af den tjekkoslovakiske ulvehund Linari og ejeren og opdrætteren Ivalo Ravn. De skal blandt andet tale om hvilken forskel der er på ulve og hunde, og hvad man skal være opmærksom på, når man har en ulvehund. Senere rådgiver Anette en lytter, som har en udfordring med sin hund, der stresser når de er til svømning. Anette Røpke

 • Et Dyreliv uge 20, 2016

  Et Dyreliv uge 20, 2016

  21/05/2016 Duración: 55min

  Solen skinner, fuglene kvidrer og hestene slænger sig på Rørmosegård nær Ishøj, hvor Maria Dalsgaard Cheung driver sit landsted med fokus på heste og Akademisk Ridekunst. Anette Røpkes 5-årige frederiksborgerhingst Gulliver Svinding er nu nået til det stadie, hvor han skal rides til og det skal ske på en helt særlig måde. Anette Røpke

 • Et Dyreliv uge 19, 2016

  Et Dyreliv uge 19, 2016

  13/05/2016 Duración: 53min

  Bent Brenderup er tilbage i Et Dyreliv. Foran Anettes mange heste, hvoraf nogle af dem er Frederiksborgere, tager de to en snak om den næsten uddøde race og arbejdet med at vedligeholde både avlsarbejde og andre traditioner omkring ”kongernes heste”.

 • Et Dyreliv uge 18, 2016

  Et Dyreliv uge 18, 2016

  06/05/2016 Duración: 54min

  Ugler har indtaget Radio24syv. Det sætter alting i stå når Joan Dusi fra Ugleriget ankommer med My, Molly og Ullu. De er alle tre tamme og slet ikke til at stå for. My er en pygmæugle, Molly er en Brilleugle og Ullu er en Indisk Hornugle. Lær uglerne bedre at kende og find ud af hvad der skal til for at holde en tilfreds ugle i fangenskab.Kirsten og den smukke Lagotto hund, Maggie kommer også ind til både Et Dyreliv og alle uglerne. Maggie kommer blandt andet ikke når Kirsten kalder, så det har hun lige brug for lidt tips og tricks til at lave om på.

 • Et Dyreliv uge 17, 2016

  Et Dyreliv uge 17, 2016

  30/04/2016 Duración: 55min

  Dyrlæge Birgitte Langvad fra akupunkturhuset Nucleus. arbejder blandt andet med akupunktur til dyr og kender meget til den kinesiske tankegang og behandlingsmetoder. Morten Krabbe fra Human-balance.dk importerer indiske urter og arbejder ud fra det indiske Ayurveda fundament. Sammen med Anette giver de et omfattende indblik i deres erfaringer med kinesiske og indiske urter og behandlingsmetoder evt. i kombination med ordinær medicin og behandling. Anette Røpke

 • Et Dyreliv uge 16, 2016

  Et Dyreliv uge 16, 2016

  21/04/2016 Duración: 54min

  Sangeren Erann DD er vokset op med et æsel, han samler på gamle døre og kan godt lide store og mange dyr. Helt undtagelsesvist har han taget sine to blå Grand Danois Fersken og Luli med ind til byen og til Radio24syvs studier. Allerede før elevatoren og trappeopgangen er det et projekt, man er tæt på at fortryde. Hør Anette give Erann gode råd til hundenes træning og om hvordan det var engang at være kommet til at sige ja til at passe 13 Grand Danois hundehvalpe og om han har fortrudt at han nu har to.

 • Et Dyreliv uge 15, 2016

  Et Dyreliv uge 15, 2016

  15/04/2016 Duración: 54min

  Et dyreliv - nu med talende papegøje! Papegøjer er blevet poplære kæledyr, men der er desværre mange, der ikke kender til papegøjernes behov. Derfor er der mange papegøjer, der er ensomme, fejlernærede og ikke får nok motion. Det fortæller den første gæst om. Det er Suz Nordleif Hansen, formand for Dansk Papegøje Forening, og hun har den snakkesalige papegøje, Tjugo, med i studiet. I anden del af programmet, er Fhinn Yhde og brevduen, Onslow, på besøg. Sæsonen for brevdue-kapflyvning er nemlig lige om hjørnet, og det skal blandt andet handle om, hvordan brevfuglene orientere sig. The Animal Talk handler om fugles bevidsthed og intelligens.

 • Et Dyreliv uge 14, 2016

  Et Dyreliv uge 14, 2016

  08/04/2016 Duración: 54min

  Denne episode er dedikeret hundene. Jamina og hendes Westie Bailey, er gæster. Jamina ved ikke hvordan hun skal håndtere Baileys gøen, der er taget til efter at han blev angrebet af en hund, der sneg sig ind i deres egen have/territorie. Trine og blandingshunden Ziki har også brug for råd. Ziki har haft en lidt dårlig start på livet og beskrives af Trine som værende både fysisk og psykisk udviklingshæmmet med et hængende bagparti. Nu vil Trine gerne vide om det er klogt at lade hende blive mor og have svar på hvor meget, der egentlig går i arv. The Animal Talk handler om raceegenskaber.

 • Et Dyreliv uge 13, 2016

  Et Dyreliv uge 13, 2016

  02/04/2016 Duración: 55min

  Det er så småt ved at blive forår og tid for hesteejere til at tænke i forebyggelse af sygdomme. Og i det hele taget være ansvarsbevidst i forhold til heste. Dyrlæge med mobil-klinik Karsten Key er gæst. Bliv klogere på heste og hormoner, forfangenhed og astma/allergier. Rikke Schultz er også dyrlæge og arbejder med Akupunktur, Osteopati og Homøopati, men nu er hun langtidssygemeldt efter at hun og hendes hest blev angrebet under en tur i skoven. Angriberne var to muskelhunde. I The Animal Talk skal det handle om storke. Anette Røpke

 • Et Dyreliv uge 12, 2016

  Et Dyreliv uge 12, 2016

  26/03/2016 Duración: 55min

  Slanger har vidt forskellige behov, og det er derfor vigtigt at sætte sig ind i, hvad de har brug for, hvis man overvejer at få en slange. Til at fortælle om det, har jeg inviteret Peter Løve Mark fra slangetaemmer.dk i studiet. Han har også taget nogle slanger med studiet, som jeg glæder mig til at møde. Til sidst i programmet, får jeg besøg af Ane Eline Sørensen, der har lavet et ’’Zoo Manifest’’ i forbindelse med sit masterprojekt på ’Copenhagen Institute for Interactive design’. Vi skal tale om, hvordan dyr i zoologiske haver trives, og om Ane Eline Sørensens virtuelle alternativ til en almindelig zoologisk have. Anette Røpke

página 1 de 5