Leva Gott Konsten Att Göra Skillnad Och Må Bra Under Tiden

Informações:

Sinopsis

Det här är en podd om konsten att göra skillnad och må bra under tiden.Jag vill leva så att mina val gör världen till en bättre plats. Samtidigt vill jag leva ett gott liv, må bra i min vardag och jobba med sådant som känns meningsfullt och roligt. I den här podden utforskar jag och mina gäster olika pusselbitar som behövs för att leva gott, i dubbel bemärkelse.

Episodios

 • 20: Ge mig ramar att studsa mot

  20: Ge mig ramar att studsa mot

  15/12/2020 Duración: 29min

  Maria Ståhl är lärare inom yoga och meditation och jobbar med lösningsfokuserade samtal. I det här avsnittet pratar vi om vad hon behöver för att må bra i sin vardag. Det blir ett samtal om vikten av tystnad, om ramar och regler (att bryta mot eller inordna sig) och om glädjen i att ta sig tid att lära sig ett hantverk. Varmt välkommen att lyssna!

 • 19: Hur fungerar ditt inre kraftverk?

  19: Hur fungerar ditt inre kraftverk?

  27/11/2020 Duración: 20min

  För första gången spelar jag in ett samtal utan gäster. Nu är det bara du och jag! Vi ska prata om energi. Om vad som tar och ger energi, kraft, ork – och hur det går till att ladda batterierna igen. Om att vara ensam och tillsammans med andra. Och om vikten av virkning. Välkommen att lyssna!

 • 18: Fredagsfika, små och stora cirklar och konsten att stanna upp

  18: Fredagsfika, små och stora cirklar och konsten att stanna upp

  12/11/2020 Duración: 37min

  Välkommen att slå dig ner i soffan med mig och Sara Norrby Wallin. Ta en kopp te. Hälsa på poddhunden Chutney. Förbered dig för ett samtal om vad som är viktigt. Den alldeles egna bubblan, de innersta cirklarna eller alla de stora, överlappande? Att vara i rörelse, utvecklas och skapa eller att stanna upp och vänta in? Och vad är den perfekta fredagsritualen egentligen?

 • 17: En vardag att trivas med

  17: En vardag att trivas med

  15/06/2020 Duración: 43min

  Maria Estling Vannestål är författare, föreläsare och driver podden Drömmen om Målajord, om att följa sin inre kompass. I detta samtal, över varsin kopp te i en soffa i Småland, berättar Maria om vad hon behöver för att må bra i sin vardag. Det är ett samtal om kontraster, om närhet och enskildhet och punschpraliner och TV-serier. Bland mycket annat. Välkommen att lyssna!

 • 16: Nycklar till ett meningsfullt och mänskligt arbetsliv

  16: Nycklar till ett meningsfullt och mänskligt arbetsliv

  05/05/2020 Duración: 32min

  I det här avsnittet pratar jag med Therese Hagstedt om vad vi behöver för ett meningsfullt arbetsliv. Therese har nämligen coachat hundratals människor som mitt i sitt arbetsliv upptäckt att de inte är på rätt plats. På ytan har de ofta en framgångsrik karriär, men de har också en allt starkare känsla av att de vill något annat. Therese har utvecklat en metodik för att steg för steg utforska vilket jobb som skulle kunna passa dig. Hon har också samlat på sig insikter och kunskap om vad de allra flesta av oss behöver för att det ska kännas meningsfullt och bra på jobbet. Det är information som är guld värd för alla som vill må bra – och för alla som vill vara med och skapa förutsättningar för att så många av oss som möjligt ska få komma till vår rätt. Här delar hon med sig av några av de viktigaste pusselbitarna. Välkommen att lyssna!

 • #15 Har vi gått vilse i vår jakt på välmående?

  #15 Har vi gått vilse i vår jakt på välmående?

  17/04/2020 Duración: 35min

  I avsnitt 15 av podden Leva gott pratar jag med samtalsterapeuten Fredrik Persson. Vi utgår ifrån frågan “Vad behöver du för att må bra i din vardag”, vilket inte alls visade sig vara en så oskyldig fråga som jag trodde. Vi problematiserar, vänder och vrider, trasslar in oss och finner några viktiga nycklar. Välkommen att lyssna! Leva gott är en podd om viljan att vara en god kraft och göra skillnad och om längtan efter en vardag där jag trivs och kommer till min rätt. Jag spelar in podden tillsammans med fem kloka vänner som turas om att hjälpa mig att utforska olika ämnen. Alla avsnitt finns på www.lisamoraeus.se/levagott.

 • 14: Om att starta och driva företag tillsammans: berättelsen om en lycklig skilsmässa

  14: Om att starta och driva företag tillsammans: berättelsen om en lycklig skilsmässa

  18/02/2020 Duración: 37min

  Nu ska du få ta del av en äkta kärlekshistoria. Det är berättelsen om hur jag och Therese fann varandra, startade och drev ett aktiebolag och därefter gick skilda vägar. Eller gjorde vi det? Finns det ett liv för relationen efter företags-skilsmässan?

 • 13: Sju sätt att jobba hållbart – strategier för superhjältar som vill må bra i sin vardag

  13: Sju sätt att jobba hållbart – strategier för superhjältar som vill må bra i sin vardag

  07/08/2018 Duración: 49min

  Välkommen till ett nytt avsnitt av Leva gott, en podd om konsten att göra skillnad och samtidigt leva ett gott liv. Det här är avsnitt nummer 13. Maria Estling Vannestål är en av mina återkommande poddgäster. Hon är författare och kursledare och brinner för att hjälpa människor att följa sitt hjärta och gå sin egen väg. I det här avsnittet pratar vi om strategier för att hantera vardagsstress. I anteckningarna till det här poddavsnittet har jag listat alla de strategier som Maria tar upp i samtalet och länkar till de författare och andra tips som vi tar upp. Du hittar anteckningarna på www.lisamoraeus.se/podd013.

 • 12: Normer, upptrampade stigar och konsten att vara människa

  12: Normer, upptrampade stigar och konsten att vara människa

  01/07/2018 Duración: 56min

  I avsnitt 12 av podden Leva gott samtalar jag med terapeuten Fredrik Persson om hur vi kan förhålla oss till beteenden vi har och som vi kanske helst skulle vilja vara utan, om hur han ser på olika typer av terapi och om ifall jag är en perfektionist eller helt enkelt gillar att göra saker ordentligt. Lämna gärna en kommentar när du har lyssnat, på www.lisamoraeus.se/podd012 Leva gott är en podd om viljan att vara en god kraft och göra skillnad och om längtan efter en vardag där jag trivs och kommer till min rätt. Jag spelar in podden tillsammans med fem kloka vänner som turas om att hjälpa mig att utforska olika ämnen. Alla avsnitt finns på www.lisamoraeus.se/levagott.

 • 10: Tystnaden, mellanrummet och pausen.

  10: Tystnaden, mellanrummet och pausen.

  05/04/2018 Duración: 38min

  I avsnitt nummer 10 pratar jag med yoga- och meditationsläraren Maria Ståhl om vilken roll tystnaden kan spela i vardagen och om vilken skillnad det kan göra att ta paus då och då. Läs mer om avsnittet och lämna gärna en kommentar på www.lisamoraeus.se/podd010. Leva gott är en podd om viljan att vara en god kraft och göra skillnad och om längtan efter en vardag där jag trivs och kommer till min rätt. Jag spelar in podden tillsammans med fem kloka vänner som turas om att hjälpa mig att utforska olika ämnen. Alla avsnitt finns på www.lisamoraeus.se/levagott.

 • 9: Konsten att vara en bläckfisk, samtal med Maria Estling Vannestål

  9: Konsten att vara en bläckfisk, samtal med Maria Estling Vannestål

  15/03/2018 Duración: 31min

  I avsnitt nummer nio av podden Leva Gott pratar jag med Maria Estling Vannestål om hennes bok Lex Katarina. Fler avsnitt i podden finns på www.lisamoraeus.se/levagott Det här är ett samtal om otillräcklighet, stress, sorg och om att jonglera väldigt många bollar i luften samtidigt. Och om vikten av humor mitt i eländet. Vi pratar också om konsten att skriva en roman som bygger erfarenheter från en tuff situation, om hänsyn till anhöriga och om att berätta sin egen berättelse utan att lämna ut mer av andras berättelser än vad som känns respektfullt.  Och om vikten av att få känna igen sig i någon som har gått den stig (eller i alla fall en stig som påminner om den) som du vandrar just nu. Länk till avsnittet: www.lisamoraeus.se/podd009

 • 8: Vad önskar du 2018 – för dig själv och för världen?

  8: Vad önskar du 2018 – för dig själv och för världen?

  08/02/2018 Duración: 53min

  Välkommen till årets första avsnitt av podden Leva gott! I det här avsnittet presenterar jag alla mina fem återkommande gäster och ställer några frågor till dem, så här i början på året. Läs mer på www.lisamoraeus.se/levagott

 • 7: Ta makten över strukturerna! Om balansen mellan kreativitet och ordning.

  7: Ta makten över strukturerna! Om balansen mellan kreativitet och ordning.

  27/10/2017 Duración: 42min

  Ett samtal med Sara Norrby Wallin om jakten på balansen mellan ordning och reda och kreativ spontanitet, i föreningslivet, arbetslivet och privatlivet.

 • 6: Visioner och drömmar, tillsammans och var för sig

  6: Visioner och drömmar, tillsammans och var för sig

  12/03/2017 Duración: 21min

  Maria Estling Vannestål och Sara Norrby Wallin berättar om hur de gör plats för sina egna drömmar sida vid sida om det gemensamma projektet Livstid och jag delar med mig av några tips kring delat ledarskap för passionsdrivna entreprenörer.

 • 5: Visioner för det nya året

  5: Visioner för det nya året

  01/02/2017 Duración: 49min

  Årets första podavsnitt handlar om planering. Det är ett samtal med Maria Estling Vannestål som är författare och driver poden Drömmen om Målajord om att följa sin egen kompass och Sara Norrby Wallin som jobbar med kommunikation och utveckling av organisationer och företag. Vi pratar om årsritualer och om olika sätt att planera sin tid.

 • 4: Karriärtips för eldsjälar

  4: Karriärtips för eldsjälar

  29/09/2016 Duración: 34min

  Har du ett arvoderat uppdrag och funderar på vad du ska göra när mandatperioden är slut? Är du projektanställd eller söker du jobb? Funderar du på om det kanske är enklare att starta eget eftersom ingen riktigt erbjuder en tjänst som motsvarar vad du egentligen vill göra? I det här avsnittet av poden Leva gott samtalar jag med Anna Hagstedt, min goda vän och kollega som har utvecklat en metod för att hitta och följa sin egen väg i arbetslivet.

 • 3: Vad är egentligen gott? Om att leva medvetet.

  3: Vad är egentligen gott? Om att leva medvetet.

  10/08/2016 Duración: 35min

  I det här avsnittet pratar jag med Maria Ståhl på Yogatalk om att leva medvetet med medkänsla både för oss själva och andra och samtidigt göra världen till en bättre plats. Läs mer på www.lisamoraeus.se/pod003.

 • 2: Passion, driv och kreativitet, om att ta steget och förverkliga sin dröm

  2: Passion, driv och kreativitet, om att ta steget och förverkliga sin dröm

  01/03/2016 Duración: 37min

  I det här avsnittet av poden Leva gott pratar jag med Maria Estling Vannestål om vad det är som förenar människor som väljer att lyssna inåt och ta sina drömmar på allvar. Läs mer på www.lisamoraeus.se/pod002.

 • 1: Vem räddar världen om jag tar semester?

  1: Vem räddar världen om jag tar semester?

  05/02/2016 Duración: 38min

  Hur kan vi som brinner och vill förändra världen samtidigt må bra i vår vardag? Hur kan vi brinna utan att brinna upp? Och vad ska jag göra med den malande känslan av att inte riktigt räcka till? Här samtalar jag med samtalsterapeuten Fredrik Persson.