Talangpodden

Informações:

Sinopsis

I Talangpodden lär vi känna några av Sveriges främsta Supertalanger. I varje avsnitt delar de med sig av sin personliga resa och tillsammans med Veckans Affärers Ulf Skarin resonerar de kring möjligheter och utmaningar i framtiden kopplat till karriär och arbetsliv. En halvtimme fylld av inspiration, karriärspepp och intressanta framtidsspaningar. Talangpodden presenteras av Veckans Affärer i samarbete med Unionen.

Episodios

 • Migrationsverkets supertalang: Det enda som spelar roll är att man gör skillnad

  Migrationsverkets supertalang: "Det enda som spelar roll är att man gör skillnad"

  21/04/2016 Duración: 17min

  I veckans avsnitt träffar vi Suad Ali som är Migrationsverkets expert på flyktingkvoter. Hon berättar om sina resor till världens flyktingläger och om passionen kring att göra skillnad.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hjärnforskaren som ska göra oss alla lyckliga: Öppna kontorslandskap är en katastrof!

  Hjärnforskaren som ska göra oss alla lyckliga: "Öppna kontorslandskap är en katastrof!"

  07/04/2016 Duración: 30min

  Denna vecka träffar vi Katarina Gospic, hjärnforkaren som valt att fokusera på ledarskap. Hon berättar om trendorden neuroledarskap och neurodesign - och förklarar hur vi alla ska bli glada.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Stockholms klubbgeni: Jag älskar att bli sågad vid fotknölarna

  Stockholms klubbgeni: "Jag älskar att bli sågad vid fotknölarna"

  10/03/2016 Duración: 33min

  I veckans avsnitt träffar vi Jakob Grandin som driver en av Stockholms mest älskade klubbar. Han berättar om hur klubbvärlden kan driva fram förändring och om hur han låter hjärtat styra honom i sitt entreprenörskap.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Sluta säga att vi är bäst på jämställdhet - vi har fortfarande långt kvar!

  "Sluta säga att vi är bäst på jämställdhet - vi har fortfarande långt kvar!"

  11/02/2016 Duración: 21min

  I veckans avsnitt av Talangpodden träffar vi Seher Yilmaz som är ordförande på Rättviseförmedlingen. Hon berättar om hur 90 000 människor gått samman för att se till att allt utrymme inte tillfaller vita män.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Anna Felländer: Vi måste sluta fråga oss vad robotarna inte kan göra

  Anna Felländer: "Vi måste sluta fråga oss vad robotarna inte kan göra"

  14/01/2016 Duración: 28min

  I veckans avsnitt av Talangpodden träffar vi Anna Felländer som är digitaliserings- och framtidsekonom på Swedbank. Hon berättar om hur delningsekonomin kommer förändra vårt samhälle och vad robotarna egentligen är dåliga på.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Johan Wendt: Skolverket trodde jag drev en hemlig religiös sekt

  Johan Wendt: "Skolverket trodde jag drev en hemlig religiös sekt"

  17/12/2015 Duración: 26min

  I tredje avsnittet av Talangpodden träffar vi Johan Wendt som ligger bakom organisationen Mattecentrum. Johan berättar om hur han utan kontakter, pengar och erfarenhet lyckades bygga räknestugor i hela Sverige.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Nina Åkestam: Jag älskade mitt jobb - och därför brände jag ut mig

  Nina Åkestam: "Jag älskade mitt jobb - och därför brände jag ut mig"

  03/12/2015 Duración: 26min

  I andra avsnittet av Talangpodden har Veckans Affärer träffat Nina Åkestam som berättar om hur hon som 25-åring gick in i väggen - och sen lyckades ta sig tillbaka.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 1. Forskaren Erik Modig: Vem som helst kan bli mer kreativ - så här gör du!

  1. Forskaren Erik Modig: "Vem som helst kan bli mer kreativ - så här gör du!"

  19/11/2015 Duración: 25min

  I första avsnittet av Talangpodden träffar vi Erik Modig, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, som ger några konkreta tips på hur du kan bli ännu mer kreativ.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.