Urspårat, En Podcast Om Skidåkning

Informações:

Sinopsis

Per Frost och Adam Johansson vill inte upptäcka skidåkningens inre väsen, men iallafall prata om det hela.

Episodios

 • 7: Öberg som Öberg

  7: Öberg som Öberg

  04/05/2016 Duración: 53min

  Tre killar med hybris analyserar landslagstrupperna inför 2017, Adam avslöjar en och annan självupplevd konflikt med olika landslagsstjärnor och vi tvingar lyssnaren ta del av ointressanta diskussioner om vem som inte skulle vilja sponsra podden. Väl mött!

 • 6: Tränare Erika Oskarsson

  6: Tränare Erika Oskarsson

  15/04/2016 Duración: 01h03min

  Erika Oskarsson jobbar som tränare på skidgymnasiet i Meråker. Känner du igen namnet är det kanske för att Northug, Rönning, Kristoffersen med flera världsstjärnor fostrats just där. Vi får chansen att ställa de frågor vi undrat över och Erika berättar om sin, inte alls spikraka väg till tränarjobbet.

 • 5: Skidåkares biografier och övrig kuriosa

  5: Skidåkares biografier och övrig kuriosa

  03/04/2016 Duración: 53min

  Per och Björn poddar medan Adam går på gala. Ämnen som diskuteras är bland annat Mora tidnings familjesidor, eventuell dopning i OS 1994, Adams eventuella förkärlek för svensk hiphop och den bland skidfolket ständigt brinnande frågan om stakning vs. diagonal.

 • Avsnitt 4: Officiellt en trio

  Avsnitt 4: Officiellt en trio

  19/03/2016 Duración: 48min

  Äntligen tillbaka efter två långa veckors uppehåll. Såväl Vasaloppet som världscupen hann med att passera, men vi tröstar oss med att det ger oss mycket att prata om. Björn utnämns även till ordinarie podd-medlem och vi får lära oss en hel del om skejtens historia.   Om du undrar varför ljudet stundtals är lite skramligt beror det på att Björn och Adam sitter i en raststuga långt ute i skogen och att människor passerar in och ut (helt sant).

 • Avsnitt 3: Konsten att inte tjuvskejta

  Avsnitt 3: Konsten att inte tjuvskejta

  26/02/2016 Duración: 36min

  Adam är i Tyskland och ledsagar Zebastian Modin på världscupen. Vi får lära oss hur det går till samt en massa annat. Till exempel hur man bör tänka för att inte bli diskad för skejtning i Vasaloppet, lite om JVM som varit och lite om Skitour Canada som komma skall. _______________________________________ Urspårat är podcasten som går på djupet vad gäller längdskidåkning. Många stickspår blir det och riskerar att spåra ur, både åt ena och andra hållet.

 • Avsnitt 2: Björn med sågen

  Avsnitt 2: Björn med sågen

  18/02/2016 Duración: 01h01min

  Björn Daniels, känd från Musikhjälpen och TV4 Spring! är med i programmet. Programmet handlar om kalabaliken kring Charlotte Kalla i Falun, längd-skicross i Ungdoms OS, att festa loss vid fel tillfälle och Björn (som inte har några egna) spanar kring detta med att skaffa barn. 

 • Avsnitt: 1 Majestätsbrott

  Avsnitt: 1 Majestätsbrott

  09/02/2016 Duración: 49min

  Urspårat är en podcast om längdskidåkning. Redan i det första avsnittet går vi ut hårt med ambitionen att utreda ett förmodat brott på högsta möjliga ort, prata lukten av reklamskylt och även gissa litegrann om hur det kan ha gått i veckans tävlingar. Medverkande: Per Frost och Adam Johansson