De Halve Marathonpodcast

Informações:

Sinopsis

In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten.

Episodios

 • George Maat - De halve marathon

  George Maat - De halve marathon

  21/12/2017 Duración: 01h30min

  In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten. In deze aflevering gaat Elmar Veerman in gesprek met George Maat.

 • Theo Loevendie - De halve marathon

  Theo Loevendie - De halve marathon

  12/10/2017 Duración: 01h30min

  In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten. In deze aflevering gaat Tom Klaassen in gesprek met Theo Loevendie.

 • Ancilla van de Leest - De halve marathon

  Ancilla van de Leest - De halve marathon

  05/10/2017 Duración: 01h30min

  In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten. In deze aflevering gaat Elmar Veerman in gesprek met Ancilla van de Leest.

 • Tofik Dibi - De halve marathon

  Tofik Dibi - De halve marathon

  27/09/2017 Duración: 01h30min

  In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten. In deze aflevering gaat Atze de Vrieze in gesprek met Tofik Dibi.

 • Hajar Alariachi - De halve marathon

  Hajar Alariachi - De halve marathon

  21/09/2017 Duración: 01h30min

  In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten. In deze aflevering gaat Jonathan Maas in gesprek met Hajar Alariachi.

 • Sywert van Lienden - De halve Marathon

  Sywert van Lienden - De halve Marathon

  17/07/2016 Duración: 01h30min

  In deze Halve Marathon een interview van Abdou Bouzerda met politiek commentator en activist Sywert van Lienden.

 • Remco Andersen - De halve marathon

  Remco Andersen - De halve marathon

  05/06/2016 Duración: 01h23min

  De VPRO-radio introduceert een nieuwe podcast-serie: de halve marathon-interviews. In de traditie van de marathon-interviews, waarin al meer dan 25 jaar bekende programmamakers live drie uur met een bijzondere gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige gesprekken met jonge spraakmakende gasten. In deze serie een journalist, een fotograaf en een politiek commentator. Deze aflevering: Journalist Remco Andersen 'Ik heb mijn laatste oorlog gehad', kopte zijn afscheidsstuk. Acht jaar lang werkte Remco Andersen als freelance journalist vanuit het Midden-Oosten. Hij schreef over de euforie tijdens de revolutie in Cairo, over de bloedige strijd in Libië, en over de kapotgeschoten toekomstdromen van Syriërs. Hoe gaat het nu met hem? En hoe kijkt hij terug op zijn jaren werk in een van de ingewikkeldste regio’s van dit moment? De komende 90 minuten interviewt Tessa de Vries journalist Remco Andersen.

 • Lil Kleine - De halve marathon

  Lil' Kleine - De halve marathon

  11/02/2016 Duración: 01h30min

  Halve-marathon interview voor vpro podcast en vpro.nl van Lil' Kleine, in gesprek met 3voor12journalist Atze de Vrieze.

 • André Manuel - De halve marathon

  André Manuel - De halve marathon

  07/02/2016 Duración: 01h32min

  Een goeie Tukker is geen motherfucker’. Dat zegt André Manuel, Twent in hart en nieren. En cabaretier, zanger, schrijver, acteur en deelnemer aan De Slimste Mens. Dertig jaar geleden richtte hij het bandje Principieel Gelul op. Maatschappijkritisch was dat, en eigenlijk is André Manuel dat nog steeds. Bijvoorbeeld toen Willem-Alexander zijn verloofde kwam laten zien aan Overijssel, en Manuel op zijn beurt zijn piemel liet zien. Zijn manier om de discussie over de afschaffing van het koningshuis levend te houden. André Manuel : net vijftig jaar geworden, maar nog altijd een kwajongen die graag shockeert. Tom Klaassen daagt hem de komende anderhalf uur uit. In zijn oeuvre zit meer duivel dan God, het beste functioneert hij in de nacht, omdat hij zonder prikkels de meest prikkelde teksten op papier krijgt. In de nieuwe podcast van de halve marathon spreekt Tom Klaassen anderhalf uur cabaretier en zanger André Manuel. http://www.vpro.nl/programmas/de-halve-marathons.html

 • Fouad Laroui - De halve marathon

  Fouad Laroui - De halve marathon

  31/01/2016 Duración: 01h29min

  De VPRO-radio introduceert een nieuwe podcast-serie: de halve marathon-interviews. In de traditie van de marathon-interviews, waarin al meer dan 25 jaar bekende programmamakers live drie uur met een bijzondere gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met een dichter, rock-en-roller en een directeur van de open state foundation. Aflevering 4: Fouad Laroui “Ik hou van je” waren de eerste woorden die de uit Marokko afkomstige Fouad Laroui kon zeggen in het Nederlands. Verliefd was hij niet op een Hollandse schone, wel al snel op de Nederlandse taal. Hij schreef meerdere romans en boeken over zijn geloof, de Islam. En ook Poldermarokkanen, over de tweede generatie Marokkanen in Nederland. De auteur kreeg er verschillende prijzen voor, de meeste overigens in Frankrijk, waar hij heel bekend is. Laroui: een voorbeeld voor velen. Dat zou zelfs Geert Wilders moeten toegeven. Want wat is hij slim: hij studeerde wis- en natuurkunde èn econometrie. Hij do

 • Arjan El Fassed - De halve marathon

  Arjan El Fassed - De halve marathon

  08/01/2016

  De VPRO-radio introduceert een nieuwe podcast-serie: de halve marathon-interviews. In de traditie van de marathon-interviews, waarin al meer dan 25 jaar bekende programmamakers live drie uur met een bijzondere gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met een dichter, rock-en-roller, directeur en modekoningin. Je kent ze wel, die tweets die politici bij nader inzien toch liever verwijderen. Dat zijn nu precies de meest interessante en onthullende berichten die er zijn. Arjan El Fassed (42) ontwikkelde met de Open State Foundation - waarvan hij tegenwoordig directeur is - de site Politwoops, om precies die kostbare gegevens vast te houden. Hack de overheid is zijn devies; gebruik de digitale technieken om te streven naar volledige digitale en democratische transparantie. Arjan El Fassed is voormalig Tweede Kamerlid van GroenLinks (o.a. digitale agenda) en werkte aan diverse projecten voor mensenrechtenorganisaties in het Midden-Oosten. Ook schr

 • Dennis Weening - De halve marathon

  Dennis Weening - De halve marathon

  31/12/2015
 • Ellen Deckwitz - De halve marathon

  Ellen Deckwitz - De halve marathon

  28/12/2015

  De Marathoninterviews zijn afgelopen, maar niet getreurd: we gaan online verder met lange gesprekken en levensverhalen. We trappen af met dichter Ellen Deckwitz. Het grote publiek herkent haar als finalist-in-lotushouding van De Slimste Mens, maar Ellen Deckwitz is in de eerste plaats dichter. Ze won al vele belangrijke prijzen met haar bundels. Luister nu naar het Halve Marathon-interview met Ellen Deckwitz.

 • De halve marathons - promo

  De halve marathons - promo

  18/12/2015

  Waren de Marathoninterviews niet genoeg voor je? Vier jonge radiomakers nemen het stokje over (en doen de helft). Anderhalf uur lang openhartige en spannende gesprekken met een dichter, rock-en-roller, directeur en modekoningin.