Hemmen | Bnr

Informações:

Sinopsis

Het recept tegen je middagdip.

Episodios

 • Hemmen stopt, maar er komt iets nieuws

  Hemmen stopt, maar er komt iets nieuws

  03/09/2018 Duración: 38s

  Het programma Hemmen is gestopt, dus er komen ook geen nieuwe podcasts meer bij. Maar er is wel iets nieuws: Roelof Hemmen presenteert vanaf nu BNR's Big Five.

 • Van honkballer naar voetbaldirecteur

  Van honkballer naar voetbaldirecteur

  31/08/2018 Duración: 01h33min

  Van nature een Rotterdammer, maar toch algemeen directeur van AZ. Robert Eenhoorn vertelt bij Roelof over zijn verleden als honkballer, heden bij AZ en hoe hij de toekomst voor zichzelf ziet.

 • Internationalisering onderwijs

  Internationalisering onderwijs

  30/08/2018 Duración: 01h34min

  Het kabinet is voorstander van internationalisering van het onderwijs. Hoe speelt de Universiteit Tilburg daarop in? We bespreken het met Koen Becking, de voorzitter van het college van bestuur.

 • Philips vindt zich opnieuw uit

  Philips vindt zich opnieuw uit

  29/08/2018 Duración: 01h35min

  Het bedrijf heeft roem vergaard als lichtfabriek en is nu voorloper op het gebied van innovatie van de gezondheidszorg. Philips is zich opnieuw aan het uitvinden. Ook op het gebied van duurzaamheid, Philips maakt serieus werk van vergroening en opende onlangs hun eigen windmolenpark.

 • Twee jaar museum Voorlinden

  Twee jaar museum Voorlinden

  28/08/2018 Duración: 01h33min

  Kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh wilde zijn omvangrijke collectie graag aan het grote publiek laten zien. Daaruit ontstond museum Voorlinden in Wassenaar, dat volledig zonder subsidie draait. Op 10 september bestaat Voorlinden twee jaar. Algemeen directeur Suzanne Swarts is te gast om erover te vertellen.

 • Niet je standaard filosoof

  Niet je standaard filosoof

  27/08/2018 Duración: 01h36min

  Rene ten Bos is onze Denker des Vaderlands, maar hij voldoet niet aan het beeld van een filosoof. Hij schreef boeken over management, bureaucratie, columns voor het FD en geeft gastcolleges aan de Nyenrode Business Universiteit. We spreken hem over de relatie tussen filosofie, het bedrijfsleven en duurzaamheid.

 • De scholen gaan weer beginnen!

  De scholen gaan weer beginnen!

  24/08/2018 Duración: 23min

  En dat is een goed moment om vooruit te kijken naar het komende collegejaar voor onze MBO'ers. Ton Heerts van de MBO Raad is te gast.

 • Van Fokke en Sukke naar een historische roman

  Van Fokke en Sukke naar een historische roman

  23/08/2018 Duración: 01h40min

  Al 25 jaar tekent hij elke dag Fokke en Sukke, maar nu heeft Jean Marc van Tol zich op iets nieuws gestort. Hij heeft zich verdiept in het leven van Johan de Witt en een historische roman geschreven.

 • De man achter Rotterdam Centraal en de schoen

  De man achter Rotterdam Centraal en 'de schoen'

  22/08/2018 Duración: 01h39min

  Je kunt hem kennen van ontwerpen als 'De Schoen' waar ING in heeft gezeten, maar ook van het centraal station van Rotterdam. Al ruim 35 jaar runt hij zijn eigen architectenbureau. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt neemt ook de complexiteit van zijn ontwerpen toe. Te gast: architect Roberto Meyer.

 • De staat van de Nederlandse onderzoeksjournalistiek

  De staat van de Nederlandse onderzoeksjournalistiek

  21/08/2018 Duración: 01h34min

  Lineair kijken naar tv staat steeds verder onder druk en ook de onderzoeksjournalistiek heeft het zwaar. Desondanks vindt hij de kwaliteit van de Nederlandse journalistiek hoog. Over de rol van de politiek hierin en hoe we de kwaliteit kunnen waarborgen is Joost Oranje te gast, hoofdredacteur van Nieuwsuur.

 • Erica Terpstra: van alle markten thuis

  Erica Terpstra: van alle markten thuis

  20/08/2018 Duración: 01h34min

  Zwemlegende Erica Terpstra vindt zichzelf steeds weer opnieuw uit. Na haar Olympische, politieke en tv-carrière, kan ze zich nu ook schrijver van een kinderboek noemen.

 • Brainpower goes Hollywood

  Brainpower goes Hollywood

  17/08/2018 Duración: 01h43min

  Gert-Jan Mulder - oftewel rapper en producer Brainpower - maakte de soundtrack voor de blockbuster Equalizer 2. Een gesprek over hoe hard werken en gaan voor wat je hart je ingeeft, uiteindelijk tot succes leidt.

 • Nieuw recept voor 24Kitchen

  Nieuw recept voor 24Kitchen

  16/08/2018 Duración: 50min

  Alphons Martens is programmadirecteur van het genre entertainment en factual bij FOX en daardoor onder andere verantwoordelijk voor 24Kitchen. Die zender slaat vanaf september een nieuwe richting in. De keuken uit, de wijde wereld in. 24Kitchen wil in het nieuwe televisieseizoen meer aandacht voor kook-competitie en kook-reizen.

 • Adriaan van Dis interviewt Dalai Lama

  Adriaan van Dis interviewt Dalai Lama

  15/08/2018 Duración: 01h38min

  Adriaan van Dis interviewde de Dalai Lama voor de tweede keer. De vorige keer was 32 jaar geleden. De voorbereiding van het interview werd een verdieping in het boeddhisme. Een stroming die in het Westen steeds meer doordringt.

 • Directeur de Parade

  Directeur de Parade

  14/08/2018 Duración: 01h37min

  Ze kwam binnen bij het Parade-team als de enige vrouw tussen de tentenbouwers, maar is nu opgeklommen tot artistiek directeur van het rondreizende theaterfestival. Elk jaar neemt de Parade in de vier grote steden een deel van de publieke ruimte over om één van de meest succesvolle theaterfestivals van Nederland neer te zetten.

 • Phd-dames

  Phd-dames

  13/08/2018 Duración: 01h36min

  Op de Universiteit Twente worden tien nieuwe leerstoelen gecreëerd, die alleen door vrouwen vervuld mogen worden. Roelof praat over die beslissing en meer met rector-magnificus van de UT, Thom Palstra.

 • Dit was Brandpunt, goedenavond

  'Dit was Brandpunt, goedenavond'

  10/08/2018 Duración: 01h39min

  Het tv-programma Brandpunt+ verdwijnt vanwege bezuinigingen. Hans Laroes (KRO-NCRV) vindt dat Den Haag kortzichtig omgaat met de publieke omroep.

 • Welcome to the circus

  Welcome to the circus

  09/08/2018 Duración: 01h36min

  Er verandert veel in de Nederlandse circusbranche, veel bekende circussen zijn de afgelopen jaren failliet gegaan. Toch weet Circus Sijm te overleven en is daarmee het laatste klassieke, rondreizende circus van ons land. Circusdirecteur Alex Sijm legt uit hoe dat kan.

 • World Dog Show

  World Dog Show

  08/08/2018 Duración: 01h37min

  Duizenden honden van over de hele wereld komen deze dagen naar Amsterdam. In totaal gaat het om 33.500 honden die deelnemen aan de World Dog Show in de RAI, het grootste hondenevenement ter wereld. Rony Doedijns is de organisator en tevens directeur van Raad van Beheer, de koepelorganisatie voor rashonden.

 • Voeding in de topsport

  Voeding in de topsport

  07/08/2018 Duración: 01h40min

  Van voetballers tot wielrenners: allemaal kunnen ze niet presteren zonder de juiste voeding. Asker Jeukendrup is voedingsspecialist voor topsporters bij onder andere NOC-NSF.

página 1 de 10