Pepp-podden!

Informações:

Sinopsis

Alla kan vi behöva lite mer pepp i vardagen och det är här vi kommer in! I PeppPodden blandar vi hejvilt mellan olika ämnen, alla kopplade till hälsa på något sätt. Vi tar upp de senaste trenderna inom träning, mat, livsbalans, välmående Och testar mat, prylar och olika motionsformer. Ibland bjuder vi in gäster som vi själva inspireras av, hoppas du också gillar att lyssna till dem, och till oss. Till vardags gör vi tidningen ToppHälsa. Hälsa är alltså något vi brinner för! Vi hörs, kram från Pamela & Sandra.

Episodios

 • Så blir din semester gladare!

  Så blir din semester gladare!

  14/06/2019 Duración: 31min

  GLAD SOMMAR – på riktigt! Vi har fått experttips på hur du gör för att känna dig härligt glad på semestern, och resten av året! Vi har dessutom lärt oss tyda drömmar (på hobbynivå bör kanske tilläggas) och försöker tyda vad det egentligen var som gjorde att Pamela sovandes sprang runt i Hudiksvall, i gummistövlar, var och varannan natt som tonåring. Och så blir det lite träningstips för rastlösa stranddagar. Vi hörs igen i höst!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vår- och sommarträning a la Christer Skog

  Vår- och sommarträning a la Christer Skog

  21/05/2019 Duración: 36min

  FINBESÖK i studion! Christer Skog gästar och hjälper oss att komma igång med vårträningen på bästa sätt. Dessutom får vi en massa bra tips om hur vi ska träna i sommar, även om det skulle råka bli värmebölja i år igen. Vi reder ut pulszoner, mjölksyretrösklar och kortisolpåslag, med mera (!) och pratar om varför lite lugnare morgonträning är ett av de bästa träningspassen! Christer berättar också hur han lever med sin aktivitetsklocka och varför det funkar så bra för honom.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • DU ÄR FET!

  "DU ÄR FET!"

  07/05/2019 Duración: 22min

  Hur känns det att höra "du är fet" rakt upp i ansiktet? Det vet både Pam och Sandra som båda har fått höra det på hälsoundersökningar vid olika tillfällen. Vågar du förresten gå på en hälsoundersökning där de kollar ALLA läskiga sjukdomar? Sandra har testat (bland annat hittade läkaren faktiskt en knöl i bröstet) och fick förklaringar på både allt ifrån varför hennes kropp under en period har lagrat extra fett till varför hon känt mer träningsvärk än vanligt och vaknat av domningar i händer och fötter på nätterna.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Sockerkicken är bara en myt!

  Sockerkicken är bara en myt!

  22/04/2019 Duración: 30min

  Det blir inte alltid som man har tänkt sig men visst kan det bli jäkligt bra ändå? Har du tänkt att socker snabbt kan få dig att bli piggare och gladare så blir det verkligen inte som du har tänkt dig – nu visar studier att sockerkicken bara är en stor fet myt. Tvärtom är risken stor att du blir trött av att äta godis eller fika. Något som du däremot blir skönt lugn av är att vårstäda, fatta win-win här: medan du stressar ner så får du ett städat hem!!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Pyt, gad eller panik? Shit happens - och så stressar du ner på danska!

  Pyt, gad eller panik? Shit happens - och så stressar du ner på danska!

  09/04/2019 Duración: 30min

  Hur har danskarna hamnat i topp på listan över de lyckligaste människorna i världen? Genom att leva lite mer pyt (läs "pid") kanske? (Danmarks mest populära ord just nu.) Kanske kan du få användning för pyt om du drabbats av gad, gerneraliserat ångestsyndrom – eller omvärldsångest. Hur ska vi egentligen förhålla oss till oro över klimat, terror, krig och epidemier? Knep, tips och lev lite skönare-råd i det här shit happens-avsnittet!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Buller i magen – skitviktigt snack om tarmhälsa!

  Buller i magen – skitviktigt snack om tarmhälsa!

  28/03/2019 Duración: 29min

  Kvinnan som har gett ballongmage ett ansikte, dietist Sofia Antonsson, gästar och berättar om varför det är så viktigt att ta hand om sin maghälsa. Hon berättar också om varför vi borde jubla mer efter våra toalettbesök, att det är skillnad på fermenterat och fermenterat, och varför mat kan göra (i alla fall vissa av oss) så himla LYCKLIGA! Kan hon kanske till och med få ordning på åskovädret i Pams mage som kommer mellan frukost och lunch varje dag? Lyssna bums för massor med tarm-tips.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Är du styrd av en stenåldersmänniska eller mobilen?

  Är du styrd av en stenåldersmänniska eller mobilen?

  12/03/2019 Duración: 33min

  Har du tänkt på hur mycket din mobil påverkar vad du gör? Och hur styrd du fortfarande är av stenåldersmänniskor? Vad innebär det egentligen att ha skärmhjärna och är det något vi ska göra åt det? Och när tänker vi, som nu lever på 2000-talet egentligen komma in i 2000-talet på riktigt – och lämna stenåldern bakom oss en gång för alla? Det här och mycket mer diskuterar vi i det här avsnittet. Tack för att du lyssnar! Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Knepen du behöver för att göra en livsstilsförändring!

  Knepen du behöver för att göra en livsstilsförändring!

  19/02/2019 Duración: 34min

  Vad krävs egentligen för att man ska kunna genomföra en livsstilsförändring? Som att bli vegetarian till exempel. Och om man nu har bestämt sig för att äta mer vegetariskt – vilka vego-alternativ är egentligen bäst att ha på frukostmackan? Vi testar oss igenom kattmatsliknande pastejer och wanna be-ostar för att hjälpa dig på vägen. Kanske är det just det som blir det lilla, lilla steget i början på din nya livsstil? Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Varför gör stress oss feta?

  Varför gör stress oss feta?

  05/02/2019 Duración: 28min

  Sveriges bästa (i alla fall enligt oss) överviktsforskare Erik Hemmingson hälsar på och pratar om sin bok: Slutbantat, förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut. Erik vet allt om varför midjemåttet växer i takt med att vi blir mer stressade och vad vi kan göra för att få ordning på både stress och vikt. (Pam smyger också in en toppenlösning… men Erik nappar inte riktigt!) Obs – han förklarar så bra, in och lyssna!! Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vad försöker din kropp säga dig?

  Vad försöker din kropp säga dig?

  22/01/2019 Duración: 30min

  Wohoo! 2019 är här med ett helt nytt förråd av hälso-ord, har du till exempel börjat använda intryckssanera och lårskav än? I år är också året då vi lovar att tänka efter före. Alltså redan före vår kropp försöker tala om för oss att något är fel. Vet du varför vi får sprickor i mungipan? Ryckningar i ögat? Blåsor i munnen? Det har vi koll på! (Och som vanligt när Sandra är med så blir det en del löpning också, vilka lopp är du nyfiken på?) Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Tränings- hälsotrender 2019 – så kommer vi äta och träna!

  Tränings- & hälsotrender 2019 – så kommer vi äta och träna!

  18/12/2018 Duración: 43min

  Nu har vi gnuggat, putsat och polerat spåkulan igen – det är dags att ta en titt på hur vi äter, tränar och lever hälsa år 2019! Vilken träning är det som gäller? Vad ska vi bjuda polarna på när de kommer på middag? Och vad är grejen med tights som får oss att se helt nakna ut? Lyssna bums och du har svaren inom kort! Gott nytt hälsoår, kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Skogsbad – receptet mot migrän, ryggvärk och stress?

  Skogsbad – receptet mot migrän, ryggvärk och stress?

  04/12/2018 Duración: 35min

  Vad har det flugit i människor – plötsligt ska alla bada kallt?!? Nej tack säger vi, hellre ett skogsbad då. Och kanske ett saltbad. Men alla bad som funkar mot migrän och ryggvärk är å andra sidan värda att testa. Vi pratar om smarta knep för att överleva vinterryggar och julstress-skallar. Nu rullar vi axlarna på plats och lovar oss själva att inte stressa inför jul – okej? Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Proteinfika med flottigt ayurveda-test!

  Proteinfika med flottigt ayurveda-test!

  20/11/2018 Duración: 31min

  Tjohoo! Ny tisdag, nya möjligheter. Med bli glad på ett kick-knep, proteinfika till förbannelse och ett ayurvedatest som lätt får dig i balans. Är chokladbollar bäst i rund eller bar-form? Är polka-milkshake den bästa uppladdningen för träningspasset? Vilken dosha är du och vilken träning bör du i så fall ägna dig åt. Alla svar får du i den här veckans avsnitt av PeppPodden. Tack för att du lyssnar! Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hitta DIN passion här i livet!

  Hitta DIN passion här i livet!

  05/11/2018 Duración: 29min

  Wohoo! Äntligen tisdag igen och den här gången gästas vi av självaste digitala superproffset Frida Boisen. Vi pratar om Fridas bok, Digital passion, och bland annat lär Frida Pam allt hon behöver veta om dark social media (som Pam blir chockad över att hon själv har använt flera gånger!). Frida tipsar också om hur du hittar din passion i livet – och förmedlar den vidare. Vi får också veta hur det är att jaga nättroll och hjälpa människor att få ordning på sin ekonomi (i tv 3:s lyxfällan). Peppigare än så här blir det bara inte – in och lyssna! Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kan din sovställning avslöja hur du är?

  Kan din sovställning avslöja hur du är?

  23/10/2018 Duración: 37min

  Wohoo, nu har vi kommit ut med ToppHälsas allra första bok – Stora boken om din hälsa, och det firar vi med att välja våra favoritavsnitt och prata om dem. Pam väljer träning efter ålder och Sandra väljer ett avsnitt om att hur du sover kan säga hur du är som person – stämmer det på dig? Dessutom pratar vi fördelar med träning – vad som händer efter ett pass, efter en dag, efter en vecka och efter en månad med träning. Visste du hur galet bra träning är för din kropp och knopp? Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vilket kärleksspråk pratar du? (Så får du bättre relationer!)

  Vilket kärleksspråk pratar du? (Så får du bättre relationer!)

  09/10/2018 Duración: 29min

  Hurra! Samtals- & relationscoachen Åsa Nyvall hälsar på i poddstudion och ger oss riktigt härliga insikter om relationer. Visste du till exempel att vi kan prata ett helt annat kärleksspråk än de vi lever med? Och att vi därför kanske inte alls förstår varandras kärleksförklaringar, hur mycket vi än jobbar på att lovebomba! Du bara måste lyssna på det här, en och annan pollett kommer att trilla ner – vi lovar! Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Smarta hjärnjympan som du gör i farten!

  Smarta hjärnjympan som du gör i farten!

  25/09/2018 Duración: 42min

  Visste du att det är minst lika viktigt att gå och lägga sig vid samma tid varje kväll som att sova tillräckligt många timmar varje natt? Eller att det finns minst fem saker att göra på vägen till och från jobbet som är betydligt bättre än att sitta och slösurfa i mobilen? Saker om till och med boostar din hjärna, utan att du behöver anstränga dig speciellt mycket. På med de rosa brillorna och spetsa öronen, nu kör vi! (Om du lyssnar så blir allt solklart, vi lovar...!) Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Stor rumpa = smart tjej!

  Stor rumpa = smart tjej!

  11/09/2018 Duración: 29min

  Visste du att det finns studier som visar att tjejer med stora rumpor är smartare än tjejer med mindre stjärtar. Kanske har du blivit extra smart efter semestern, som vi? Kanske känner du dig lite för smart och vill låta rumpan krympa bara en aning – vi tänker testa onlinekurser för att se om vi kan lyckas den vägen! Vi testar också Reeboks nya högteknologiska sportbehå i sändning. (Ursäkta flåset.) Och så pratar vi roliga lopp att springa – för den som behöver lite nya utmaningar. Och hur vi äter bäst för att orka träna. Kramar! Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Två hål i huvudet ett mirakel

  Två hål i huvudet & ett mirakel

  28/08/2018 Duración: 42min

  PREMIÄR! Inte bara för den här säsongen av PeppPodden, utan för Pams alldeles nytryckta bokbebis också. Två hål i huvudet & ett mirakel. Pams inställning till livet efter att ha fått veta att hon hade en hjärntumör har både förvånat och imponerat på många. I sin förra bok berättade hon om hur det var att få dödsdomen. I den här boken får vi istället följa med på resans gång, från domen till idag, och får samtidigt smarta och användbara levnadstips kring allt ifrån mental inställning till träning och sömn. Tips för ALLA, inte bara cancerdrabbade. Här pratar vi om livet, miraklet, träningen, att välja lycka och några av tipsen i boken. Tack för att du lyssnar! Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Därför ska du sova en extra halvtimme imorgon bitti! Och resten av livet...

  Därför ska du sova en extra halvtimme imorgon bitti! Och resten av livet...

  19/06/2018 Duración: 41min

  Bästa ursäkten för att komma försent på morgonen – den har Pam! Så nu kan du i lugn och ro ta en halvtimmes extra sovmorgon imorgon, utan att få dåligt samvete eller att andra blir sura. Prova! ;-) Du får också veta varför jordgubbar är bra för ALLT! (Jomen nästan i alla fall, det funkar som både blekmedel och "glasögon".) Inför semestern så laddar vi upp med läsning och tipsar om allt ifrån deckare till faktaböcker! Ha nu en riktigt skön sommar med massor av sömn, god mat, träning och läsning! Vi hörs igen i höst! Kram Pam & Sandra  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

página 1 de 4