Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit

Informações:

Sinopsis

Francisco van Jole neemt iedere vrijdagnacht met opiniemakers, politici en luisteraars de stand van het land door. Met behulp van Peter Kee en David van der Wilde peilt hij de stemming in aanloop naar de verkiezingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een programma voor nieuwsslurpers en betweters waar politieke junkies hun vingers bij af zullen likken.

Episodios

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Rotterdam beschouwd #10

  09/03/2017 Duración: 48min

  Francisco van Jole zit in LantarenVester in Rotterdam met Joop-redactrice Hasna El Maroudi. Mei Li Vos, Tweede Kamerlid voor de PvdA en Michelle van Dijk Schrijfster, leraar en opiniemaker. Ze praten onder andere over vrouwen in de politiek. Hoe kan het dat er zo weinig vrouwelijke lijstrekkers zijn en hoelang gaat het duren voor we de eerste vrouwelijke premier hebben?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Amsterdam beschouwd #10

  09/03/2017 Duración: 33min

  David van der Wilde zit in de laatste aflevering van 'Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit' zoals altijd in De Balie in Amsterdam. Rutger Groot Wassink, fractievoorzitter van Groenlinks Amsterdam. Geerten Waling, politiek historicus en SP-kamerlid Ronald van Raak schuiven ook aan. Ze praten onder andere over het uitblijven van de tweestrijd en de marktwerking in de campagnes. Zijn de partijen ideologisch bezig of weten ze gewoon precies hoe ze hun doelgroep moeten vinden?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Amsterdam beschouwd #9

  02/03/2017 Duración: 01h45s

  David van der Wilde zat in De Balie in Amsterdam met de toekomst van drie belangrijke partijen. Lilian Marijnissen, de nummer drie van de SP. Gijs van Dijk, de nummer vijf van de PvdA en Jan Paternotte, de fractieleider van D66 Amsterdam en nummer negen op de lijst. Ze praten over werkgelegenheid in de toekomst en over de afgelopen debatten.

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Rotterdam beschouwd #9

  02/03/2017 Duración: 33min

  Francisco van Jole zat in de Rotterdamse schouwburg met schrijver en opiniemaker Celal Altuntas en Liesbeth van der Kruit van oud-journaliste en voormalig directeur van de PvdA in Rotterdam. Zij praatte over actuele thema's van deze week. Onder andere over dat 75% van de jongeren met een migrantenachtergrond niet stemmen en het identiteitsdebat. Waarom gaat het daar zoveel over in de campagnes?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Rotterdam beschouwd #8

  25/02/2017 Duración: 56min

  Francisco van Jole zat in de Rotterdamse Schouwburg met schrijver en opiniemaker Han van der Horst. Ancilla van der Leest, lijstrekker van de Piratenpartij en Gerard Drosterij, politiek filosoof en opiniemaker. Ze praten over privacy, want waarom komt in aanloop naar de verkiezingen dit onderwerp zo weinig aan bod? En over onvrede onder burgers, want zijn er wel echt zoveel mensen ontevreden?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Amsterdam beschouwd #8

  25/02/2017 Duración: 34min

  David van der Wilde zit met Martijn de Greve, presentator van onder andere politieke junkies en debatleider in De Balie. Caesar Bast, de voorzitter van de Nationale Jeugdraad en Klaas Valkering 2e vice-voorzitter van het Christen Democratisch Jongeren Appel (CDJA). Vooral Klaas heeft het zwaar te verduren, want ze praten onder andere over de negatieve houding van het CDA. Jesse Klaver als mogelijke derde in de tweestrijd tussen Wilders en Rutte en hoe ziet de toekomst eruit als we over 20/30 jaar nog meer vergrijzing hebben?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Den Haag #8

  22/02/2017 Duración: 01h25min

  Peter Kee zat met CDA-kamerlid Pieter Heerma, NRC-verslaggever Thijs Niemantsverdriet en Jan Roos lijstrekker van VNL in het restaurant van Nieuwspoort. Ze hadden het over Wilders en zijn wegblijven bij debatten. Hoe zit het met Groenlinks de De Telegraaf? En ze praatte over Buma die dit weekend met links leek te flirten, maar afgelopen week deed hij weer afstand van de linkse politiek. Hoe zit dat?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Amsterdam beschouwd #7

  19/02/2017 Duración: 36min

  David van der Wilde zat in De Balie in Amsterdam. Hij praatte samen met Thierry Baudet, lijstrekker van het Forum voor Democratie. Een nieuwe partij waarmee hij onlangs in de peilingen de eerste zetel veroverde. Theoloog Rikko Voorberg schoof ook aan en in de aanloop naar de verkiezingen hadden ze het over hun visie op de Nederlandse samenleving.

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Den Haag beschouwd #7

  17/02/2017 Duración: 39min

  Peter Kee zat in Nieuwspoort Den Haag met drie gasten. Allereerst een begrip op Het Binnenhof: journalist Frits Wester. Sharon Gesthuizen, die deze week na 10 jaar kamerlidschap afzwaaide en Mona Keijzer, de nummer twee van het CDA. Ze praten onder andere over Wilders, trollen, Rutte en het RTL-debat.

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Rotterdam beschouwd #7

  17/02/2017 Duración: 51min

  Francisco van Jole zat in de Rotterdamse Schouwburg. Te gast waren journalist en columnist Mirjam de Winter, documentairemaker Dore van Duivenbode en Simone Dekkers van De Nieuws BV.

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Rotterdam beschouwd #6

  10/02/2017 Duración: 01h01min

  Francisco van Jole zat ik in de Rotterdamse Schouwburg met Peter van Heemst oud-Tweede Kamerlid en lijsttrekker van de Partij van de Arbeid in Rotterdam en Willem Sonneveld, socioloog, docent en columnist bij het AD. Ze praten uitgebreid over Twitter en de stemwijzer.

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Den Haag beschouwd #6

  10/02/2017 Duración: 59min

  In de Haagse editie van Hier Hoor je Hoe Het Echt Zit zijn er drie gasten aanwezig. Kamerlid Carola Schouten, het rekenwonder van de Christen-Unie, Avinash Bhikhie, parlementair verslaggever van Nu.nl en Kamerlid Roland van Vliet die in maart 2014 uit de PVV stapte naar aanleiding van de minder minder uitspraak van Geert Wilders. Met hen praat Peter Kee over het keurslijf van het Kamerlidmaatschap, de photoshop van Wilders en de vraag wie de linkse leider is.

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Amsterdam beschouwd #6

  10/02/2017 Duración: 01h07min

  David van der Wilde zat met Don Ceder, de nummer 7 van de ChristenUnie. Natascha van Weezel, journalist en schrijver en Bert Bakker politicoloog in Amsterdam. Ze praten over polariserende onderwerpen als het sluiten van de grenzen en natuurlijk hét onderwerp van deze week: de tweet van Wilders.

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Rotterdam beschouwd #5

  04/02/2017 Duración: 25min

  Francisco van Jole zat met Hasna El Maroudi van opiniesite Joop, Matthijs Pontier de nummer 2 van de Piratenpartij en Malik Mahmud in de Rotterdamse Schouwburg. Ze praatte over het optreden van Asscher in DWDD en hoe zit het met de privacy van Amerikanen nu Trump aan de macht is?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Amsterdam beschouwd #5

  04/02/2017 Duración: 41min

  David van der Wilde zat met Marjelle Boorsma van FNV Jong en Marijn Bosman van D66 aan tafel in De Balie. Op Twitter ontstond deze week het initiatief om jongeren naar de stembus te krijgen. Wat is de rol van de media hierin en wat zouden politici moeten doen om jongeren aan zich te binden?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Den Haag beschouwd #5

  04/02/2017 Duración: 48min

  Peter Kee zit met campagnestrateeg Kay van der Linde, Staatssecretaris Sharon Dijksma en Kees Verhoeven van D66 aan tafel in Nieuwspoort Den Haag. Ze hadden het onder andere over de toekomst van de PvdA onder Asscher en hoe zorgt de politiek ervoor dat de kiezer die niet meer in ze gelooft weer op ze gaat stemmen?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Amsterdam beschouwd #4

  28/01/2017 Duración: 51min

  Onder leiding van David van der Wilde praten Niesco Dubbelboer, Chris Aalberts en Tinkebel over actuele thema's in de politiek. Onder andere over de crisis bij de VVD en over rechtstreekse democratie. Moeten kiezers juist een toets afleggen voor ze mogen stemmen of moet iedereen juist meer invloed kunnen hebben op de besluiten?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Rotterdam beschouwd #4

  26/01/2017 Duración: 51min

  Presentator Francisco van Jole, opiniemaker Han van der Horst en producent Abdelkarim El-Fassi praten over actuele onderwerpen in de politiek. Het gaat over de brief van Rutte, het veelbesproken debat in De Balie van maandag waarin veel haat naar moslims naar buiten kwam. Tot slot werd er besproken waarom er nauwelijks meer over de vluchtelingencrisis wordt gesproken.

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Den Haag beschouwd #4

  25/01/2017 Duración: 56min

  Onder leiding van Peter Kee praten Ronald van Raak, de nummer 4 van de SP, Wouter de Winter, chef van de parlementaire redactie van De Telegraaf en spindoctor Henry Kruithof over politieke thema's. In deze editie bespreken ze vanuit Nieuwspoort Den Haag de linkse samenwerking waar Asscher mee naar buiten kwam en de vertrouwenskwestie van de VVD. Wat moet de partij met Ard van der Steur en hoe krijgen ze het vertrouwen weer terug?

 • Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit: Vanuit Den Haag beschouwd #3

  21/01/2017 Duración: 01h05min

  Onder leiding van Peter Kee praten lobbyist Mees van der Poel, Peter Kwint van SP Amsterdam en Jaques Monasch, de nummer 2 van zijn de partij Nieuwe Wegen over actuele onderwerpen. In deze editie bespreken ze vanuit Nieuwspoort Den Haag de bemoeienis van de Russen, het grote RTL-debat en het premierschap waar jan en alleman een beroep op doen. Wie is er echt klaar voor Het Torentje?

página 1 de 2