Larmtjänstpodden- En Podd Om Stöld Och Bedrägerier

Informações:

Sinopsis

Larmtjänstpodden är en podd om stölder och bedrägerier. I podden lyfter vi aktuella teman inom brott och brottsbekämpning. Podden görs av Larmtjänst, en branschorganisation för sakförsäkringsbolagen.

Episodios

 • #60 Vad är IT-forensik?

  21/09/2021 Duración: 23min

  I dagens samhälle är vi konstant uppkopplade. Våran mobil används till det mesta, mycket mer än att bara ringa med. Nu är mobilen ofta vår kamera, vår kartläsare, vår informationshämtare, vårt verktyg för olika chattar, vår videouppspelare och mycket mer. Så hur mycket spår lämnar vi faktiskt efter oss? Och hur kan denna information användas för att bekämpa brott? Gäst Gabriel Ogden

 • #59 Katalysatorstölderna ökar! Varför?

  08/09/2021 Duración: 20min

  Under 2020 ökade antalet stölder av katalysatorer med 4000 % jämfört med året innan. Under 2021 ser man fortfarande en ökning och det är uppenbart att stöldligorna är ute efter dessa komponenter. Varför ökar dessa stölder så mycket? Vad händer med delarna? Och vad kan man som bilägare göra för att skydda sig? Gäst: Fredrik Lindstedt, Larmtjänst.

 • #58 Tipsa oss! Hur jobbar Larmtjänst med tips och vad är det för tips vi vill få in

  15/06/2021 Duración: 20min

  Vi får in över 650 tips till Larmtjänst. Här berättar Mats och Viktor hur de arbetar med tipsen, vem som tipsar och vilken typ av tips vi vill ha.

 • #57 Tryggare platser med lokalt engagemang

  19/04/2021 Duración: 27min

  Centrum för AMP grundades för ett år sedan. Sara Bjurström, vd på Centrum för AMP berättar om tankarna kring AMP-modellen och om deras pilotprojekt i Uppsala och Haninge. Läs mer om Centrum för AMP på www.centrumforamp.se Ladda ner Trygghetskommissionens rapporter på www.trygghetskommissionen.se