Baglandet

Informações:

Sinopsis

Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, indtryk og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling. I redaktionen:Anne Pilegård Petersen.Karen Straarup Møller.Emil Rothstein-Christensen.Mikkel Rönnau.Mads Petter Kühnel.Redaktør Rune Sparre Geertsen.Redaktionen vil meget gerne høre fra dig, hvis du har en idé til en historie. Skriv til baglandet@dr.dk

Episodios

 • Baglandet remix: Året vi aldrig glemmer

  Baglandet remix: Året vi aldrig glemmer

  22/12/2020 Duración: 27min

  I det her program ser vi tilbage på Baglandets reportager i corona året 2020. Vi skal til baggårdskoncert med en operasanger i en tid hvor de store scener var lukkede, vi ud til af landets hårdest ramte arbejdpladser, Københavns Lufthavn, og så skal vi møde nogle af de unge på efterskolerne, der har måttet se det meste af et dyrebart år forsvinde i lockdown. Vært: Mads Petter Kühnel. Reportere: Tobias Ingemann, Celine Klint, Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Hjemløs jul

  Baglandet: Hjemløs jul

  15/12/2020 Duración: 26min

  Allan skal holde jul i sin campingvogn med en ven, der netop er blevet hjemløs. Han blev skilt for et par år siden og flytter nu sin campingvogn rundt i byen for at undgå politiet. Baglandet besøger de hjemløse sælgere af hjemløse juletræer foran herberget Sundholm i København, og vi taler med dem om deres jul før og nu. Reporter: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Den vilde naturs elitesamlere

  Baglandet: Den vilde naturs elitesamlere

  08/12/2020 Duración: 26min

  De følger årets naturlige gang og er at finde i skoven, på engen, ved søen eller kysten for restaurantgæsterne kan få strandsennepsblade som garniture til deres michelinretter. Samlere, eller sankere, er de seneste 10 år blevet en fast del af gourmetscenen i Danmark. Hvem er disse professionelle samlere? Og hvad gør de, nu hvor frosten kommer og højsæsonen er forbi? Reporter: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Larm og meditation mod epidemiloven

  Baglandet: Larm og meditation mod epidemiloven

  01/12/2020 Duración: 26min

  Tusindvis af borger har protesteret foran Christiansborg mod epidemiloven på det seneste. De er en broget flok og meget uenige internt - mediterende kvinder, unge liberalister, og folk der mener, at 5G netværket er indblandet i coronavirus og vacciner er lavet af døde aber og kyllinger. Men hvem er demonstranterne, og hvad vil de? Reporter: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Et sted uden vold 2:2

  Baglandet: Et sted uden vold 2:2

  24/11/2020 Duración: 27min

  I andet afsnit fra Ringsted krisecenter møder vi to kvinder, hvis historier skiller sig ud fra de fleste beboere på krisecentre. "Gitte", en ældre kvinde, der har et langt ægteskab bag sig, og "Karen", der er flygtet fra sin voldelige mor. Reporter og tilrettelægger: Nanna Hauge Kristensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Et sted uden vold 1:2

  Baglandet: Et sted uden vold 1:2

  17/11/2020 Duración: 27min

  Krisecenteret i Ringsted er landets ældste. Baglandet har fået adgang til stedet for at fortælle nogle af de mange tusinder af historier om vold i hjemmet, som især kvinder udsættes for hvert år i Danmark. I første afsnit handler det især om børnenes liv på et krisecenter. Reporter og tilrettelægger: Nanna Hauge Kristensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Natteravne møder festaber - 10. nov 2020

  Baglandet: Natteravne møder festaber - 10. nov 2020

  10/11/2020 Duración: 26min

  De fleste kender Natteravnene med deres gule jakker. Baglandet har i denne uge været på vagt med Natteravnene i Roskilde på årets J-dag. Meget er selvfølgelig ændret efter barer, kiosker og supermarkeder ikke må sælge alkohol efter kl. 22, men Natteravnenes tilstedeværelse betyder stadig meget for de unge festaber. Reporter: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Naturen er min wingman - 3. nov 2020

  Baglandet: Naturen er min wingman - 3. nov 2020

  03/11/2020 Duración: 27min

  Naturen kan bruges til mange ting, men de seneste år er det vundet frem, at bruge den terapeutisk og gerne sammen med andre, der står i samme situation som dig selv. I denne uge skal du møde en lille flok mænd i en skov i Vestsjælland, en gruppe på 30 kvinder, der sammen skal vandre 40 km. på Stevns og krigsveteraner, der finder ro i at surfe i Thy. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Vært: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Minkavlernes tvungne massedrab - 27. okt 2020

  Baglandet: Minkavlernes tvungne massedrab - 27. okt 2020

  27/10/2020 Duración: 27min

  I No i Vestjylland, er mange minkavlere tvunget til at aflive deres raske mink, og dermed et stort håb for en fremtid med minkavl i Danmark. Covid-19 har fået et greb i danske mink, men avlerne forstår ikke, at alle deres dyr, skal lade livet. Reporter: Peter Ørbæk. I redaktionen: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Lukketid i asylcentrene 2:2 - 20. okt 2020

  Baglandet: Lukketid i asylcentrene 2:2 - 20. okt 2020

  20/10/2020 Duración: 27min

  Virkeligheden i asylcentrene i Danmark har ændret sig markant de seneste år, fordi antallet af ayslansøgere er historisk lavt. Vi besøger centrene i Sandvad og Thyregod, der som konsekvens snart skal lukke. Centret i Sandvad er for familer, der søger asyl, og her er en særlig ro, som både beboerne og de ansatte kommer til at savne. Reporter: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Lukketid i asylcentrene 1:2 - 13. okt 2020

  Baglandet: Lukketid i asylcentrene 1:2 - 13. okt 2020

  13/10/2020 Duración: 27min

  I Sandvad og Thyregod ligger to asylcentre. Men de ligger der ikke så meget længere. Regeringen har nemlig valgt at lukke dem, fordi antallet af asylansøgere er historisk lavt. I Baglandet følger vi afviklingen og for at finde ud af, hvordan det påvirker dem der til dagligt bor og arbejder på centrene. Og også for at finde ud af hvad det er for en hverdag der udspiller sig på asylcentrene, der for tiden ikke oplever tilnærmelsesvis det samme pres som ved flygtningekrisen i 2015. Reporter: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Sindsro i bølgerne - 6. okt 2020

  Baglandet: Sindsro i bølgerne - 6. okt 2020

  06/10/2020 Duración: 27min

  På Surfgaarden i Thy flytter PTSD-ramte veteraner ind og finder ro i vesterhavets bølger. Sammen med medarbejdere og frivillige er veteranerne på vandet hver dag, og fokus på boardet og bølgerne i nuet, får de kaotiske tanker til at fordufte i saltvandet. Baglandet har besøgt Surfgaarden. Reporter: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Kvinder der vandrer - 29. sep 2020

  Baglandet: Kvinder der vandrer - 29. sep 2020

  29/09/2020 Duración: 27min

  30 kvinder mødes for at vandre sammen og komme væk fra hverdagen. Nogle døjer med stress eller fysiske skavanker, andre med rollen som mor. De kender ikke hinanden og løsningen på deres problemer, men en vandretur sammen kan måske forløse noget i dem. Baglandet gik med. Reporter: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Krise i Kastrup - 22. sep 2020

  Baglandet: Krise i Kastrup - 22. sep 2020

  22/09/2020 Duración: 27min

  Danmarks største arbejdsplads, Københavns Lufthavn, er ramt af en monumental krise her under corona-epidemien. Lufthavnsarbejdere med fyreseddeler i hånden drikker gravøl på værtshuset Airpub eller banker på hos det nyoprettede jobcenter i lufthavnen, og hverdagen på jorden og i luften er mærkbart forandret for dem, der blev skånet i massefyringerne. Reporter: Tobias Ingemann. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Balladen på Motalavej 2:2 - 15. sep 2020

  Baglandet: Balladen på Motalavej 2:2 - 15. sep 2020

  15/09/2020 Duración: 27min

  Vi fortsætter historierne fra Korsør, hvor to familieklaner fra Libanon det seneste år med slåskampe, pistolskud og ballade gjort det sociale boligbyggeri på Motalavej til et berygtet sted. Men hvordan er det egentlig at bo der? Det er der meget delte meninger om. Nogle ønsker at komme væk så snart de har råd til at flytte, for andre er det et særligt sted, hvor man hjælper hinanden. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Balladen på Motalavej 1:2 - 8. sep 2020

  Baglandet: Balladen på Motalavej 1:2 - 8. sep 2020

  08/09/2020 Duración: 27min

  To familieklaner fra Libanon har det seneste år med slåskampe, pistolskud og ballade gjort det sociale boglibyggeri på Motalavej i Korsør til et berygtet sted. Baglandet er taget til området for at finde ud af, hvorfor uroen er opstået og få historier fra folk, der bor der. Stedet rummer nemlig meget mere end ballademagere - for eksempel har en ung gut lavet en garage om til et helle for unge i området. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Kampen for havørreden - 1. sep 2020

  Baglandet: Kampen for havørreden - 1. sep 2020

  01/09/2020 Duración: 26min

  Over 1000 frivillige har de seneste år samlet sig, for at gøre livet bedre for den dansk havørred. De frivillige kalder sig Grusbanden, efter de mange tons grus og sten, de har slæbt ud i de små vandløb for at skabe bedre gydepladser for ørrederne. Målet er klart: De danske havørreder skal kunne klare sig selv, men indtil videre må Grusbanden træde til, og gøre de negligerede små vandløb attraktive, så kommende generationer af havørreder kan blomstre igen. Hvad er det ved havørreden, der gør at så mange bruger weekender og fritid på at knokle for dens ve og vel? Reporter og tilrettelægger: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Byheksenes kvindekamp - 25. aug 2020

  Baglandet: Byheksenes kvindekamp - 25. aug 2020

  25/08/2020 Duración: 26min

  De seneste par år er der blevet flere og flere hekse i Danmark. Derfor skal vi i denne uges baglandet møde to af dem. Men heksene Line og Louise er ikke som i eventyrene. For dem handler det ikke så meget om urter, mørke skove, flyvecreme og krogede næser, men mere om instagram, tøj med magi og syrede tegn fra universet. Tilrettelægger: Regine Frederiksen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Den vilde naturs aktivister - 18. aug 2020

  Baglandet: Den vilde naturs aktivister - 18. aug 2020

  18/08/2020 Duración: 26min

  Der findes ildsjæle rundt om i Danmark, der vil gå langt for at hjælpe den vilde natur tilbage. De vil lade deres marker og grunde om, så de kan hjælpe den kriseramte danske biodiversiteten på vej. Men at finde hoved og hale i regler og love er en udfordring - og til tider direkte absurd. Vi møder den vilde naturs aktivister tre steder i landet. Reporter og tilrettelægger: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

 • Baglandet: Gæstebud på en ø - 11. aug 2020

  Baglandet: Gæstebud på en ø - 11. aug 2020

  11/08/2020 Duración: 26min

  Danskerne er blevet opfordret til at holde sommerferie hjemme i landet i år. Hjulpet på vej af Sommerpakken med gratis færgebilletter, har der været markant flere turister på de små øer, som Fanø. Det har nogen steder givet anledning til frustration blandt de lokale. Men hvordan navigerer man i feltet mellem at byde gæster velkommen samtidig med, at det går ud over ens hverdag, fordi der pludselig er så mange mennesker? Og så oven i købet en sommer, hvor vi stadig skal være opmærksom på corona. Reporter: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.

página 1 de 7