Podden På Tiden

Informações:

Sinopsis

I den här podden samtalar och filosoferar Staffan Dopping och Christer Sturmark om sådant som är aktuellt i samhället eller som kommer upp i deras sinne ändå. Det handlar om politik, nyheter, medier, vetenskap det är vad de själva tror i alla fall. Poddens hemsida är poddenpatiden.se.

Episodios

 • Avsnitt 106. Podden på tiden – KONSPIRATIONSPODDEN

  Avsnitt 106. Podden på tiden – KONSPIRATIONSPODDEN

  30/01/2021 Duración: 49min

  Podden på tiden – KONSPIRATIONSPODDEN

 • Avsnitt 105. Podden på tiden – CORONAKOMMISSIONSPODDEN

  Avsnitt 105. Podden på tiden – CORONAKOMMISSIONSPODDEN

  15/12/2020 Duración: 45min

  Den 15 december presenterade regeringens coronakommission sitt första delbetänkande, som fokuserade på hur Sverige har hanterat covid-19-pandemin på landets äldreboenden. Resultatet av den granskningen dominerar detta Podden på tiden.

 • Avsnitt 104. Podden på tiden – PRESIDENTVALSPODDEN

  Avsnitt 104. Podden på tiden – PRESIDENTVALSPODDEN

  07/11/2020 Duración: 56min

  Lördag den 7 november cirka kl 16 spelade vi in denna Podden på tiden. Medan ljudfilerna mixades ihop kom nyheten från USA att resultatet i presidentvalet var klart. Joseph Biden utropar sig till segrare. Vårt snack utgick från att detta skulle ske, men vi talar om detta en stund innan det blir verklighet.

 • Avsnitt 103. Podden på tiden – VENUSPODDEN

  Avsnitt 103. Podden på tiden – VENUSPODDEN

  27/09/2020 Duración: 58min

  Klas Östergrens nya roman Renegater (bland annat om interiörer i Svenska Akademien) Dokumentären om popbandet Noice (som Christer hängde med för 40 år sedan USA-valet, den kommande debatten och det sannolikt valet av en ny, konservativ domare till Högsta domstolen Den svenska debatten om brottslighet och kriminella klaner har förändrats. Gangsterrappen diskuteras Uppropet på Sveriges Radio om rasism och bristande representation har skakat om programföretaget Isabella Lövin på väg ut från politiken, Annie Lööf har återvänt Sensommarens koranbränningar. Vad är det som bör räknas som hets mot folkgrupp? Coronapandemin och hösten som väntar Finns det liv på Venus? Vissa tecken på det saknas inte Åtalet mot Aron Flam för upphovsrätt, det var huvudförhandling i veckan

 • Avsnitt 102. Podden på tiden – LIVSSLUTSPODDEN

  Avsnitt 102. Podden på tiden – LIVSSLUTSPODDEN

  17/07/2020 Duración: 56min

  Den här podden domineras av den yrvakna diskussionen om dödshjälp som har startat efter att en 64-årig ALS-sjuk man i veckan fick hjälp av en känd läkare att avsluta sitt liv.

 • Avsnitt 101. Podden på tiden – MIDSOMMARPODDEN

  Avsnitt 101. Podden på tiden – MIDSOMMARPODDEN

  20/06/2020 Duración: 01h08min

  På självaste midsommardagen spelade vi in den 101:a podden. Visby utan Almedalstal. Sommaren med covid-19. SVT:s könskvotering till Melodifestivalen. Kan det finnas moraliskt rimlig könsdiskriminering? Varför är det ok att använda h-ordet men inte n-ordet?

 • Avsnitt 100. Podden på tiden – DEN HUNDRADE PODDEN!

  Avsnitt 100. Podden på tiden – DEN HUNDRADE PODDEN!

  09/05/2020 Duración: 01h05min
 • Avsnitt 99. Podden på tiden – DISTANSPODDEN

  Avsnitt 99. Podden på tiden – DISTANSPODDEN

  18/03/2020 Duración: 44min

  Den här podden spelade vi in via podcast-tjänsten Squadcast. Jag satt hemma i Nacka och Christer på Lidingö och de ljudfiler som vi åstadkom samlades upp och levererades av Squadcast, och det kunde jag efteråt sätta ihop till denna podd. Ja det låter inte riktigt som vanligt, vi har dels andra mikrofoner (inklusive hörlurar) än vanligt, dels har vi inte samma prylar vilket ger olika ljudkaraktär. Men det här är ett försök att göra podd på distans. Så gott som hela podden handlar om coronakrisen. Men vi hinner med lite svensk vetenskapshistoria också (med Nils och Anders Celsius i centrum – och syrets upptäckare Scheele också!)

 • Avsnitt 98. Podden på tiden – CORONAPODDEN

  Avsnitt 98. Podden på tiden – CORONAPODDEN

  07/03/2020 Duración: 43min

  Här är den nittioåttonde podden med denna titel. Vi talar om: Coronaviruset och vad vi anser om myndigheternas information om sjukdomens farlighet och vad som är rimliga åtgärder Eventet på Scala-Teatern om tjugoårsdagen för IT-bubblan eller vad det nu var som sprack den 6 mars 2000. Turkiet, flyktingarna och Jimmie Åkessons flygbladsutdelning om att Sverige “är fullt”.

 • Avsnitt 97. Podden på tiden – HARE KRISHNA-PODDEN

  Avsnitt 97. Podden på tiden – HARE KRISHNA-PODDEN

  15/02/2020 Duración: 57min

  Här är nya decenniets första Podden på tiden, inspelad hemma hos Christer på Lidingö. Vi talar om: Den här dagen var D-dagen som i deklaration i många år Christer var med i satirprogrammet Svenska Nyheter igår Jonas Sjöstedt avgår som partiledare, vad händer nu? Den oheliga alliansen mellan V och M-KD har vänt upp. och ner på politiken Gustav Fridolin har talat om S-MP-regeringen som ett "monster" Ny konservativ tankesmedja, Oikos håller på att bildas Förtalsåtalet mot Ann-Sofie Hermansson SAS-reklamfilmen som har kallats oikofob. Och nu lär vi oss vad "woke" är Thorsten Flinck stoppades i Melodifestivalen Brexit är ett faktum Kinas hot och påtryckningar mot Sverige

 • Avsnitt 96. Podden på tiden – NU ÄR DET JUL IGEN-PODDEN

  Avsnitt 96. Podden på tiden – NU ÄR DET JUL IGEN-PODDEN

  22/12/2019 Duración: 47min

  NU ÄR DET JUL IGEN-PODDEN ägnas åt bl a Netflix-filmen The two popes, bråket om Brå, Åsa Wikforss' inträde i Svenska Akademien, valet i Storbritannien och Brexit, Stefan Löfvens Agenda-intervju, Hedi Fried-debaclet, Finlands unga nya statsminister, senaste Pisa-mätningen och en narvalstand.

 • Avsnitt 95. Podden på tiden – DEN ÄGGALITÄRA PODDEN

  Avsnitt 95. Podden på tiden – DEN ÄGGALITÄRA PODDEN

  17/11/2019 Duración: 56min

  Liberalernas landsmöte, Nyamko Sabunis linjetal Landsmötets beslut att ställa sig bakom en statlig utredning om aktiv dödshjälp Gängvåldet och operation Rimfrost: Mikael Damberg lovar minskat gängvåld under mandatperioden Medierna i P1 och granskningen av SVT:s missvisande nyhet om apotek som påstods sakna viktiga mediciner Kina och hotet mot Sverige efter Tucholsky-priset till Gui Minhai Sverigedemokraterna som får 24 procent stöd i senaste Demoskop Staffanstorps kommuns omdiskuterade informationsfilm .... och så lite mer Bowie. Och Beatles.

 • Avsnitt 94. Podden på tiden – OKTOBERPODDEN

  Avsnitt 94. Podden på tiden – OKTOBERPODDEN

  19/10/2019 Duración: 54min

  Podden på tiden – OKTOBERPODDEN. Brexit, Litteraturpriset, Sara Danius, Göran Malmqvist, dödshjälp, Moderatstämman mm.

 • Avsnitt 93. Podden på tiden – HÖSTPODDEN

  Avsnitt 93. Podden på tiden – HÖSTPODDEN

  15/09/2019 Duración: 48min

  Podden på tiden fyller 93! Vi talar om det oroliga läget efter drönarattacker mot oljeanläggningar i Saudiarabien, om Boris Johnson och det nedstängda parlamentet, om Ylva Johanssons EU-portfölj, nya statsråd, liberal nationalism och Bokmässan. Plus mycket mer.

 • Avsnitt 92. Podden på tiden – GRÖNLANDSPODDEN

  Avsnitt 92. Podden på tiden – GRÖNLANDSPODDEN

  21/08/2019 Duración: 46min

  Denna sensommarpodd spelades in på restaurang Proviant. Vi talar bl a om Moderaternas ruelse över Hanif Balis nedsabling på Twitter av Carl Bildt. Dessutom om president Trumps önskan att köpa Grönland av Danmark, om de tre förvarstagna salafisterna som riskerar utvisning och ett och annat annat.

 • Avsnitt 91. Podden på tiden – JEHOVAPODDEN

  Avsnitt 91. Podden på tiden – JEHOVAPODDEN

  26/07/2019 Duración: 51min

  Den här podden spelades in under en av sommarens hetaste dagar, fast under parasoll. UR INNEHÅLLET: Boris Johnson tog över både Tories och premiärministerposten i Storbritannien. Vad är han för en gök? Och Christer berättar om sitt enda egna besök på 10, Downing street. Det aktuella rättsfallet Asap Rocky väcker många frågor, inklusive vad som får Donald Trump att personligen engagera sig i misshandelsfallet. (Se korrigerande kommentar nedan!) Iryna är förnamnet på den ukrainska kvinna som blev allvarligt skadad i terroristen Akilovs attentat på Drottninggatan. Regeringen valde att inte behandla hennes begäran om nåd, för att slippa utvisning. Detta har vi mycket att säga om. SVT har satsat lite extra på att granska den religiösa sekten Jehovas vittnen. Frågan är om vinklingen på sektens "barnfilmer" är det bästa sättet att skydda människorna. Kommentar 31 juli: I diskussionen om #ASAProckygate säger Staffan att det finns tre grader av misshandel i lagboken, men det stämmer inte. Det finns också "synnerl

 • Avsnitt 90. Podden på tiden – ALMEDALEN 2019

  Avsnitt 90. Podden på tiden – ALMEDALEN 2019

  06/07/2019 Duración: 39min

  Staffan Dopping och Christer Sturmark summerar årets Almedalsvecka systematiskt och initierat. Inspelat lördag 6 juli vid 12-tiden. (Inspelat med en enklare, kompakt Zoom Recorder, varför stereobilden kan synas överdriven.)

 • Avsnitt 89. Podden på tiden – RÖKFÖRBUDSPODDEN

  Avsnitt 89. Podden på tiden – RÖKFÖRBUDSPODDEN

  26/06/2019 Duración: 50min

  Christers favorit Nyamko Sabuni lär bli Liberalernas nya partiledare. Vi gör ett försök att förstå hur det gick till när Erik Ullenhag till slut fann att han inte hade en rimlig chans. Nu blir han (Christer) medlem i Liberalerna – igen. På onsdag talar Sabuni i Almedalen. För andra gången, faktiskt. Bilden på den döda pappan och hans döda dotter som drunknade i Rio Grande tar nästan knäcken på Christer. Sverige gick miste om vinter-OS. Det var uppenbarligen i hållbaraste laget. Kort om Rammstein som uppträder på Ullevi nästa år. Och längre om när Christer var på samma arena för att se sin idol och mentor David Bowie – och gav Bowie sin senaste platta. Den färska spelfilmen om Elton John är tydligen nånting i hästväg. Boris Johnson är allt närmare att bli toryledare och premiärminister. Christer gillar Kvartal-intervjun med Eric M Runesson, jurist och färsk ledamot i Svenska Akademien. Lite om hur man fixade en bra pryo-plats förr i tiden. Och USA-Iran. Om hur det kommande rökförbudet på offentliga plat

 • Avsnitt 88. Podden på tiden – FUSIONSPODDEN

  Avsnitt 88. Podden på tiden – FUSIONSPODDEN

  08/06/2019 Duración: 49min
 • Avsnitt 87. Podden på tiden – LAGOMPODDEN

  Avsnitt 87. Podden på tiden – LAGOMPODDEN

  08/05/2019 Duración: 42min
página 1 de 6