Klar Scene

Informações:

Sinopsis

Podcast by Emil Birk Hartmann

Episodios

 • #24 Lea Thiim Harder

  21/06/2019 Duración: 01h10min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med musicalperformer Lea Thiim Harder. Lea er hoppet direkte fra det Aarhusianske musiker miljø, og ind på scenen i den danske musical branche. Efter hendes musical debut på Saturday Night Fever, hvor hun sprang ind som afløser, og spillede nogle enkelte forestillinger, så har hun siden spillet med i Efter Brylluppet, The Book of Mormon, Kærlighed ved Første Hik, og senest som den hjerteskærende Fede Dorit i Terkel – The Musical, en rolle som Lea beskriver som det hårdeste hun har prøvet indtil nu. Lea er et af de mest livsglade og smilende mennesker man kan møde, men inde bagved det varme smil findes også en pige som, ligesom fede Dorit, har døjet meget med at blive mobbet. Vi taler sammen hvad der sker når en prøveperiode begynder at rive om i gamle traumer, og hvordan gode kolleger og åbenhed er enormt vigtigt for at kunne genfinde glæden ved det hele. Så sæt kaffen over, og smid fødderne op. Klar scene.

 • #23 Søren Møller

  14/06/2019 Duración: 01h16min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med teaterdirektør Søren Møller. Søren har stået i spidsen for Fredericia Teater, og dermed også været frontløber for musicalen som genre i Danmark de sidste 8 år. Vi taler sammen om Sørens visioner, og hans enorme kærlighed til sit fag, og så tager han mig med ind sin tankegang, i forhold til hvordan man er en god leder, og hvilke forskelle der findes i tankegangen mellem at være udøvende kunstner og producent. Søren er, som han selv siger det, en mand med mange kasketter – en mand som har et enormt ansvar i mange sammenhænge; som chef, som underviser, som producent og meget mere. Vi taler sammen om hvordan, han bevarer roen i sit job, og hvorfor han mener at kernen af det hele ligger i at være ærlig. Så sæt kaffen over, og smid fødderne op. Klar scene.

 • #22 Diluckshan Jeyaratnam

  07/06/2019 Duración: 01h13min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med musicalperformer Diluckshan Jeyaratnam. Diluckshan eksploderede ind på den danske musicalscene i 2017, da han blev færdig uddannet, og som sit første job spillede sigøjnerkongen Clopin i Fredericia Teaters Klokkeren fra Notre Dame. Siden da har han har han udviklet sit talent, og udvidet sit cv med forestillinger som Urinetown, Tarzan og Prinsen af Egypten, som han sidste år blev tildelt en talent Reumert for. Dolly, som han bliver kaldt blandt venner, er musiker, og har med sin tamilske kulturarv i ryggen, et forhold til og en forståelse af musik, som ikke bare er anderledes end min, men også tydeligt dybere. Vi taler sammen om musikken, og kærligheden til at fortælle historier gennem den, og så nørder vi godt og grundigt igennem. Så hvis du nogensinde har overvejet hvordan det reelt føles at synge kvarttonetrin, så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • #21 Johan Espeland

  31/05/2019 Duración: 01h26min

  Hej og velkommen til første afsnit af tredje sæson af Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med Johan Espeland. Johan har siden 2005 arbejdet som creative director for Wallmans i Cirkusbygningen i København. For de uindviede så er Wallmans et dinnershow, der på sand Las Vegas manér underholder publikum mens de sidder ved borde og spiser middag. De optrædende på scenen er også tjenere, og knokler skiftevis med at servere og med optræde. Det er et benhårdt job, og Johan forklarer hvorfor han mener det er noget af den bedste erfaring man kan få i branchen. Vi tager en snak om kunst, om livet, og om hvorfor man aldrig bare skal gå på arbejde for at være der, men at man skal gå på arbejde for at arbejde med sig selv – for til syvende og sidst vores eget selv, det eneste vi har at rutte rundt med i den her branche. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • #20 Tim Zimmerman

  26/04/2019 Duración: 01h19min

  Hello and welcome to stage ready. My name is Emil, I’m your host and today I’m going to be talking to choreographer Tim Zimmerman. Tim has choreographed more than 100 shows throughout his career, and his experience and knowledge of the trade and business is equally astounding and important, and I am very grateful, that he has taken the time so share something about his process and methods. Tim is the type of choreographer who works and treats his dancers like they are trained actors. To Tim every movement tells a story and has a story behind it – which during the past two decades has made him renowned for the phrase: “Stop the fucking dancing”. Tim shares his thoughts of how to approach his craft, and he open up, in a very honest and personal way, to why he has made a very deliberate change to his own temper. From a hot head who could throw tantrums, to a stern leader who wants his dancers to be better than they thought they could. So, pour the coffee and lean back. Stage ready.

 • #19 Silas Holst

  19/04/2019 Duración: 01h13min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med musicalperformer Silas Holst. Silas startede karrieren ud som elite sportsdanser, og ramte danskernes bevidsthed i Vild Med Dans, som han har deltaget i 6 gange og vundet 2. Igennem de sidste 6 år har Silas Holst været synonym med hovedroller i musicals i Danmark, og vi taler sammen om hans måde at gå til arbejdet, og han forklarer hvorfor han kun er tilfreds efter en forestilling, hvis han har givet sig så meget, at han næsten besvimer. Silas åbner også meget ærligt op for den del af hans psyke som er plaget af dårligt selvværd. Vi tager en god og ærlig snak om hvorfor han, efter et utal af hovedroller og erfaring så det batter, stadigvæk føler at han har ”snydt” sig til at få de store roller ved at blive kendt gennem Vild Med Dans. Silas har en arbejdsmoral som er både imponerende og inspirerende, og hvor den kommer fra, det kan du måske komme lidt tættere på ved at lytte med. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Kla

 • #18 Steffen Hulehøj Frederiksen

  12/04/2019 Duración: 01h08min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med danser og musicalperformer Steffen Hulehøj Frederiksen. Steffen er uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia i 2007, men tog de første spadestik til sin kunstneriske karriere allerede som 2-årig, da hans mor sendte ham til dans. Steffen dansede i mange år, og blev dobbelt danmarksmester undervejs, alt imens han havde en indre drøm om at blive skuespiller. Vi taler sammen om at hans vej ind i dansen, og hans måde at anskue dans som en fortælling. Steffen går til sit arbejde med en seriøsitet og en dedikation, som jeg aldrig har set mage til andre steder, og hans måde at gå til sit arbejde, er både imponerende, inspirerende og smittende. Han er en af dem jeg ser mest op til, og når jeg siger det til ham, er han så oprigtig ydmyg, at han faktisk bliver overrasket over det. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • #17 Sicilia Gadborg

  06/04/2019 Duración: 01h24min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med skuespiller Sicilia Gadborg. Sicilia er uddannet, først fra Balletakademiet i Göteborg, så fra Musical Akademiet i Fredericia, og senest Statens Teaterskole i 2013. Sicilia er en del af det faste ensemble på Det Kongelige Teater, men lige for tiden prøver hun og jeg på forestillingen Flashdance, hvor Sicilia spiller den absolutte hovedrolle Alex Owens; en kæmpe rolle, som indebærer et væld af store sange, flere dansesoloer og desuden er den drivende kraft i næsten alle scener. Vi taler sammen om hendes arbejde med rollen, og hendes ”venden tilbage” til musicals og de udfordringer hun selv føler hun står overfor. Sicilia er et filosofisk væsen pakket ind i, som hun selv siger det, en grim mund, og jeg håber du kommer til at nyde at lytte til samtalen ligeså meget som vi nød at have den. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • #16 Christian Nicolai Collenburg

  29/03/2019 Duración: 01h25min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med skuespiller Christian Nicolai Collenburg. Christian er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole - Musicalakademiet i 2014, og har gennem de sidste 5 år arbejdet benhårdt både på scenen som skuespiller, som instruktør assistent, og endda også som company manager. Han er for nyligt begyndt at arbejde på tv, hvor han har medvirket i både ”Merkur” og senest ”badehotellet”. Christians karriere har ført ham stødt tættere på sit mål, nemlig at stå og spille store komplekse roller på teatret. Fra at spille i ensemblet og en gang imellem påtage sig en understudy, til at begynde og spille biroller, til lige nu hvor han står hver aften og spiller den absolutte hovedrolle som Ned Willard i ”Den Evige Ild” på Bellevue Teater - en mastodont rolle af format. Vi taler sammen om hans arbejde med den rolle, og hvordan hans liv og karriere har formet sig, for at gøre ham klar til dét. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • #15 Dan Zahle

  22/03/2019 Duración: 01h12min

  Klar Scene. Værsgo… Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med skuespiller Dan Zahle. Dan er uddannet fra skuespillerskolen ved Århus Teater i 1995, og har gennem de sidste snart 25 år spillet over hele landet, i næsten alle mulige genrer. Fra klassiske dramaer til folkekomedier. Fra smalle produktioner på Får302 til store Disney musicals på Det Ny Teater. Han har lavet film og tv i årevis og skrevet forestillinger selv. Han har, med andre ord, prøvet lidt af hvert, og vi taler sammen om hans måde og gå til sit arbejde på, og hvordan det altid er en opdagelse og noget ”helt nyt”. Foruden at være en enorm dygtig skuespiller, besidder Dan også et herligt filosofisk sind, og hans indsigt i den danske teaterbranche koblet med hans kæmpe erfaring som skuespiller, gør hans tanker til en sand guldgrube at dykke ned i. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • #14 Mille Gori

  15/03/2019 Duración: 01h29min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med Mille Gori. Mille er uddannet fra Skolen for Moderne dans, men som hun selv siger det, så er dét en af de jobbeskrivelser der aldrig har stået i hendes kontrakter; danser. Hun brød igennem med hendes rolle som Motor-Mille i 2013, og har siden da arbejdet på et utal af produktioner på tv og scenen. Man kan forsøge at beskrive Mille ved, at fortælle en masse om hvad hun har opnået i løbet af sin karriere, men i virkeligheden siger det ikke ret meget om hvem hun er, og hvorfor hun gør som hun gør. Hun er en kreativ kraft ud over det sædvanlige, og hendes livssyn og værdier, gør mig glad for, at hun med Motor-Mille, er en stor del af at opdrage så mange børn i dag. Lyt med når vi taler sammen i det her afsnit, og så lad os se om du ikke også får et smil på læben undervejs. Det gjorde jeg i hvert fald. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • #13 Mikkel Moltke Hvilsom

  08/03/2019 Duración: 01h15min

  Klar Scene. Værsgo… Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med Mikkel Moltke Hvilsom. Mikkel er uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia i 2014, og har siden knoklet røven ud af bukserne på et væld af scener i Danmark. For tiden prøver han på forestillingen ”Ghost - The Musical”, hvor han spiller den mandlige hovedrolle, og vi taler blandt andet sammen om hans arbejde med den rolle, og hvordan han, første gang, er gået til opgaven at skulle spille en voksen mand med autoritet og grounding. Når Mikkel selv skal beskrive sit arbejde, så kalder han meget af det ”at lege”, og den ”leg” og vidunderligt smittende tilgang til sit arbejde, gør ham, foruden at være en meget dygtig og professionel skuespiller, til en fuldstændig fremragende kollega og kammerat, hvor man altid kan regne med opbakning og et vidunderligt smil. Det kan jeg sige uden nogensinde at have arbejdet med ham ude i den virkelige verden – men jeg har til gengæld gået på hold med ham. Sæt kaffen over

 • #12 Marie Dalsgaard

  01/03/2019 Duración: 01h19min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært, og idag taler jeg med skuespiller Marie Dalsgaard. Marie blev uddannet fra teaterskolen i 2008, og har gennem de sidste 8 år været en del af det faste ensemble på Det Kongelige Teater, og var fra 2013 til 2016 en fast del af Det Røde Rum, som skabte nogle af de mest mindeværdige forestillinger igennem de sidste 10 år, og nytænkte idéen om et ensemble og hvordan man kan lave teater på nationalscenen. Vi taler sammen om hendes virke på Det Kongelige, og hendes samarbejde med blandt andet Elisa Kragerup, som var fast instruktør på Det Røde Rum, og deres næsten teaterskole agtige arbejdsmetoder til at komme frem til mesterværket Metamorfoser. Men udover at være en holdspiller og en central del af dét skuespillerensemble, så er Marie i den grad også en éner. Både i sin måde at gå til sit arbejde, og i sin måde at se livet på. Så sæt kaffen over, og smid fødderne op. Klar scene.

 • #11 Kristoffer Helmuth

  22/02/2019 Duración: 01h15min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med Kristoffer Helmuth. Kristoffer var den første gæst jeg havde på podcasten, det var tilbage maj 2018, og nu har han fundet tid til igen at kunne dele ud af sin erfaring og sit verdenssyn, og det er jeg meget glad for. Sidste gang talte vi om anmeldelser og om at give karakterer for kunst, og denne gang dykker vi ned i hans arbejde med rollen Pelle Lindquist i Død Over Eliten på Odense teater. Vi taler om dyrekort som Kristoffer anvender til alle sine roller, vi taler om livet som fastansat og måden tingene gøres på, og så giver jeg et friskt bud på at tøjle hans tankestrøm. Det kan du jo selv vurdere om jeg lykkes med. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • #10 Peter Høgsbro Toftegaard

  15/02/2019 Duración: 01h09min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med Peter Høgsbro Tortegaard. Peter er uddannet fra skuespillerskolen i 2017, og landede som sit første job en fastansættelse på Odense Teater hvor han har været de sidste 2 sæsoner. Peter er en kreativ kraft ud over det sædvanlige, og hans mod og troen på at guldet ligger gemt i det uvisse og usikre er ligeså frygtindgydende som den er inspirerende. Peter spiller i disse dage ”Dian” i det fremragende nyskrevne politiske stykke ”Død Over Eliten” på Odense Teater, og jeg tager en snak med ham om hans rejse med den rolle – fra første gang han læste manus, til at stå hver aften og spille den i øjeblikket. Han fortæller både historier fra prøvelokalet, og fra livet og så tager vi også en snak om musicals – en genre Peter og jeg både har meget forskellige erfaringer med og et ret forskelligt syn på. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • #9 Niels Skovgaard Andersen

  08/02/2019 Duración: 01h11min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med Niels Skovgaard Andersen. Niels er 4. års studerende på skuespillerskolen i Odense og bliver færdig til sommer, men lad Jer ikke snyde af hans nuværende titel som ”studerende”. Niels er en dybt inspirerende mand at tale med, og hans kærlighed og ægte dybe interesse for sit fag strømmer gennem ham når han åbner op for de tanker og filosofier som udgør den han er. Niels er netop hjemvendt fra hovedstaden hvor han har spillet forestillingen ”Vi Spinder Historier” på Bådteatret i Nyhavn – en forestilling Niels selv har skrevet tekst og musik til, foruden at spille den eneste rolle der er. Vi taler sammen om det at gå på skolen, om hans forestilling og den spændende rejse han er gået igennem fra at skrive de første ord og tanker på et stykke papir, til at stå med en færdig forestilling i København. Vi taler sammen om teknikker og om hvordan Niels griber det an at skulle spille alt fra at være pladderromantisk overforelsket til

 • #8 Kim Ace Nielsen

  01/02/2019 Duración: 01h02min

  Hej og velkommen til Klar Scene. Det er gået mere en 6 måneder siden det sidste afsnit af Klar Scene, men nu starter jeg podcasten op igen. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med Kim Ace Nielsen. Kim er en erfaren herre i den danske musical branche og formentlig en af dem som har arbejdet allermest indenfor de sidste 10 år. På scenen som danser, skuespiller og sanger i et utal af forestillinger fra High School Musical til Mamma Mia, fra Aladdin til Grease og Dirty Dancing. Og nu står han som den alt overskyggende hovedrolle i mastodontfortællingen om Disneys Tarzan på Fredericia Teater. Sideløbende er hans virke som koreograf vokset gevaldigt. Fra små gigs og børneforestillinger til Wallmans til at koreografere sidste sæsons kæmpekrabat: Seebach – The Musical. Han er min kollega, min koreograf og min gode ven, og vi taler sammen om hans vej igennem hans karriere. Vi deler historier og gode råd fra auditions, og så kan man få et indblik i hans enorme ydmyghed til trods for, at han er på toppen

 • #7 Silke Biranell

  04/06/2018 Duración: 01h18min

  Hej og velkommen til. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med Silke Biranell. Silke blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2014, og brød igennem i rollen som Aliena i musicalversionen af Jordens Søjler på Østre Gasværk i 2016. Silke har som skuespiller en sjælden evne til, at lade den sårbarhed vi alle sammen går rundt med skinne igennem, og samtidigt afspejle enormt viljestærke kvinder, med et mod udover det sædvanlige. Den dualitet er noget af dét der får os som publikum til at heppe på hende, og blive inspireret til selv se at se vores modstand lige i øjnene. Som skuespiller får hun os andre til at være modige. Privat var hun selv nødt til at samle en masse mod, for at sætte sig ned og tale med mig om hvordan hun gør, og hvorfor hun gør det fordi hun; med hendes egne ord: ikke rigtig har nogen teknik. Det viser sig at det har hun, hun troede bare at det var noget alle vidste. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • # 6 Troells Toya

  28/05/2018 Duración: 01h17min

  Hej og velkommen til. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med Troells Toya. Hvad gør man hvis man gennem de sidste 20 år har spillet, skrevet, instrueret og undervist mere end de fleste, og man stadig synes man mangler udfordringer? Hvis man hedder Troells Toya, så laver man sin egen skole. Skuespillerakademiet på Amager åbnede i 2012 med hverken lokaler, undervisere, elever og næsten uden nogen penge! Kun en drøm om at det kunne lykkes at lave en forberedelsesskole til de store klassiske skuespilleruddannelser i Danmark. 6 år senere er skolen vokset gevaldigt. Både i lokaler, undervisere, elever – men stadig næsten uden nogen penge. Troells fortæller om hans kamp om at få skolen på benene, om hans uendelige kamp og kærlighed til sit fag og en helt masse derind imellem. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

 • #5 Meike Bahnsen

  21/05/2018 Duración: 01h21min

  Hej og velkommen til. Jeg hedder Emil, jeg er din vært og i dag taler jeg med Meike Bahnsen. Hvis man laver en liste over de 15 største kvindelige roller i teatrets historie, så har Meike formentlig spillet halvdelen af dem. Ibsen havde sin Nora og Heddha Gabler, Shakespeare havde sin Lady Macbeth, Tolstoj havde sin Anne Karenina og Strindberg havde sin Frk. Julie. Meike har spillet dem alle sammen. Hun kom ind på teaterskolen i ’93 uden nogensinde at havde været i teatret før. Hendes kulturelle inspirationskilder kom blandt andet fra filmene om Olsen Banden og Dirty Dancing. Vi taler sammen om hendes syn på skuespillerens proces, og det hun mener er det allervigtigste, og hun fortæller meget ærligt om at blive knækket, at rejse sig igen og hvorfor hun simpelthen er så stolt af sin lille butik i Istedgade. Så sæt kaffen over og smid fødderne op. Klar scene.

página 1 de 2