Lördagsgästen

Informações:

Sinopsis

Aktuella personer med en spännande historia. Hasse Strandberg möter sportprofiler, politiker, musiker, skådisar, producenter, forskare i ett personligt samtal. Lördagsgästen!

Episodios

 • Operatör i SOG - Bella från Elitstyrkans hemligheter

  20/03/2021 Duración: 16min

  Under några vinterveckor har vi kunnat följa några vanliga svenskar som undrar om de har det rätta virket för att ta sig in i ett specialförband. Veckans Lördagsgäst har själv det rätta virket med flera års tjänstgöring inom specialförbanden och i synnerhet inom SOG, Särskilda Operationsgruppen. Hasse Strandberg får ett samtal med Elitstyrkans Hemligheters Jesper "Bella" Berlin.

 • IS återvändare och boken Gamen - möt Olle Lönnaeus

  13/03/2021 Duración: 25min

  Elitsoldaterna Simon och Ahmed får ett topphemligt uppdrag: sök upp den svenske IS-jihadisten Gamen och döda honom. Ordern att döda en svensk medborgare strider mot grundlagen och är politisk dynamit.....Det är storyn i den politiska thrillern "Gamen". Veckans Lördagsgäst hos Hasse Strandberg är journalisten och författaren Olle Lönnaeus. Det blir ett personligt samtal om IS återvändare och om att döda det egna landets medborgare som stridit i Kalifatet. Vi tar en tur i Olles Malmö och det blir snack om processen hur en thriller blir till.

 • SOG operatör om Elitstyrkans hemligheter - Sverige

  23/01/2021 Duración: 12min

  I dagarna har TV4:s nya programsatsning "Elitstyrkans hemligheter - Sverige" premiär. 18 svenska killar och tjejer får se om dem är av det rätta fysiska och psykiska virket för att ta sig in i ett elitförband. Tidigare operatörer i Sveriges hemligaste förband, SOG (Särskilda Operationsgruppen) är instruktörer och programledare i serien. Retro FM:s Hasse Strandberg snackar med en av dessa, Petra Malm. Petra är den första kvinnan som tagit sig igenom testerna och blivit antagen till SOG där hon också tjänstgjorde som operatör under tio år.

 • Behrang Safari

  12/12/2020 Duración: 25min

  Härom veckan spelade avslutade han en lång och framgångsrik fotbollskarriär med totalt 11 ligatitlar under karriären i både Sverige, Schweiz och Belgien. Efter ett känslosamt avsked på Eleda Stadion i Malmö börjar en ny vardag för Behrang Safari. Som veckans Lördagsgäst berättar Behrang i ett personligt samtal med Retro FM:s Hasse Strandberg om hur det är att vara förälder till två autistiska grabbar och om hur livet ändras när man fått diagnosen. Det blir snack om kärlek till elefanter (?), kaffe, Pågatåg och fotboll...

 • Sanna Nielsen är Fanny Brice

  24/10/2020 Duración: 23min

  I veckans Lördagsgäst möter du tjejen som fortsätter att leva sin dröm. Från lilla Edenryd utanför Bromölla och talangjakter har en målmedveten Sanna Nielsen etablerat sig som en av Sveriges folkkäraste sångerskor, programledare och skådespelerskor. Just nu aktuell i rollen som Fanny Brice i musikalen "Funny Girl" på Malmö Opera. Sanna berättar för Retro FM:s Hasse Strandberg om att spela för en publik på 50 personer och om att ha kul på jobbet med veteraner som Ann-Louise Hanson och Marianne Mörck.

 • VD i idrottssverige under en pandemi - möt Niclas Carlnén i Malmö FF

  17/10/2020 Duración: 13min

  I lite över sex år har han varit VD i Sveriges största fotbollsförening, Malmö FF. och varit med om framgångar i såväl Sverige som ute i Europa. Frågan är hur 2020 står sig gentemot tidigare år. MFF:s VD Niclas Carlnén berättar för Retro FM.s Hasse Strandberg om ekonomin under pandemin föreningen och regeringens obeslutsamhet vad gäller publik på våra svenska kultur och idrottsanläggningar. vad blir konsekvenserna på kort och lång sikt? Niclas berättar också hur föreningen ser på de nya förutsättningarna för svenska föreningar att nå Europaspel från nästa år nu när UEAFA lagt om regelverket.

 • Ann-Louise Hanson

  03/10/2020 Duración: 21min

  Karriären för veckans Lördagsgäst började tidigt, redan som 14 åring flyttade hon från Kristianstad till Stockholm när hon fick sitt första skivkontrakt. Hon har genom åren spelat in över 600 låtar och medverkat i Melodifestivalen 14 gånger vilket är svenskt rekord. Just nu är hon aktuell i Malmö Operas uppsättning av "Funny Girl". Retro FM:s Hasse Strandberg träffar Ann-Louise Hanson för ett personligt samtal om karriären, att vara gift i 54 år med samma man och fortfarande se buspojken i honom. Det blir också ett samtal om att tillhöra en riskgrupp under en pandemi och om längtan att få träffa barn och barnbarn under mer normala förhållanden.

 • Maria Borelius - på jakt efter förundran i tillvaron

  15/08/2020 Duración: 41min

  Hon var 52 år gammal och kände sig trött, sliten och grå i sinnet när hon upptäckte den antiinflammatoriska livsstilen. På fyra år ändrande hon sitt sätt att leva på olika plan och blev en piggare, gladare och bättre version av sig själv. Första fyra åren med den livsstilen beskrev hon i boken "Hälsorevolutionen". Den antiinflammatoriska resan fortsatte med boken "Bliss" som kom året därpå och i dagarna släppte hon den tredje boken på temat "Förundran". Veckans Lördagsgäst heter Maria Borelius, författare, vetenskapsjournalist, entreprenör och biolog. Maria berättar för Hasse Strandberg om sin resa, om betydelsen av vila och njuta för att må bra och bli lycklig. De verktyg som hjälper oss att gå från stress till lycka, lugn och läkning. Det handlar om förundran,

 • Kulturarbetare i skuggan av en pandemi

  25/04/2020 Duración: 16min

  De var mitt uppe i föreställningar och arbetet med sommarens stora operettuppsättning med Kammaropera Syd när en pandemi satte tvärstopp för allt. Hasse Strandberg träffar tre kulturarbetare, John Löfgren, Melker Sörensen och Rickard Söderberg och pratar om en ny vardag som kulturarbetare och att möta publiken på ett nytt sätt. Det blir också snack om Kammaropera Syds operettfars med en av de mest ikoniska prinsessorna i centrum som nu få premiär sommaren 2021 istället - Askungen, en operettsaga för vuxna.

 • Carl-Johan leder kriget mot Covid-19 i Region Skåne

  04/04/2020 Duración: 15min

  Carl-Johan Sonesson är ordförande i regionstyrelsen i Region Skåne och har haft bråda dagar senaste veckorna för att hantera krisen i regionen kring Covid-19. Besöksförbud på äldreboenden, stängd opera och dansteater, jakt på ansiktsmasker är bara en bråkdel av vad Region Skåne har varit tvungna att hantera senaste tiden. Carl-Johan berättar i ett öppenhjärtigt samtal om coronakrisen med Retro FM:s Hasse Strandberg.

 • Kvartett i årstider med Anders De La Motte

  28/03/2020 Duración: 21min

  Han avslutar en resa som började för ett par år sedan med ond bråd död i trakterna runt Söderåsen. Serien blir komplett i dagarna när fjärde boken i den s.k "Årstidskvartetten" släpps, Våroffer. Hasse Strandberg möter Anders De La Motte i ett samtal om att skriva i coronatider, om årstidskvartetten som är på väg att bli TV-serie på Viaplay och det blir också TV tips för dig som behöver lite inspiration.

 • Jalle Lorensson

  14/03/2020 Duración: 33min

  Fåglar, blues, munspel och kultur har en viktig plats i veckans Lördagsgäst hjärta. Hasse Strandberg möter chefen för Malmö Kulturskola, munspelande filur i Wilmer X, lärare, och passionerade fågelskådaren Jalle Lorensson. Det blir ett samtal om småfäglar, blues, Wilmer X, coronavirus oro och mycket mer.!

 • Den svenske ryssen - Kristoffer Lieng

  29/02/2020 Duración: 22min

  Sedan tonåren var han fascinerad av det stora landet i öster. Efter gymnasiet packade han resväskorna och drog till Ryssland och fick jobb på Radio Moskva. Veckans lördagsgäst har bott tjugo i forna Sovjetunionen och är aktuell med boken "SIll i päls". Hasse Strandberg möter Kristoffer Lieng, journalist och universitetslärare, som tar kål på några av fördomarna om Ryssland och som berättar varför Putin, trots allt vi hör i västmedia, är poppis bland vanliga ryssar. Nyfiken på Ryssland 2020? Lyssna då på veckans avsnitt med den svenske ryssen Kristoffer Lieng!

 • Tonartshöjningar från Vellinge - möt Anderz Wrethov

  15/02/2020 Duración: 25min

  En gång om året brukar du se hans namn i samband Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Till dags datum har han haft med 20 bidrag i mello och ett otal antal bidrag i andra europeiska länders festivaler. Han har skrivit låtar till Arash, Samantha Fox, Bobby Farrel (f.d. Boney M) och han har uppträtt som Bryan Adams i Sikta mot stjärnorna. Hans låtar har sålt i över 20 miljoner världen över och spelats över 1000 miljoner gånger på Spotify. I veckans avsnitt av Lördagsgästen möter Hasse Strandberg artisten, musikproducenten och låtskrivaren Anderz Wrethov i ett personligt samtal om livet i musikbranschen och om att driva hotell.

 • Mästerkocken med Michelinstjärna och passion för falafel - Titti Qvarnström

  08/02/2020 Duración: 27min

  Hon är Limhamnstjejen som skulle blivit ingenjör men livet ville annat. Möt en Sveriges främsta kvinnliga kock Titti Qvarnström. Hasse Strandberg möter Titti i ett personligt samtal om falafel, fine dining, stjärna i Guide Michelin och mycket mycket mer. Titti berättar om varför hon har världens bästa jobb, om kärleken till Berlin och att kombinera ett stressigt yrke med att vara småbarnsförälder.

 • Sveriges meste och bäste handbollsspelare genom tiderna

  25/01/2020 Duración: 24min

  Han är Sveriges mest framgångsrika handbollsspelare genom tiderna och en del av legendariska generationen som utgjorde "Bengan Boys på åttio och nittiotalet. Hasse Strandberg möter killen som gjort 384 landskamper för Sverige och under dessa gjort makalösa 1185 mål - Magnus "Slangen" Wislander. Magnus berättar i ett personligt samtal med Hasse om ungdomstiden i Tuve och RIK, proffstiden i Tyskland och om att mitt i livet drabbas av en stroke. Detta och mycket mer i Lördagsgästen med Magnus Wislander.

 • Polismästare i Sveriges Chicago - möt Stefan Sintéus

  18/01/2020 Duración: 34min

  Han är Trelleborgskillen som förverkligade alla smågrabbars dröm om att bli polis. Han har idag 40 år i polisyrket med ansvar för polisen i Malmö. Retro FM:s Hasse Strandberg möter polismästare i Malmö Stad, Stefan Sintéus i ett personligt samtal om polisyrket då och nu. Det blir polismästarens funderingar hur man kommer till rätta med den allt grövre brottsligheten som blivit vanligare senate åren och vad "Operation Rimfrost" resulterat i så här långt. Stefan berättare om de ljusaste och de mörkaste stunderna i yrket och om varför polisyrket är ett framtidsyrke. Detta och mycket mer i årets första Lördagsgäst i Retro FM.

 • Lite trött bara - Mirijam Geyerhofer om sömnbrist under småbarnsåren

  07/12/2019 Duración: 24min

  Alla som har haft eller har småbarn kan vittna om mer eller mindre behov av sömn. Ett ämne som inte alltid lyfts fram när man skaffar barn, det bara är så. Mirijam Geyerhofer, journalist och författare, blev själv sjuk av sömnbrist efter att hennes dotter föddes. Ambulansfärd med misstänkt stroke eller ännu värre men läkare konstaterade bara "allting ser bra ut Mirijam, du är bara lite trött". Mirijam skrev en bok om hur man överlever sömnbrist under småbarnsåren "Lite trött bara, annars bra". Hör Mirijam berätta sin historia för Hasse Strandberg som veckans lördagsgäst I Retro FM.

 • Yrke: Kriminalreporter - möt Joakim Palmkvist

  30/11/2019 Duración: 26min

  I två decennier har han som journalist skrivit om brott, kriminalitet offer och rättsväsende. Veckans lördagsgäst har följt den organiserade brottsligheten i södra Sverige och Malmö i synnerhet som kriminalreporter på Sydsvenska Dagbladet och som författare till bästsäljande böcker som "Äventyr i Svenssonland" och "Maffiakrig" och som redaktör för "Veckans brott". Hasse Strandberg möter Joakim Palmkvist i ett samtal senaste tidens händelser i Malmö, om att vara rädd på jobbet och om mötet med Peter Mangs.

 • Livet är en musikal - möt Oscar Pierrou Lindén

  23/11/2019 Duración: 33min

  En knäskada satte stopp för en tolvårig karriär som balettdansare. Efter lång och jobbig rehab och sjukgymnastik bestämde han sig för att prova på livet som musikalartist. Göteborgsoperan och musikalen Cats blev startskottet för en karriär som musikalartist. Hasse Strandberg möter Oscar Pierrou Lindéns i ett glatt och personligt samtal om att våga och om att misslyckas och komma tillbaka. Från Balettakademien till Cirkus, Göta Lejon, Göteborgsoperan, Wermland Opera och Malmö Opera - följ med på Oscar Pierrou Lindéns artistresa från Cats, , Jesus Christ Superstar, Matilda, Pippin, Cabaret, Djungelboken och Skönheten och odjuret.

página 1 de 4