Eksamensboost

Informações:

Sinopsis

Få ekspertenes tips og råd om kosthold, søvn, trening, motivasjon og stressmestring.

Episodios

 • Den store avslutningsepisoden!

  21/06/2023 Duración: 30min

  Rikke og Susanne gir seg med podkasten, men har ikke tenkt til å gå stille ut dørene av den grunn! Den siste episoden blir markert med "På helsa løs"-kåringene. I denne episoden blir det delt ut priser til blant annet årets mest nedlatende introduksjon av gjest, beste tips mot kjærlighetssorg og årets mest kontroversielle mening. Takk for oss og kos deg!

 • Bonus: Isabelle gir tips til hvordan naile arbeidslivet

  07/06/2023 Duración: 06min

  Hvordan forhandler man seg fram til bedre lønn? Hvordan ta opp et problem man har med sjefen, og kan det være lurt å ha litt spisse albuer? Det er noen av spørsmålene techgründer Isabelle Ringnes svarer på i denne bonusepisoden!

 • Hvorfor haster det at flere kvinner jobber med teknologi? - med Isabelle Ringnes

  31/05/2023 Duración: 36min

  Tech-gründer Isabelle Ringnes er på besøk denne uken for å snakke om sin hjertesak: Nemlig at vi må ha mer mangfold i teknologibransjen! Hvorfor er det så viktig? Og hva er konsekvensene av at det er så mange flere menn enn kvinner som jobber med teknologi nå? I denne episoden får Isabelle oss til å teste ut et eksperiment som gjør oss mildt sagt sjokkerte. Vi ble mye klokere av å snakke med Isabelle, og håper du blir det samme av å høre på denne episoden. Kos deg!

 • Hvordan kan dysleksi være en superkraft? - med Sofie Høgestøl

  08/03/2023 Duración: 45min

  Forsker og USA-ekspert Sofie Høgestøl er på besøk i studio for å fortelle hvordan det er for henne å ha dysleksi. Hvordan har dysleksien påvirket studietiden hennes? Hva slags type fordommer har hun møtt på? Og hva er viktig at kommer på plass, for at de som har dysleksi skal få best mulig hjelp? Sofie forteller også om hvordan dysleksi kan være en superkraft og om hva hun tror er grunnen til at det er så mange med dysleksi som blir gründere.

 • Hvordan er det å ha ADHD? - med Agnes Nærland Viljugrein

  08/02/2023 Duración: 45min

  For noen år siden var det helt utenkelig for Arbeiderparti-politiker Agnes Nærland Viljugrein at hun kunne ha ADHD. Hun assosierte ADHD med den stereotypiske gutten som lagde støy og som ikke klarte å sitte stille i klasserommet, men som 24-åring fikk Agnes vite at hun har ADHD. Hvordan var det å finne ut av det, og har livet hennes blitt bedre etter at hun fikk diagnosen? Agnes forteller også om hva forskjellen på ADHD hos jenter og gutter er, og hva hun tenker om ADHD-debatten som har vært den siste tiden.

 • Å skifte kjønn som ny student - med Andrea Schirmer

  02/11/2022 Duración: 42min

  I desember i fjor begynte sykepleierstudent Andrea Schirmer prosessen med å fysisk skifte kjønn fra mann til kvinne. Siden den gang har utseende hennes forandra seg og som kvinne har hun også fått et nytt forhold til følelser. Hva har vært det beste og verste med denne prosessen? Hvilken periode i transformasjonen har hun likt utseende sitt minst? Hva er det dummeste man kan spørre en transperson om, og hvordan har det vært for henne å date de siste ti månedene? Andrea gir oss et ekte og gøyalt innblikk i hvordan det er å være født i feil kropp. Enjoy!

 • Avsporinger med Solveig

  28/09/2022 Duración: 07min

  Hvis du måtte ha skrevet en kronikk i morgen, hva ville du skrevet om? Solveig Kloppen forteller om en veldig konkret ting  hun irriterer seg over! I denne bonusepisoden for du noe av det vi måtte klippe bort i forrige episode. Kos deg!  

 • Hvordan revolusjonere smalltalken? - Med Solveig Kloppen

  21/09/2022 Duración: 29min

  Vi synes ofte at smalltalk er ganske kjedelig, og at de samme temaene blir snakket om igjen og igjen. Hvordan naile smalltalk? Og kan det noen gang bli gøy? Vi har besøk av programleder Solveig Kloppen, som må være norgesmester i å prate med folk. Solveig gir oss sine beste triks. I tillegg får vi høre om da hun droppa ut av fysioterapistudiet, og hun er litt parterapeut når vi forteller om vår første krangel.

 • Avsporinger med Else

  14/09/2022 Duración: 08min

  Yogamatter, logopeder og boots. Det er bare noen av tingene vi var innom da Else Kåss Furuseth kom på besøk i forrige uke. I denne bonusepisoden har vi har samlet noen av de rare samtalene vi måtte klippe bort. Enjoy!

 • Er Oslo en ræva studentby? - Med Else Kåss Furuseth

  07/09/2022 Duración: 33min

  Vi har hørt fra mange at Oslo er en dårlig studentby. At alle har en gjeng fra før og at byen er så stor at du drukner i mengden. Sammen med komiker og tidligere Oslo-student Else Kåss Furuseth skal vi prøve å finne ut om dette egentlig stemmer. 20 år gamle Else sov mye i forelesning, brukte Blindern som en slags cafe og hadde tre forskjellige jobber for å få ting til å gå rundt. Hun visste ikke så mye om studiet hun hadde begynt på og kunne av og til kjenne seg ensom blant tusenvis av studenter. Men trivdes Else som student i Oslo?

 • Episode 121: På Helsa Løs - Livet etter studiene

  17/06/2022 Duración: 37min

  Mathias er ferdig å studere og føler som mange andre at det kan være ganske skummelt å bli ferdige med studiene. Hva skal jeg gjøre nå? Hvordan blir det med jobb? Hva skjer med alle vennene mine fra studiene? Må jeg bli voksen nå? Dette er kanskje noen av bekymringene som andre studenter som også nærmer seg slutten av studietiden føler på. Men samtidig er det masse spennende med den nye fasen av livet også. Mathias er nå også ferdig som podkastvert i På Helsa Løs. I hans siste episode har vi med SiO-rådgiver Tone Baugerød Stokke for å diskutere alle spørsmålene rundt overgangen til voksenlivet. 

 • Episode 120: På Helsa løs - Kan SoMe hjelpe psyken?

  12/06/2022 Duración: 36min

  Man hører mye om negative effekter som for eksempel lavt selvbilde som følge av bruk av sosiale medier, men må det være sånn? I denne episoden snakker Njaard og Mathias med to psykologer som også er influensere, Maria Abrahamsen (@psyktdeg) og Vidar Kristiansen (@psykolog.pappa) for å finne ut hvordan SoMe-bruk kan bidra til mental helse.

 • Episode 119: På Helsa Løs - Når man vil gjemme seg i "hullet"

  20/05/2022 Duración: 37min

  De fleste av oss har noen ganger følt på negative og destruktive tanker. Tanker som går utover hvordan vi føler oss, oppfører oss og tenker om oss selv. Dette kan for noen bli en ond sirkel hvor man graver seg dypere ned i et mørkt hull. Men hvorfor skjer dette? Og hvordan kan man komme seg opp av dette hullet? I denne episoden snakker vi med psykologspesialist og SiO-psykolog Shirley Stormyren for å få svar på disse spørsmålene. 

 • Episode 118: På Helsa Løs - "Hvordan si at du er den beste for jobben uten å si at du er den beste for jobben"

  06/05/2022 Duración: 44min

  Hva skal være med i en søknad? Hvor lang skal en CV være? Hva er innafor å si på et intervju? Hvordan kan man fremstå som ydmyk samtidig som man snakker om hvor flink man er? Og hva er egentlig et godt svar på spørsmålet "hva er dine svake sider?"  I denne episoden av På Helsa Løs har vi snakket med karriereveileder Sturle Strauss Lisæth ved Karrieresenteret på UiO for å få svar på alle spørsmål om jobbsøking. 

 • Episode 117: På Helsa Løs – Den Store Utvekslingsepisoden

  01/05/2022 Duración: 43min

  Utveksling har blitt en mer og mer vanlig del av folk sitt studieløp, ønsket av både ledere i høyere hold og eventyrlystne studenter. Og det kan være et helt fantastisk eventyr, men det er også mange ting som kan gå galt: man drar tross alt til et land langt av sted helt uten ens sosiale nettverk for ikke å snakke om papirarbeidet. I denne episoden har Njaard (som for tiden er på utveksling i Madrid) og Mathias fått meg seg studentene Vegard og Mathilde (som begge er på utveksling for andre gang) for å snakke om do's and don'ts + hvordan det faktisk er å være på utveksling.

 • Episode 116: På Helsa Løs - Selvledelse

  08/04/2022 Duración: 32min

  Har du et litt tungt semester? Nærmer det seg skippertak? Lurer du på hvordan du kan få mer kontroll og struktur i studiehverdagen? I denne episoden av På Helsa Løs snakker vi med høyskolelektor Elin Akre Trønnes om hva selvledelse er og hvilke strategier man kan bruke for å bli bedre på selvledelse.

 • Episode 115: På helsa løs - Kjærlighetssorg

  25/03/2022 Duración: 38min

  Kjærlighetssorg kan være tungt, sårt og brutalt. Men hva er det egentlig som skjer med oss når vi opplever kjærlighetssorg? Finnes det noen gode triks til å gjøre sorgen enklere, eller må man bare ty til klisjéen og la tiden lege alle sår? Og hvorfor håndterer vi denne sorgen på forskjellige måter? I denne episoden av På Helsa Løs har vi tatt en prat med SiO-psykolog Elise Jeanette Borgersen for å få snakke om kjærlighetssorg.

 • Episode 114: På helsa løs - Lever vi i en psyk verden?

  11/03/2022 Duración: 38min

  Antallet psykiske diagnoser går opp, unge tar mer smertestillende og antidepressiva enn noen gang og pilene peker nedover på trivselsundersøkelser blant studenter. Kan man si at vi lever i en psyk verden? Njaard og Mathias snakker med professor ved psykologisk institutt Ole Jacob Madsen for å finne ut at ting kanskje ikke er så ille som de ser ut som.

 • Episode 113: På Helsa Løs - Spør en sexolog

  28/02/2022 Duración: 44min

  Hva er normal størrelse på penis? Hvorfor blir jeg ikke våt selv om jeg er kåt? Hvordan kan jeg kommunisere til partneren min at jeg vil prøve nye ting på en god måte? Og hva gjør jeg hvis jeg er homofil men ikke liker analsex? Vi har ofte mange spørsmål om sex, men samtidig er det vanskelig å vite hvor man kan finne god informasjon om sex. For noen uker siden spurte vi dere, studenter, hva dere ville spurt en sexolog om når det gjelder sex. I denne episoden har vi tatt med noen av spørsmålene deres til sexolog og forsker Sidsel Schaller for å få gode og informative svar. 

 • Episode 112: På helsa løs - Den store masterepisoden

  15/02/2022 Duración: 45min

  På godt og vondt har masteroppgaven blitt en mer og mer vanlig del av norske studenters utdanningsløp, og for mange (deriblant Njaard) er den akkurat som en storm som ulmer i det fjerne. Men må det være så ille som mange frykter, eller kan det være en positiv opplevelse? Og enten man koser seg eller ikke, hvordan kan man best gjennomføre den strabasiøse ferden som det å skrive masteroppgave gjerne kan være uten å møte veggen? Njaard og Mathias snakker med Cathinka Dahl Hambro fra akademisk skrivesenter og Sunniva Harmens fra SiO rådgivning i denne episoden av På Helsa Løs for å få svar.

página 1 de 3