Filmofil

Informações:

Sinopsis

Filmofil er radioshowet som holder deg oppdatert på fersk film samt tar deg med dypt inn i de levende bilders magiske verden.

Episodios

 • F for Filmofil - Hevnfilmer

  04/04/2024 Duración: 01h11min

  Hevn er som kjent en rett best servert kald og denne uken gjør vi et dypdykk i hevnsjangeren. Alba. Elliott og August deler sine blodige favoritter. Hvorfor er vi så glad i disse voldelige og ofte eksploitative sjangerfilmene? Hvorfor lager de så bra hevnfilmer i Sør-Korea og hvem er det som har såret Quentin Tarantino så inderlig? Dette prøver vi å finne svaret på i ukas episode.

 • BONUS! Filmofili med Danielsen Lie

  18/03/2024 Duración: 49min

  Anders Danielsen Lie besøkte Kosmorama i anledning av visningen av franske "First Case". Før visnignen og den etterfølgende Q&A-en var Filmofil så heldige at vi fikk slå av en prat med stjerneskuespilleren. Under intervjuet forteller han blant annet om favorittfilmene sine, fransk filmkultur og skuespillteknikk.

 • KosmoBRAma, OscASS

  14/03/2024 Duración: 01h08min

  Det har vært Kosmorama, og Filmofil har sett masse film! Vi oppsummerer og reflekterer rundt årets festivalutgave og deler våre favoritter og minst likte filmer fra programmet. I festivalens anledning var vi så heldige å få intervjue Ibelin-produsent Ingvild Giske og norgesprinsen Anders Danielsen Lie.

 • 20 år med kosmisk drama!

  29/02/2024 Duración: 01h06min

  Våren er omsider kommet til Trondheim (?), og det sikreste vårtegnet er storslått filmfest i byen! Vårt elskede Kosmorama fyller 20 år, og for en fest det blir! Filmofil er klarere enn et påskeegg for årets filmatiske høydepunkt! Vi fortaper oss i det storslåtte og varierte programmet, hyper oss opp for tidenes sitteprøve og glemmer våre bekymringer. Vi sees der – løpende med programmet i hånda og stor smil om munnen!!

 • Filmkos med Lanthimos

  22/02/2024 Duración: 01h11min

  Denne uka gjør vi et dypdykk i filmografien til den Poor Things-aktuelle regissøren Yorgos Lanthimos. Er det slik at han i likhet med sin greske landsmann Kong Midas bare lager gull?? Vi har fått besøk av tidligere Bokbaren-medlem, og legende, Ingeborg for å diskutere det absurde, fantastiske, tragiske og komiske i filmene til Lanthimos. Holde deg fast, spis en hummer og ikke glem å lytte til ditt favorittprogram Filmofil!

 • Alle hjerters smak

  15/02/2024 Duración: 01h12min

  Roser er røde, fioler er blå, du hører på Filmofil nå! Det har vært Alle hjerters dag og vi tar et oppgjør med romantiske filmer. Vi deler noen av våre favoritter og se på vanlentinsdagen enten man er alene eller i lag med noen man er glad i. Vi adresserer også elefanten i rommet, som er at det finnes mye ræl i denne sjangeren. Hvis du hører på denne ukas episode så får du fire valentiner og slipper å bli sittende med en emosjonell manipulativ ræva Katherine Heigl-romcom. God lytting.

 • Into the Filmoverse!

  08/02/2024 Duración: 01h06min

  Har du araknofobi? Da er kanskje ikke denne sendingen noe for deg! Vi snakker nemlig om vår vennlige nabo Spider-Man og alle hans filmvarianter. Med god hjelp fra Nerdeprat-legenden Magnus svinger vi oss gjennom Spider-Man-historien med både quiz, fuck/marry/kill og opphetede diskusjoner.

 • Filmofil - A New Hope

  01/02/2024 Duración: 01h13min

  Vi har tatt opp to nye filmofilere hurra! I kveld får du bli bedre kjent med Alba og Elliott som utlevere seg om film, livet og Dragvoll. De blir kvissa og deler personlige topp tre filmer i god Filmofil-ånd. Vi prater også om Dream Scenario, deler våre takes på Oscar-nominasjoner og hva vi gleder oss til i filmåret 2024!

 • Verdt å se fra tjue-tjue-tre! (topp ti!!)

  25/01/2024 Duración: 01h12min

  Tiden har endelig kommet for å avsløre Filmofil sine topp ti filmer fra 2023!!! Det blir masse hjertelig krangling og dyrking av våre absolutte favoritter fra året som gikk. Det blir også noen gledelige gjensyn med tidligere Filmofilere som deler sine toppfilmer. Vi elsker lister og film, så dette går helt i spinn! Special Shout out til Jenny, Lars Eivind og Eivind. dere er på våres førsteplass<3

 • Storslått besøk fra Minimalen i årets hittil tjilleste sending

  11/01/2024 Duración: 01h15min

  Vi er tilbake etter 57 dager borte fra lufta, HURRA! Vi har tjuvstartet året med besøk av Per og Sølvi fra Minimalen, som går av stabelen den 23. januar! Vi teaser Saltburn, snakker altfor mye om youtube og tiktok samt gir en akadaemisk analyse av Golden Globe Shitshowet! Vi har savnet dere, vet dere har savnet oss! God lytting <3

 • Young Adults og Sølvreven August

  16/11/2023 Duración: 01h12min

  YA and slay! Vi tar for oss Young Adults subsjangeren, som herjet populærkulturen i våre formative år. Vi prøver å bli kloke på hva YA egentlig er. Vi prater om Hunger Games, Divergent, Maze Runner og andre gode ting. Det nørdes altfor mye om Twilight og temperaturen blir høy i team Jakob / Edward-debatten. Og hva er greia med at alle fedrene i Twilight er så digge?

 • Så lenge jeg kan huske har jeg alltids ville være en filmofiler

  09/11/2023 Duración: 01h12min

  Denne uken snakker vi om ringreven Martin Scorsese som er aktuell med Killers of the Flower Moon. 80-år gamle Martyyy har vært en av de mest elskede filmskaperne i vesten i snart 60 år og vi forsøker å si noe interessant om mannen og verkene hans! August gjør sitt beste for å overbevise om Scorseses geni, men Max er ikke helt enig. Det går hardt for seg! Vi prater om hva som er typisk Scorsese, om det går an å forsvare filmer på over tre timer og hvor vidt giftig maskulinitet på film er problematisk. God lytting!

 • Silkeormer i munnen, sommerfugler i magen og edderkopper på lerretet

  02/11/2023 Duración: 01h10min

  Max og August har spist innsekt og Ingrid skal aldri kjøpe seg et kaffebord. Dette betyr en ting, RAMASKRIK BABY! August og Max har sett umenneskelige mengder filmer og de forkynner skrekkens onde budskap til oss! Trailere, låver, skoler og den norksebøgda – intet sted er trygt! Svar meg hva er skumlere Mullets eller små skapninger som sier «shrmm»? For svaret: Sett deg på toget og far gjennom skoglagt landskap, ta med noe å gjømme deg bak og nyt horrorshowet! P.S hvis du er Max store kjærlighet, pliz ta kontakt, Max e lei seg : (

 • ÆÆÆ! Ramaskrik- vors!

  12/10/2023 Duración: 01h11min

  Neste helg skal Filmofil på Ramaskrik, Norges største skrekkfilmfestival!

 • Filmofil betsår ikke Bechdel-testen...

  05/10/2023 Duración: 01h10min

  En gang på midten av 80-tallet var det en kvinnelig tegneserieskaper som laget en stripe hvor en kvinnelig karakter la fram tre veldig rimelige krav til kvinnelig representasjon på film. Hun het Alison Bechdel og Bechdel-testen er i dag en innflytelsesrik del av populærkulturen og diskursen om kvinnelig representasjon på film. Filmofil-gjengen prater om Bechdel i denne ukas sending og vi har fått med oss Anette som gjest i studio. Hun er gammel gløsing som har satt seg inn i hvordan populære filmer gjør det på Bechdel-testen. Vi har også intervjuet superkompetente Anne Gjelsvik som er professor i Filmvitenskap på NTNU. I tillegg har vi prata om Lady Bird og blitt quiza av Max om hvilke filmer som består teste. God Lytting<3

 • Filmofil, mon amour (Fransk Nybølge 101)

  28/09/2023 Duración: 01h05min

  Bonsoir chers cinéphiles <3 Bli med på surfing a!! Filmofil hopper på den franske nybølgen! I en av våre foreløpig mest pretensiøse sendinger har vi kjøpt inn alkoholfri pinot Noir og fått med oss Herman fra Bokbaren for en samtale om en av filmhistoriens viktigste bevegelser. Blir ikke bedre enn dette!!Vamos a la playa!

 • Han drakk litt te, så var vi tre

  14/09/2023 Duración: 01h07min

  I forbindelse med premieren på Mordet i Venezia prater vi om whodunnit-filmer denne uka. Hva er egentlig en whodunnit-film? Dette prøver vi å nøste opp i samtidig som det utspiller seg et intrikat mordmysterium i studio! Vi snakker om dronningen av sjangeren, Agatha Christie, og hennes mystiske liv. Vi har også sett klassikeren Clue fra 1985 som både hyller og gjør narr av whodunnit-sjangeren. Det er også celebert besøk av Benoit Blanc som blir med på diskusjonen av Knives Out.

 • Mannen som elsket Filmofil

  07/09/2023 Duración: 01h17min

  Filmofil feirer Pride! Vi har hatt besøk av Andreas fra Skeive Studenter, han prater om forskjellen på skeiv film og skreiv representasjon på film. Vi prøver å finne ut av hva Camp film egentlig er og Max har fått ranta om queerbating! Vi har også fått dele noen av våre personlige favorittfilmer og serier med skreiv tematikk. God lytting! Og GOD PRIDE<3

 • To Barbier, en Allen og en furten Ken

  31/08/2023 Duración: 01h13min

  Filmofil er kanskje sent ute, men gud vi kommer med ett smell!! Vi diskuterer Barbie som ingen andre! Her sniffer vi på hennes blomstrende youtubekarriere og 43 animasjons-maretritter av filmer. Herlige minner om avkappede hoder og forbudte bokser leder til den evige debatten om plastikdukkens feministiske bidrag. Sett deg i spagaten og bli med! God lytt!

 • Ikke kall det et comeback, vi har vært her i evigheter!

  24/08/2023 Duración: 01h12min

  Du har vel ikke glemt oss?? Det har vært en alt for lang sommer. Vi er tilbake med en sending med mye godt og blandet, bedre enn godteriet! August, Ingrid og supergjest Håkon oppsumerer filmsommeren sin. Vi diskuterer kraftig hvorfor alle nye filmer må være j***&#x27;****** tre timer lange. Tar også for oss streiken i Hollywood, anbefaler gråtefilmer for høstdepresjonen og snakker litt om hva vi har å glede oss til. God lytt og god semesterstart!

página 1 de 21