Vitenselskapet

Informações:

Sinopsis

Vitenselskapet er fabelaktig kunnskap på radiobølgene! Vi er Radio Novas populærvitenskapelige radioprogram som sendes hver tirsdag klokka 10. I løpet av en halvtime får du interessante og opplysende reportasjer, eksploderende eksperimenter og fascinerende funfacts om den utrolige verdenen vi lever i!

Episodios

 • How to get away with murderer

  02/04/2024 Duración: 29min

  Pål er død. Han ble funnet i sin egen kjeller, liggende i blod, med tydelige skader på kroppen. Sist sett i livet var på fest, kun noen dager før. Tre stykk fra Vitenselskapet var også på denne festen, og underer over hva som kan ha skjedd etter at festlighetene var over. Har noen på festen drept han? Tok han sitt eget liv? eller var det hele en arbeidsulykke? Heng på og finn morderen samme med oss!

 • Vår, varme og vitenskap

  19/03/2024 Duración: 30min

  Våren er rett om hjørnet, det blir lyst og varmere rundt oss. Hva er egentlig varme? Og hvor finner vi verdens varmeste sted? Heng deg på Vitenselskapet og lær deg ny hot info om det hotteste av det hotte, nemlig varme! 

 • Egg, prevansjon og mensen

  12/03/2024 Duración: 30min

  Nok en kvinnedag har passert, og som tradisjonen tilsier har vi kvinnedag spesial her i Vitenselskapet. Tilberedelse av egg skjer i kvinnen, kvinnen går på prevansjon og kvinnen har mensen. Dette visste du fra før, men man kan aldri snakke nok om det. Dette skjer tross alt med 50% av befolkningen, og kommer nok aldri til å gå av moten. God kvinnedag alle sammen! 

 • Ei lita sending

  05/03/2024 Duración: 30min

  Denne uka blir set snakk om de mindre tingene i livet, men vel så viktige er de for det. Kanskje lærer du at noe lite egentlig er ganske stort?

 • Den store vitenskapen

  27/02/2024 Duración: 30min

  I dagens episode skal vi innom De største tingene vi kan tenke oss.Fra de største dyrene og menneskene til bomber, fjell og uendeligheten selv. Det er stort mye vi lærer i denne sendingen.

 • Orgie, lukt og kjærlighet

  20/02/2024 Duración: 29min

  Vi er kanskje en uke for sein til valentinsdagen, men vi i vitenselskapet tenker vi burde feire kjærligheten hver dag :P I dag snakker vi om den perfekte matchen, hva som skjer i kroppen når du er forelsket og rosespråket. Heng med og spread the løøøøøøv. 

 • Løsprat om favoritt facts

  13/02/2024 Duración: 30min
 • Søvn, epler og syflis

  30/01/2024 Duración: 30min

  Årets første episode av vitenselskapet byr på blant annet de tre vennene søvn, epler og syflis... Finnes det en bedre trio? Vi sier nei. 

 • Lyd og hørsel

  05/12/2023 Duración: 30min
 • Dinosaurene kommer...

  28/11/2023 Duración: 30min

  De største krypdyrene noensinne skal endelig få litt tid på lufta igjen! I dagens sending av Vitenselskapet er det dinosaurene som er i fokus. Hvordan så de ut og hvordan døde de? Kom, bli med og lær :) 

 • Vitenselskapet rydder opp

  21/11/2023 Duración: 30min

  Har du noen gang lurt på hvordan såpen din egentlig funker? og hvor ofte du bør bruke den? Frykt ikke, Vitenselskapet kommer deg så klart til redning! I tillegg blir du kjent med mannen som oppfant håndvasking og larvene som kan rense sårene dine, uansett hvor ekkelt det kanskje høres ut.

 • Spill-Vitenskap

  14/11/2023 Duración: 30min

  I ukens episode har vi en ekstra spesiell gjest med oss! Nemlig fagsjef og lidenskapelig spillentusiast Stian Henriksen! Sammen undersøker vi hvor mulig en rekke påfunn fra spill kunne vært i virkeligheten :O 

 • Survival of the weird

  07/11/2023 Duración: 30min

  This is an episode about the survival of the weird.

 • Skrekk og gru og vitenskap

  31/10/2023 Duración: 30min

  Kanskje den skumleste dagen i året er her igjen og med den kommer vår skummle lille vitenskap lurende. Vi blir kjent med våre dypeste frykter, mareritt og døden selv blandt fkata om spøkelser og zombier.  Hør på oss etter eget ansvar...

 • Slikk på steiner og få en pris?

  24/10/2023 Duración: 30min

  Det er ikke tvil om at nobelprisen i de ulike vitenskapelige grenene har bragt viktig kunnskap som har ført verden fremover. Men hva med det rare og gøye? Frykt ikke- det finnes en parodi på Nobelprisen! IG Nobelpris feirer det rare og har et ønske om å gjøre vitenskap gøy og inspirerende. Bli med på sending om mann som blir geit, folk som slikker på steiner og testikkel-proteser for hunder. Og et tips til latter: google IG nobelpris og bli fasinert over hva folk bruker tiden sin på!

 • Fermentering og overraskelser

  17/10/2023 Duración: 30min

  Vitenselskapet snakker om fermentering av vin, eddik og salami samt en liten splash Auto-brewery syndrome.

 • Spise bananskall og brenne kokosnøtter sa du?

  10/10/2023 Duración: 30min

  Som tittelen tilsier har varer flere bruksområder, I ukens episode tar Vitenselskapet deg gjennom bl.a. pappeskens liv, kaffegrutens ettermæle og vannets syklus!

 • En helt syk sending

  03/10/2023 Duración: 30min

  Vi omringer oss av bakterier og virus hele tiden, men det er ikke alle vi blir like syke av. I ukas sending tar vi for oss noen av de sykdommene som rammer oss verst, om de er seksuelt overførbare eller stjeler nesa de så før du høre om dem her. 

 • Let there be light!

  26/09/2023 Duración: 30min

  Nå som høstmørket faller over oss alle, så er Vitenselskapet på radiobølgene for å skape litt lys! Vi tar deg blant annet igjennom farger, moodlights og selvfølgelig lysets hastighet.

página 1 de 12