Bra Damer

Informações:

Sinopsis

Guri Solberg møter bra damer.

Episodios

 • Sjømannsprest Jofrid Landa

  01/07/2022 Duración: 47min

  Sjømannsprest Jofrid Landa er fra den lille øya Finnøy i Ryfylke, men trives best i storbyen. Tidligere har jobben bragt henne både til København og Antwerpen, nå er det vielser, komfirmasjon, sjelesørging og vaffelsteking på 52. gate på Manhattan som gjelder. I leiligheten hennes i etasjen over kirka, snakker vi om diskusjoner med gud, strenge regler hun har protestert mot, sveisen som fikk henne til New York første gang, og om den gangen hun møtte sin helt Morten Harket. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Fotograf Johanna Siring

  24/06/2022 Duración: 49min

  Johanna Siring har en egen evne til å se det vakre i mennesker, og tar nydelige portretter - innenfor reklame, kunst og for pressen. Hun har jobba for kjente merker som Gucci, Prada og YSL, og fikk mye oppmerksomhet for prosjektet "Kiss of a Stranger", der hun tok bilder av mennesker før - og etter hun kyssa dem. For øyeblikket bor hun i en forlatt liten by i California og blant UFO-entusiaster, trollmenn og robot-skapere dokumenterer hun gjennoppbyggingen av byen - og menneskene i den. I sofaen min i Brooklyn prater vi om tilfeldige menneskemøter, om å hive seg ut i fotograferingen uten respekt for yrket, om gleden over å vise folk hvor vakre de er, og om den gangen hun sto midt i Soho og skjønte at hun trengte hjelp. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kunstner Elise Hisdal

  17/06/2022 Duración: 39min

  Da Elise Hisdal ble permittert fra bar-jobben under pandemien, fant hun tilbake til kunsten og tegningen hun var så glad i som barn. Fra tidlig morgen til langt på natt tegnet hun Baby Yoda, seg selv og venner i karantene. Responsen var stor og motivene mange. To utsmykningsjobber (Terminalen Byscene i Ålesund og Angst Bar i Oslo) senere, én utstilling og mange solgte bilder seinere, møter jeg den unge kunstneren på inspirasjonstur til New York. I hennes trange East Village-kjeller prater vi om gleden over å kunne lage sin egen arbeidsplass, god kaffe, angst og hvorfor hun aldri vil slippe sitt eget mørke inn i kunsten, See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Fotograf Cathrine Wessel

  11/06/2022 Duración: 43min

  Da Cathrine Wessel starta som fotograf i New York på åttitallet, tok hun bilder av Morten Abel i det den gang røffe nabolaget Soho, og måtte sykle raskt hjem fra atlieret sitt på Lower East Side om kvelden, for ikke å bli rana. Siden den gang har hun gjort jobber for store oppdragsgivere som Nike, Condé Nast Traveller, UGGS og Reebook. Skuespiller Julianne Moore har sendt henne takkebrev etter vellykket fotoshoot, Michal Jordan trodde hun spurte han ut på date og Harvey Keitel gikk fra å sove i stolen til å posere avslappa for den dyktige fotografen. Hun forteller om sin imponerende karriere, om hvordan hun får folk til å slappe av foran kamera, om suget etter naturen, og hvorfor hun gikk fra Williamsburg til skitur i mørke i Oslomarka. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Forfatter Siri Hustvedt

  03/06/2022 Duración: 57min

  I dype lenestoler, hjemme i Park Slope, Brooklyn - prater den verdenskjente forfatteren Siri Hustvedt og jeg om bøker som setter seg i kroppen, den beste reaksjonen på nedsettende kommentarer, om rødbrus-minner fra Norge og hvor viktig erotikken er i livet. Og ektemann Paul Auster tusler innom intervjuet også, rett fra frisøren. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Lise Evans - engasjert bergenser blant de rike og berømte.

  28/05/2022 Duración: 44min

  Lise Evans snakker kav bergensk, har jobbet som lærer i Harlem og har et sterkt engasjement for strengere våpenlovgivning. Ikke en helt gjennomsnitlig sosietetsdronning, men det er ofte det hun kalles. I hennes fantastiske leilighet på Fifth Avenue prater vi om livet blant de rike og berømte, ønsket om å hjelpe, tryggheten fra moren og hvordan man oppdrar barn som egentlig kan få hva de vil. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Fotograf Nora Savosnick

  20/05/2022 Duración: 43min

  Enten det er hos fødende kvinner midt i krigens Ukraina, blant drag queens i Tel Aviv, i Det hvite hus eller hjemme hos mor og far: Fotograf Nora Savosnick har en egen evne til å komme tett på mennesker. På kjøkkenet hennes i Chinatown prater vi om hvordan hun jobber, fascinasjonen for mennesker - og nakne kropper, om moren som er så bekymret for henne, om den jødiske arven og om danske designstoler. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Forfatter Maja Lunde

  13/05/2022 Duración: 51min

  Maja Lunde er dritredd for klimaendringene - så redd at hun har skrevet fire fantastiske bøker om det. På et knøttlite hotellrom i East Village forteller hun om hvorfor det hjelper å være tørst når man skriver om tørke, at frø kan være godt for sjela, om hvorfor hun er streng med sønnens skjermtid og om den gangen hun fikk idéen til sin største boksuksess i en svømmehall ved Lillehammer. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Assisterende militærråd Ianneke Borgersen Karlsen

  06/05/2022 Duración: 52min

  Som medlem i Sikkerhetsrådets miltærkomité er Ianneke Borgersen Karlsen en kvinne blant mange dresskledde menn. Hun møter fordommer, men kaster ikke bort krefter på å oppdra folk som ikke tror hun kan greiene sine. I et av FN-byggets såkalte break-out-rooms, vegg i vegg med rommet der Cuba-krisen i sin tid ble løst, forteller hun om det krevende - og meningsfulle ved jobben som military deputy adviser, om kraften i en knallrosa powersuit og hvorfor ishockey gjør henne lykkelig. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Journalist Camilla Svennæs Bergland

  28/04/2022 Duración: 38min

  Camilla følte seg FOR komfortabel i sin trygge tilværelse med fast jobb i Oslo, og satte kursen mot New York - rett før pandemien brøt ut. Selv om timingen kunne vært bedre, har hun hatt to innholdsrike og utfordrende år som journalist i USA. Hun sto ringside da Kongressen ble stormet i januar 2021, og har dekket Black Lives Matter-bevegelsen tett. Hun har møtt med foreldre som har mistet barn i meningsløse skuddvekslinger, og vært tett på mennesker som har fått livene sterkt preget av covidpandemien. Vi møtes i hennes tomme leilighet i East Village. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Restaurantdronning og bakerisjef i Brooklyn - Nina Brøndmo

  22/04/2022 Duración: 46min

  Nina Brøndmo flyttet til New York på nittitallet, og hadde aldri planer om å jobbe i restaurantbransjen. Tretti år og fire restauranter senere har hun flere meritter - og kanskje også flere tøffe livserfaringer enn de fleste. På kjøkkenet hennes i Brooklyn snakker vi om ektemannen som døde, om drømmen hans som lever videre, om hvorfor New Yorkere alltid går forbi tiggere på gata, om ny kjærlighet, tidlige morgener på bakeriet, restaurantfamilen og gleden over naturen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Monica Isakstuen

  10/11/2021 Duración: 53min

  Forfatter Monica Isakstuen skriver glimrende om rått og sort sinne, men er både varm og blid. Vi snakker om selvtillit, skriveprosess og hvorfor en zip-lock pose med toalettsaker sier noe om hvem hun er. See omnystudio.com/listener for privacy information. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Iram Haq LIVE fra Grorudddalen Litteraturfestival

  27/10/2021 Duración: 43min

  Forfatter, regissør og skuespiller Iram Haq om hvordan hun sjekket opp kjæresten, om hvor godt det føltes da faren sa unnskyld, om den viktige historien hun forteller i romanen "Uelsket", og hvorfor hun liker å gå med solbriller. See omnystudio.com/listener for privacy information. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Irene Kinunda Afriyie

  13/10/2021 Duración: 44min

  Integreringsarbeider, spaltist og dama bak serien "Irenes valg", Irene Kinunda Afriyie, forteller om sin sjokkerende første busstur i Norge, om hvordan hun lever med sin brutale historie fra Kongo, om dårlig norsk (og kongolesisk!) humor, og jakten på kvinnelige forbilder. See omnystudio.com/listener for privacy information. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ruth Lillegraven - LIVEpodcast fra Vossa Jazz

  29/09/2021 Duración: 51min

  Er Ruth Lillegraven Norges mest allsidige forfatter? Dama bak både store stygge dikt, søte små barnebøker og den halvsprø krimheltinnen Clara, prater om dårlig samvittighet, oppussing, skrive-ro, vestnorsk ironi og barn i magen. See omnystudio.com/listener for privacy information. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Pia Tjelta

  15/09/2021 Duración: 55min

  Skuespiller, desiger, trebarnsmor og el-sykkelentusiast Pia Tjelta om hardt arbeid, frekke kommentarer og kunsten å si nei. See omnystudio.com/listener for privacy information. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Maria Bock

  01/09/2021 Duración: 42min

  Skuespiller Maria Bock om den krevende 22.juli-rollen, om samekniven og singellivet.See omnystudio.com/listener for privacy information. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kari Elisabeth Kaski

  18/08/2021 Duración: 48min

  SVs Kari Elisabeth Kaski tar pause fra valgkampen for å prate om fordelene ved å være fersk i politikken, om hvordan hun får ut frustrasjonen over irriterende meningsmotsandere, om unger med meltdown og den store Natur og ungdom-familien hun ikke hadde klart seg uten. See omnystudio.com/listener for privacy information. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Karoline Krüger

  14/07/2021 Duración: 59min

  Karoline Krüger kommer rett fra prøver på Mamma Mia, snakker om hvorfor hun var misunnelig på Herborg Kråkevik, om mannen Sigvart Dagslands alvorlige ulykke, om tenåringsdøtre med drøye meldinger, og det faktum at hun og jeg har sovet i samme seng. See omnystudio.com/listener for privacy information. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Leila Ressouk

  30/06/2021 Duración: 01h01min

  Fransk-marrokanske Leila Ressouk ble truet på livet av sin egen familie, som ikke satte pris på hennes selvstendighet - og norske kjæreste. Den nære, trygge storebroren ble familens spion, og Leila flyktet til Norge, hvor hun fortsatt bor. Vi snakker om fortvilelse, sorg og tilgivelse, og hvordan Leila bruker sine egne erfaringer til å støtte andre i lignende situasjon - i skvis mellom to kulturer, kun med et ønske om et eget og selvstendig liv. See omnystudio.com/listener for privacy information. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

página 1 de 6