Vg - Skartveit

Informações:

Sinopsis

Skarpt og hyggelig. VGs politiske redaktør Hanne Skartveit setter seg ned med mennesker - som har noe å svare for.

Episodios

 • Fengslet i Iran: Døgnet som ble til seks år (Smakebit)

  09/12/2023 Duración: 08min

  Hanne Skartveit har møtt Nazanin Zaghari-Ratcliffe som satt fengslet med årets fredsprisvinner Narges Mohammadi, seks år i Iran. Hun forteller sin rørende historie om mot, frihetskamp og en vilje til å ikke miste seg selv, mens hun satt i fengselet. Samt historien til kvinnene som ennå ikke har fått friheten sin. Med Hanne Skartveit og Nazanin Zaghari-Ratcliffe. Produsent Simon Lynau. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.

 • Promo: Beate Gangås: PST kan ikke garantere mot all terror

  17/06/2023 Duración: 10min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Det er ikke risikofritt å leve og PST kan ikke garantere mot all terror, men alt PST gjør skal beskytte demokratiet. Hør Beate Gangås, sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og tidligere politimester i Oslo snakke om terrortrusler mot minoriteter, forsiktighetskultur, kontraetterretning, illegalister, og trusler mot politikere. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.

 • Promo: Inga Strümke: Galskap å tro at AI blir en global trussel

  10/06/2023 Duración: 09min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Vi har ikke ett eneste eksempel på at kunstig intelligens er like alvorlig som hungersnød eller atomtrussel, det er komplett galskap, sier Inga Strümke, førsteamanuensis og forsker innen kunstig intelligens ved Norwegian Open AI Lab på NTNU. Kunstig intelligens vil erstatte mange arbeidsoppgaver, men ikke de vi tror. Kan kunstig intelligens ha bevissthet, og kan kunstig intelligens gjøre oss alle til kunstnere? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.

 • Promo: Ellen Katrine Hætta: Russland bruker Finnmark for å teste hybrid krigføring

  03/06/2023 Duración: 06min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+.Russland bruker Finnmark som et test-laboratorium for hybrid krigføring, sier Ellen Katrine Hætta, politimester i Finnmark politidistrikt og medlem i totalberedskapskommisjon. Har vi vært for sløve? Alt som skjer i Finnmark er sikkerhetspolitikk, så hvordan skal vi forholde oss til Russland i tiden fremover? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.

 • Promo: Kristin Halvorsen om oljefondet, EU og hytteutbygging

  20/05/2023 Duración: 11min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Oljefondet bør splittes og gjøre flere grønne investeringer, mener Kristin Halvorsen, direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Hun snakker også om å fase ut Norges oljeeventyr, og at vi må ta større hensyn til naturen ved vei- og hytteutbygging. Om å skremme folk til å ta riktige klimavalg, og om subsidieringen av el-biler. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.

 • Knut Storberget (kortversjon) om Norges sikkerhet og den dramatiske forsvars-økningen

  03/05/2023 Duración: 11min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+ fra lørdag 6. mai. Forsvarskommisjonen foreslår å øke forsvarsbudsjettet med 30 milliarder kroner umiddelbart, i tillegg til 40 milliarder i året til sikkerhet, forsvar og beredskap over 10 år, og 10 milliarder i ekstra driftsmidler. Knut Storberget er dagens gjest og snakker om situasjonen i forsvaret. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.

 • Promo: Carl Bildt og Erna Solberg om krigen i Ukraina

  22/04/2023 Duración: 11min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Reagerte vi for svakt og for langsomt da Russland annekterte Krim i 2014, og hvordan kan krigen avsluttes? Hva betyr Nato for Sverige, kan Ukraina bli EØS-medlem, og kan vi frykte krig mellom Kina og Taiwan? Hør samtalen mellom tidligere statsminister Erna Solberg (H) og tidligere statsminister i Sverige Carl Bildt (M) og Hanne Skartveit på Litteraturhuset i Fredrikstad den 20. april 2023. Produsert av Magne Antonsen. Ansvarlig redaktør er Gard Steiro.

 • Promo: Anniken Huitfeldt: Russland er en bølge, Kina er tidevannet

  01/04/2023 Duración: 08min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hvordan skal vi forholde oss til Kina, og hva med et svekket Russland? Bør Norge søke medlemskap i EU? Kan det bli fred i Midtøsten, og hva kan vi gjøre for å hjelpe kvinner i Afghanistan? Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er ukens gjest. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Promo: Kate Hansen Bundt om Tysklands naivitet overfor Putin

  25/03/2023 Duración: 10min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hvordan klarte Tyskland å snu seg etter Putins invasjon av Ukraina? Hvorfor skal de kvitte seg med atomkraft? Er Angela Merkel overvurdert? Og om et dramatisk fluktforsøk fra Øst-Berlin som endte i fengsel og utveksling med Vesten. Kate Hansen Bundt, generalsekretær for Den norske Atlanterhavskomité og Tyskland-ekspert forklarer Tyskland i dag. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Promo: Hanne Eggen Røislien om Israel i en skjebnetid

  18/03/2023 Duración: 11min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hva gjør det med deg hvis du er redd i verden? Vi er alle mennesker med grunnleggende behov for trygghet, så hva betyr jødenes historie for dagens Israel. Religionshistoriker og spesialrådgiver Hanne Eggen Røislien snakker om dagens Israel. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen

 • Promo: Marianne Riddervold om Russland, og om risikoen ved å stå utenfor EU

  11/03/2023 Duración: 07min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hva betyr det for vår sikkerhet at Norge står utenfor EU? Var det naivt å trekke Russland inn i internasjonalt samarbeid? Hvor viktige er norsk gass? Hva betyr klimaendringene i Arktis sikkerhetspolitisk? Marianne Riddervold er professor i statsvitenskap og internasjonal politikk. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Promo: Anine Kierulf om Fosen, Høyesterett og rusreform

  04/03/2023 Duración: 11min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hva menes med avbøtende tiltak på Fosen og hvordan er samenes rettigheter brutt? Hva betyr EØS-avtalen for lov og rett i Norge? Var det slik at Høyesterett overkjørte politikerne om rusreformen? Hør samtalen med Anine Kierulf, førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet på Universitetet i Oslo. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Promo: Janne Haaland Matláry: Internasjonal politikk er anarki

  25/02/2023 Duración: 09min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Står vi ovenfor tredje verdenskrig? Hvor stor er faren for at Putin kan bruke atomvåpen? Har vi glemt Balkan? Og hva betyr det når USA sier at Russland er et akutt problem mens Kina er den dimensjonerende faktoren? Dagens gjest er Janne Haaland Matláry, professor i statsvitenskap, tidligere statssekretær i Utenriksdepartementet, og forfatter av flere bøker. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Søreide og Eggen om ett år med krig: Håpet ligger i samholdet

  18/02/2023 Duración: 01h21min

  24. februar er det ett år siden Russland invaderte Ukraina, og i den anledning har vi invitert politikeren Ine Eriksen Søreide (H) og forskeren Karen Anna Eggen tilbake for å diskutere hva vi kan frykte mest og hvor vi kan finne håp. Hvor lenge kan krigen vare? Hvordan kan vi forholde oss til Russland fremover? Og hvor store tap kan Russland tåle? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Promo: Kristin Ven Bruusgaard: Er vi forberedt på det verste?

  11/02/2023 Duración: 08min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Sikkerhetssituasjonen har endret seg dramatisk etter Putins invasjon av Ukraina. Er vi godt nok forberedt på det som kan komme? Hvordan er Vladimir Putins verdensbilde, og tåler han et nederlag? Hva er Russlands kjernevåpenstrategi, og har Russland større aksept for menneskelige tap i krig? Bør vesten gi Ukraina alle våpen de ber om? Det snakker Kristin Ven Bruusgaard, sjef for Etterretningsskolen, om i denne episoden. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Promo: Anne Lise Bjørnstad om sannhet, løgn og demokrati

  04/02/2023 Duración: 05min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hvordan kan vi avsløre påvirkningskampanjer og manipulasjon i vår tid med sosiale medier og uro i verden, med Anne Lise Bjørnstad, sjefsforsker i FFI. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Promo: Astrid Liland om atomvåpen, jodtabletter og balsam

  28/01/2023 Duración: 07min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Hva skal du gjøre hvis det skjer en atomulykke i Ukraina? Og hvorfor trenger ikke voksne ta jod-tabletter? Astrid Liland er direktør i Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet og snakker om Norges planer hvis vi blir utsatt for radioaktivt nedfall, atomvåpen eller atomulykker i Norge. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Promo: Ayesha Wolasmal om livet med Taliban

  21/01/2023 Duración: 06min

  Hør hele episoden i Podme eller på VG med VG+. Hvordan er det å leve i Afghanistan som kvinne? Bør vi ha dialog med Taliban? Hva skjedde med landet da USA raskt trakk seg ut, og hva skal til for å få landet på fote igjen? Ayesha Wolasmal er dagens gjest og hun jobber med helse og vaksiner i Afghanistan. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Promo: Marianne Marthinsen om kunstig intelligens - farlig eller bra?

  14/01/2023 Duración: 11min

  Marianne Marthinsen var Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne men er nå direktør i Finans Norge. Er artificial intelligence (AI) en fare for maktkonsentrasjon og børsras? Vil borgerlønn tvinge seg fram? Hvordan vil konflikten med Kina prege årene fremover? Og har vi noe å lære av Karl Marx i dag? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

 • Promo: Camilla Stoltenberg om pandemi og beredskap

  07/01/2023 Duración: 11min

  Hør hele episoden i Podme eller i VG med VG+. Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet, loset oss gjennom to år med pandemi, men hvorfor tok ikke storsamfunnet pandemi på alvor? Er vi forberedt på en enda mer smittsom og dødelig pandemi? Var det nødvendig å stenge skoler og fritidstilbud for barn? Og hva tenker hun om EU-medlemskap, antibiotikaresistens? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

página 1 de 8