Radio Landevei

Informações:

Sinopsis

Dette er podkasten til Norges beste landeveisblad!

Episodios

 • S09E06 Hvem fortjente aldri å vinne?

  13/03/2024 Duración: 01h14s

  Hvem fortjener ikke å vinne monumentene? Og hvilke kjente ryttere har faktisk aldri vunnet?  

 • S09E05 Årets sykkelnyheter

  19/02/2024 Duración: 53min

  Vi tar for oss de mest og minst spennende sykkelnyhetene som er kommet i 2024! Hva mener vi eksempelvis om Van Rysel - husmerket til Decathlon? Eller hva med nye BMC og Factor Ostro VAM - altså den nyeste varianten med supertynt overrør? Øyvind Aas og Henrik Alpers i studio.

 • S09E04 En gratis konkurrent til Zwift?

  06/02/2024 Duración: 32min

  Alle har hørt om Zwift, og de fleste har vært innom den digitale plattformen på samme måte som de en gang har vært innom Netflix.  Men nå har de fått en solid utfordrer - møt MyWhoosh! En gratis versjon av Zwift med enorme pengepremier?  Så hva er egentlig MyWhoosh? Dette tar vi for oss i ukens podkast, der vi samtidig går gjennom siste ukes viktigste nyheter.  Herrelaget til Uno-X har strammet skruen, og damelaget il Coop-Repsol har vært i Spania og kjørt endagsritt.  Felix Ørn-Kristoff - den yngre halvbroren til mer kjente Alexander Kristoff - har signert proffkontrakt! Norge kan også få sin første kvinnelige sykkelpresident - vi tar en kort sveip innom hvem Heidi Steenbock-Haakestad faktisk er.  Til slutt tar vi også en runde på Styrkeprøven, som akkurat nå er inne i søkndadsprosessen for å avvikle sommerens utgave  I studio er Henrik Alpers og Knut Andreas Lone. 

 • S09E03 Styrkeprøven, sesongstart og ny RED-gruppe fra SRAM

  30/01/2024 Duración: 36min

  I denne sendingen tar vi for oss de viktigste nyhetene fra uken som var.  Styrkeprøven og Norges cykleforbund er dypt uenige i avviklingen av Norges kanskje mest kjente ritt, og krangelen foregår i full offentlighet på diverse forum. Men hva handler den egentlig om? Vi tar for oss de viktigste temaene i konflikten.  Herrelaget til Uno-X har hatt sesongstart på Mallorca, og damelaget til Coop-Repsol startet sesongen i Australia. Hvordan gikk det med de to, og hva betyr det for årets sesong? SRAM kommer med en ny toppgruppe om ikke lenge, og planen var trolig å holde det hele hemmelig frem til lansering. Men internett har som vanlig hatt noen kilder som har lekked bilder og informasjon. Hva er nytt? Look kommer også med nye pedaler. Hvor mye bedre kan en pedal egentlig bli? Veldig mye bedre skal vi tro Look, men i redaksjonen råder det en viss usikkerhet. 

 • S09E02 Johan Kaggestad - vinner han hedersprisen?

  11/01/2024 Duración: 39min

  Norske syklister sliter med å nå opp på NRK sin årlige idrettsgalla. Johan Kaggestad har vært meldt som favoritt til hedersprisen, men må stadig se seg forbigodt. Hvorfor er det slik?

 • S09E01 Velodromen i Asker

  03/01/2024 Duración: 35min

  Velodromen i Asker åpner den 13. januar. Hvem er velodromen til for, og hva kommer til å skje der i tiden som kommer? 

 • S08E13 Livesending hos Vélochef Clubhouse

  20/06/2022 Duración: 01h06min

  Det er sommer, tid for store spørsmål og vi setter i dag opp et lite studio hos Vélochef Clubhouse i Oslo!  Der svarer vi på spørsmål og svar fra leserne. De lurer på mangt og meget, slik som om Tony Martin kan vinne Trondheim-Oslo, hvorfor lager sykler så mye lyd, hva skjer med kvinnenens Tour de France, og hvorfor har lag så kort levetid.  Det er stort ensemble i dag - Gjermund Kvåle Jordheim, Knut Andreas Lone, Øyvind Aas og Henrik Alpers er på plass for å underholde sommerglade syklister. 

 • S08E12 Tour de France - hvem vinner nesten?

  13/06/2022 Duración: 01h34min

  Det er bare en rytter som kan vinne de ulike trøyene i Tour de France - men det er ikke der vi legger fokuset i dag.  Det vi lurer mer på, er hvem som nesten vinner? Hvem vinner nesten den gule trøya, og kan Edvald nesten vinne den grønne? Og hvem blir nesten årets mest aggressive rytter, og hvem får nesten være sportsdirektør?  Henrik Alpers, Gjermund Kvåle Jordheim og Øyvind Aas er i studio når årets nesten-lag til Tour de France skal plukkes.

 • S08E11 De vakreste bakkene i Italia

  20/05/2022 Duración: 01h32min

  I Italia er fjellene lengre, brattere og vakrere - asfalten er smalere, rustikk og eventyrsk.  Det finnes i det hele tatt ingnen grunn til ikke å like fjellene i verdens vakreste sykkelland - Italia. Men hva er våre favorittfjell i Italia, og hvorfor?  Denne uken skal vi også innom begrep som FTP og hva det faktisk betyr, vi har med diverse saker og ting til studio som trenger en dom, og vi tar en annen viktig debatt: Er det greit med profftrøyer selv om en ikke er proff?

 • S08E10 Vi knuser myter om utstyr og utøvere

  12/05/2022 Duración: 01h05min

  Sykkelsporten er full av seiglivede myter, og i dag er det på tide å ta livet av et par av dem for godt.  Hjulbyggere for eksempel. Finnes det virkelig mennesker som bygger hjul hinsides bedre enn det de mest avanserte maskiner kan?  Og er det slik at spurtere ikke kan klatre? Og håndlagde karbonrammer fra Italia - er de bedre enn rammer fra Asia?  Øyvind Aas presenterer også ukens begrep, og vi har selvsagt med ting som er både tøft og tullball. 

 • S08E09 Forby temposykler og styrevalg

  04/05/2022 Duración: 01h14min

  Er du god på tempo kan du avgjøre Tour de France. Men hva skjer om vi forbyr temposykler, slik flere kjente proffer nå tar til orde for? Vi tar debatten - og i tillegg svinger vi innom et enda mer relevant tema:  Hvordan vet jeg at jeg velger riktig styre - og hva slags styre skal jeg egentlig ha? Og hvordan så styrene ut på Eddy Merckx' tid versus i dag?   

 • S08E08 Proffenes utstyr i Paris-Roubaix

  25/04/2022 Duración: 01h05min

  – Det er gravelsyklister som har mest igjen for Paris-Roubaix.  Det mener utstyrsredaktør Øyvind Aas, i dagens sending. Men hvorfor er det slik? Og hva skjedde egentlig med hjulene til Jumbo-Visma? I dagens sending tar vi for oss utviklingen av utstyret de siste ti årene, både på kvinne-og herresiden, og finner ut hvordan det har påvirket resultater og utvikling. 

 • S08E07 Gravelsykler - de beste, rareste og dårligste

  25/03/2022 Duración: 01h30min

  Hva er en beste gravelsykkelen vi noen gang har testet, og hva er den dårligste? Om vi hadde uendelig mye penger, hvilken gravelsykkel hadde vi valgt da? Og hva med sykler som egentlig er ganske bra, men aldri havner på ønskelisten, hvordan blir de valgt bort? I dagens sending tar vi for oss bra og dårlige gravelsykler, og tar også en kort titt på de nyeste produktene som er sendt til redaksjonen. Øyvind Aas og Henrik Alpers er i studio.

 • S08E06 Det villeste Milano-Sanremo i manns minne

  21/03/2022 Duración: 58min

  I dagens utgave av Radio Landvei må vi snakke om det spesielle utstyrsvalget til Matej Mohoric i Milano-Sanremo. Matej Mohoric var eneste som syklet Milano-Sanremo med senkepinne, og han mener det var derfor han vant rittet. Vi går gjennom utstyret hans, for det var ikke bare setepinnen som var annerledes - sykkelen også. I podkasten går vi også gjennom sykler vi har testet siden sist, og har selvfølgelig med rekvisitter til «tøft eller tullball».

 • S08E05 Proffenes utstyr i sesongstarten

  14/03/2022 Duración: 01h10min

  Sesongen 2022 er endelig i gang med vårklassikerne, og proffene har selvsagt tatt i bruk masse nytt utstyr.  Men hvilket nytt utstyr har de tatt i bruk, og hva mener vi om det nye utstyret? I tillegg har vi «ta-med-dag» i studio. Vi tar med diverse produktnyheter, og diskuterer om dette har en fremtid.  Henrik Alpers og Øyvind Aas er i studio!

 • S08E04 Slangeløse dekk og tubeless oppsett

  13/02/2022 Duración: 59min

  Du har sikkert hørt at slangeløse dekk aldri kan punktere, eller at tubeless oppsett har mindre rullemotstand? I denne sendingen tar vi for oss alt om tubeless oppsett, eller slangeløse dekk om du foretrekker norsk terminologi. Vi går gjennom alt fra hva det faktisk er, litt historie, fordeler og ulemper, samt kommer med anbefalinger til både dekk og utstyr. Utstyrsredaktør Øyvind Aas og Henrik Alpers er i studio.

 • S08E03 Utstyr 2022 - Hva kommer og hva går?

  04/02/2022 Duración: 51min

  Hvilke nye sykler og hvilket nytt utstyr kommer vi til å se mer av i 2022 - og hva kommer vi til å se mindre av? Henrik Alpers og utstyrsredaktør Øyvind Aas er i studio. Dekk, hjul, gir, bikepacking og Synapse er noen av temaene vi kommer innom!

 • S08E01 Hvilke proffer er mest glade i mat?

  25/01/2022 Duración: 01h19min

    Vi har hele Norges sykkelkokk på besøk i studio - Henrik Orre! I dagens sending skal vi bygget et lag som skal vinne Flandern rundt anno 1950, der vinneren typisk vant en skinke eller en flaske vin. Vi bygger et lag der samtlige ryttere har et spesielt forhold til mat - uten at det går over i det usunne.

 • S08E02 Festlige øyeblikk

  25/01/2022 Duración: 40min

  Hva var det morsomste som skjedde i løpet av proffsesongen 2021? Vi tar en gjennomgang! Henrik Alpers og Gjermund Kvåle Jordheim i studio!

 • S07E03 Ryttere som har byttet nasjonalitet

  14/06/2021 Duración: 01h03min

  Det er i sykkelsporten som det er i den virkelige verden flere ryttere som har byttet nasjonalitet. Men hvem er de, hvor mange er de og hvorfor? I dagens sending skal vi bygge et lag av norske og internasjonale ryttere som av ulik årsak har byttet nasjonalitet. Vi skal i tillegg finne både sponsor, følgebil og sportsdirektør. I studio i dag finner vi Gjermund Kvåle Jordheim og nyhetsredaktør Knut Andreas Lone, kjent fra blant annet Musette. Henrik Alpers leder sendingen.

página 1 de 5