Ka Sa Du, Sa Du? Et Språkprogram

Informações:

Sinopsis

Et trøndersk språkprogram på Radio Trondheim, laget av tekstforfatterne i tekstbyrået HvabeHager. Annenhver uke tar vi for oss et språkrelatert tema som opptar oss eller lyttere, som deg. Har du tips til tematikk, eller spørsmål du vil ha svar på? Tips oss gjerne på facebook.com/hvabehageras

Episodios

 • 9. Barn og språkutvikling

  27/04/2016 Duración: 24min

  Barn og språk – en kilde til fascinasjon, og mye moro. I denne episoden besøker Sara Ilsvika barnehage for å høre hva barna selv mener om hvorfor språk er viktig, og Camilla intervjuer Guro Busterud, språkforsker ved NTNU for å lære mer om barns språkutvikling.

 • 8. Bedriftsspråk og etikette på e-post

  16/03/2016 Duración: 27min

  Hva er gode råd å følge når du skriver e-post på jobb – og hva bør du ikke gjøre? Liv Ragnhild og Camilla diskuterer både det, bedrifters språkprofiler og hvorfor de slår et slag for klart språk over hele linja.

 • 7. Valentine-språkspesial

  16/02/2016 Duración: 23min

  Kjærlighetsbrev, kjærlighetsdikt og kjærlighetsspråk. I denne episoden av Ka sa du, sa du? vier vi hele programmet til kjærligheten. Du får vite mer om hvordan et korrekt kjærlighetsbrev skal formuleres og alt det rare folk gjør for kjærligheten. Sist, men ikke minst, du får høre våre favorittdikt samt eksempler på sleske sjekkereplikker. Denne ukens kjærlighetssnakk er det Sara og Liv Ragnhild som står for.

 • 6. Smileblunkefjes :D :P ;)

  09/02/2016 Duración: 26min

  Det skriftlige språket er ikke lenger begrenset til alfabetet, men omfatter en hær av figurer og variasjoner av smilefjes. Hva sier det om folk at de liker å ha nese (:-) i sine smiljefjes? Og hvordan er det på jobbfronten, hva er greit (og lurt) i for eksempel jobbsøknader? Anna og Camilla ser på forskning på temaet, og diskuterer elektronisk smiling på godt og vondt.

 • 5. (steds)navnet skjemmer ingen

  09/02/2016 Duración: 19min

  En godtepose bestående av navn og stedsnavn. Hva er de mest populære navnene, hvor finner vi de rareste stedsnavnene, og hva ville folk hett om de fikk velge? Alt dette, og mye mer, gir Anna og Sara deg svaret på i femte episode av Ka sa du, sa du? Du får også en mini-historietime med fokus på trønderske stedsnavn samt svaret på hva Anna tenker om hva vi kaller barna våre.

 • 4. Godt, nytt språkår

  09/02/2016 Duración: 27min

  Vi oppsummerer språkåret 2015 med en språklig festsending. Nye skrivemåter, norvagisering og fornorsking er blant temaene vi ser nærmere på. I tillegg deler vi nyttårsforsetter og gir dere svaret på hvorfor vi husker bedre det vi skriver ned. Vi byr på morsomme avløserord, som lurvelekkert, og Liv Ragnhild har intervjuet språkrådets nye direktør Åse Wetås.

 • 3. Misforståtte ord og uttrykk

  09/02/2016 Duración: 28min

  Ord og uttrykk finnes det mange av, og nettopp det handler denne episoden om. Hvilke uttrykk bruker folk, vet vi hvor de kommer fra og bruker vi dem i det hele tatt riktig? Det er blant spørsmålene vi tar opp i tredje episode av Ka sa du, sa du? Vi ser også nærmere på nyord og bruken av «i forhold til». Sara byr på barndomsminner i form av brev til gud og kjærlighetserklæringer, mens Anna irriterer seg over folks misforståtte bruk av kjente ord og uttrykk.