Adhd Norge

Informações:

Sinopsis

ADHD Norge er Norges største frivillige organisasjon innen psykisk helse og jobber for at mennesker med ADHD skal få gode liv.

Episodios

 • ADHD Og Spillavhengighet

  25/10/2020 Duración: 13min

  ADHD og spillavhengighet. ADHD Norge vil belyse ulike former for avhengighet. Målet er å fjerne stigmatisering. Mange med ADHD har en større risiko for å få en avhengighet innenfor områder som rus, spill og mat. I denne podkasten intervjuer Eskil Johnsen klinisk sosionom ved Blå Kors sin poliklinikk, Rolf Brumoen, om ADHD og spillavhengighet.

 • ADHD og matavhengighet

  24/10/2020 Duración: 15min

  ADHD og matavhengighet. ADHD Norge vil belyse ulike former for avhengighet. Målet er å fjerne stigmatisering. Mange med ADHD har en større risiko for å få en avhengighet innenfor områder som rus, spill og mat. I denne podkasten intervjuer Eskil Johnsen faglig rådgiver i ADHD Norge om ADHD og matavhengighet.

 • ADHD og rusavhengighet

  22/10/2020 Duración: 17min

  ADHD og rusavhengighet. ADHD Norge vil belyse ulike former for avhengighet. Målet er å fjerne stigmatisering. Mange med ADHD har en større risiko for å få en avhengighet innenfor områder som rus, spill og mat. I denne podkasten intervjuer Eskil Johnsen psykologspesialist Kari Lossius om ADHD og rus.

 • Konfliktløsning

  14/06/2020 Duración: 21min

  Hanne Skarsvaag fra ADHD Norge og konfliktarbeider Kjell Ribert snakker om hva en konflikt er, hvordan konflikter oppstår og hvordan kan man best løse og håndtere en konflikt. Musikk: Svein Sjåvik

 • Episode 14: Berit Sørlie

  13/12/2017 Duración: 37min

  Espen Thoresen og Jon Toset snakker med Berit Sørlie som fikk diagnosen ADHD i voksen alder. Etter det falt mye på plass.

 • Episode 13: Janne Rønningen

  29/11/2017 Duración: 53min

  Espen Thoresen intervjuer Janne Rønningen

 • Episode 12: Tore Nagel

  22/11/2017 Duración: 51min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 12: Tore Nagel er Norges eldste basehopper, en frihetselskende kristiansander som har tråkket sine egne stier gjennom hele livet. Men også en tørrlagt alkoholiker som lever med prostatakreft på det tiende året og «ultra-ADHD», som han selv kaller det.

 • En guidet tur gjennom en ADHD-utredning

  12/02/2017 Duración: 56min

  ADHD Norge ba komiker og journalist Espen Thoresen lage en radiodokumentar om utredningen ved ADHD og Espen tok det personlig og lot seg utrede hos psykiater Espen Anker. Hvordan det gikk, kan du høre her.

 • Episode 11: Petter Baarli

  29/01/2016 Duración: 19min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 11: Petter Baarli, låtskriver og gitarist i Backstreet Girls, om å se framover, hva som skjer når du ikke sover på seks døgn og om den gangen han drakk en solo og så den hellige graal.

 • Episode 1: Janne Rønningen

  08/01/2016 Duración: 26min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 1: Stand-up-komiker og lærer Janne Rønningen snakker om hvordan hun fikk diagnosen ADHD, om å ha det rotete hjemme og hvorfor hun ble kalt "ubåtkjøreren".

 • Episode 4: Jon Toset

  08/01/2016 Duración: 31min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 4: Radiomannen Jon Toset deler refleksjoner rundt det å få diagnosen ADHD som voksen, å ha hue som et flytårn og hvordan man blir en god lytter.

 • Episode 5: Pelle Neraasen

  08/01/2016 Duración: 20min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 5: Manager og prosjektleder i Oslo Konserthus Pelle Neraasen diskuterer ADHD-medisinering, Lars Lillo-Stenberg som diagnostisk verktøy og fordelen å kunne gønne på når det er travelt.

 • Episode 6: Unni Askeland

  08/01/2016 Duración: 31min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 6: Den spilleglade kunstneren Unni Askeland blir diagnostisert (men ikke utredet) av Espen, hvor han bruker historier hvor lav impulskontroll er et gjennomgangstema, mot henne.

 • Episode 7: Mira Craig

  08/01/2016 Duración: 23min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 7: Artist Mira Craig intervjues av Espen om kulturelle forskjeller på symptomer, høytlesning for barn med konsentrasjonsvansker og skravling i sin alminnelighet.

 • Episode 9: Kristopher Schau

  08/01/2016 Duración: 24min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 9: Kristopher Schau forteller om eksperimentet sitt med "dampbørn", hvordan det er å leve med anormal gasighet og blir ADHD-testet av Espen.

 • Episode 10: Tommy Akerholdt

  13/11/2015 Duración: 20min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 10: Trommis Tommy "Manboy" Akerholdt snakker med Espen om hva han gjør annerledes etter han fikk diagnosen, om turnélivet og om sammenhengen mellom trommer og ADHD.

 • Episode 2: Alex Rosén

  09/11/2015 Duración: 16min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 2: Alex Rosén forteller Espen om hvordan han ble beskyldt av "sjefen" i ADHD Norge for å ha ADHD, hvordan han traff kvinnen i sitt liv og at han aldri har vært dårlig på skolen.

 • Episode 8: Svein Østvik.MP3

  05/11/2015 Duración: 24min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 8: Charter-Svein Østvik intervjues av Espen om læreren som får han til å grine, det å alltid snakke høyt i et samfunn fullt av stille-vogner og det å ha ADHD i sin allminnelighet.

 • Episode 3: Thomas Hylland Eriksen

  01/11/2015 Duración: 17min

  Espen Thoresen intervjuer kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden. Episode 3: Professor i sosialantropologi Thomas Hylland Eriksen diskuterer med Espen hvorfor sakte er bedre enn fort, men hvorfor fort er det nye sakte.