Empo Media

Informações:

Sinopsis

Empo mener annerledeshet er en styrke. Vi jobber for en fremtid hvor annerledeshet verdsettes og respekteres i samfunn og næringsliv. Empo Media skal være et talerør for utviklingshemmede, men er en kanal med stoff for alle!

Episodios

 • Empodcast: Damsgaards Dusin: Episode 10

  21/11/2016 Duración: 04min

  Etter en alt for lang pause er Mattias tilbake med en flunkende ny episode av Damsgaards Dusin. I denne episoden får du høre om opphavet til uttrykket "Du skal ikke rette baker for smed"

 • Empodcast: Teslos Fotball: Episode 3

  15/11/2016 Duración: 04min

  I denne episoden snakker Anders om litt forskjellig. Valget i USA, MGPjr og (selvfølgelig) fotball.

 • Empodcast: DamsgaardsDusin: Halloween Spesial

  31/10/2016 Duración: 05min

  I anledning Halloween har Mattias funnet frem en skikkelig skummel historie. Grøss og Gru!

 • Empodcast: Evens Hjørne: Episode 2

  31/10/2016 Duración: 06min

  God Halloween! men hvor mye vet du egentlig om denne feiringen? Even forteller om tradisjonene og historien rundt Halloween.

 • Empodcast: Teslos Fotball: Episode 2

  21/10/2016 Duración: 05min

  Anders Teslo er tilbake med en oppdatering på fotballens verden.

 • Empodcast: Teslos Fotball: Episode 1

  04/10/2016 Duración: 02min

  Anders Teslo holder deg oppdatert på fotballens verden i podcastserien; "Teslos Fotball". I Episode 1 får du en oppdatering på tippeligaen.

 • Empodcast: Damsgaards Dusin: Episode 8

  30/09/2016 Duración: 03min

  Mattias presenterer episode 8 av Damsgaards Dusin: I denne episoden av «Damsgaard Dusin» skal vi ta for oss et alltid like forunderlig fenomen som folk til alle tider har likt og snakke om og diskutere, nemlig hvordan det er og vokse opp som barn/ungdom i dag, kontra da foreldrene var unge? Hvilke forskjeller likheter støtte man på? Var man opptatt av og klagde over de samme tingene? Var vi like som personer selv om tidene var forskjellige? Grunnen til at dette er aktuelt i dag er fordi Christine Koth har sin programserie «Koth & Kidsa» gående på TV Norge, der hun igjennom intervjuer med over 100 norske ungdommer anno 2016 og deres foreldre, snakker om, sammenligner og trekker konklusjoner om hvordan det er og være ungdom i dag sammenlignet med da hun vokste opp! Men hun var så visst ikke den første som hadde tanker rundt dette. Anne Cath-Vestly skrev en gang i tiden et kjempeprosadikt som heter «Hjertesukk fra Roger 14» og i det diktet snakker en far og sønn om nettopp hvordan det er og være ung i dag, kont

 • Empodcast: DamsgaardsDusin: Episode 7

  26/09/2016 Duración: 13min

  I ”Av en født forbryters dagbok” (heretter forkortet ”Av en født”) ser vi verden gjennom en liten gutts øyne. Synsvinkelen i teksten er personlig, skrevet i første person. Vi blir kjent med både miljøet og personene kun gjennom guttens barnlige beskrivelser og mistolkninger, noe som fører til at novellen får et lekent og humoristisk preg. Også de lange setningene uten komma er med på å danne denne effekten. Johan Borgen tvinger oss til å glemme vårt voksne, tillærte og forutinntatte syn på verden, og gir oss til gjengjeld en humoristisk, men like fullt tankevekkende framstilling.   Temaet i ”Av en født” kan være barndom, og dens merkverdigheter. Borgen gir her en illustrasjon av voksnes mistolking av barns oppførsel. Et gjennomgående virkemiddel er ironi. Dette ser vi brukt allerede i tittelen; ”Av en født forbryters dagbok.” De voksnes mistolkninger fører barnet inn i et nett av problemer og de voksne er ikke snare om å sette en ”forbrytermerkelapp” og ”avvikerstempel” på gutten. Foreldrene mener det må

 • Empodcast:Evens Hjørne:Episode 1

  22/09/2016 Duración: 04min

  I Evens Hjørne forteller Even om sine interesser. Denne gangen har han tatt for seg Juvente, som er en ungdomsorganisasjon som jobber med å forebygge rus.

 • Empodcast: Damsgaards Dusin: Episode 6

  16/09/2016 Duración: 17min

  Askeladden er kjent fra mange eventyr. Han er en dyktig antihelt som knerter troll og redder prinsesser, både med hjelp fra andre og på egenhånd. Litt pussig er det da, at det eventyret om ham som er mest originalt og anderledes også er blandt de mest ukjente. Her mater nemlig Konger høner, og troll leker blindebukk! Et usedvanlig morsomt eventyr om vår alles yndlingshelt, som kanskje ikke så mange har hørt om før. Enda de er med alle sammen, både Per og Pål og Espen Askeladd.

 • Empodcast: Empopkultur: Episode 1

  07/09/2016 Duración: 16min

  Empo er klar med ny Podcast! I Empopkultur byr Jonas Philipe Svendsen på løs og hyggelig prat om aktuelle tv programmer. I denne episoden har han med seg Empo Tvs egne Rebecca Julås og Erling Due Bergseth for å blant annet snakke om Stjernekamp, Hjelp Harald hjem og Kjendisfarmen. Enjoy!

 • Empodcast: Damsgaards Dusin: Episode 5

  07/09/2016 Duración: 12min

  Denne gangen i Damsgaards Dusin handler det om brødre, i et eventyr hentet fra Asbjørnsen og Moes innsamlinger. Len deg tilbake og hør på "Storeper og Vesleper"

 • Empodcast: Damsgaards Dusin: Episode 4

  16/08/2016 Duración: 06min

  Episode 4 av Damsgaards Dusin er her! Diktsamlingen Barske Børnerim for Viderekomne Voksne, kom ut i Danmark i 1953. Under pseudonymet Poeten leverte forfatteren Poul Sørensen en samling med små dikt der temaene er av det lett morbide slaget. De aller fleste tar for seg konflikter mellom barn og voksne, der den ene parten som oftest ender opp med å ta livet av den andre. Men de bør allikevel sees på med et visst snev av ironi, fordi de ofte beskriver den reneste drømmeverden for barna, nemlig en verden der barn og voksne bestemmer like mye, og der barn kan hevne seg på foreldrene hvis de føler seg urettferdig behandlet. De er ikke ment som vers de voksne skal lese for barna, men som rene voksendikt kamuflert som barnevers, en slags menneskenes «Æsops Fabler». For hos Æsop er det jo som kjent dyrene som får menneskeskikkelse, her er det barna som får voksenskikkelse og omvendt. Den beste måten og beskrive det Mattias skal fortelle dere om i dag, er ved og bruke forfatterens eget forord på rim, som Mattias sel

 • Empodcast: OL i Rio 2016

  12/08/2016 Duración: 03min

  Ukas Empodcast tar for seg høydepunktene fra OL i Rio så langt. Reporter er Anders Teslo.

 • Empodcast: Damsgaards Dusin - Episode 3

  03/08/2016 Duración: 04min

  I Dagens Damsgaards Dusin, tar Mattias dere med tilbake til Andre Bjerckes debutdiktsamling «Syngende Jord» fra 1940 og et av hans aller tidligste og mest kjente dikt «Syndefall». En moderne vri på en av verdenshistoriens kanskje mest kjente fortellinger. God Fornøyelse!

 • Empodcast: Damsgaards Dusin: Episode 2

  07/07/2016 Duración: 13min

  I denne episoden får du høre om den rampegutten Peik i et folkeeventyr innsamlet av Asbjørnsen og Moe. God fornøyelse!

 • Empodcast:Euro2016: Episode 4

  06/07/2016 Duración: 03min

  Anders Teslo er tilbake med sin siste oppdatering om Euro2016. Vi sier God sommer og Vive La France!

 • Empodcast: Euro2016 Episode 3

  01/07/2016 Duración: 02min

  Her neste oppdatering på hva som har skjedd i Euro2016. Vår mann Anders Teslo er tilbake med fakta om hva som skjedd så langt i EM i fotball. Det blir ikke uventet endel fokus på Island.