Kommunal Rapport

Informações:

Sinopsis

Kommunal Rapport bringer nyheter, debatt, kommentarer og reportasjer om Kommune-Norge

Episodios

 • Lønnsoppgjør, inntektssystemet og Oslo. Aps landsstyre og skumle måker.

  09/04/2024 Duración: 23min

  Fagforbundets leder Mette Nord om lønnsoppgjør, omstilling og etter- og videreutdanningsreform. Finansbyråd Hallstein Bjercke frykter Senterpartiets hånd på endringer i inntektssystemet. Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre til angrep på køyrekommuner. Hvor skumle er måker?

 • Ny boligmelding, reparatørene kommer og bør russefeiringen begrenses?

  18/03/2024 Duración: 20min

  Kontrollutvalget har vært i Drammen hvor stortingsmeldingen om boligpolitikk ble presentert i Husbankens hovedkontor. Boligminister Erling Sande (Sp) og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun snakker om meldingen. Drammensordfører Kjell Arne Hermansen (H) kommenterer. Lokalpolitiker Marte Ulltveit-Moe (MDG) fra Kristiansand har skrevet bok om hvordan Norge kan bli et reparatørsamfunn. Hun har en utfordring til kommunene i den forbindelse. Under eventuelt diskuterer vi hvorfor russefeiringen bør begrenses.

 • Helseutgifter, ekstremismekommisjon og dessert i Trysil

  12/03/2024 Duración: 26min

  Ny rapport om helse- og omsorgsutgifter viser at yngre brukere koster mye. Kommunedirektører er bekymret. Cathrine Thorleifsson, leder av ekstremismekommisjonen, forteller om den ferske NOU-en og kommunenes rolle i det forebyggende arbeidet. Trysil-politikerne kuttet desserten for de gamle, men snudde.

 • Frode Berge (Ap) vil ha ny diskusjon om KS-vedtektene i Ap og KS.

  27/02/2024 Duración: 26min

  1. Frode Berge fra Rogaland Ap vil ha nye debatt og endring av vedtektene i KS slik at Samfunnsbedriftene får mindre innflytelse på ledervalg. 2. Ordfører på Værøy Susan Berg Kristiansen (Værøylista) forteller om øykommuneprosjektet der også Røst og Træna er med. 3. Kommunekespert Geir Vinsand vil ha en nye kommunedell for små øysamfunn. Eventuelt: Slinde eller Slinda - det er spørsmålet i Sogndal.

 • Bør lønnsoppgjøret diskuteres bak lukkede dører?

  19/02/2024 Duración: 19min

  1. KS-leder Gunn Marit Helgesen ble gjenvalgt på landstinget. Hun kommenterer valgbråket og veien videre for KS. 2. Kragerøordfører Charlotte Therkelsen (Rødt) og Thorleif Vikre (Frp) er uenig om strategi for lønnsoppgjøret bør diskuteres i åpent møte eller ei. Eventuelt: Nesna bytter ut ordførerkjede i tre.

 • Statsminister Jonas Gahr Støre er gjest i Kontrollutvalget

  12/02/2024 Duración: 13min

  Statsminister Jonas Gahr Støre om hvorfor kommuneøkonomi er viktig, selv om ordet er kjedelig, om sikkerhet og beredskap og mye annet. Han kan også avsløre at han nå har diplom for vel gjennomførte kurs i inntektssystemet for kommunesektoren.

 • Sametingspresidenten om samefolkets dag, landsting i KS og møte med Bjørn Arild Gram.

  06/02/2024 Duración: 28min

  Intervju med sametingspresident Silje Karine Muotka. Hva skjer på landstinget i KS 13.-14. april? Intervju med tidligere KS-leder Bjørn Arild Gram om hvordan Kommune-Norge ser ut fra Forsvarsdepartementet.

 • Hvordan går det med bosetting av flyktninger, Nina Gran?

  29/01/2024 Duración: 18min

  Kommunedirektør i Hamar, Osmund Kaldheim, om bosetting av flyktninger i hans kommune. Fagsjef Nina Gran forteller at kommunene sier ja til 80 prosent av anmodningene. Professor emeritus Jan Fridthjof Bernt foreslår en ny lokaldemokratikommisjon. Eventuelt: Kan man tegne sine egne stemmesedler.

 • Sjeføkonom Torbjørn Eika og KS-konsulent Håvard Moe snakker kommuneøkonomi

  23/01/2024 Duración: 18min

  Sjeføkonom i KS, Torbjørn Eika ser på kommuneøkonomien med makroblikk. Håvard Moe fra KS-konsulent spår hvordan denne runden med inntektssystemet vil ende. Agnar oppsummerer konferansen for lavinntektskommunene. Eventuelt: Skolesekkdebatten i nord.

 • Hvem vinner kampen om Kristiansand? Valgkampen er i gang.

  16/01/2024 Duración: 14min

  Erik Spieler, som leder aksjonen som vil bli i Kristiansand, og Sigurd Berg Aasen som vil ha Søgne tilbake kommer med sine beste argumenter. Det er snart folkeavstemning i Søgne Songdalen. Kommunalminister Erling Sande (Sp) om evaluering av inntektssystemet. Eventuelt: Ordførerkjedet i Alta som forsvant.

 • Hva skal fylkesordfører Thomas Sjøvold (H) og Høyre gjøre med nyvunnen fylkesmakt?

  08/01/2024 Duración: 25min

  Thomas Sjøvold (H) er fylkesordfører i Akershus som er blitt større enn det var før Viken. Ingrid Vik har skrevet bok om by og land og polarisering i Norge. Eventuelt: Konsulentfirma skal få unge voksne til å flytte til Finnmark.

 • Hva skjer i 2024?

  02/01/2024 Duración: 22min

  Inntektssystem, samhandlingsreform, nye kommuner og fylkeskommuner. Vi ser framover i 2024. Harams ordfører Vebjørn Krogsæter (Sp) er i gang med ny kommune.

 • Årsoppsummering 2023

  18/12/2023 Duración: 27min

  Hvordan var det kommunalpolitiske året 2023, og hva blir de viktige og vanskelige sakene i 2024? Programleder Tone Holmquist snakker med politisk redaktør Agnar Kaarbø og førsteamanuensis Jonas Stein.

 • Har du vært på folkevalgtprogrammet? Vi ble med Gildeskål.

  12/12/2023 Duración: 19min

  1. Vi har har vært med Gildeskål kommunestyre på treff i Folkevalgtprogrammet. Prosessveileder Ida Pinnerød, fersk representant Bjør-Ronny Madsen (Ap) og ordfører Bjørn Magne Pedersen snakker om sine erfaringer. 2. Salmesang i kommunestyremøte er nok en gang et stridstema i Grimstad. Ordfører Beate Skretting (H) sier det ikke er første gang. Eventuelt: Juletrær og flosshatt.

 • Digitalisering spesial med statsråd Karianne Tung og områdedirektør Kristin Weidemann Wieland.

  05/12/2023 Duración: 30min

  Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) om digitalisering, KI og datasikkerhet. Områdedirektør i KS, Kristin Weidemann Wieland, gir gode råd til kommunale ledere som baler med digitale utfordringer.

 • Fylkesomvalget i Moss. Hvem vinner INPs gunst og blir fylkesordfører?

  28/11/2023 Duración: 21min

  Omvalget til fylkestinget i Østfold i Moss. INP er på vippen. Hvem velger Arnstein Kock-Engebretsen (INP)? Ap eller Høyre? Sindre Mathinsen-Evje ligger best an. Moss-ordfører Simen Nord (H) har rigget et valg på rekordtid. Eventuelt: Juletrær til besvær.

 • Rådmann Rune Antonsen på Hvaler og KS-leder Gunn Marit Helgesen om budsjettkutt.

  21/11/2023 Duración: 18min

  Hvaler-rådmann Rune Antonsen har noen råd om hvordan man kutter i budsjettene. KS-leder Gunn Marit Helgesen kommenterer den økonomiske situasjonen for kommunene. Skal fylkeskommunene drive utenrikspolitikk? KS-leder Gunn Marit Helgesen kommenterer. Eventuelt:Etterlønn

 • Inndelingsdebatt mellom Heidi Greni (Sp) og Kristiansand-ordfører Mathias Bernander (H)

  14/11/2023 Duración: 23min

  Stortinget vedtar snart endringer i Inndelingsloven som gjør det mulig å holde folkeavstemning i Kristiansand. Ordfører Mathias Bernander (H) og Sps Heidi Greni debatterer. Omvalg i Moss. Folk forhåndsstemmer som bare det, sier valgansvarlig Inger-Lise Skartlien. Eventuelt: Finner Porsgrunn det perfekte juletreet?

 • Disiplinerer kommunedirektørene politikerne med mørke budsjettutsikter?

  07/11/2023 Duración: 26min

  1. Budsjettdebatt: Rødt-politiker Mímir Kristjánsson og kommunedirektør Bjørn Gudbjørgsrud diskuterer. 2. Pensjonistpartiet gjorde et godt valg. På Kongsvinger har de fått varaordfører Helge Thomassen. 3. Fylkesveiene er ikke blitt bedre etter at fylkene overtok dem. Ordfører Amund Hellesø (Ap) fra Nærøysund synger ut mot Stortinget. Eventuelt: Grundig tatovert Høyre-ordfører.

 • Marianne Borgen er blitt mer republikaner etter 8 år som Oslo-ordfører

  31/10/2023 Duración: 30min

  Marianne Borgen (SV) om Tøyenløftet, kongehuset og hemmelige politiske prosesser. Hva skjer i Bergenspolitikken? Gerd Tjeldflat i Bergens Tidende forklarer. Frps Kristian Eilertsen satt en stopper for parlamentarisme i Troms. Eventuelt: Holder det med grunnskole for å bli politiker?

página 1 de 8