Retrotimen

Informações:

Sinopsis

En podcast som tar for seg populærkultur fra 60 tallet og frem til i dag! En ny episode hver uke. For mer info om podcasten, oss og mye annet retro, besøk www.retrotimen.no

Episodios

 • E321 - 1942, brettspill og overgangsalder

  27/02/2024 Duración: 01h12min

  Vi stropper på oss sikkerhetsselene og tar en prat om klassikeren 1942! Opprinnelig et arkadespill som gjorde stor suksess, og som senere ble ført over til det meste av gamle datamaskiner og konsoller. Hva skjer med soundtracket der egentlig?? Ellers er det som vanlig mye løsprat, og vi er innom temaer som brettspill, overgangsalder og hva vi trenger for at vi skal bruke MANGE timer på et tv spill. En ny episode av Retrotimen, podkasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet, er servert!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E320 - Emil, Convoy

  01/02/2024 Duración: 01h15min

  Vi tar oss en tur til Sverige, nærmere bestemt Katthult. Norske Ravn Studio, har nemlig lagd et mobilspill basert på de klassiske tegningene fra bøkene om Emil i Lønneberget! Otto har testet de siste dagers store snakkis, nemlig Pok..nei..Palworld! Lars har binget et par tv serier. 1923 og Succession, og proklamerer selvfølgelig at en av de er en av de beste tv seriene som noensinne er lagd..Ida driver å printer i 3D..og vi har sett filmen Convoy! En fullstappet episode med andre ord! Kos eder med den nyeste episoden av Retrotimen, podkasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E319 - Julespesial

  21/12/2023 Duración: 01h17min

  Vi har fått julebesøk! Selveste Remi er gjest i årets julespesial,og har akkurat kommet ned fra Mount Everest! Vi får en oppdatering frahan, og vi prater litt løst og fast på hva vi har gjort siden sist.Varetelling på Byggmaker, Asbjørns Julekalender, Snøfall 2, Killers ofThe Flower Moon er noe av det vi er innom, før vi retter blikket motjuletradisjoner. Hvilke filmer er et must i jula? Hva med spill? Er det kun brettspill som gjelder, eller er det rom for litt tv spillogså i romjula?En ny episode av Retrotimen er servert :) Podcasten for deg som trengeren pause fra voksenlivet!GOD JUL fra oss <3Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E318 - Super Mario RPG, Beste spill fra 78 og 91, Greta Van Fleet Konsert

  17/12/2023 Duración: 53min

  Ida og hennes utkårede har vært i København på Greta Van Fleet konsert og trampa rundt på julemarked! Otto har vært såpass syk at øl ikke har vært fristende..neida, ta det med ro. Det skal ikke trykkesopp program på tykt papir riktig enda. Han har pussa opp litt i retrokjeller'n sin, og kommer i tilleggmed noen julegavetips fra byggmaker. Hodelykter til folket!Vi får en liten prat om Super Mario RPG til Nintendo Switch.Det blir også en runde på de beste spillene og filmene fra 1991 og 1978.Salig miks av alt mulig der altså, som vanlig, i podcasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E317 - Ondskapen, Super Mario Wonder, Frogger 2

  29/11/2023 Duración: 01h18min

  Otto har vært ute i en selvforskyldt ulykke på havna, Lars har spilt Spider-Man 2 og Ida har vært på Kaizers! Det blir en liten revurdering av Super Mario Wonder..er det egentlig så bra som folk skal ha det til? Vi har sett på den nye serien, Ondskapen, basert på en bok av Jan Guillou og vi har high score konkurranse i Frogger 2! Dette og mye mer i denne episoden av Retrotimen, podcasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E316 - Fantasia, Donald på N64

  13/11/2023 Duración: 01h15min

  Vi feirer 100 års dagen til Walt Disney med å prate om filmen Fantasia! Vi har spilt Donald Duck på Nintendo 64, og Lars blir tatt på fersken når han prøver å ta en liten snarvei ved hjelp av Chat GPT! I tillegg blir det selvfølgelig mye tull og tøys, som vanlig :) En ny episode av Retrotimen, podcasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet, er servert!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E315 - Vi er i gang igjen

  25/10/2023 Duración: 56min

  Vi kjører i gang igjen etter en særdeles oval weekend! Hva har skjedd de siste månedene? Hvordan gikk det med Idas urtetur til Amsterdam? Hvordan går det med Otto som kaptein?Retrotimen, podcasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet, er tilbake!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E314 - Tears of the kingdom

  25/07/2023 Duración: 01h13min

  Bedre sent enn aldri! Her kommer vår episode om Tears Of The Kingdom! Kandidat til årets spill? Ida skal ut å reise, og Otto har blitt bygutt! Ellers blir det mye fjas, litt tøys, og ellers er alt som normalt i Retrotimen. Podkasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E313 - Tetris The Movie, Otto's lynkarriere som astmatiker, og det dårligste spillet på Switch

  14/06/2023 Duración: 01h01min

  Otto har satset på en liten lynkariere som astmatiker, og har kjøpt seg et oppussingsprosjekt i samme slengen! Ida har satt i gang trillebårsesongen, og Lars har runda den amerikanske tv serien The Office! Otto har kjøpt det som kanskje er det dårligste spillet som er tilgjengelig på switch..hør hvilket i ukas episode! Ukas film er Tetris! Hvordan kan man lage en bra film basert på et pusslespill fra 80 tallet? Hør våre tanker rundt filmen, og sjekk ut filmen selv! Er absolutt en film verdt å se..Kos dere med ukas episode av Retrotimen, podcasten for deg som trenger en pause......FRA VOKSENLIVET!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • e312 - Påskekrim, Bajonetta Origins, Metroid Dread og Popeye

  13/04/2023 Duración: 01h03min

  Påsken kom og gikk, og Otto har vært på hyttetur å fått et ublidt møte med et forbrenningstoalett....Ida har testet Bajonetta Origins, og gjengen har sett masse påskekrim! Vi kjørte en high score konkurranse på Popeye til NES, og Otto har fått kjørt seg i Metroid Dread! Dette og mye mer i ukas episode av Retrotimen! Podcasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E311 - Donkey Kong Jr, Påskequiz og tips til en introvert

  07/04/2023 Duración: 01h18min

  Du er på vei ut til postkassa, og treffer naboen. Det er for sent å snu..hva gjør du? Du er på kino, og oppdager at det er fult av folk, både foran, bak og på siden! Hva gjør du? Lars kommer med noen gode tips til deg som er introvert i ukas episode! Vi tester ChatGPT sine evner til å lage en quiz, og vi har spilt Donkey Kong Jr på NES! Har vi det som skal til for å redde Donkey Kong fra den grusomme Mario? Ta påska i solveggen sammen med oss! Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E310 - Metroid Fusion, Clarkson's Farm

  04/04/2023 Duración: 01h02min

  I denne episoden reiser vi over til en liten gård, tre mil nordvest for Oxford, for å se hvordan det går når Jeremy Clarkson skal prøve seg som bonde! Er alt bare fryd og gammen, eller er det litt mer enn å bare stå å lene seg på et gjerde med et strå i munnvika? Vi har dratt frem Metroid Fusion til Game Boy Advance som ukens spill! En perle av de sjeldne, eller et makkverk som ikke har tålt tidens tann? Dette og mye mer i denne episoden av Retrotimen, podcasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E309 - Cocaine Bear, Elevator Action til NES

  29/03/2023 Duración: 01h03min

  I 1985 styrter et småfly i delstaten Georgia. Lasten som forsvinner i ulykken er flere pakker med kokain, nå godt gjemt i delstatens gigantiske nasjonalskog. Samtidig som kokainens opprinnelige herrer desperat forsøker å finne tilbake smuglergodset sitt, får en gigantisk svartbjørn gleden av å ramle over varene først. Vi har sett Cocaine Bear, med blant andre vår egen Kristofer Hivju i en av rollene, og det som ble Ray Liotta sin siste rolle.Vi har også testet spillet Elevator Action, som opprinnelig var et arcadespill, og som etterhvert ble ført over til det meste av konsoller og datamaskiner. Kos dere med en ny episode av Retrotimen, podcasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E308 - Trainspotting, Tetris

  21/03/2023 Duración: 01h03min

  "“Choose a life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television. Choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers..." Vi har sett Trainspotting, nærmere bestemt T2! Hvordan gikk det egentlig med Mark Renton, Sickboy, Spud og resten av den litt slitne gjengen i Edinburgh? Vi har også kjørt highscore konkurranse i Tetris! Dette legendariske spillet fra det forjettede land, Sovjet! Vi har også spilt mer Hogwarts, sett dansk nitrist drama på kino og vært på konsert i edru tilstand. Nok en variert episode av Retrotimen er servert!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E307 - The Whale, Kirby's Return to Dreamland, Hogwarts Legacy

  02/03/2023 Duración: 01h28min

  Brendan Fraser gjør comeback i filmen The Whale! Vi har tatt en titt på filmen, som har satt fyr på internett. Otto har spilt det nyeste Kirby spillet til Nintendo Switch, og Lars har fått unna noen timer i Hogwarts Legacy på PS5. Ja, også har Ida gått skikkelig på snørra! Jada, det ble tur til sykehuset av det. Alt dette, og mye mer i ukas episode av Retrotimen, podcasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E306 - Bajonetta 3, The Fearless Hyena

  23/02/2023 Duración: 01h15min

  Bajonetta 3 har stått i switch maskina til Lars i det siste, og i VHS spiller'n til gjengen har Jackie Chan herjet. Vi har tatt en titt på "The Fearless Hyena" fra 1979. Selvfølgelig dubbet til engelsk! Hvordan funker det i 2023? Pantera har havnet i unåde hos noen norske punkere, og vi tar debatten. Hvor har fornuften blitt av? Er det bare å legge på lokket, eller er det fortsatt håp?Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E305 - Spilltips og rosa tights

  09/02/2023 Duración: 01h16min

  Ida har vært i en liten bilulykke, og Otto har brukt helgen på å vandre rundt i rosa tights og plaster over øyet.Lars har begynt å se en ny dansk krimserie, og tatt en liten test online for å sjekke om han er på det berømte spekteret. Er det innafor med insekt i maten? Heter det hvitost eller gulost?Vi tar en liten nyhetsspalte, og vi avslutter podcasten med å anbefale noenretroperler til gamle spillmaskiner:)Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E304 - The Last Of Us, Cumklut og Mario Kart

  26/01/2023 Duración: 01h17min

  The Last Of Us går sin seiersgang som TV serie! Vi har tatt en titt på den første episoden..Er det håp, eller er dette nok et eksempel på at tv spill ikke bør ta veien til tv formatet? Otto har testet de nye banene i Mario Kart 8 Deluxe! Er dette et spill som er verdt å ta opp i 2023, eller er det på tide å servere verden Mario Kart 9? Kos dere med en ny episode av Retrotimen, podkasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • E303 - Troll, Pokemon og året som kommer

  19/01/2023 Duración: 01h39min

  Hva gleder vi oss til i 2023 på film og spillfronten? Hva har gjengen bedrevet ferien med? Vi tar en litt diskusjon rundt det kommende Hogwarts spillet, og Lars har sett Rings Of Power. Ida har spilt Elden Ring og bygd Lego, og Otto har en anmeldelse på det nyeste pokemonspillet til Nintendo Switch. I tillegg har vi sett filmen Troll, som tok filmverden med storm når den ble lansert. Kos dere med en ny episode av Retrotimen, podkasten for deg som trenger en pause fra voksenlivet!Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • 302 - God Jul

  23/12/2022 Duración: 35min

  I ukas episode av Retrotimen, er gjengen rimelig amputert. 2 av 3 ligger i senga i nyser, så dette er noe så sjeldent som en monolog fra ikke så unge, men svært lovende, Lars! Det blir noen tips til film, serier og spill, og selvfølgelig litt tullball. Var ikke så enkelt å styre denne skuta alene, men den kom seg til havn på et vis! God Jul og godt nytt år fra oss i Retrotimen :)Support this show http://supporter.acast.com/retrotimen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

página 1 de 13