Geopodden

Informações:

Sinopsis

I Kartverket er vi opptatt av å utvikle, synliggjøre og formidle offentlig stedsrelatert informasjon. Vi er en naturlig partner for utvikling innen stedrelaterte data. Derfor har vi laget denne serien med podcaster hvor vi deler vår kunnskap og snakker med bransjen.

Episodios

 • Matrikkelpodden: Matrikkelåret 2023

  07/02/2024 Duración: 12min

  Det skjer mye på mange fronter. Nok et år har vært preget av krig og på hjemmebane har folk flest hørt mer om aksjer og habilitetsregler enn det som er vanlig. For Kartverkets del har 2023 vært preget av et historisk sus da vi fylte 250 år 14. desember.

 • Matrikkelpodden og eiendomshistorien

  02/06/2023 Duración: 09min

  I 2023 feirer Kartverket 250 års jubileum. I den forbindelse introduserer Matrikkelpodden en serie med podcast episoder dedikert til historiefortelling. Matrikkelen er dagens eiendomsregister og det vil derfor være fokus på eiendomshistorie i disse episodene. I et samfunn som blir stadig mer digitalt og automatisert er det viktig å ha et forhold til hvor data som benyttes i disse prosessene kommer fra. Og ikke minst er historiefortelling interessant i seg selv. I denne første episoden snakker Leikny og Janne litt mer overordnet om kart og eiendomsregistrering og anbefaler alle å ta seg en pause og lære litt historie. Gir dette mersmak kan vi opplyse at vi også kommer med flere episoder med historie.

 • Matrikkelpodden: Stedsnavn

  24/03/2023 Duración: 15min

  I denne episoden av Matrikkelpodden får Janne og Lenny besøk av seniorrådgiver Karsten Lien som snakker om hvordan Kartverket jobber med stedsnavn.

 • Matrikkelpodden: Matrikkelåret

  20/12/2022 Duración: 37min

  Matrikkelpodden: Matrikkelåret by Kartverket

 • Matrikkelpodden: Arealoverføring

  15/12/2022 Duración: 19min

  Matrikkelpodden: Arealoverføring by Kartverket

 • Matrikkelpodden: Grensejustering

  21/06/2022 Duración: 14min

  I denne episoden av Matrikkelpodden tar Janne og Leikny opp sakstypen grensejustering. Dette er en sakstype for å gjøre mindre endringer på grensen mellom to eiendommer, og det stilles en rekke vilkår for å benytte denne sakstypen.

 • Matrikkelpodden: Autorisasjonsordning

  25/02/2022 Duración: 22min

  Det siste året har det skjedd regelendringer som berører landmålerne - det er nemlig krav om autorisering. Men hva går denne ordningen ut på? I denne episoden av Matrikkelpodden snakker Janne og Leikny med Kristin Rolfsøn i Kartverket som har jobbet med innføring og gjennomføring av autorisasjonsordningen. I tillegg slår de på tråden til Arild Iversen som er styremedlem i Geomatikkbedriftene. God lytt!

 • Matrikkelpodden: Datakvalitet

  27/01/2022 Duración: 13min

  I perioden 2019 til 2021 gjennomførte Kartverket et prosjekt som het "masterplan matrikkel". Ett av resultatene fra prosjektet er strategi for økt datakvalitet i matrikkelen. I denne episoden lærer Janne og Leikny deg mer om denne strategien og kvalitet på de dataene vi har i matrikkelen.

 • Matrikkelpodden: Oppsummering av matrikkelåret 2021

  15/12/2021 Duración: 15min

  Fra hjemmekontoret gir Janne og Leikny deg en oppsummering av matrikkelåret 2021. Podvertene tar deg gjennom flere av årets høydepunkter. På nyåret kommer Matrikkelpodden tilbake med flere episoder! Musikk: Apollo Music/Findthetune

 • Matrikkelpodden: Matrikulering uten fullført oppmålingsforretning (MUF)

  04/11/2021 Duración: 14min

  I dag finnes det over 10 000 matrikkelenheter registrert i matrikkelen med ikke fullført oppmålingsforretning, kjent under forkortelsen MUF. Blant disse MUFene er det i overkant av 3000 tilfeller der fristen for fullføring er gått ut, og denne tendensen er økende. Men hva er egentlig slike MUFer, og spiller det noen rolle om fristen ikke overholdes? Hvem kan søke om dette og hvem godkjenner en slik søknad? Janne og Leikny forklarer deg det i den ferskeste episoden av Matrikkelpodden!¨ Musikk: Apollo Music/Findthetune

 • Matrikkelpodden: Matrikkelbrev

  11/10/2021 Duración: 08min

  Har du fått et matrikkelbrev i postkassen noen gang, og lurt på hva det egentlig er og hva vi skal med det? Akkurat det svarer Janne og Leikny på i denne episoden av «Matrikkelpodden». God lytt!

 • Matrikkelpodden: Adresse og adressering

  14/09/2021 Duración: 14min

  I denne episoden av matrikkelpodden får Janne og Leikny besøk av deres første gjest, Inger Margrethe Kristiansen. Hun er fagansvarlig for adresser i Kartverket. Lær mer om det nyeste på adresse-fronten, finn ut hva man helst skal unngå i adresse-sammenheng og hvorfor det er viktig med en unik adresse. Musikk: Apollo Music/Findthetune

 • Matrikkelpodden: Rollefordeling

  10/08/2021 Duración: 12min

  Ny episode av Matrikkelpodden er ute! Hør Janny og Leikny snakke om rollefordeling: hva gjør kommunen og hva gjør Kartverket? Musikk: Apollo Music/Findthetune

 • Matrikkelpodden: Oppmålingsforretning

  20/05/2021 Duración: 16min

  I denne episoden snakker podvertene Janne og Leikny om hva oppmålingsforretning er, hvem som har ansvar for å gjennomføre det og hvordan man går frem for å måle grensene på eiendommen sin. Musikk: Apollo Music/Findthetune

 • Matrikkelpodden: Grensemerker

  15/04/2021 Duración: 09min

  Har du noen gang lurt på merkene som står på eiendommen din eller finner du de kanskje ikke? Da kan muligens denne episoden av matrikkellpodden hjelpe deg. I denne episoden tar Leikny og Janne for seg grensemerker og litt om historie rundt dem.

 • Matrikkelpodden: Matrikkelen som felleskomponent

  23/02/2021 Duración: 10min

  Vet du hvor viktig matrikkelen egentlig er? I denne episoden snakker Janne og Leikny om matrikkelens rolle og betydning i samfunnet og hvilken betydning det har for deg som privatperson.

 • Matrikkelpodden: Oppmålingsforretninger i koronaens tid

  08/02/2021 Duración: 07min

  Hvordan bør en egentlig gjennomføre oppmålingsforretninger under koronapandemien? Janne og Leikny er tilbake og diskuterer dette i en rykende fersk episode av matrikkelpodden! Du finner også mer informasjon på https://www.kartverket.no/eiendom/lokal-matrikkelmyndighet/oppmalingsforretninger-og-koronavirus Musikk: Apollo Music/Findthetune

 • Matrikkelpodden: Myter og myteknusing

  30/11/2020 Duración: 13min

  Podvertene Janne og Leikny er tilbake med en ny episode, og denne gangen er tema myter og myteknusing! Hør hvorfor og hvordan Kartverket jobber med myteknusing, hva noen av mytene faktisk dreier seg om og mer. God lytt! Musikk: Apollo Music/Findthetune

 • Matrikkelpodden: Masterplan matrikkel

  19/10/2020 Duración: 07min

  Prosjektet «Masterplan matrikkel» skal bidra til å oppfylle forventningene til utvikling av matrikkelen fra både offentlig og privat sektor. Janny og Leikny oppsummerer det viktige prosjektet i den nyeste episoden av Matrikkelpodden!

 • Matrikkelpodden: Bevilgninger

  30/09/2020 Duración: 08min

  Matrikkelpodden: Bevilgninger by Kartverket

página 1 de 2