Uillustrert Vitenskap

Informações:

Sinopsis

Uillustrert Vitenskap er Radio Revolts populærvitenskapelige program.

Episodios

 • BeezyBaby, Fantasia og SodaGate [341]

  12/03/2024 Duración: 38min

  I denne episoden av Uillustrert Vitenskap snakker vi om brus! I dagens episode er det Lars, Emilie og Georg som serverer deg iskald kunnskap, og også norges største brusfan Mr.OralBee! Hvor mye koster et jagerfly? Overlevde danmarks befolkning? Og hvordan fungerer egentlig tall? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap

 • Ammekyr, gifteklare kviger og Tinder for kuer [340]

  05/03/2024 Duración: 36min

  I denne episoden av Uillustrert Vitenskap snakker vi om kyr og melkeproduksjon! Denne gangen er det Emilie, comeback-Mari og kuekspert-Pernille som loser deg gjennom kuenes verden. Hva betyr drøvtygger? Hvordan sveiper kuer på Tinder? Og er det egentlig lov å si "kuer"? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Nederland, Korttidshukommelse, og røde øynder [339]

  20/02/2024 Duración: 32min

  I denne episoden av Uillustrert Vitenskap snakker vi om cannabis! I dagens episode er det Lars, Emilie og Georg som finner veien gjennom tåken. Er cannabis lovlig? Blir man glemsk av weed? Og hvor farlig er det egentlig å røyke en rev? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Slurry, Rogfast og kombinasjonsbolt [338]

  13/02/2024 Duración: 30min

  I denne episoden av Uillustrert Vitenskap snakker vi om tunneler! I dagens episode er det Lars, Sara og Georg som styrer toget gjennnom tunnelen. Når ble den første tunnelen bygget? Hvor dypt ligger det dypeste veikrysset? Og er dynamitt bra for hjertet? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Runebomme, reindrift og lihkku beivviin [337]

  06/02/2024 Duración: 32min

  I denne episoden av Uillustrert Vitenskap snakker vi om samer! I studio får du høre fra vårt faste panel, nemlig Emilie, Sara, Lars og Georg. Hvor ligger sametinget? Hvordan moderniserer vi reindrift? Og hva betyr fornorsking? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Byplanleggingsperspektiv, mekanismer og sexy romvesener [336 ]

  30/01/2024 Duración: 34min

  I denne episoden av Uillustrert Vitenskap snakker vi om utdanning og studier! Vi har med oss Ludvik og Julianne som teknisk hjelp og vårt ferske tilskudd i programmet, nykommeren Lars, har sin radiodebut! Hvor mange studenter er det i Norge? Hva er egentlig en ingeniør? Hvorfor burde noen studere estetikken i tegneserier? Og hva er egentlig greia med regjeringen om dagen? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Plommesekkyngel,Karpe og lakselus [329]

  24/01/2024 Duración: 34min

  I denne episoden av Uillustrert Vitenskap snakker vi om fiskeoppdrett! Vi har med oss Ludvik på teknikk og eksperten Conor Foster ringer inn og deler sin kunnskap med oss. Er fiskeoppdrett i Norge annerledes enn i resten av verden? Hva skjer med fisken fra start til slutt? Hvor mye villaks finnes det i Norge? Og hvordan vaksineres egentlig oppdrettsfisk? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Stratosfærisk oppvarming, hypotermi og snø-ick [328]

  16/01/2024 Duración: 31min

  Velkommen til årets første episode av Uillustrert Vitenskap! I denne episoden snakker vi om snø og kulde sammen med gjestene våre Pernille og Trym Håkon. Hva er egentlig temperatur? Hvorfor er snøfnugg sekskantede? Hva skjer med kroppen når man blir skikkelig kald? Og hva er den beste typen snø? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Nordmannsgran, livets vann og slitenEliten [327]

  21/11/2023 Duración: 35min

  Semesterets siste episode av Uillustrert Vitenskap har tatt for seg kanskje koseligste høytid, nemlig jula! Vi har tatt ett dypdykk i akevitt, samt diskutert julestemningens noe tynne, men interessante forskning. I tillegg presenterer vi Saras juletreguide! Kan man måle julestemning? Hvor mange liter akevitt sluker nordmenn i jula, og hvilket juletre er det fyldigste, based on FACTS. Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Oksegalle, osmose og science fusion! [326]

  14/11/2023 Duración: 32min

  I dagens episode av Uillustrert Vitenskap har vi diskutert og lært om energi i mange former!

 • Crunch rolls, kråkegossip og shy-girl hjortedyr [332]

  14/11/2023 Duración: 31min

  I dagens episode av Uillustrert Vitenskap har vi hatt dyrebonanza! Vi har hatt besøk av både Håkon og Oksana fra Nerdeprat som har pratet om sine favorittdyr i tillegg til andre facinerende skapninger. Hvor raskt kan en bjørn løpe? Hvor liten kan en hjort bli? Og hvorfor danser edderkopper for livet? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Maladaptiv, Amygdala og Rest & digest [331]

  07/11/2023 Duración: 37min

  I denne episoden har vi hatt besøk av Marie fra Nesten Helg for å snakke om det interessante, men også noe stressende temaet; STRESS. Marie tar oss gjennom hva stress er, hva som skjer i kroppen vår når stress inntreffer, og Mari og Georg stiller de dumme men nødvendige spørsmålene! Hva er stress? Når kommer kortisol inn i bildet, og hvor er egentlig binyrebarken? Dette får du kanskje svar på i dagens epsiode av Uillustrert Vitenskap!

 • Parmesan, nippflo og kram snø [330]

  31/10/2023 Duración: 35min

  I dagens episode av Uillustrert Vitenskap har vi snakket om månen! Vi har tatt for oss dette roterende himmellegemet og snakket om hva det er og hva det gjør med jorda. Hva kjennest månesand ut som? Er det aliens på baksiden av månen? Og hvorfor får vi måneformørkelser? Dette får du kanskje svaret på i dagens episode av Uillustrert!

 • Osteoblaster, kalsiumsalter og pølsevev [329]

  23/10/2023 Duración: 32min

  Det er spooky-season, og vi i Uillustrert Vitenskap trekker frem skjelettene fra skapet! Vi har fordypet oss i beinets ligamenter, men hva består egentlig skjelettbein av? Hjelper det faktisk å drikke masse melk, og hvordan utdanner man bein? Dette får du kanskje svaret på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Jorb, physalis og sexy epler [328]

  16/10/2023 Duración: 33min

  I denne episoden av Uillustrert Vitenskap snakker vi om frukt! Vi har ringt Eplepappa fra Hardanger og har blitt litt klokere på hvordan man definerer frukt. Hvor mange sorter epler finnest det? Er det mye proteiner i dessertfrukten physalis? Og er konferansepære en lyspære eller en frukt? Dette får du kanskje svaret på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Konsonans, gåsehud og Pirates of the Caribbean [327]

  03/10/2023 Duración: 35min

  I dagens episode av Uillustrert Vitenskap har vi snakket om musikk. Vi har hatt besøk av en gjest, Markus, som har studert musikkvitenskap, og sammen har vi snakket oss gjennom melodi, rytme og harmoni. Burde man høre på musikk når man trener? Hva er fin musikk, og hvorfor får man egentlig gåsehud av det? Det får du kanskje svaret på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Rigor Mortis, crowdsurfing og mors(pit) [325]

  19/09/2023 Duración: 36min

  I dagens episode av Uillustrert Vitenskap har vi snakket om døden! Vi har hatt besøk av Oksana fra Nerdeprat, og lært masse om hva døden er fra en super-sykepleier. Er negler i live? Hva spiser man når man skal dø? Og burde vi begraves med en gullmynt i munnen og sølvmynt på øyet? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Sekvensiell hermafrodittisme, hummer og pseudopenis [324]

  12/09/2023 Duración: 32min

  I dagens episode av Uillustrert Vitenskap har vi diskutert kjønn og kjærlighet i dyreriket! Vi har hatt besøk av Bård fra Nerdeprat, og prøvd å nøste opp i dyrerikets komplekse samlivssystemer. Kan reker bytte kjønn? Er firfisler lesbiske? Og er fugler så trofaste som vi skal ha det til? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Stappmørkt, Hallgrim og undersjøiske ras [323]

  05/09/2023 Duración: 37min

  Velkommen tilbake til Uillustrert Vitenskap! Mari, Georg, Sara og Emilie er overlykkelige over å endelig være tilbake på lufta. I dagens sending prater vi om naturfenomener. Hvorfor får amerikanske ekstremvær kvinnelige navn? Hva er det første man merker når et jordskjelv er i gang? Og hvordan kan mose fortelle oss om fortiden? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

 • Deep sea, Hyperloop og mensentruse [322]

  03/05/2023 Duración: 35min

  I dagens sending av Uillustrert Vitenskap har vi tatt for oss fremtiden! Hvilke teknologiske gjennombrudd kan vi forvente å se i nær fremtid? Dette har vi forsøkt å svare på innenfor helse, transport, hav og litt spe andre ting. Hvor fort går toget egentlig? Kan lyset fortelle noe om helsa di? Og skal vi endelig bli kvitt p-pilla? Dette får du kanskje svar på i dagens episode av Uillustrert Vitenskap!

página 1 de 18