Tv 2 Underhuset

Informações:

Sinopsis

Jon Hustad og programleder Yama Wolasmal inviterer aktuelle gjester til skarp og morsom debatt.

Episodios

 • Underhuset EP67 - Sild og krig i Brussel

  15/12/2017 Duración: 21min

  Jens Stoltenberg har nettopp sagt ja til to nye år som NATOs generalsekretær og vil med det ha tilhold i Brussel til 2020. Underhuset snakker med Jens om Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiets fall, hans forhold til Trump og livet etter NATO. Programleder er Linn Wiik.

 • Underhuset EP66 - Skjønner vi nordmenn oss på idrett?

  08/12/2017 Duración: 21min

  Forrige uke satte nordmannen Sondre Nordstad Moen ny maraton-rekord med tiden 2.05.48. Det er den raskeste tiden for en ikke-afrikansk løper noensinne. Løpedronning Ingrid Kristiansen mener bragden fikk for lite oppmerksomhet i norske medier. - Det er nesten ufattelig å skjønne at det går an å springe så fort. Jeg tror det er veldig få i Norge som skjønner hvor stort det er. Hvis folk prøver å løpe et halvt minutt på en tredemølle i den farten, så vil man kanskje forstå at 42 kilometer i den farten, det er stort, sier Kristiansen. Kristiansen mener det er en langt større prestasjon enn hva vi har gjort i skisporet, men Arne Scheie er ikke enig i at vi er for opptatt av vintersport i Norge. - Folk i mediene er jo ikke så tjukke i huet at de skriver om ting som ikke folk er opptatt av. Jeg synes den maraton-prestasjonen er helt fantastisk, og skulle gjerne hatt mer dekning fra det. Men la ikke det gå utover vinteridretten, for den er enormt stor i Norge. Man kan sette likhetstegn mellom langrenn og Norge på vi

 • Underhuset EP65 - Roboter med ambisjoner

  01/12/2017 Duración: 21min

  600 tusen nordmenn vil miste jobbene sine på grunn av automatisering frem mot 2030. Det er konklusjonen i en rapport fra konsulentfirmaet McKinsey. Hvis roboter lærer seg alt vi mennesker kan gjøre, og gjør det bedre enn oss, hva skal vi mennesker gjøre da? - Roboten Milfred, er du klar til å ta debatten med statsministeren? - Ja, og Erna Solberg bør ikke føle seg for trygg. Vi roboter har også politiske ambisjoner. I tillegg til Milfred møter statsministeren forsker Morten Goodwin og filosof Einar Duenger Bøhn, begge fra Senter for forskning på kunstig intelligens, UiA og Martin Bech Holte, partner, McKinsey & Co. Programleder er Linn Wiik.

 • Underhuset EP64 - Hagen kan aldri velges

  24/11/2017 Duración: 20min

  – Hagen kan og må aldri velges inn i Nobelkomiteen, sier Ap-veteran Martin Kolberg. Ap vurderer å stille egen kandidat mot Carl I Hagen. I årevis har Stortinget blitt enige om hvem som skal sitte i Nobel-komiteen, men nå er freden brutt. Og det er det Carl I Hagen som har sørget for. I denne ukens Underhuset forvarer Frp's Ulf Leirstein Carl I Hagens kandidatur, Martin Kolberg synes det er en svært dårlig ide. Kommentator i Dagsavisen, Hege Ulstein og VGs Frithjof Jacobsen bidrar til å kaste lys over bråket rundt Hagens iver etter å få en plass i Nobel-komiteen. Programleder er Linn Wiik.

 • Underhuset EP63 - TV 2-redaktør skulle hatt sparken

  17/11/2017 Duración: 21min

  TV 2-redaktør har lagt seg paddeflat etter avsløringer om seksuell trakassering. – Det holder ikke, sier komiker Lisa Tønne, som mener redaktøren burde fått sparken, i likhet med de fem andre som har måttet slutte i TV 2 pga. trakassering. Lisa Tønne og sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, møter også digital leder i #hunspanderer, Isabelle Ringnes, og sexolog Tore Holte Follestad. Programleder er Linn Wiik.

 • Underhuset EP62 - Å bekjempe terror med blomsterpotter

  10/11/2017 Duración: 20min

  Skal terror bekjempes med blomster i gatene og et væpnet politi? To politimestere møtes til våpenduell i denne ukens Underhuset. Og byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, forsvarer blomsterpotter i kampen mot terror. Ap-politikeren møter politimesteren i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, politimester i Øst politidistrikt, Steven Hasseldal og Anders Snortheimsmoen, tidligere leder i beredskapstroppen. Programleder er Linn Wiik.

 • Underhuset EP61 - Trump er snill og intelligent

  03/11/2017 Duración: 21min

  Stuart Jolly simpelthen elsker sin presidentvenn, men innrømmer at de mange tusen Twitter-meldingene som Trump skriver på nattestid er et problem. – All right, noe av Twitter-oppstyret distraherer. Det kan jeg gå med på, men det er mr. Trump som bare er seg selv, sier Donald Trumps nære venn, Stuart Jolly. Det er ett år og tusenvis av Twitter-meldinger siden Donald Trump ble valgt til president i USA. Stuart Jolly forteller om vennskapet til Trump og hvordan hans presidentvenn «egentlig er». I denne ukens Underhuset fra Washington DC får Stuart Jolly motstand av Bill Clintons tidligere taleskriver , Vinca LaFleur. Programleder er Linn Wiik.

 • Underhuset EP60 - Hva er et liv verdt?

  27/10/2017 Duración: 21min

  Hva er et liv verdt? 800 000 sier myndighetene. Det er ihvertfall hva staten er villig til å betale for et godt leveår hvis du er syk. Så hva hvis medisinen du trenger koster 900 000? Eller en million? Sånn som Spinraza. En av verdens dyreste medisiner, som hjelper muskelsyke barn å få et bedre liv - til å overleve. Den koster en million kroner per dose og man trenger tre i året. Resten av livet. Det er for dyrt, sa Beslutningsforum denne uka. De kaller det den vanskeligste saken de noensinne har behandlet. For hva er et liv verdt? I studio møter mammaen til muskelsyke Leander, Lise Holth Lehrmann, rådgiver for beslutningsforum, Steinar Madsen og lege Ole Frithjof Norheim. Legemiddelindustrien er representert ved Line Walen. Programleder er Linn Wiik.