Menneskeverdig

Informações:

Sinopsis

Menneskeverdig er podcasten til organisasjonen Menneskeverd. Norges største livsvernsorganisasjon med 11.500 medlemmer. Følg oss på Facebook eller besøk www.menneskeverd.no.

Episodios

  • #6 - Hanne-Karine Sperre, forfatter av Ventesorg

    20/12/2017 Duración: 35min

    I sjette episode av Menneskeverdig snakker vi med Hanne-Karine Sperre. Sperre fulgte sin multihandikappede bror, Hans Christian, gjennom en fire år lang dødsprosess frem til november 2016. Erfaringene har hun nå ført i penn i boka «Ventesorg». Hun forteller om livet med broren, frykten for samfunnets syn på dem som er annerledes og, julegleder og hva hun ville gjort om hun fikk være statsminister for en uke.

  • #5 - Hva slags barn burde vi lage? Et møte om sortering

    01/11/2017 Duración: 01h53min

    Femte episode gir deg opptak fra Menneskeverds andre og siste samtalekveld i 2017. Et arrangement i samarbeid med Tankesmien Civita. Er alle gode nok til å få leve? Hva skal være kriteriene for å kunne velge en sen abort? Skal staten bestemme, eller skal vi få bestemme selv? Hva skjer med synet på mennesket, dersom noen sorteres bort? Kristin Halvorsen, Thorvald Steen, Therese Eia Lerøen og Bjørn Hofmann gir sine refleksjoner om sortering i etikk og politikk. Civita-rådgiver Eirik Løkke innleder og gir over ordet til Menneskeverds generalsekretær, Morten Dahle Stærk, før panelet starter med sine innledninger.