Lolbua

Informações:

Sinopsis

LOLbua er en ukentlig podcast om spill og populærkultur fra Jon Cato Lorentzen, Lars Richard Olsen og Magnus Tellefsen.

Episodios

 • 492 - Mega Man vs Final Fantasy

  03/04/2024 Duración: 01h31min

  Er desember 1987 en av de sterkeste spillmånedene i historien? Mye tyder på det i det vi endelig har kommet til siste måned i spillåret 1987, og for noen spill som ble lansert. Vi snakker Final Fantasy 1, Mega Man 1, Dungeon Master, psykedelisk C64-skytespill og en av tidenes beste filmlisenser. Gled dere til en grundig og artig gjennomgang.Hvis 1987 blir for old school for deg har vi nyere spill å by på også. Hva med Jon Catos dom over Dragons Dogma 2? Eller Lars sine inntrykk av Cyberpunk 2077 etter å ha tilbragt påsken i Night City?Denne episoden har også en knallsterk anbefalingsspalte!Alt sammen lager vi for deg, kjære lytter! Vi elsker deg! Hilsen Jon Cato, Lars og Mats!

 • LOLbua + Ragequit Påskespesial - UFO graffiti

  26/03/2024 Duración: 01h36min

  Jon Cato er på påskeferie, og Mats har tannverk. Men Lars har sammen med Celine og Ståle fra RageQuit laget en litt annerledes påskespesial til dere alle. Håper dere blir beriket. God påske alle sammen. Så er vi snart tilbake med nye ordinære episoder.Takk til alle patreons, og spesielt våre produsenter: TTMXMP. DukeJarlsberg. Tokyo-Chris. Kong-Hong. Spruceman. Støtt oss på https://www.patreon.com/lolbua

 • 491 - Mistswan RIP

  21/03/2024 Duración: 01h18min

  Jada, trekløveret er i storform rett får påsken og byr på en herlig episode der Jon Cato raser mot dårlig meldingskultur, Lars har begynt med gubbelunsj og Mats er nesten blakk etter tannlegebesøk.Men fortvil ikke, for vi har spilt sykt mye nye spill. Jon Cato har vært fullstendig hekta på Supermarket Simulator, mens Mats har kost seg med den nye Battle Royale-modusen i World of Warcraft, og Lars rapporterer fra Tekken 8-turneringen vi nylig hadde.Spillklubb blir det også, der det er delte meninger om Subpar Pool. Helt til slutt blir det en liten minnestund for en god venn og bidragsyter til LOLbua, og en litt mørk lytterspalte. Rest in peace, Øyvind.

 • 490 - Snub Nosed Wakisashi

  13/03/2024 Duración: 01h21min

  Filip, Mats og Lars deler ting fra sine spennende liv. Mats beretter om en økonomisk krise. Vi vurderer trailerne til de største spillene som kommer ut i mars 2024. Vi dikter opp et unikt vurderingssystem som kommer til å gjalle i historiebøkene. Det blir ellers finurlige anbefalinger av tv-serier, sportsdokumentarer og (for en gangs skyld) lesverdige bøker. Takk til våre fantastiske lyttere og patreons. For tiden er våre unike produsenter denne kongegjengen: TTMXMPDuke JarlsbergChrister LysakerKong HongRoar Granevang - Vil hete: Spruceman

 • 489 - Melankoli i Mummidalen

  07/03/2024 Duración: 01h16min

  De tre herrene i LOLbua byr på helt nye og ferske spillopplevelser i ukas episode. Vi har nemlig testet det norskutviklede Mummi-spillet om Snusmumrikken og det splitter nye Mudrunners-spillet Expedition. Så aktuelle er vi til og med at Jon Cato har prøvd seg i det blodferske styrtregnet i kjøresimulatoren iRacing - den kanskje største oppdateringen i spillets 16 år lange historie!Men frykt ikke, vi har masse innhold for deg som elsker gamle spill også. Vi tar nemlig turen til november 1987, og gjenbesøker blant annet David Brabens tekniske mesterverk Zarch, Space Quest 2, Rainbow Islands og det utrolig fascinerende Spectrum-spillet Dark Scepter.Og om ikke det var nok får du nok en gang en tannlegeanbefaling fra Lars i anbefalingsspalten. Det er lov å spole over akkurat denne biten.Tusen takk for at dere hører på oss, folkens. Vi snakkes om en uke!

 • 488 - Planet of Lamo

  29/02/2024 Duración: 01h18min

  Har Jon Cato overlevd vinterferien? Klarer Lars å overkomme reiseskrekken? Og er Mats på plattform? Alt dette får du svar på i ukas episode av LOLbua der det deles historier om begravelser og skiturer og mange nye spillopplevelser. Vi har nemlig dukket ned i årets store kortspilloverraskelse Balatro, og Jon Cato er stormforelsket. Mens Lars som vanlig er litt sent ute og har nylig oppdaget Trackmania.Det blir også tid til Spillklubben, der vi tar for oss vakre Planet of Lana. Neste spill i spillklubben er den svenske biljardgolf-perlen SUBPAR POOL! Få det spilt!Fred og frihet til alle våre lyttere! Vi elsker dere!

 • 487 - Duften av erotikk og bensin

  21/02/2024 Duración: 01h23min

  Hallo kjære patreon! Takk for din støtte. Det blir en erotisk konkurranse mellom flere av medlemmene i ukens podkast hvor du også får høre om en gråtende Harald Eia, besøk av en fransk spillsjef (eller var det forrige episode?) og noe andre greier. Vi snakker om spillene Mini Metro, Helldivers, Returnal og Tekken 8!Takk til produsentene deluxe: TTMXMP, Duke Jarlsberg, Christer Lysaker, Kong Hong og Spruceman!

 • 486 - DX2/66MHz zpezial

  16/02/2024 Duración: 01h31min

  14.995,- betalte Jon Cato for sin aller første PC, en 486 DX2/66MHz kjøpt på 90-tallet. Denne episoden starter med PC-minner idet Ståle, Lars og Jon Cato tar for seg PC-generasjonen som for alvor gjorde PC til en spillmaskin.Så glir vi over i å hylle Helldivers 2 og disse Skulls & Bones. Ståle er så hissig på Skulls & Bones at vi ender opp med å ringe Ubisoft-sjef Yves Guillemot for å høre hans forsvar av det nye Ubisoft-spillet.I ukas spillklubben tar vi for oss frenetiske og ferske Go Mecha Ball, der norske Erlend Grefsrud har vært med på utviklingen. Takk nok en gang til Fetthesten og Boizemannen for gode analyser og bidrag!Takk for at du hører på! Takk til deg! Deg! Og deg!  Koz og klemz!

 • 485 - Tekken 8, Helldivers 2 og minner fra fortiden

  08/02/2024 Duración: 01h27min

  Ukas episode er noe forsinket, men for en episode det ble. Mats, Lars og Jon Cato har fordypet seg i helt nye spill som Like a Dragon: Infinite Wealth, Helldivers 2 og Tekken 8. Og jaggu dukker ikke en av våre Ragequit-venner opp med en forsvarstale for et ferskt spill som får urettferdig mye hat.I tillegg er selvsagt spillklubben oppe og går igjen etter at JC tok pause forrige uke. Season: A letter to the Future får selv kyniske gubber som Lars og Jon Cato til å gripe etter lommetørklet, ikke minst når vi får servert dyptgående analyser fra kloke lyttere som Spruceman og Fetthesten. For et spill!Takk for at du hører på! Koz og klemz!

 • 484 - Tekken 8 - Bacon - Koreanske genier

  01/02/2024 Duración: 01h34min

  Denne uken er Jon Cato på soning mens Filip, Mats og Lars holder fortet. Vi snakker blant om hvor mange du må ligge med i timen i snitt, hva koreanske genier gjør og masse, masse om spill. Vi går nemlig gjennom de mest spennende utgivelsene i februar og gir både tomler vertikalt og vertikalt den andre veien. Akkurat som Bjørn Dæhlie i episodebildet.Takk for din støtte og at du lytter. Stor hilsen til våre kjære Patreons! Spesiell ekstratakk til våre produsenter: TTMXMP, Duke Jarlsberg, Christer Lysaker. Kong Hong og Spruceman!Husk å også lytte til RageQuit, Likkos univers m/Gjedda og Spæll! Ta en lytt til andre strålende podkaster som RadCrew og LevelUp!

 • 483 - Palworld-sutring og Chants of Sennaar

  24/01/2024 Duración: 01h12min

  ENDELIG er spillklubben tilbake, og for en start! Lars og Jon Cato går i dybden på et av fjorårets beste grublespill - språkdetektivspillet Chants of Sennaar. Takk til Fetthesten og Skelpadderidderen for lytterbidrag.I tillegg har vi med blodferske spill - Jon Cato spilte og streamet Palworld i helga. Spillet som bokstavelig talt har satt mange sinner og hjerter i brann. Millioner av spillere koser seg med det mens en håndfull fanatikere har funnet frem fakler og høygafler og erklært krig mot det japanske studioet. Jon Cato og Lars rydder opp i kontroversene.Takk for at du hører på! Du er best!

 • 482 - Spillklubben er tilbake!

  17/01/2024 Duración: 02h34s

  Etter en uke i Oslo er Lars klar for litt ro og fred i Harstad mens Jon Cato og Filip etter beste evne prøver å overleve snowcalypsen i hovedstaden. I ukas episode tar vi et oppgjør med klage- og sytekulturen, Filip feirer ny leilighet og Lars har gjenoppdaget en av ungdommens store gleder.Kanskje viktigst av alt - ukas challenge er å gjenopplive den populære spillklubben! Vi skal spille et nytt spill hver eneste uke som vi diskuterer i neste episode. Først ut er spillet Chants of Sennaar. Bli med og spill du og da vel!Ellers blir det MYE spillprat i ukas episode, både av nyere spill vi har testet men også når vi reiser tilbake til oktober 1987 - en måned med et ikonisk Nintendo-spill og det aller første Lucasarts-eventyrspillet. Gled deg til et dypdykk i flere klassikere!

 • 481 - Jon Cato og Lars Live i Oslo med gjester

  10/01/2024 Duración: 01h01min

  Ukens episode er tatt opp foran et publikum live på Tilt. Hør mer om Jon Catos jogging, enda mer om jogging og litt om jogging. Bare tuller. Men det er mye om jogging. Det snakkes også om spill, AI og awesome stuff fra Norges smarteste innen et lite utvalg tema.Takk til våre magiske lyttere, patreons og ikke minst produsentene:TTMXMPDuke JarlsbergChrister LysakerBjusloKong Hong

 • 480 - Forsetter, spådommer og hundefobi!

  03/01/2024 Duración: 01h37min

  Jon Cato har blitt angrepet av en hund, og bruker episoden til å bearbeide traumene, mens de andre to er mest opptatt av å snakke om jul- og nyttårsfeiring. Vi erklærer 2024 for den bakte potets år, og blir sultne av å fantasere om alt det gode man kan dytte i en bakt potet. Men slapp av, det blir spill også. Jon Cato har testet en fantastisk remake av et japanske PS1-rollespill. Lars har skaffet seg VR-headset og er nå frelst på VR-spill, og Mats har prøvd en søt liten fusjon av Diablo og Vampire Survivors. Litt Tarkov-prat må du dessverre også holde ut.Høydepunktet: vi går gjennom våre spådommer for 2023 (spoiler - ingen av oss er Nostradamus) og kommer med ferske spådommer for 2024. Shaman Durek, Elon Musk, Haaland og Donald Trump har vi alle visjoner om. Og ikke minst kommer vi med noen saftige spillspådommer!Et ekte fyrverkeri av en episode som sparker i gang det nye året! Takk til våre herlige patreons og til alle som hører på!

 • SIDbua - 1994-spesial

  27/12/2023 Duración: 01h09min

  God romjul!LOLbua tar som kjent aldri ferie, og denne uka fyller vi øregangene dine med herlig spillmusikk fra 1994, med Jon Cato som din vert.1994 var et meget spesielt år for spillmusikk. Chip-musikk var på vei ut, MIDI-musikk herjet på PC, og inntoget av mer minne, lagringsplass og CD-ROM gjorde at musikere og komponister stod på terskelen av å ikke lenger være begrenset av maskinvare og hardware-kapasitet når de komponerte musikk til spill.Bli med på mimretur med musikk fra bl.a. Donkey Kong Country, Final Fantasy VI, Super Metroid, System Shock og Ridge Racer! Fortsatt god romjul!

 • De beste spillene: GOTY 2023 Spesial

  20/12/2023 Duración: 02h09min

  Hvilke spill foruten Sea of Thieves er verdige til å kjempe om tittelen årets spill 2023? Få svaret i vår superspesielle kåring av årets spill i en rekke aktuelle kategorier, som ÅRETS MOBILSPILL! Med er Lars, Ståle, Filip, Celine og Punti.Takk til patreons, lyttere og alle der ute. God jul! Kos deg og spill masse.Ekstratakk til produsentene: DukeJarlsbergBjusloHong-KongTokyo-Chris

 • 479 - Hot stuff!

  13/12/2023 Duración: 01h43min

  Nysingle Filip blir med og gir oss et kurs i sjekking i ukas episode. Lars har blitt en skamløs materialist og Jon Cato prøver å oppsummere spillåret 2023 men ender som vanlig opp i en hissig nordnorsk rant. Velkommen skal du være, kjære lytter.Men slapp av, vi er innom et tonn av spill i ukas sending. Lars har nesten kommet seg forbi character creation-seksjonen i Baldurs Gate 3, mens Jon Cato har testet splitter nye The Finals og er tilbake i Cyberpunk 2077 etter nok en patch som tweeker spillet enda litt bedre. Filip er bare ute og jager kvinnfolk.1987-spalten fortsetter, denne gangen med en god del obskure spill fra september 1987, inkludert et genialt verktøy for å lage sine egne skytespill, og debuten til den tredje mest populære JRPG-serien gjennom tidene!Much love til alle lyttere! Vi høres!

 • 478 - Street Fighter vs IK+

  06/12/2023 Duración: 01h28min

  Vi nærmer oss slutten av 2023, men før vi oppsummerer året rekker Lars og Jon Cato innom dagsaktuelle samtaler og spill. Jon Cato har prøvd seg på WOW - Season of Dads og også forelsket seg i et splitter nytt Indie-spill fra Skottland (tror vi). Lars, derimot, elsker sin nyervervede Analogue Pocket NT og har besøkt et gammelt Zelda-spill.Gamle klassikere blir det også når vi skal tilbake til august 1987 - en måned som bød på startskuddet for verdens mest kjente slåssespillserie, et fantastisk kampsportspill på Commodore 64, en finurlig finsk ferdighetstest fra programmerergeniet Stavros Fasoulas og kapittel 2 i Castlevania-serien. Bra spill, og mye bra spillmusikk!Vi håper adventstiden er bra så langt. Much love fra dine to venner i bua!

 • 477 - Verdens første deathmatch!

  29/11/2023 Duración: 01h18min

  Det tilspisser seg i ukas retrospalte der vi plukker fire spillperler fra juli 1987. Hva med et ultravoldelig Rambo-inspirert spill som du styrer med en uzi? Eller en prototype til GTA? Eller Kojimas start på en episk spillserie? Eller hva med verdens første LAN-spill med førstepersons deathmatch? Ikke kom her og si at du ikke lærer av bua!Ferske spill denne gangen står Lars for som har spilt det Apple Arcade-eksklusive spillet Japanese Rural Life Adventure. Jon Cato er stuck i kaninhullet Eve Online igjen, men har også installert GameBase 64 og drar oss gjennom den prosessen.Koz og klemz med dine to favorittmiddelaldrende nordlendinger, med andre ord. Vi høres igjen om en uke. Ha en lykkelig adventstid.Challenge-status: - Begge hockeyer vokser - Jon Cato har researchet bonsai-tre og lokalisert butikk

 • 476 - Bonsai Bros

  22/11/2023 Duración: 01h13min

  Vi beklager på forhånd for dårlig humor idet Lars og Jon Cato setter seg bak mikrofonene for å snakke om alderdom, nyhetsbildet og masse dataspill. Vi spiller gamle MMO-er og byggespill og helt ferske remakes i ukas episode. Er det sant at Super Mario RPG-remaken på Switch er laget på en japansk sweatshop? Vi avslører sannheten.I tillegg fortsetter vi vår stadig mer populære retrospalte. Denne gangen reiser vi tilbake til juni 1987, hvor en rekke fantastiske spill ligger og venter på oss. California Games, Pirates og Psygnosis-spillet Barbarian - hva var best? Takk nok en gang til alle som hører oss. Send utfordringer til oss ifm episode 500! Vi høres!

página 1 de 28