Jomos Kosmos

Informações:

Sinopsis

Podcast by JoMos Kosmos

Episodios

 • Episode 131 - Nyhet: Vi tømmer oss etter kamp

  02/04/2024 Duración: 37min

  I 2024 skal du få mer pod! FireFireBlod har fått en liten attpåklatt, der vi etter hver TIL-kamp skal rett i studio morgenen etter og får luftet alt vi har på hjertet, da med mer in-house-besetning enn normalt. Her snakker vi om en selverkjennelse fra Vik og co. av en bommert fra start, ENDA et rødt kort, flaskekasting, laget til neste kamp, bud inn og de siste dagene av overgangsvinduet. Enjoy!

 • Episode 130 - Sesongstart spesial! Skaug og Jonas om TIL, tabell, gut og pessgut og Mikkelsen-gate

  27/03/2024 Duración: 01h18min

  Første pod under nytt navn og flagg er ute! Det skjer med besøk av tidligere sidekicks Martin Skaug og Jonas Høybakk Fundingsrud. Vi dykker inn i eliteserien 2024 før det braker løs. Hvor havner TIL? Hva kan man forvente? Kommer flere enn Tobias Guddal inn? Hvem blir årets gut og pessgut? Alt besvares. I tillegg må vi innom August Mikkelsen, og det blir litt om lysshow på stadion, breaking news om TIL-styret (!), litt quiz og selvfølgelig et deilig Skaug-ordspill. Hva mer trenger man å ta med seg inn i påsken?

 • Episode 129 - TIL-fysioen om fjes-suppe, bildeglipp, nakenmøte, karantener og Berit Riise

  20/03/2024 Duración: 01h12min

  Er Tom-Erik Richardsen TILs beste rent verbalt? Det kan fort være. TILs fysioterapeut får snakke ut om karantene-bonanza, en lei resultatrekke og status før eliteserien sparkes i gang. I tillegg er mannen full av historier. Har han egentlig delt rom med Berit Riise? Hvorfor ble ansiktet hans til suppe? Var TILs bildeglipp egentlig planlagt? Og hvor merkelig ble det første møtet hans med den nysignerte TIL-spilleren Erlend Sivertsen? Alt besvares. Du får også litt om TILs årsmøte, TIL 2020 og en omstridt burgerdeal. Lytt i vei!

 • Episode 128 - Årsmøte spesial om VAR, stadionnavn, anke, all time XI og en stor skuffelse

  07/03/2024 Duración: 01h26min

  Det brygger opp til et friskt årsmøte i TIL for en gangs skyld. Med spesielt en landsdekkende debatt rundt videodømming (VAR) har vi fått besøk av Forza Tromsøs Håkon Danielsen og TILs daglige leder Øyvind Alapnes. Her bør det være mye snacks på øret. Lyttes!

 • Episode 127 - Villa i panelet! Og Machlik om OL, esperanto, en fæl skade og verdens rareste pizza

  29/02/2024 Duración: 01h27s

  Ting skjer! Tidligere TIL 2020-keeper og nå spiss eller stopper i TUIL, Ingvild Villa, tar skrittet fra gjest til panelvert! Skulle ikke tro hun har gjort annet. I Villas debut får hun tidligere lagvenninne, sjakkdronning, (snart) tannlege, språkgeni og kontrabasstraktør Edit Machlik med som gjest. Det er knapt den ting Edit ikke kan - med unntak av å lage en normal pizza. Advarer mot sterke scener når fredagskosen beskrives. Det blir litt om TIL i Spania, en kulturell reise, en fæl skade, det eneste OL vi har hatt i Tromsø - og Edit må faktisk fordumme seg litt. Lytt i vei!

 • Episode 126 - Figenschow om Bodø-strømmen, bud og salg, verdens beste kallenavn og lytterkonkurranse

  16/02/2024 Duración: 01h07min

  Vår alles kjære skuespiller og tidligere publikumsoppvarmer på Alfheim (ja, det het det da), Kristian Fr. Figenschow, har lenge vært overmoden for et studiobesøk. Her er han! Det blir mye om alt som rører seg i TIL med mulig salg og flere bud, og det rettes en litt advarende pekefinger i retning Bodø etter enda en exit dit fra TIL. Den siste avhopperen drar også i denne episoden i gang en liten navnekonkurranse til våre lyttere. Og du får vite at skuespillerkollega Ketil Høegh har et av de aller beste fotballrelaterte kallenavnene vi har vært borti. Hvis du ikke humrer litt denne gangen, skjønner vi ingenting.

 • Episode 125 - Coach Vik om Haugaard, Yoro, Prince, bass på Bastard og en trener han vil jobbe med

  18/01/2024 Duración: 01h12min

  TILs nye numero uno er på besøk! Han forteller om de to ubegripelig hektiske og litt rare ukene vi har vært gjennom rent TIL-messig, og svarer på alle spørsmål om hvordan TIL skal være i 2024. Bass-spilling på Bastard, en tatovering på armen, en rullegardin som gikk så til de grader ned og at han skal fortsette som barnetrener - alt kommer vi innom. Han gir også klar beskjed om Jakob Haugaard og gir betraktninger på signerte Yoro Ba og kanskje snart signerte Prince Dossou. Det dukker også opp et trenernavn som kan være en brennhet kandidat i TIL i fremtiden. Lytt, lær, lik og del!

 • Episode 124 - sjokkstart på 2024, Glimt-gate og veien videre

  04/01/2024 Duración: 01h11min

  En god time terapi både for panelet og lytterne. Fotball-Tromsø ble filleristet ut av bakrusen etter nyttårsfeiringen da to fyrer valgte å gå til the dark side. Hvor uakseptabelt er valget om å gå til Glimt? Hvordan går TIL videre? Vi snakker ut, og svarer på alt våre deilige lyttere lurer på.

 • Episode 123 - 2023-spesial med Skaug: Diouf-bud, kontrakter, overganger, kåringer og verbal kronikk

  22/12/2023 Duración: 02h22min

  Lite å gjøre i jula? Da serverer vi en aldri så liten langøkt med Martin Skaug tilbake bak mikrofonen. Vi dissekerer året 2023 med kåringer av årets ditt og datt og en ordentlig spørsmåls-bonanza. Du får også våre vurderinger av alt som rører seg rundt det høye budet fra Tsjekkia på Diouf, kontraktrytterne alle venter på og det kommende overgangsvinduet. Savner du noe etter å ha hørt på denne, blir vi litt imponert. Pod jul!

 • Episode 122 - Gaute og Jo om feiring, fremtid, spillerjakt og TILs neste dødballekspert

  08/12/2023 Duración: 01h01min

  Tunge lakser på kroken. Hovedtrener G-dog Helstrup er på besøk sammen med patruljefører i speiderbevegelsen, Jo Nymo Matland. Det blir en recap av en heidundrende 2023-sesong og et tungt blikk inn i 2024. Helstrup lover at TIL skal bli bedre neste år - hvordan får du opptil flere svar på her. God lytting!

 • Episode 121 - Napoleon om vill feiring, bot, henvendelser i dusjen, orgel og datter-dating

  06/12/2023 Duración: 46min

  Endelig skulle det lykkes! TILs nusseligste, Jakob Napoleon Romsaas, er på besøk. Der får du vite alt om en medaljefeiring som fortsatt pågår, noe han opplevde for første gang i livet - og et nytt talent i Oslo som han selv har tipset klubben om. Er orgelmusikk på kampdag god oppladning? Er det litt underlig å få henvendelser i dusjen på Tromsøbadet? Kommer han ut med en julelåt? Og hvilken TIL-spiller ville ikke fått gå på date med hans fiktive datter? Alle svar serveres. God lytting!

 • Episode 120 - sportssjef LP om Helstrup-fremtid, Mikkelsen-besøk og kjøp og salg i vinter

  29/11/2023 Duración: 44min

  De fleste må legge seg nedpå i tre-fire dager hvis man skal tåle det som skjer på Intility Arena til helga, men TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen har stablet seg på beina og tatt turen i studio. Det blir overgangssnakk både om spillere og en ganske ettertraktet trener. Kan egentlig August Mikkelsen komme hjem? Og er en angrepsspiller på vei ut? Svarene serveres - i tillegg til en liten quiz ut til lytterne, og selvfølgelig et sterkt fokus på den spinnville serieavslutningen i Oslo søndag. Lytt og dytt (videre)!

 • Episode 119 - JJ om blod-cola som sololje, en fæl familie-prank, Isaks fremtid og TILs medaljehåp

  24/11/2023 Duración: 01h09min

  TIL 2020s avtroppende sportssjef Jonas Johansen er i studio. Finnes opprykkshåpet fortsatt? Tar TIL medalje? Er han egentlig pappaen til Isak, og hva skjer fra nyttår med både Isak og han selv? Hvor stor "wonderkid" var han selv? Hvor bra er rød-cola som sololje? Hvor langt kan man dra en practical joke innad i familien? Det aller meste får du svar på her, i tillegg til litt quiz og et ganske overraskende valg av tidenes TIL-spiller. Putt oss i øret!

 • Episode 118 - Heggelund om tidenes innspurt, apati, rævkrok og røde kort

  16/11/2023 Duración: 01h23s

  Når Per-Jarle Heggelund er nordpå, er det en no-brainer at han skal i studio. Mannen som har fulgt årets TITO-serie tettest, får åpenbart snakket seg tom om deilig breddeball. I tillegg dissekerer vi det som må være tidenes mest spennende sesonginnspurt for Tromsø-fotballen, det blir utvisninger, rævkrok og dilemmaer. Onkel Per-Jarle gir deg også løsningen på all VAR-frustrasjon. Deilig, hæ?

 • Episode 117 - Koppinen om en høst i helspenn, Eggen-anbefaling, mindfulness, Mourinho og Tyrkia

  07/11/2023 Duración: 54min

  Det forslitte legende-begrepet er helt på sin plass her. Selveste Miika Koppinen er på besøk! Hvilken tillitserklæring fikk han fra Nils Arne Eggen? Hva synes han om dikt og mindfulness? Fikk han egentlig sparket Mourinho? Irriterer han seg fortsatt over dagen i 2012 man ikke snakker om? Hvorfor sa han nei til landslaget? Hvorfor gjemte man seg i lobbyen i Tyrkia? Her kommer svar på ALT.

 • Episode 116 - TIL2020-kapteinen om galskapen i Molde, opprykk, Villa-vitser og ubåter i Prestvannet

  01/11/2023 Duración: 01h14min

  Keeper og meteorolog Ingvild Villa er rett og slett fasit på alt en podkast-gjest bør være. En liten intern favorittepisode vi slenger ut nå. Vi snakker oss gjennom bananas-kampen Molde-TIL, Villa-navnet granskes grundig og du får Ingvilds dom i kampen Tromsø vs. Bodø. Hvor i Tromsø dominerer Ingvild mest? Og kan det ha sneket seg inn russiske ubåter i Prestvannet? Svar leveres. Vi øres!

 • Episode 115 - Målmaskin Simonsen om verdens korteste comeback, måser og å fange gnisten

  24/10/2023 Duración: 01h06min

  Jonas Nicolaisen Simonsen har hundrevis av mål på samvittigheten for klubber som Finnsnes, Fløya, Mjølner og Krokelvdalen. Der han er nådeløs foran kassa, er han bittelitt mildere hvis han står overfor en handyman-oppgave eller en stupende måse. Vi snakker selvsagt også om TILs fabelaktige 4-3-seier i Stavanger og MYE annet. God lytting!

 • Episode 114 - OL-mester Forfang om TIL-elsk, høydeskrekk, politieskorte og mammas historiske «bragd»

  16/10/2023 Duración: 01h12min

  Neste gang du ser Johann Forfang fly 245,5 meter i Vikersund eller Planica, kan du tenke «der svever en ihuga TIL-supporter». TIL styrer faktisk mye av humøret til den gifteklare OL- og VM-vinneren fra Slettaelva. Den gamle keeperen deler helt nyyyydelige fotballhistorier om sin mor og far, som du ikke vil gå glipp av. Her får du også høre hvorfor han kunne tenke seg å returnere til Tromsø som arkitekt eller byplanlegger. Lytt i vei!

 • Episode 113 - Frisør Stenersen om bananskall, breddeball, knalltaklere og kontrakter

  10/10/2023 Duración: 01h06min

  Det ble minimalt med klipping denne gangen, til tross for besøk fra saksbehandler (altså frisør) Reidar Stenersen. Det er høst, og vi tar den årlige øvelsen med tommel opp eller ned til TIL-spillerne på utgående kontrakter. Det blir en del breddeballprat, litt Premier League-nisselue på - og hva er egentlig en palmestopper? Lytt og finn ut!

 • Episode 112 - Erlien om tetstrid, benking, nesten å slutte med fotball og vingummi

  02/10/2023 Duración: 01h05s

  Da-da-da-da-da-da - Vegard Erlien! TILs toppscorer er ikke bare tilbake i elleveren. Det er nok vel så stas for han å plassere seg i gjestestolen vår. Her får vi litt om skuffelsen ved å benkes, tanker om medaljekampen i eliteserien, de to gangene han holdt på å droppe fotball, Hangeland-utvalgets kjepp i TIL-hjulene som ruller mot Europa - og en ganske overraskende "kampmat". Lytt i vei!

página 1 de 7