Astronomi På Norsk

Informações:

Sinopsis

tro tvil da vinci jesus myter davinci thomasevangeliet treenighetslæren treenighet treenig ånd ånden kirkehistorien løgn død gud livet meninga religion mormonere jehovas vitner islam sannhet døden kosmologi astronomi

Episodios

 • Gratulerer og god jul

  23/12/2021 Duración: 47s

  Vi har telt oss gjennom advent ned til 23.12. En dag igjen til julaften. Til dagen mange tenker innleder vendepunktet i verdenshistorien. Da Gud gikk inn i skaperverket og ble menneske. Da kraften kalt Kjærligheten av disippelen Johannes skulle forandre spillereglene. En oppskrift mange trodde dreide seg om regler og fromhet ble tydeliggjort til noe om nåde. Om du tror eller ikke tror så vær nådig og raus mot deg selv og din neste. Vi i tro og tvil ønsker dere alle en riktig god julehøytid!

 • Langfredagsvalg

  02/04/2021 Duración: 05min

  I dag er det langfredag. En dag som i følge kristendommen inneholdt mange valg. Og som bærer med seg valg gjennom mangfoldige generasjoner og til oss i dag. Dagen starter allerede kvelden før. Først med at noen velger å gå i tro på en beskjed fra Jesus og slik finner et fint lokale til å ha måltid i. Så med en gruppe mennesker som valgte fellesskap og deler mat og drikke. Og hvor de i dette måltid gjør en handling som blir et rituale som holdes ved like flere tusen år senere på en forening mellom Gud og mennesker. Litt senere på natten har vi et valg av Jesus om å gå smertens vei for å oppfylle en frelsesplan. Selv om det kostet ham dyrt på så mange vis.  Det etterfølges av et valg om å ikke bruke vold mot de som skulle ta ham, men heller helbrede en av overfallsmennene. Han velger å ikke forsvare seg da han vet at det er en større kamp å kjempe. Vi ser her en Gud som velger å la seg spotte på og foraktes. Som lar seg bli slått, spyttet på, pisket og kledd naken. Og som velger å frivillig dø en […]

 • Astronomipodkast: Universets form og skjebne

  19/10/2019 Duración: 17min

  I dagens astronomipodkast går vi nok inn på noen av de litt mer abstrakte konseptenene innen naturvitenskapen. Vi ser på universets form og hvilken mulig skjebne det har i vente.

 • Podkast: Filosofen som løste det ondes problem

  05/10/2019 Duración: 07min

  I dag sneier vi innom en kommentar fra Espen Ottosen om filosofen som løste det ondes problem

 • Astronomipodkast: I begynnelsen – the big bang

  15/09/2019 Duración: 11min

  Dagens astronomipodkast tar for seg vitenskapens tanker rundt the big bang – universets evolusjon rett etter starten.

 • Podkast: Jesus

  17/08/2019 Duración: 16min

  I dagens episode ser vi litt på hvem Jesus var, og hvem han er for mange.

 • Podkast: Kontakt med Gud

  13/07/2019 Duración: 13min

  Er det mulighet for å få kontakt med en eventuell Gud?

 • Astronomipodkast: Gradvis og lagvis viten i kosmologien del 2

  22/06/2019 Duración: 11min

  Her fortsetter vi med litt av de historiske byggeklossene til dagens kosmologi.

 • Podkast: Eksisterer Gud egentlig?

  08/06/2019 Duración: 17min

  I dagens episode snakker vi litt rundt om Gud egentlig eksisterer

 • Astronomipodkast: Gradvis og lagvis viten i kosmologien 1 av 2

  18/05/2019 Duración: 11min

  Dette er del en av podkasten som kjempekort tar for seg et omriss av utviklingen til den forståelsen vi har av kosmologien i dag.