Podcast Fra Norges Fotballforbund

Informações:

Sinopsis

Podcast by Norges Fotballforbund

Episodios

 • Frafall i ungdomsfotballen

  10/01/2024 Duración: 35min

  Vi tar for oss problematikken rundt frafall i ungdomsfotballen. Hva gjør at mange faller fra når man kommer opp i tenårene, og hvordan kan man legge til rette for at flest mulig er aktive i fotballen lengst mulig. Er det forskjell på jenter og gutter? Fagansvarlig for aktivitetsutvikling i NFF, Ane Eide Kjærås og Doktorgradstipendiat fra NIH, Thomas Mangor Jørgensen er med og gir oss innblikk i en helt ny rapport om tematikken.

 • Cupfinalespesial Vålerenga: Møt Tvedten og Bjelde

  21/11/2023 Duración: 51min

  De er ferske seriemestere og jakter The Double. Vi besøkte Olaug Tvedten og Thea Bjelde før cupfinalen, der de blant annet snakker om deres lange vennskap, følelsen av seriegull, stikket mot RBK og inntreden til Mimmi Löwfenius på laget. Og hvordan beskriver de resten av Vålerenga-garderoben?

 • Cupfinalespesial Rosenborg: Møt Jøsendal og Næss

  21/11/2023 Duración: 45min

  Rosenborg jakter sin første tittel som RBK Kvinner. Mali Næss har spilt samtlige kamper siden 2014 og er mer enn klar for sitt første trofe. Vi besøkte Hun og Anna Jøsendal på Koteng Arena, der vi snakker om sesongen, veien til toppen, fremtiden, de beste minnene og hvor stort det er med cupfinale. Og hvem er hvem i RBK-garderoben?

 • «Vekst og Modning» - NFFs nye talentprosjekt

  09/09/2023 Duración: 44min

  Hva er Future Team? Hvordan jobber NFF for å gi sent fysisk utviklede spillere best mulig forutsetninger? Thomas Brantsæter (fagansvarlig Talent ID) er gjest i denne episoden av PodBall. Han forteller om NFFs nye satsing innen talentutvikling og gir gode råd og tips til trenere i ungdomsfotballen.

 • Rasisme i fotballen

  23/08/2023 Duración: 36min

  I nyeste episode av PodBall kommer Mushaga Bakenga med råd til unge fotballspillere som måtte oppleve å motta samme type rasistiske meldinger som han selv har gjort. Han forteller om et liv som «annerledes» og hvordan hans foreldre fra tidlig alder av rustet han mot det som måtte komme. Videre snakker vi om viktigheten av å anmelde diskriminerende meldinger til politiet, og om hvorfor han nå vil jobbe aktivt for å hjelpe neste generasjon med å håndtere rasistiske og hatefulle ytringer.

 • Dommeropplevelser på Norway Cup

  04/08/2023 Duración: 17min

  Fagansvarlig for dommerutvikling Trond Ivar Døvle og Oda Hjellum dommer fra Fri IL i Bergen gjester dagens PodBall på Ekebergsletta. Vi snakker blant annet om hvor stor arena Norway Cup er for gode opplevelser, samt mulighetene NFF har til å bruke det til en utviklingsarena for dommerne.

 • Norway Cup og fotballglede

  31/07/2023 Duración: 14min

  John Carew og Håkon Grøttland gjester fotballglede-teltet på Norway Cup. Vi snakker om fotballglede, cupminner og møte med toppede lag fra utlandet. Begge har gode minner fra Ekebergsletta, men har de gått helt til topps? Og hvilke råd gir de til ivrige fotballbarn?

 • Møt EM-klare Nusa og Daland

  21/06/2023 Duración: 36min

  U21-spillerne Antonio Nusa og Jesper Daland gjester PodBall dagen før EM-start mot Sveits. Vi snakker blant annet om forventningene til mesterskapet, profflivet i samme by i Belgia, Jespers mesterskapsgenerasjon og ikke minst Antonios fantastiske Champions League-debut. Og hvordan beskriver de egentlig lagkameratene på U21?

 • Slik jobbes det med norsk spillerutvikling

  25/05/2023 Duración: 46min

  I nyeste episode av PodBall har vi besøk av Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF. Vi tar en god prat om spillerutvikling i norsk fotball. Hvordan jobbes det for å skape mest mulig fotballglede fra tidlig alder av. Når skilles de beste fra de nest beste? Hva ser man etter i tidlig alder, og hvordan fungerer systemet som skal sørge for at man plukker opp og utvikler morgendagens helter? Og hvordan var egentlig landslagsstjerner som Erling Braut Haaland og Leo Skiri Østigårds vei gjennom dette systemet? Håkon gir oss også en liten smakebit av et spennende prosjekt som lanseres om kort tid, og som skal ta norsk talentutvikling enda et steg videre.

 • Møt cupfinalistene Heltne Nilsen og Hedenstad Christiansen

  16/05/2023 Duración: 33min

  Sivert Heltne Nilsen og Mads Hedenstad Christiansen gjester nyeste episode av PodBall. De hyller hverandres lags supportere, forteller om forventningene til den store cupfinalen og mimrer samtidig om sine beste cupminner. Sivert tar oss gjennom den syke dagen i 2012 da han vant cupen med Hødd og gir samtidig sin mening om 17.mai-tog-debatten som raser i Bergen. Og hvem er egentlig best med ropert etter seier?

 • Hege Riise og Monica Knudsen

  10/03/2023 Duración: 58min

  De har hatt enorm suksess sammen som både spillere og trenere. Nå er de klare for VM med Norge. Hvordan jobber de sammen, hva legger de mest vekt på en i VM-tropp og hva husker de best fra tiden i LSK? Og bør man egentlig legge klærne på plass i skapet? Dette er bare noen av temaene Hege Riise og Monica Knudsen snakker om i denne utgaven av PodBall.

 • VAR - er vi klar?

  03/02/2023 Duración: 53min

  I årets første utgave av PodBall har vi besøk av NFFs dommersjef Terje Hauge og FIFA-dommer Espen Eskås. Vi tar for oss innføringen av VAR i Eliteserien. Hvordan vil VAR se ut i Norge? Hvordan trener dommerne for å være best mulig forberedt når sesongen sparkes i gang. Og hvordan jobbes det for at VAR også skal forbedre stadionopplevelsen til publikum? Og hvorfor løp egentlig Zinedine Zidane etter Terje i semifinalen av Champions League? Alt dette hører du i PodBall.

 • «Avblåst?»: Er det håp for fotballen?

  23/11/2022 Duración: 50min

  «Avblåst?» er en spesialutgave av PodBall på tre episoder, og handler om de delene av fotballen som er vanskelige, både på og utenfor banen. Ord som sportsvasking, korrupsjon og brudd på menneskerettighetene har de siste årene blitt vanligere og vanligere å se i fotballoverskrifter. Hvor er egentlig FIFA og fotballen på vei, hvem bestemmer det og hvor mye bryr vi oss egentlig? I denne episoden av «Avblåst?» diskuterer vi om det i det hele tatt er noe håp for internasjonal fotball. Gjester er sportskommentator Mina Finstad Berg (TV2), sportsblogger Andreas Selliaas (Idrettspolitikk.no) og fotballpresident Lise Klaveness (NFF).

 • «Avblåst?»: Er fotball politikk?

  23/11/2022 Duración: 48min

  «Avblåst?» er en spesialutgave av PodBall på tre episoder, og handler om de delene av fotballen som er vanskelige, både på og utenfor banen. Hva er fotball og hva er politikk? Hvordan kan vi hindre sportsvasking, og hvor mye ansvar har egentlig fotballspillerne oppi alt dette? FIFA-president Gianni Infantino skrev i et brev før VM: «Vi vet at fotballen ikke lever i et vakuum og vi vet veldig godt at det er mange utfordringer av politisk karakter rundt om i verden. Men vær så snill og ikke la fotballen bli dratt inn i enhver ideologisk eller politisk kamp som pågår. La oss nå fokusere på fotball». I denne episoden av «Avblåst?» skal vi se nærmere på spørsmålet: «kan vi egentlig skille fotball og politikk?» Gjester er John Peder Egenæs (generalsekretær, Amnesty), Erlend Hanstveit (leder i NISO) og fotballpresident Lise Klaveness (NFF).

 • «Avblåst?»: Kan vi egentlig se VM?

  23/11/2022 Duración: 50min

  «Avblåst?» er en spesialutgave av PodBall, og handler om de delene av fotballen som er vanskelige, både på og utenfor banen. De neste tre episodene handler om ett av de mest kontroversielle fotballarrangementene gjennom tidene: VM i Qatar. Når VM nå er i gang er det mange som lurer på det samme: «er det egentlig greit å se på?» Avblåst prøver å gi noen svar. Gjester er sportsjournalist Jonas Bergh-Johnsen (Viaplay), Ole Kristian Sandvik (talsperson, Norsk Suppoerterallianse) og fotballpresident Lise Klaveness (NFF).

 • Møt vår nye generalsekretær

  04/11/2022 Duración: 29min

  Bli bedre kjent med vår nye generalsekretær Karl-Petter Løken. Han forteller oss om første måneden i ny jobb, hans tanker om norsk fotball, og hva han ser frem til å jobbe med i sin nye rolle. Han forteller oss om hvordan han ønsker å være som leder, hvordan man praktiserer 70-timersuke på jobb, og mye mer. I tillegg blir det selvsagt mimring tilbake til hans tid i Rosenborg, spill i Champions League, og ikke minst det å ha Nils Arne Eggen som sjef. Og hvem er egentlig tidenes beste fotballspiller? PodBall finner du der du hører podcast.

 • Sunniva Skoglund og Tuva Hansen

  11/10/2022 Duración: 38min

  Hun har storspilt i Toppserien og fikk sin A-landslagsdebut mot Brasil. Bli bedre kjent med Stabæk-keeper Sunniva Skoglund, som sammen med Brann-kaptein Tuva Hansen her snakker blant annet om landslaget, innspurten i Toppserien, forbilder, konkurranseinstinkt, kongehilsen og ikke minst cupfinalen 6. november der de to de møtes.

 • Omar om veien tilbake

  29/09/2022 Duración: 20min

  Omar Elabdellaoui forteller oss åpenhjertig om den dramatiske fyrverkeriulykken som snudde livet hans på hodet. Han snakker også om bildene av han i ambulansen som ble lekket ut før han i det hele tatt hadde kommet frem til sykehuset. Vi får høre om "ulovlig" trening på sykehusrommet og mye mer fra den lange veien tilbake til hverdagen og fotballbanen.

 • Smerud om veien til EM

  14/09/2022 Duración: 41min

  I juni tok han U21-gjengen til EM-sluttspill for første gang siden 2013. Leif Gunnar forteller her åpenhjertig om oppturer og dramatiske nedturer fra de siste årene i jakten på EM-drømmen. Vi ser også fremover og snakker om hva som skal skje frem mot neste sommers sluttspill.

 • Hangeland før Nations League-kampene

  25/05/2022 Duración: 35min

  I denne episoden ser vi frem mot de fire kommende Nations League-kampene sammen med Brede Hangeland. Brede forteller oss om første året i ny rolle, og gir oss et innblikk i ansvaret det er å representere Norge. Han svarer også på spørsmål fra dere lyttere, og forteller en hysterisk historie om da Steffen Iversen fikk han til å besvime under oppvarming før landskamp. Programleder er Terje Skeie

página 1 de 4