Ting Du Burde Visst - Men Ikke Tør Spørre Om

Informações:

Sinopsis

Du kjenner sikkert følelsen: Alle andre vet det, bare ikke du. Og nå er det altfor seint og altfor pinlig å begynne å spørre selv. Fortvil ikke, Elin og Rolf i Aftenbladet gir deg svarene.

Episodios

 • Slik husker du navnet på dem du hilser på

  15/11/2018 Duración: 14min

  Du er på fest, hilser på mange nye folk, men husker ingen av dem kort tid etterpå fordi du har brukt all konsentrasjon på å uttale ditt eget navn riktig. Høres dette kjent ut? Da kan det være lurt å høre hvordan advokat Brynjar Meling gjør det.

 • Hva sier skattetallene?

  06/11/2018 Duración: 14min

  Det er den tiden på året igjen. Skattelistene legges ut og nettavisene tapetseres med artikler om rike personer, kjendiser, inntekter, formuer og skatt. Men kan vi stole på tallene? Inge Reinertsen, finansdirektør i SR-bank, gir deg svaret.

 • Hvordan kan lille KrF felle regjeringen?

  01/11/2018 Duración: 17min

  Sjefredaktør i Aftenbladet, Lars Helle, forklarer parlamentarismen og hvorfor han mener at det ikke er et demokratisk problem at et parti med 4,2 prosent av stemmene kan bestemme hvem som skal styre landet.

 • Hvordan få seg kjæreste i 2018?

  30/10/2018 Duración: 22min

  Må man nå skaffe seg en dating-app for å få finne sin beste match i dagens samfunn - eller funker det fortsatt å møte folk første gang ansikt til ansikt? I studio har vi med oss Lars Hjalmarsson, som fant kjærligheten via Tinder, og Linn Berg, som har startet en singeltjeneste uten digital swiping.

 • Slik lager du en hit

  24/10/2018 Duración: 24min

  Har du gått rundt med en artistdrøm, men ikke våget å ta skrittet ut og prøve? Jærbuen Hilde Selvikvåg, som blant annet står bak hiten "Karusell", gir deg oppskriften på hvordan hun lager musikk.

 • Hjelp til deg med dårlig musikksmak - slik klarer du deg

  12/06/2018 Duración: 16min

  Er det lov å feike god musikksmak? Og finnes det "god" og "dårlig" musikk? Musikkjournalist og anmelder i Aftenbladet, Leif Tore Lindø, gir deg en kvikkfiks på hvordan du blir en musikk-kjenner selv om du bare hører på Bon Jovi.

 • Instagram - hva er rett og galt?

  07/06/2018 Duración: 15min

  Det er haugevis av uskrevne normer for hvordan unge bruker sosiale medier. Mathilde og Nora på 16 forklarer hvordan de bruker Instagram, hvilke bilder de trykker "liker" på og hvorfor de har mange kontoer. Og har du hørt om VSCO?

 • Hva er feminisme?

  29/05/2018 Duración: 16min

  Ap-politiker Jette Christensen forklarer feminismebegrepet og hvorfor det skaper så sterke følelser og kontroverser blant oss nordmenn.

 • Hva er snapstreaks?

  23/05/2018 Duración: 17min

  Å holde liv i snapstreaken kan virke som et av de viktigste gjøremålene til dagens ungdom. Men hva i alle dager betyr dette? Og hva er det med Snapchat som gjør det så enormt populært - og ikke minst avhengighetsskapende? Det har vi fått to 16-åringer til å svare på.

 • Hvordan forteller du egentlig en vits?

  16/05/2018 Duración: 20min

  Du tenker det er enkelt, men det kan faktisk være skikkelig vanskelig å fortelle en historie slik at folk syns det er løye. Rune Bjerga sin jobb er å fortelle historier - og her i podden deler han sine aller beste tips for å få god respons. Du får høre programlederne sine heller hjelpeløse forsøk på å fortelle en vits, og hvordan Bjerga forklarer hvordan historier bygges opp for å bli løgne. En pod det kan være lurt å lytte på dersom du har tenkt å bli festens midtpunkt denne langhelga.

 • Hvor går Renn- Rog- og Ryfast egentlig?

  09/05/2018 Duración: 18min

  Vanskelig for å huske hva som er Rennfast, Ryfast og Rogfast? Og alle disse byggeplassene langs veiene i distriktet - hva skal de egentlig bli til? Vi sørger for at Gunnar Eiterjord, prosjekteleder i Statens Vegvesen, forklarer deg dette en gang for alle.

 • Hvordan unngår vi å bli skilt?

  02/05/2018 Duración: 16min

  Hva bør man gjøre og ikke gjøre for ikke å havne i statistikken over skilte par? Til å svare på dette har vi hentet inn familieterapeut Sigurd Spjelkavik. Dette kan være podkasten du bør høre på.

 • Hva er egentlig offside?

  24/04/2018 Duración: 18min

  Tidligere fotballproff Egil Østenstad forklarer offside-regelen – og forteller litt om hvordan livet arter seg etter at proff-karrieren på banen tok slutt.