Fundert

Informações:

Sinopsis

To Skaperkraftsengasjerte, relativt ukjente studentsøstre forsøker å forstå hvordan vi påvirkes og kan påvirke. I dialog med samfunnsengasjerte mennesker diskuterer vi problemstillinger i vår samtid. Samfunnet vårt utvikles kontinuerlig. Vi må tilpasse oss, men samtidig ikke glemme det historien har lært oss. Så bli med oss å fundere.

Episodios

 • Episode 7: Etterkrigstid & Polarisering - Jens Jonathan Wilhelmsen

  24/09/2019 Duración: 38min

  Nasjonalismen er på vei tilbake i Europa. Ledende politikere vinner makt når de legger skylden på enkelte grupper i samfunnet.Som frivillig i Moralsk Opprustning (i dag Initiatives of Change International) inspirerte Jens Jonathan Wilhelmsen til samarbeid i etterkrigstiden. Hans historie strekker seg fra Tyskland til Japan og Sør-Afrika. Kan den hjelpe oss å se hvordan vi kan snu polariseringstrenden – og heller skape et samfunn som bygger broer mellom folkegrupper, ikke murer? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • STOA5: Fremtiden - Ståle Økland & Hermund Haaland

  25/07/2019 Duración: 39min

  Fremtidens kriser, apati, identitet og Hans Nielsen Hauge-ånd. Fremtidsekspert Ståle Økland og gründer Hermund Haaland forsøker å se for seg kirkens plass i tiden som kommer. Med Ståle Økland, Hermund Haaland, Petter Johan Sandvand og Vegard Husabø. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • STOA4: Tro hjemme - Linde Andernach Johannesen & Kjell Magne Bondevik

  18/07/2019 Duración: 37min

  Først: hvorfor bygge trygg tro hjemme. Deretter: politiker med masse på lur. Med Linda Andernach Johannesen, Kjell Magne Bondevik, Petter Johan Sandvand og Vegard Husabø. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • STOA3: Menigheten - Knut Tveitereid & Andreas Hegertun

  11/07/2019 Duración: 40min

  Fellesskap, isolasjon, relevanse og oppdeling. Teologiprofessor Knut Tveitereid og pastor Andreas Hegertun diskuterer menighetenes mulighet for å utruste flere samfunnsbyggere. Med Knut Tveitereid, Andreas Hegertun, Guro Handeland og Petter Johan Sandvand. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • STOA2: Tro på jobb - Karoline Grosås Nordbø & Torstein Husby

  04/07/2019 Duración: 36min

  Flagging av tro, kall, humor, mennesker først og sykesøstre. Karoline og Torstein maler et større bilde av hvordan tro kan ta en mer naturlig plass på jobben. Med Karoline Grosås Nordbø, Torstein Husby, Petter Johan Sandvand og Guro Handeland. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • STOA1: Slitesterk tro - Stian Kilde Aarebrot & Hermund Haaland

  27/06/2019 Duración: 37min

  Første episode av serien STOA - en serie med utgangspunkt i Skaperkraft Senter for tro og arbeids visjon. Fem episoder fremover funderer vi på å være kristen i Norge i dag. Hva betyr det? Hvordan gjøres det? Hvorfor må vi snakke om det? Hva er en kristen samfunnsbygger? Denne episoden: Guro Handeland og Vegard Husabø intervjuer Stian Kilde Aarebrot og Hermund Haaland om vaner, kristen samfunnsbygger og fellesskap. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 6: Debattering & Jeg vil dø - Andreas Espegren Masvie

  02/05/2019 Duración: 34min

  Hvordan bør vi stille oss til aktiv dødshjelp?Hvordan kan vi debattere tema med sterke, følelsesladde meninger på begge sider? Guro snakker med Andreas Espegren Masvie om hans og Randi Espegren Masvies nye bok Jeg vil dø - Et essay om dødsønske og dødshjelp, mennesket og dets samfunn. Vi får innblikk i debatten om aktiv dødshjelp, hvordan Randi og Andreas gikk frem for å forme en bok som forsøker å forstå hvordan premissene for aktiv dødshjelp påvirker vår kultur og vårt samfunn. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 5: Fremtidens Tapere - Filip Rygg

  11/01/2019 Duración: 39min

  Funderts ferske programleder Kenneth André Inghelm Mørkved og gjesteprogramleder Maria Kvaløy Kirste snakker med Filip Rygg om fremtidens tapere. Hvilke mennesker er det vi, med stor sannsynlighet, kan si at vil komme til å slite i 2040? Hvem er fremtidens samfunnstapere? Hvordan kan vi redusere antallet tapere? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 4: #Slavetech: Menneskehandel og Teknologi - Catharina Drejer

  26/11/2018 Duración: 43min

  Rådgiver i Skaperkraft, Catharina Drejer har mastergrad i Slavery & Liberation ved University of Nottingham. 40.3 millioner mennesker er slaver. Drejer forteller Guro og Jobe hvordan teknologien har påvirket og kan påvirke menneskehandel og slaveri.Ps: Drejer er fra Nederland, hun har bodd 3 år i Norge. Episoden er (for det meste) på norsk. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 3: Personer på bunn av samfunnet, helt uten rettigheter - Arne Viste

  28/06/2018 Duración: 37min

  I denne episoden får du høre historien om Arne Vistes engasjement for “ureturnerbare” asylsøkere, og et uklart lovverk. Arne setter sitt rulleblad på spill for en gruppe mennesker som ellers ikke blir tatt på alvor i samfunnet vårt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 2: Lanseringsfest, troshistorie og samfunnsengasjement - Stefan Heggelund

  08/06/2018 Duración: 31min

  LIVE-innspilt episode fra Funderts lansering! Vi blir kjent med Stortingspolitiker Stefan Heggelunds tro, historie, engasjement og samfunnssyn. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 1: Barnets Perspektiv - Øyvind Håbrekke

  09/05/2018 Duración: 46min

  Vi lærer mer om eggdonasjon sett fra barnets ståsted av Øyvind Håbrekke, faglig leder i tankesmien Skaperkraft. Hvem skal vi ta hensyn til - barnet eller voksne som ønsker seg barn? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Teaser: Fundert

  30/04/2018 Duración: 01min

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.