Ta Hitri

Informações:

Sinopsis

podcast, ki ljubi dirke

Episodios

 • 056 – Nik Štefančič in prehod iz Twingo v Clio pokal

  12/04/2023 Duración: 37min

  Prvak Twingo pokala v sezonah 2021 in 2022 je v letošnji sezoni prestopil stopničko višje v Clio pokal. Nik Štefančič je tik pred prvo dirko za mikrofon tahitrega podcasta strnil vtise o svojem rojstnodnevnem darilu, kakšne so razlike med Twingotom in Cliotom ter kaj pričakuje od sezone 2023. Zapiski in povezave o stvareh, ki so … Continue reading 056 – Nik Štefančič in prehod iz Twingo v Clio pokal The post 056 – Nik Štefančič in prehod iz Twingo v Clio pokal appeared first on Ta hitri.

 • 055 – Damijan Andrejka in dirkanje v Italiji

  29/03/2023 Duración: 59min

  Osvojitev lanskoletnega naslova prvakov IRC, mednarodnega rally prvenstva v Italiji, in letošnje nastopanje v CIAR, italijanskem državnem prvenstvu v rallyju, pomeni za uspešno slovensko posadko to, da večinoma v zadnjih sezonah tekmuje v Italiji. In v novi epizodi podcasta je tokrat na drugi strani mikrofona sovoznik Damijan Andrejka, s katerim sem se pogovarjal o tem, … Continue reading 055 – Damijan Andrejka in dirkanje v Italiji The post 055 – Damijan Andrejka in dirkanje v Italiji appeared first on Ta hitri.

 • 054 – Jaka Žvab in dirkanje na makadamu ter 1. Rally Show Vrhnika

  15/03/2023 Duración: 47min

  Ali je dirkanje na drsečih podlagah bolj zanimivo od dirkanja na asfaltu in kaj vse se bo zadnji marčevski vikend dogajalo na Vrhniki? Jaka Žvab, dirkač in član organizacijske ekipe dogodka 1. Rally Show Vrhnika je tokratni gost v novi epizodi tahitrega podcasta, v kateri boste lahko izvedeli vse kar potrebujete vedeti za obisk prireditve … Continue reading 054 – Jaka Žvab in dirkanje na makadamu ter 1. Rally Show Vrhnika The post 054 – Jaka Žvab in dirkanje na makadamu ter 1. Rally Show Vrhnika appeared first on Ta hitri.

 • 053 – Jaka Brelih in ustvarjanje grafičnih podob dirkalnikov

  01/03/2023 Duración: 34min

  Prva stvar, ki jo marsikdo opazi na dirkalniku, je njegova grafična podoba – v katere barve je polepljen in kateri logotipi sponzorjev so na njem. Z oblikovanjem vizualnih podob dirkalnikov se ukvarja Jaka Brelih, s katerim sem se pogovarjal v novi epizodi podcasta. Govorila sva o tem, kako poteka celoten postopek ustvarjanja, kako od začetne … Continue reading 053 – Jaka Brelih in ustvarjanje grafičnih podob dirkalnikov The post 053 – Jaka Brelih in ustvarjanje grafičnih podob dirkalnikov appeared first on Ta hitri.

 • 052 – Marko Grossi in prehod na štirikolesno gnan dirkalnik

  15/02/2023 Duración: 52min

  V lanski sezoni smo lahko na hitrostnih preizkušnjah državnega prvenstva v rallyju z navdušenjem pozdravili novo posadko v najmočnejšem razredu, ki se je borila za najvišja mesta v skupni uvrstitvi. Marko Grossi je skupaj s svojo sovoznico in ekipo na zadnji dirki v Idriji osvojil tudi prvo zmago v generalni razvrstitvi na rallju, v novi … Continue reading 052 – Marko Grossi in prehod na štirikolesno gnan dirkalnik The post 052 – Marko Grossi in prehod na štirikolesno gnan dirkalnik appeared first on Ta hitri.

 • 051 – Mitja Aubreht in nov rally v dolini zelenega zlata

  01/02/2023 Duración: 34min

  Konec januarja smo v koledarju za letošnjo sezono državnega prvenstva v rallyju lahko opazili novost: nov rally na slovenskih tleh, ki bo potekal v Savinjski dolini in bo imel središče v Žalcu. V novi epizodi podcasta sem se zato pogovarjal s predsednikom kluba Avto moto društvo Vili, ki je organizator 1. rallyja Dolina zelenega zlata, … Continue reading 051 – Mitja Aubreht in nov rally v dolini zelenega zlata The post 051 – Mitja Aubreht in nov rally v dolini zelenega zlata appeared first on Ta hitri.

 • 050 – Sanja Smrdelj in kako je z Yugom premagala raka

  18/01/2023 Duración: 01h07min

  Od gokarta do Zastave Yuga, o ženskah v motošportu ter o boju z boleznijo – o vsem tem sem se pogovarjal s hitro in atraktivno voznico, ki v zadnjih sezona navdušuje na gorsko-hitrostnih dirkah s svojim predelanim dirkalnikom in hitrimi vožnjami. Sanja Smrdelj je tokratna gostja v novi epizodi podcasta Ta hitri. Zapiski in povezave … Continue reading 050 – Sanja Smrdelj in kako je z Yugom premagala raka The post 050 – Sanja Smrdelj in kako je z Yugom premagala raka appeared first on Ta hitri.

 • 049 – Dagmar Šuster in funkcija direktorja Zveze za avto šport Slovenije AŠ 2005

  04/01/2023 Duración: 54min

  Podcast Ta hitri se po krajšem oziroma daljšem premoru vrača nazaj! In to ravno pravi čas, saj je gost v tokratni epizodi gost Dagmar Šuster, dolgoletni direktor Zveze za avto šport Slovenije AŠ 2005, ki pa se s te funkcije ob vstopu v letu 2023 poslavlja. Z njim sem se pogovarjal o njegovi športni karieri, … Continue reading 049 – Dagmar Šuster in funkcija direktorja Zveze za avto šport Slovenije AŠ 2005 The post 049 – Dagmar Šuster in funkcija direktorja Zveze za avto šport Slovenije AŠ 2005 appeared first on Ta hitri.

 • 048 – Mitja Bonča in modeliranje dirkališč za digitalno dirkanje

  13/01/2021 Duración: 40min

  Kako dirkališče spraviti v digitalni svet, da lahko po njegovih ovinkih drvimo od doma preko domačega računalnika? Tokratni gost v novi epizodi podcasta Ta hitri je Mitja Bonča, s katerim sem se pogovarjal o modeliranju dirkališč in poligonov za digitalno dirkanje – kakšna je pot od ideje do realizacije, na kaj je potrebno biti pozoren … Preberi več o 048 – Mitja Bonča in modeliranje dirkališč za digitalno dirkanje The post 048 – Mitja Bonča in modeliranje dirkališč za digitalno dirkanje appeared first on Ta hitri.

 • 047 – Aleš Zrinski in letošnja ter prihodnja sezona državnih prvenstev

  16/12/2020 Duración: 53min

  Letošnje leto je vsekakor leto, kot ga še ni bilo. Sezona dirk državnih prvenstev je za nami, približuje se že nova. O tem, kakšna bo ta približujoča se sezona, o trenutnih razmerah ter o sestavljanju koledarja dirk je v novi epizodi podcasta Ta hitri spregovoril Aleš Zrinski, športni direktor zveze za avto šport Slovenije AŠ2005 ter tudi … Preberi več o 047 – Aleš Zrinski in letošnja ter prihodnja sezona državnih prvenstev The post 047 – Aleš Zrinski in letošnja ter prihodnja sezona državnih prvenstev appeared first on Ta hitri.

 • 046 – Mark Škulj in NASCAR dirka na Grobniku

  29/11/2020 Duración: 25min

  Na Grobniku smo v novembru lahko spremljali dirko evropske različice ameriške serije NASCAR, na kateri je nastopil tudi slovenski dirkač Mark Škulj. Z njim sem se pogovarjal o tem, kako je bilo dirkati s takšnim dirkalnikom, kakšna je bila preostala letošnja njegova dirkaška sezona, vključno z zmago na njegovi prvi gorsko hitrostni dirki v karieri, ter … Preberi več o 046 – Mark Škulj in NASCAR dirka na Grobniku The post 046 – Mark Škulj in NASCAR dirka na Grobniku appeared first on Ta hitri.

 • 045 – Rado Raspet in program razvoja zveze za avtošport Slovenije

  03/07/2020 Duración: 47min

  Na skupščini so člani panožne zveze za avtošport Slovenije AŠ2005 izvolili novega predsednika. Rado Raspet, podjetnik in dirkač, je v novi epizodi podcasta o dirkah podrobneje predstavil svoj progam dela v naslednjih štirih letih na vodilni funkciji zveze ter izpostavil glavne cilje, ki bi jih radi dosegli v prihodnosti. Zapiski in povezave o stvareh, ki … Preberi več o 045 – Rado Raspet in program razvoja zveze za avtošport Slovenije The post 045 – Rado Raspet in program razvoja zveze za avtošport Slovenije appeared first on Ta hitri.

 • 044 – Kevin Siggy in dirkanje v virtualnem svetu

  11/05/2020 Duración: 54min

  Dirkanje v dirkalnih simulacijah in igrah ni samo hobi ter preživljanje prostega časa, ampak je lahko tudi način življenja. To dokazuje Kevin Siggy, ki je v zadnjih letih nanizal že kar nekaj uspehov, trenutno pa dirka tudi pod okriljem ekip McLaren Shadow in Team Redline. O tem, kakšna je bila njegova pot do dirkača v simulacijah … Preberi več o 044 – Kevin Siggy in dirkanje v virtualnem svetu The post 044 – Kevin Siggy in dirkanje v virtualnem svetu appeared first on Ta hitri.

 • 043 – Damjan Šimenc in digitalno prvenstvo AŠ 2005 v krožno hitrostnih dirkah

  22/04/2020 Duración: 36min

  Pred kratkim smo v Sloveniji tudi uradno dobili novo dirkaško panogo, saj je Zveza za avto šport Slovenije – AŠ 2005 razpisala tekmovanje v digitalnem pokalnem prvenstvu v krožno hitrostnih dirkah. O tem, kaj sploh to je, kako se dirka v digitalnem svetu in kaj vse za to potrebujemo, sem se pogovarjal z enim izmed … Preberi več o 043 – Damjan Šimenc in digitalno prvenstvo AŠ 2005 v krožno hitrostnih dirkah The post 043 – Damjan Šimenc in digitalno prvenstvo AŠ 2005 v krožno hitrostnih dirkah appeared first on Ta hitri.

 • 042 – Andrej Jereb in biografija Moja linija

  16/04/2020 Duración: 46min

  Kako na enem mestu zbrati vse zanimivosti, ki so se zgodile v bogati športni karieri večkratnega državnega prvaka v rallyju? Andrej Jereb je svoje občutke zbral v biografiji z naslovom Moja linija, ki je pred kratkim izšla. O tem, kaj vse si lahko bralec prebere v knjigi in kako se lotiti takšnega projekta, sva se … Preberi več o 042 – Andrej Jereb in biografija Moja linija The post 042 – Andrej Jereb in biografija Moja linija appeared first on Ta hitri.

 • 041 – Borut Prosenc in inštruktor v AMZS Centru varne vožnje

  04/03/2020 Duración: 27min

  Lahko izkušnje iz dirkanje pomagajo pri delu inštruktorja v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem? Borut Prosenc, ki obožuje dirkanje na makadamu, je v tokratni epizodi podcasta z menoj delil svoje misli, kako sta povezana njegovo delo in strast, ter v čem je čar atraktivnega drsenja dirkalnika skozi ovinke. Zapiski in povezave o stvareh, ki … Preberi več o 041 – Borut Prosenc in inštruktor v AMZS Centru varne vožnje The post 041 – Borut Prosenc in inštruktor v AMZS Centru varne vožnje appeared first on Ta hitri.

 • 040 – Gašper Dernovšek in serija NASCAR

  26/02/2020 Duración: 46min

  Slovenski dirkač, ki se podaja v evropsko različico ameriške serije NASCAR. Gašper Dernovšek v novi epizodi podcasta o svoji dirkaški poti, ki se je začela v Twingo pokalu, kjer je osvojil tudi naslov državnega prvaka, letos pa je pred njim že nov velik izziv. Z njim sem se pogovarjal o tem, s kakšnim dirkalnikom bo … Preberi več o 040 – Gašper Dernovšek in serija NASCAR The post 040 – Gašper Dernovšek in serija NASCAR appeared first on Ta hitri.

 • 039 – Aleš Ostanek in tuning dirkalnikov

  19/02/2020 Duración: 22min

  Kako iz dirkalnika iztisniti čim več moči in na čim bolj optimalen način? Kako analizirati delovanje dirkalnika? O zanimivih tehničnih temah, pri katerih seveda ne gre brez računalnika, ki ga priklopimo na dirkalnik, sem se pogovarjal z Alešem Ostankom, ki se ukvarja s tuningom dirkalnih vozil in je soustanovitelj Enigma Motorsporta. Zapiski in povezave o … Preberi več o 039 – Aleš Ostanek in tuning dirkalnikov The post 039 – Aleš Ostanek in tuning dirkalnikov appeared first on Ta hitri.

 • 038 – Vlado Krivec in komentiranje dirk v živo

  12/02/2020 Duración: 33min

  Ko dirkači po stezi lovijo najboljše dosežke, za gledalce medtem samo dogajanje po ozvočenju z besedami komentirajo komentatorji. In v tokratni epizodi podcasta Vlado Krivec spregovori o tem, kakšno je njegovo delo komentatorja na dirkaškem vikendu in kaj se mu po mislih podi med samim komentiranjem. Zapiski in povezave o stvareh, ki so omenjeni v … Preberi več o 038 – Vlado Krivec in komentiranje dirk v živo The post 038 – Vlado Krivec in komentiranje dirk v živo appeared first on Ta hitri.

 • 037 – Saša Kapetanovič in avtošport v reviji Avto Magazin

  05/02/2020 Duración: 31min

  Novi urednik revije Avto Magazin, Saša Kapetanovič, je v tokratni epizodi podcasta spregovoril o pogledu na slovenske dirke skozi oči medija, na njegovo ustvarjanje v medijih in pa seveda je beseda nanesla tudi na njegovo dirkaško kariero. Zapiski in povezave o stvareh, ki so omenjeni v pogovoru: Saša Kapetanovič (Instagram) Onboard 1 – GHD Sevnica … Preberi več o 037 – Saša Kapetanovič in avtošport v reviji Avto Magazin The post 037 – Saša Kapetanovič in avtošport v reviji Avto Magazin appeared first on Ta hitri.

página 1 de 3