Episode 1 - Afp

Informações:

Sinopsis

Podcast by Storebrand

Episodios

 • Aldrende befolkning og pensjon

  02/07/2018 Duración: 24min

  Norges befolkning blir stadig eldre, og allerede de neste ti årene slår eldrebølgen over oss. Vi spør økonomiprofessor Lars Calmfors hvilken påvirkning dette vil ha på pensjonssystemet vårt.

 • Dette vil egen pensjonskonto bety for deg

  02/07/2018 Duración: 19min

  Snart vil alle få sin «egen pensjonskonto» som gir deg bedre oversikt over egen pensjon. Vi spør hvorfor det er en god løsning, og hva det betyr for arbeidsgiver og -taker.

 • Slik forvaltes pensjonspengene dine

  02/07/2018 Duración: 21min

  Med overgangen fra ytelses- til innskuddspensjon får du mer ansvar for egen pensjon og hvordan den forvaltes. Her gir vi deg tipsene til hvordan du kan få mer i pensjon – uten å spare mer.

 • IPS - oversolgt eller undervurdert sparevalg?

  01/07/2018 Duración: 19min

  Individuell pensjonssparing (IPS) var fjorårets store pensjonsnyhet som «alle» hadde en mening om. Her bekrefter og avliver vi de vanligste mytene om spareløsningen som skal få nordmenn til å spare mer selv.

 • Derfor blir kvinner pensjonstapere

  01/07/2018 Duración: 18min

  Kvinner får i gjennomsnitt 26 prosent lavere pensjon enn menn. I denne episoden lærer du hvordan ulikhetene oppstår, og hvilke grep kvinner kan gjøre for å lukke «pensjonsgapet».

 • Ny AFP i privat sektor - dette må du vite

  01/07/2018 Duración: 24min

  Ny avtalefestet pensjon (AFP) var årets heteste tema i lønnsoppgjøret. Vi tar for oss hvilke hull i AFP-ordningen som blir lukket, og hvilke du fortsatt må passe deg for.