Nerdepodden

Informações:

Sinopsis

En podcast av og for nerder

Episodios

 • #8: Norsk Romteknologi, Andøya Space Center, InSight og Romturisme med Director of Space Kolbjørn Blix

  07/12/2018 Duración: 01h17min

  Vi har snakket med Kolbjørn Blix, Director of Space Systems ved Andøya Space Center. Kolbjørn kunne fortelle om mange spennende prosjekt innen Norsk Romfart, hva de driver med ved Andøya Space Center, romturisme, InSight og litt om Mars. Håper dere liker denne samtalen like godt som vi gjorde! Hvis dere setter pris på Nerdepodden, håper... The post #8: Norsk Romteknologi, Andøya Space Center, InSight og Romturisme med Director of Space Kolbjørn Blix appeared first on Nerdepodden.

 • #7: FinTech: Betalingsløsninger, blockchain og krypto med Innovasjonsleder Bjørn Petter Haugen

  23/11/2018 Duración: 44min

  I dag har vi med oss Innovasjonsleder Bjørn Petter Haugen fra Sparebanken Møre. Vi snakker om ny teknologi innen Fintech, bank og betaling. Vi er innom PayPal, Vipps, Apple Pay, Kryptovaluta og Blockchain. Håper dere liker denne samtalen like godt som vi gjorde! Hvis dere setter pris på Nerdepodden, håper vi dere vil gi oss... The post #7: FinTech: Betalingsløsninger, blockchain og krypto med Innovasjonsleder Bjørn Petter Haugen appeared first on Nerdepodden.

 • #6: Kjernekraft med reaktorsjef Ole Reistad

  08/11/2018 Duración: 01h06min

  Denne episoden er en stor milepæl for oss. For første gang har vi med oss en gjest, så dere skal få høre noen andre enn bare oss prate. Gjesten vi har med oss er reaktorsjef Ole Reistad. Ole jobber i Institutt for Energiteknikk (IFE), og har ansvaret for atomreaktoren på Kjeller. I løpet av samtalen... The post #6: Kjernekraft med reaktorsjef Ole Reistad appeared first on Nerdepodden.

 • #5: Idrett: Teknologi og vitenskap

  26/10/2018 Duración: 55min

  I denne episoden snakker vi om teknologi, vitenskap innen idrett. Er det slik at alle kan bli gode i en bestemt idrett om de bare jobber hard nok, eller det er genetiske forskjeller på oss? Hvordan har ny teknologi bidratt til å senke verdensrekorder i nesten alle idretter? Virker kompresjonstøy? Linker: TED Talk: David Epstein... The post #5: Idrett: Teknologi og vitenskap appeared first on Nerdepodden.

 • #4: Smarte Dingser i Hjemmet

  12/10/2018 Duración: 01h03min

  I denne episoden snakker vi om smarte digser i hjemmet, stemmestyring og sikkerhet/personværn. Begynner smarthjem systemer endelig å bli så modene at du kan vurdere dette hjemme hos deg selv? Linker: Sjekk om epostadressen din har blitt hacket:: https://haveibeenpwned.com/ Salget av Google Home eksploderer i Norge:: https://www.tek.no/artikler/komplett-solgte-23-ganger-sa-mange-google-home-som-vanlig/448344 Amazon Alexa har 62% av markedet for smarte... The post #4: Smarte Dingser i Hjemmet appeared first on Nerdepodden.

 • #3: Deep Space og Proxima Centauri B

  28/09/2018 Duración: 53min

  I denne episoden snakker vi om deep space, Proxima Centauri B og ulike fremdiftsteknologier. Vi er også innom noen av satellittene vi bruker til utforsking av verdensrommet, og fascinasjonen vi har for store raketter som Saturn V. Linker: Hubble Deep Field Image: https://www.spacetelescope.org/images/heic0611b/ Feil på det kosmiske kartet i Voyager: https://www.forbes.com/sites/startswithabang/2017/08/17/voyagers-cosmic-map-of-earths-location-is-hopelessly-wrong/#44a3c80369d5 Hall Effect Thrusters: https://www.space.com/38444-mars-thruster-design-breaks-records.html... The post #3: Deep Space og Proxima Centauri B appeared first on Nerdepodden.

 • #2: Genteknologi, Crispr og Mennesket 2.0

  14/09/2018 Duración: 01h05min

  I denne episoden snakker vi om genteknologi, CRISPR og mennesket 2.0. Vi er også innom sprøytemidler, likheten mellom mennesker og bananer, og vaksinering. Til slutt diskuterer vi noen av de moralske valgene vi må ta stilling til innen kort tid. Linker: Ordliste for ord og utrykk: https://innovativegenomics.org/resources/educational-materials/glossary/ CRISPR brukt til behandling av muskelsykdom i valper:... The post #2: Genteknologi, Crispr og Mennesket 2.0 appeared first on Nerdepodden.

 • #1: Fornybar energi

  19/08/2018 Duración: 54min

  Første episode er her, i dag snakker vi litt om oss, og går over på dagens tema, fornybar energi. Linker:Traveling wave reactor:https://www.youtube.com/watch?v=AZToqXQughc Silisiumproduksjon som vekker interessen til Musk:https://www.tu.no/artikler/forskning-her-vil-de-tidoble-produksjonen-av-solcelle-materialet/442940 ITER fusjon reaktor:https://www.youtube.com/watch?v=NO-fKDY7f9s&feature=youtu.be Danskene skal fjerne 2500 vindturbiner på land:https://www.tu.no/artikler/plukker-ned-vindmoller-danskene-skal-fjerne-rundt-2500-turbiner-pa-land/442958 Email: post@nerdepodden.noFacebook: https://www.facebook.com/nerdepodden/Patreon: https://www.patreon.com/nerdepoddenProdusert av: Anders Berthling Wisur og Chris Erlend Fløtre Gati The post #1: Fornybar energi appeared first on Nerdepodden.