Brobyggerne

Informações:

Sinopsis

Frode og Frode er nysgjerrige og reiser rundt for å treffe brobyggere i hele Norge. Hvordan kan to politikere som i utgangspunktet er uenige i alt bygge broer for et bedre samfunn?Produsent er Eddie IngebrigtsenPublisitetsfoto av Martin SlørdalPubliseres av LO Ingeniør

Episodios

 • Episode 13: Er evig økonomisk vekst mulig?

  27/11/2020 Duración: 46min

  Liv Anna Lindmann, fra Rethinking Ecomimics Norge og økonom hos LO, snakker med Frode og Frode om hvorfor sirkulærøkonomi må være basert på rettferdighet, hvorfor vi må gi gass i klimamotbakken og om tiden er inne for å redefinere hvordan vi måler vekst. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 12: Åse Kleveland

  29/10/2020 Duración: 35min

  Åse Kleveland tror kulturlivet og fagbevegelsen har mye å takke hverandre for. Gjennom flere tiår som artist, leder, minister og LO-medlem, er hun viss på at trepartsamarbeidet på langt nær har utspilt sin rolle. For kulturlivet er organisering kanskje viktigere enn noen gang. Frode og Frode ble invitert hjem til Åse for en livlig diskusjon om kulturområdets utfordringer fra 60-tallet frem til i dag, og som bonus: en sang. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 11: Fremtidens flybransje

  09/10/2020 Duración: 53min

  Kommer nye lavprisselskaper i luftfarten til å gjøre livene våre bedre, eller mer utrygge? Og hva betyr disse for arbeidslivet vårt generelt? Vi har snakket med forbundsleder i Flygerforbundet, Yngve Carlsen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 10: Koronavirus og lønnsoppgjøret

  12/03/2020 Duración: 22min

  – Vi får en shutdown av store deler av økonomien.LOs sjeføkonom, Roger Bjørnstad, kommer rett fra møte med næringsministeren og arbeidsministeren for å snakke med Brobyggerne om konsekvensene av Koronaviruset.Og hva skjer med lønnsoppgjøret for 2020? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 9: Peggy Hessen Følsvik

  19/12/2019 Duración: 29min

  Har du en innovativ idé til din bedrift? Og trenger din bedrift økonomisk støtte for å sette den ut i livet?Medarbeiderdrevet innovasjon bidrar til bedre bedrifter. Derfor samarbeider NHO og LO om Hovedorganisasjonenes Fellestiltak.Brobyggerne har snakket med Peggy Hessen Følsvik, som er LOs første nestleder. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 8: Yngve Hågensen

  07/11/2019 Duración: 59min

  Landsorganisasjonen (LO) ble stiftet i 1899, mens Norge var et fattig land å bo i. Brobyggerne har besøkt tidligere LO-leder Yngve Hågensen for å finne ut hvorfor vi fortsatt skal ha en fagbevegelse. Og er fagbevegelsen et sted for alle, uavhengig av bakgrunn og yrke? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 7: Bredden i arbeidslivet

  28/10/2019 Duración: 26min

  Har alle arbeidstakere noe til felles? Vi ønsker å finne ut hva, og hvorfor ingeniøren, fagarbeideren og sjefen kan spille på samme lag - også som organiserte. Frode og Frode i podcasten Brobyggerne er på besøk hos Julie Lødrup, som er førstesekretær i Landsorganisasjonen (LO). See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 6: Trenger du mer utdannelse?

  18/10/2019 Duración: 25min

  Hvorfor skal et fagforbund tilby utdannelse til sine medlemmer?Forbundet for Ledelse og Teknikk i LO tilbyr i dag medlemmene sine både høgskole- og universitetsgrader. Frode og Frode finner ut hvorfor.Med Per Hegli fra utdanningsselskapet Addisco og Forbundsleder i FLT, Ulf Madsen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 5: Helsen til arbeidslivet

  02/09/2019 Duración: 37min

  Hvordan står det til med helsen til norsk arbeidsliv i 2019? Frode og Frode i podcasten Brobyggerne har besøkt arbeidsforskerne Eivind Falkum og Arild Steen ved AFI hos Oslo MET. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 4: Hva er adferdsøkonomi?

  20/06/2019 Duración: 21min

  – Hva skjer med oss når kollegaen eller sjefen får høyere lønn, mens vi selv står på stedet hvil?Podcasten Brobyggerne har snakket med Alexander W. Cappelen som er økonomi- og etikkprofessor ved Norges Handelshøyskole. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 3: Bli best med Ingebrigt Steen Jensen

  26/04/2019 Duración: 37min

  — Prinsippene som gjelder for LO, gjaldt også for Stabæk fotballklubb!Ingebrigt Steen Jensen var med på å ta Stabæk fra femtidivisjon til seriegull. Podcasten Brobyggerne har spurt han hva som kjennetegner de som lykkes. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 2: Medbestemmelse i arbeidslivet med Nina Melsom

  24/09/2018 Duración: 12min

  Skal sjefen din bestemme alt? Vi har snakket med Nina Melsom, som er direktør for arbeidsliv i NHO. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Episode 1: Løsarbeidersamfunnet med Elin Ørjaseter og Line Eldring

  27/08/2018 Duración: 17min

  Hva er greia med at det blir flere midlertidige stillinger? Vi møtte Elin Ørjaseter og Line Eldring under Arendalsuka 2018. De har skrevet boken Løsarbeidersamfunnet.https://www.cappelendamm.no/_losarbeidersamfunnet-line-eldring-elin-orjasater-9788202451653 See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.