Helppodden

Informações:

Sinopsis

Jus og advokathjelp for folk flest. Gode råd, juridiske tips, svar på juridiske spørsmål fra HELPs advokater. HELP har Norges største advokatmiljø for boligkjøpere. I tillegg har vi spesialister innen arv og familierett, kjøp av varer og tjenester, med mer

Episodios

 • Kræsjkurs i arv og fremtidsfullmakt

  25/03/2024 Duración: 57min

  Her får du en innføring i arvereglene for deg som er gift og samboer med mine, dine og våre barn, om hvem som bør tenke over om det kan være klokt å skrive et testament, og om reglene for dette, om hvordan et arveoppgjør foregår i praksis, og om hvordan man lager en fremtidsfullmakt. Kurset er ved HELPs advokater Line Karlsen Ask og Dag Are Børresen. Lyd: Francesco Hygen Puddu.

 • Min favorittparagraf - Julie Mørdre

  12/03/2024 Duración: 11min

  Julie er advokat i HELP og brenner for at advokatbransjen skal tenke bærekraft. I tillegg er hun opptatt av at rettsvesenet skal være upartisk og uavhengig. Dette påvirker også valget av favorittbestemmelse, og vi skal til tvisteloven, til reglene om oppfriskning, som innebærer at en part som ikke har overholdt en svarfrist likevel skal ha muligheten til å få fremmet sitt syn i en sak. Ansvarlig for HELPpodden: Dag Are Børresen, teknisk ansvarlig: Francesco Hygen Puddu. 

 • Min favorittparagraf Terje Bergem

  26/02/2024 Duración: 13min

  Terje Bergem er kjent som advokat og kursholder for de fleste som driver med eiendomsmegling, og dette preger også valget av favorittbestemmelse. Terje engasjerer seg også for at eiendomsmeglerbransjen skal bli mer bærekraftig, og at dette får konsekvenser både for hvordan boliger presenteres, og for hvordan bransjen belønner sine egne.  

 • Min favorittparagraf - Petter Dines Olsen

  20/02/2024 Duración: 15min

  Petter Dines Olsen er fagansvarlig for id-tyverisaker i HELP. Her forteller han hvordan kundene må gå fram for å få igjen penger etter å ha blitt svindlet, hvor vanskelig dette kan være, og hvilken bestemmelse de ofte må bruke for å få det de har krav på. Ansvarlig for HELPpodden: Dag Are Børresen, lyd: Francesco Hygen Puddu 

 • Min favorittparagraf - Melissa Alarcon

  13/02/2024 Duración: 13min

  Melissa Alarcon har klarspråkutdanning fra universitetet i Oslo, og fullfører om kort tid sin master i rettsvitenskap samme sted. Her snakker vi om i hvilken grad juss og klarspråk henger sammen, og hva som kan gjøre jussen mer forståelig. Favorittparagrafen er ifølge Melissa et eksempel på akkurat dette. Men setter sensorene pris på hennes klarsprålige, juridiske besvarelser? Ansvarlig for HELPpodden: Dag Are Børresen, Lyd: Franesco Hygen Puddu.

 • Min favorittparagraf - Jarran Mustaparta-Dolve

  06/02/2024 Duración: 17min

  Jarran Dolve er advokat i HELP, med særlig forkjærlighet for fast eiendom. Det bærer også valget av paragraf preg av, men det gikk flere år før han i det hele tatt oppdaget at loven vi skal frem til eksisterer. Dette er også den korteste loven noen har hentet favorittbestemmelsen sin fra i denne serien, så langt. Vi snakker også om en typisk arbeidsdag i HELP, hvorfor juss ble karrierevalget, og annet løst og fast. Mest løst, kanskje. Ansvarlig for HELPpodden: Dag Are Børresen, Lyd: Francesco Hygen Puddu.

 • Min favorittparagraf - Karoline Henriksen

  29/01/2024 Duración: 24min

  Karoline Henriksen er, så vidt vi vet, den yngste advokaten som hittil har fått møterett for Høyesterett, da hun var 27 år gammel. I HELPpoddens serie "Min favorittparagraf" snakker hun både om hvorfor så mange fullmektiger slutter i advokatyrket, om når hun bestemte seg for å bli advokat (Det skjedde på rødt lys!), i tillegg til å begrunne valget av bestemmelse, naturligvis. Ansvarlig for HELPpodden: Dag Are Børresen, Lyd: Francesco Hygen Puddu. 

 • Min favorittparagraf - professor Anders Løvlie

  22/01/2024 Duración: 21min

  Anders Løvlie er professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og er opptatt av forholdet mellom staten og borgerne. Hans hjertesak er at alle rettskilder skal være åpent tilgjengelig for alle, ikke lukket bak betalingsmuren til verken Lovdata eller Rettsdata. Favorittbestemmelsen er likevel den alminnelige foreldelsesfristen, og begrunnelsen får du i denne episoden der han også har et eksempel på en særlig mislykket bestemmelse. 

 • Slik klager du på bilen du har kjøpt

  16/01/2024 Duración: 17min

  Vi får mange henvendelser fra bilkjøpere. Med trangere økonomiske tider får vi spørsmål om hvordan man kan komme seg ut av kjøpekontrakten. Det finnes smutthull, men grunnregelen er at avtaler skal holdes selv om leveringen blir forsinket. Vi går også gjennom hvordan du går fram for å klage hvis du finner feil ved bilen du har kjøpt. Episoden er ved Ole Grønvold Eriksen og Dag Are Børresen. Lyd: Francesco Hygen Puddu. 

 • Nye regler for forbrukerkjøp

  02/01/2024 Duración: 13min

  Forbrukerkjøpsloven endres fra januar 2024. Kjøper får bedre rettigheter, og næringsdrivende selgere får ikke like mange rettingsmuligheter som tidligere. I denne episoden går HELPs advokater Ole Grønvold Eriksen og Dag Are Børresen gjennom de viktigste endringene. Lyd: Francesco Hygen Puddu. 

 • Mobbesaker i skolen og advokathjelp

  19/12/2023 Duración: 27min

  Advokatene i HELP jobber med et økende antall saker etter opplæringsloven. Dette dreier seg ofte om tilfeller der en elev utsettes for mobbing. I denne episoden forteller advokat Sumiyyah Kapur hvordan hva hun forsøker å bidra med i denne typen saker, og hva advokatjobben består i overfor skolen, foreldrene, statsforvalteren og andre. Ansvarlig for HELPpodden: Dag Are Børresen. Lyd: Francesco Hygen Puddu. 

 • Når ektefelle eller samboer ikke vil flytte ut

  05/12/2023 Duración: 19min

  HELPs advokater Tina Berg og Ane Torbergsen har vært gjennom flere hundre samlivsbrudd som advokater. Innimellom er situasjonen så fastlåst at ingen av ektefellene eller samboerne vil flytte ut av det som har vært felles bolig. Hvordan løser man slike konflikter? I denne episoden forsøker vi å forklare hvordan slike situasjoner kan løses, og gi noen råd om hvordan samlivsbruddet kan løses på en fredelig måte. Ansvarlig for podkasten er Dag Are Børresen. Lyd: Frencesco Hygen Puddu.

 • Betale husleie til kjæresten?

  28/11/2023 Duración: 14min

  Denne episoden tar utgangspunkt i et ferskt leserbrev i Aftenposten/A-magasinet, der en kvinne kvier seg for å flytte inn i kjærestens leilighet. Årsaken er at han krever at hun skal betale husleie, uten å få en eierandel i leiligheten.  Dette syns hun verken er rettferdig eller særlig romantisk. Det kan man forstå, men hva taler eventuelt til huseierens forsvar, og hvilke alternativer har de? Dette forsøker HELPs advokater Ane Torbergsen og Tina Berg å svare på i denne episoden av HELPpodden. 

 • Gift eller samboer med gjeldsslave?

  21/11/2023 Duración: 06min

  Advokatene i HELP får jevnlig spørsmål om hvilken risiko man tar ved å gifte seg med en person som har mye gjeld. Vi skal ikke blande oss bort i hvem som bør gifte seg, men i denne episoden snakker vi om forskjellen mellom å være samboer og gift den dagen samlivet tar slutt, enten ved at partnerne går fra hverandre, eller den ene dør. Episoden er ved HELPs advokater Ane Torbergsen, Tina Berg og Dag Are Børresen. Lyd: Francesco Hygen Puddu.

 • Svindelpodd om netthandel og BankID

  07/11/2023 Duración: 17min

  Både Black Month, Week, Friday og julehandel gjør at tiden er inne for å lage en spesialpodd om svindel, om hvordan svindlere bruker sosial manipulasjon for å få deg til ikke å snakke med andre om hva du har opplevd mens "Økokrim", "politiet" eller andre etterforsker saken. Advokatfullmektig Petter Dines Olsen i HELP sitter med flere store svindelsaker der forbrukere er blitt fralurt store pengebeløp. I denne episoden forteller han om svindlernes fremgangsmåte og hva du kan gjøre for å unngå å bli lurt. Ansvarlig for HELPpodden er Dag Are Børresen. Lyd: Francesco Hygen Puddu. 

 • Førerkortbeslag - når du mister lappen

  24/10/2023 Duración: 13min

  Hvis du mister lappen - altså hvis politiet beslaglegger førerkortet ditt på stedet - kan du velge å samtykke til dette, eller la være. I denne podkasten snakker vi om når det kan være klokt å velge det ene eller andre, og hva som skjer i de ulike situasjonene. Vi snakker også om hvilke argumenter retten kan legge vekt på i vurderingen av hvor lenge du må være uten sertifikat. Episoden er ved Dag Are Børresen og Javad Jaghori, fagansvarlig for førerkortsaker i HELP, og tidligere politiadvokat. Lyd: Francesco Hygen Puddu. 

 • Hvordan beregnes barnebidrag

  28/08/2023 Duración: 14min

  Hvordan kommer NAV fram til hvor høyt barnebidraget skal være? Det får du svar på i denne episoden av HELPpodden ved Helene Grutle og Monica Olafsen, begge advokater i HELP.

 • Samboeres arverett

  08/08/2023 Duración: 07min

  Lyttere av HELPpodden stiller spørsmål til dab@help.no. Flere spørsmål handler om saboeres arverett, og her tror nok mange at samboere og ektefeller er likestilt etter arveloven. Dette stemmer ikke, og i denne episoden av HELPpodden snakker HELPs advokater Line Karlsen Ask og Dag Are Børresen om forskjellen mellom samboere og ektefellers arverett.

 • Fremtidsfullmakt - bør jeg ha flere fullmektiger?

  03/08/2023 Duración: 12min

  Mange har spørsmål om juss, og vi svarer så godt vi kan på dine juridiske spørsmål til dab@help.no. I denne episoden forklarer vi hvilke formkrav som må være oppfylt for at en fremtidsfullmakt skal være gyldig, og om det er klokt å ha flere fullmektiger som skal ivareta interessene dine hvis du faller fra. Vi forklarer også hvordan fremtidsfullmakten trer i kraft når det blir bruk for den, og vi gir råd om hvordan mistenksomhet rundt hva fullmektigen foretar seg kan unngås. Denne episoden er ved HELPs advokater Line Karlsen Ask og Dag Are Børresen. 

 • Kryptosvindel - unngå å bli lurt

  30/06/2023 Duración: 25min

  10 prosent av den voksne befolkningen eier visstnok kryptovaluta, og i aldersgruppen under 40 år skal flere ha investert i kryptovaluta enn i aksjer. Skattlegging er foreløpig basert på egenrapportering. Dette skaper også muligheter for svindlere. I HELPpodden snakker Fredrik Folgerø-Holm fra kryptobørsen Firi og HELPs advokat Linn Monsen om de vanligste svindelmetodene, og hva man kan gjøre for ikke å bli lurt. HELPpodden er ved Dag Are Børresen. Lyd: Francesco Hygen Puddu.

página 1 de 6