Værpodden

Informações:

Sinopsis

Podcast by Værpodden

Episodios

 • En ny start

  25/02/2021 Duración: 02min

  Vi har en stor nyhet: Værpodden kommer i ny drakt med nytt navn og ny form! Vi takker for følget her i Værpodden, og håper du har lyst til å følge Meteorologisk institutt videre i den helt nye podkasten Værfast!

 • Drømmen om en hvit jul

  16/12/2020 Duración: 15min

  Hvordan regnes sannsynligheten for hvit jul? Og hvem er heldiggrisene som får snødekt skue denne jula? I sesongens siste episode tar statsmeteorologene Mette og Kristin et dypdykk i snøtallene. Vi ønsker deg en riktig god jul! PS: Følg med på nyåret, da kommer Værpodden i ny drakt!

 • Jakten på jaktværet med jeger Jan Fredrik Monsen

  20/11/2020 Duración: 19min

  Har du en hobby der du kjenner været på kroppen? Statsmeteorolog Kristin Seter får besøk av en som i hvert fall har det, nemlig den erfarne jegeren Jan Fredrik Monsen! Hvordan påvirker været jakten? Og hva er egentlig det beste jaktværet?

 • Halloween, allehelgensdag og skumle værtegn

  30/10/2020 Duración: 05min

  Allehelgensaften er årets skumleste kveld, men hva betyr det for været? Finnes det gammel overtro som faktisk stemmer? Og feirer meteorologer halloween?

 • Luft under vingene med paragliderpilot Frode Hassel

  14/10/2020 Duración: 29min

  Du har sikkert sett dem, de som liksom svever oppe i lufta over deg på en godværsdag? Kanskje har du til og med drømt om å fly selv? Rebecca får besøk av paragliderpilot og flymeteorolog Frode Hassel, som forteller om sporten og hvorfor værforholdene er så viktig for utøvingen av den. Come fly with us!

 • Høstbading - en godt bevart hemmelighet

  10/09/2020 Duración: 12min

  Visste du at det fortsatt er god temperatur i sjøen? Statsmeteorologene Kristin og Mette forklarer hvorfor det er bedre å bade i september enn i juni. Om du ikke har lagt vekk badetøyet for sesongen, kan du sjekke badetemperaturen på Yr før du tar deg en forfriskende høstdukkert.

 • Meteorologens beste tips: Dette må du sjekke før turen

  07/07/2020 Duración: 22min

  Skal du ut på tur? Her får du meteorologene Rebecca og Kristins beste tips til hvordan du får mest mulig ut av værvarselet.

 • Rekordvarme i Norge: Slik setter vi de offisielle rekordene

  28/06/2020 Duración: 19min

  Hvorfor er ikke alltid en rekordhøy temperaturmåling en rekord? Hvordan kan en meteorologisk målestasjon være dopet, og hva har isbjørner med saken å gjøre? Temperaturrekoder er ikke bare-bare, og i denne episoden vil meteorolog Kristin Seter og klimaforsker Nina Elisabeth Larsgård fra Meteorologisk institutt guide deg gjennom hva som ligger bak.

 • Styrtregn: Derfor er det så vanskelig å varsle

  03/06/2020 Duración: 28min

  Styrtregn kan gi enorme skader, og i fremtiden forventer vi at det blir både kraftigere og hyppigere. Hvordan oppstår styrtregn, hvorfor er det så vanskelig å varsle, og hvordan kan du forberede deg?

 • 17. mai spesial!

  13/05/2020 Duración: 23min

  Hvor er 17. mai-været vanligvis best? Og er det vanlig med snø på bakken på nasjonaldagen? Meteorologene Kristin og Rebecca svarer på dette og mye mer i denne feststemte utgaven av Værpodden. Men kan de si hvordan været blir i år?

 • Quiz: Hva kan du om UV-stråling?

  29/04/2020 Duración: 18min

  Trenger du solkrem under haka? Kan noen mennesker se UV-stråler? Bli med meteorologene i Værpodden og ta en quiz om solstrålene.

 • Hvordan påvirker været spredningen av koronavirus? Med virusforsker Gunnveig Grødeland

  23/03/2020 Duración: 10min

  I denne episoden intervjuer vi vaksine- og virusforsker Gunnveig Grødeland fra Universitetet i Oslo. Hvordan påvirker været spredningen av koronavirus? Vi går mot vår og sommer. Kan et varmere vær stoppe spredningen av viruset?

 • Gleder du deg til våren?

  17/03/2020 Duración: 13min

  Meteorologene Mette og Rebecca elsker vår. Men når kommer våren, egentlig? Det er forskjellig fra sted til sted, ifølge den meteorologiske definisjonen. Dette og mye mer i denne episoden av Værpodden.

 • Aktuelt: Høy vannstand og ekstremværene Didrik og Elsa

  18/02/2020 Duración: 09min

  Vi har nylig hatt to ekstremvær på høy vannstand. Men hvordan fikk de navnene Didrik og Elsa? Og hva skal til for at vi skal få høy vannstand? Meteorologene Rebecca og Kristin forklarer på under 10 minutter.

 • Spesial: Skismøring og vær med smøresjef Stein Olav Snesrud

  23/01/2020 Duración: 42min

  Lurer du på hvordan smøresjefen og hans smøreteam forbereder seg før et skirenn? Hvilket vær synes de er mest utfordrende og hvordan sjekker de værvarslet? Vil du høre smøresjefens beste smøretips? Dette og mye mer i denne episoden med smøresjefen for landslaget i langrenn, Stein Olav Snesrud, sammen med statsmeteorolog, Rebecca Roggentin, fra Meteorologisk institutt.

 • Aktuelt: Hva er kakelinna?

  18/12/2019 Duración: 01min

  Kakelinna er knyttet til været like før jul. Hva er det egentlig? Hør en kort forklaring fra statsmeteorologene ved Meteorologisk institutt.

 • Meteorologenes julevær

  11/12/2019 Duración: 19min

  Hva er typisk julevær for deg? Deilig puddersnø, eller kanskje regn og valleslette? Og var det bedre før? Meteorologene samles rundt pepperkakeboksen og snakker om sitt julevær.

 • Spesial: Surfing og bølger med Kristine Tofte

  05/11/2019 Duración: 51min

  En surfer leter etter den perfekte bølgen hele livet. Statsmeteorolog Rebecca snakker med surferen Kristine Tofte. Hør historier fra Kristines liv da hun bodde og surfet på Hawaii og Bjørnøya. En nerdete episode om bølger, strøm og vær.

 • Aktuelt: Halloween og vær

  30/10/2019 Duración: 03min

  På tide å ta inn båten for vinteren? Mange værmerker var knyttet til allhelgensdag. Hør meteorologen forklare det du trenger å vite om Halloween og vær på drøye 3 minutter.

 • Aktuelt: Hva er en tyfon?

  15/10/2019 Duración: 02min

  Tyfonen Hagibis rammet Japan i helgen, og etterlot seg store ødeleggelser. Men hva er egnetlig en tyfon? Statsmeteorolog Kristin gir deg svaret på to minutter.

página 1 de 2