Foross-podden

Informações:

Sinopsis

Foross.no er en kristen nettside. Vårt ønske er at «foross.no» skal være et sted der du blir bedre kjent med Jesus Kristus som kom til jord for oss, for å kjøpe oss fri fra våre synder og gi oss del i sin fullkomne rettferdighet (2.Kor 5:21). Han som elsker oss og har gitt livet sitt for oss har også åpenbart sin vilje for oss i Bibelen.

Episodios

 • Jakob Appell - La sakramentene bevare deg (Forosskonferansen 2024)

  18/04/2024 Duración: 51min

  Hvilken rolle kan og bør sakramentene spille i kristenlivet? Under Forosskonferansen 2024 hadde Jakob Appell et interessant seminar om akkurat denne tematikken. Jakob Appell kommer fra Sverige og jobber med sin PhD i teologi på det lutherske presteseminaret i Fort Wayne, Indiana. Han har tidligere jobbet som prest for Missionsprovinsen og lærer på Församlingsfakulteten i Göteborg. Jakob er gift med Ingrid og de har fire barn.

 • Øivind Ruud Kringstad - Åndelige vaner (Forosskonferansen 2024)

  11/04/2024 Duración: 43min

  Hvordan kan gode vaner være til hjelp i kristenlivet? Øivind Ruud Kringstad hadde under Forosskonferansen 2024 et seminar om akkurat dette temaet. Ruud Kringstad er en av redaksjonsmedlemmene i foross.no, og arbeider som regionleder i Misjonssambandet Region Nord.

 • Fredrik Smetana: Er det veien som er målet? (Forosskonferansen 2024)

  04/04/2024 Duración: 42min

  Under Forosskonferansen 2024 hadde Fredrik Smetana et foredrag med tittelen: "Er det veien som er målet? - Om dagens urolige hjerter". Smetana er stipendiat og høgskolelektor ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo.

 • Påskespesial: Oppstandelsen - Guds ja

  31/03/2024 Duración: 23min

  I denne påskespesialen av foross-podden får du høre en innlest artikkel om hvordan oppstandelsen forteller oss om Guds ja! Artikkelen er skrevet av Egil Sjaastad i forbindelse med påskehøytiden 2024, og kan leses i fulltekst her:https://www.foross.no/hva-tror-vi/paskedagen-guds-ja/På foross.no finner du mange gode ressurser om oppstandelsen. Vi vil konkret nevne disse to artiklene skrevet av Martin Augestad:En overraskende oppstandelseHva har Jesu oppstandelse å si for livet? Foross-podden blir produsert av den kristne ressurssiden foross.no

 • Påskespesial: Korset - mer enn et justismord

  29/03/2024 Duración: 31min

  Denne påskespesialen er en innlest artikkel med tittelen: "Korset - mer enn et justismord." Artikkelen er skrevet av Egil Sjaastad og handler om hva som skjedde på korset. Foross-podden er produsert av foross.no. Vil du støtte foross.nos arbeid kan du gi din gave via Vipps nr. 70979

 • Påskespesial: Nattverden

  28/03/2024 Duración: 17min

  Denne påskespesialen av foross-podden er en opplesning av artikkelen "Herrens måltid - nattverden" av Arne Helge Teigen. Artikkelen kan du lese i sin sammenheng her:https://www.foross.no/hva-tror-vi/herrens-maltid-nattverden/Hvis du vil lese andre ressurser om nattverden, kan vi anbefale følgende tekster på foross.no:Jørgen Storvoll - Rapper om nattverdenKenneth Ellefsen - Evangeliets gave i nattverdenEgil Sjaastad - Nådemidlene og sjelesorgenFoross.no er avhengig av frivillige gaver. Om du vil være med å støtte dette arbeidet er du velkommen til å gi din gave via Vipps nr. 70979

 • Stig Magne Heitmann og Batyr Nursen - Forfulgte kristne hjelper oss å løfte blikket

  21/03/2024 Duración: 53min

  Under Forosskonferansen 2024 hadde Stig Magne Heitmann og Batyr Nursen et seminar om hvordan forfulgte kristne kan hjelpe kirkene i Vesten til å løfte blikket. Abonnér gjerne på Foross-podden og tips andre om den!

 • Knut Kåre Kirkholm - Svart, hvitt og grått - Hva med de spørsmålene som Bibelen ikke sier noe om?

  14/03/2024 Duración: 41min

  Under Forosskonferansen 2024 hadde Knut Kåre Kirkholm et seminar om adiafora-spørsmål. Hvordan bør kristne forholde seg til spørsmål som Bibelen ikke sier noe tydelig om? Foross-podden er produsert av P7 Kristen Riksradio. Besøk gjerne foross.no og abonner på foross-podden i din foretrukne podcastspiller. Har du sansen for denne podcasten? Støtt gjerne vårt arbeid med å gi en gave via Vipps nr. 70979.

 • Bertil Andersson - Guds hjerte

  07/03/2024 Duración: 32min

  I denne episoden får du høre talen fra åpningsmøtet under årets Forosskonferanse. Det er Bertil Andersson, tilsynsmann i DELK, som taler om temaet "Guds hjerte".Foross-podden er produsert av foross.no. Abonnér gjerne på podcasten og tips andre om å gjøre det samme. Hvis du vil støtte foross.no sitt arbeid økonomisk, kan du bruke Vipps nr. 70979.

 • Reidar Hvalvik - Hva kan vi lære av de kristne i tiden før Konstantin?

  29/02/2024 Duración: 55min

  Under Foross-konferansen 2024 hadde Reidar Hvalvik et seminar om temaet: "Det kristne fellesskapet og forholdet til utenforstående - Hva kan vi lære av de kristne i tiden før Konstantin?"Abonner gjerne på podcasten i din podcastspiller for å få ukentlige podcaster fra foross.no.

 • Panelsamtale Forosskonferansen 2024: Utfordringer og muligheter i vår tid

  22/02/2024 Duración: 52min

  I denne panelsamtalen blir fokuset rettet mot muligheter og utfordringer som Guds folk står overfor i vår tid. Samtalen blir fasilitert av redaktør i Dagen, Tarjei Gilje. Panelistene er Jan Magnus Fauske Lillebø, Stig Magne Heitmann og Åshild Sørhus.Abonner gjerne på foross-podden for ukentlige oppdateringer!

 • Ulf Asp - Ta vare på deg selv. Du kan ikke gi mer enn du har fått

  14/02/2024 Duración: 44min

  Under Forosskonferansen 2024 hadde Ulf Asp et interessant seminar. Lytt gjerne til dette foredraget om viktigheten av å ta vare på seg selv for hva vi kan gi videre. Abonnér gjerne på forosspodden og tips andre om podcasten.

 • Päivi Räsänen – Kristen i det offentlige rom

  08/02/2024 Duración: 51min

   Under Forosskonferansen 2024 hadde den finske politikeren Päivi Räsänen et foredrag om det å være kristen i det offentlige rom. Abonnér gjerne på Foross-podden for nye episoder hver torsdag 

 • Knut Kåre Kirkholm - Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer

  01/02/2024 Duración: 30min

  Under avslutningsmøtet på forosskonferansen 2024 talte undervisningsleder ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole, Knut Kåre Kirkholm, om følgende bibeltekst: «Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det». Abonner gjerne på foross-podden for ukentlige oppdateringer med korsforankrede, solide og oppbyggelige ressurser.

 • Päivi Räsänen og Axel Chaufleur - Å følge Jesus i dag

  26/01/2024 Duración: 44min

  19. og 20.januar 2024 ble Forosskonferansen arrangert i Oslo. Konferansen var utsolgt, og vi ser tilbake på gode dager som vi håper og tror at var til hjelp og inspirasjon for deltakerne. Hver uke fremover publiserer vi en ny ressurs fra denne konferansen i Foross-podden. Først ut er en samtale mellom Päivi Räsänen og Axel Chaufleur. Intervjuer er Mari van Haselen. Temaet er: Jesus sier: "Følg meg".

 • Artikkel: Familie

  05/10/2023 Duración: 04min

   Denne andakten er også mulig å lytte til. Abonner på foross-podden for å få de nyeste oppdateringene.

 • Artikkel: Er transhumanismens «supermenneske» nærmere enn vi tror?

  14/07/2023 Duración: 26min

   Dennne populære teksten fra januar 2019 (oppdatert 16.03.20) har vi gravd frem fra arkivet som godt lesestoff i sommer. Artikkelen er oppdatert 16.03.2020. Den opprinnelige versjonen er også mulig å lytte til. Abonner på foross-podden for å få de nyeste oppdateringene. … 

 • 125 Pasjonssalmer – Langfredag og påskedag hører sammen – Johan Nordahl Brun

  05/04/2023 Duración: 07min

   Denne fasteserien gir oss et glimt av bakgrunnshistorien til og innholdet i viktige pasjonssalmer fra kirkens historie. Pasjonssalmene kretser rundt Jesu lidelseshistorie og er velegnet til å bruke i eget andaktsliv i fastetiden.  

 • 124 Pasjonssalmer – Nynorsk pasjonsskildring – Jakob Sande

  03/04/2023 Duración: 06min

   Denne fasteserien gir oss et glimt av bakgrunnshistorien til og innholdet i viktige pasjonssalmer fra kirkens historie. Pasjonssalmene kretser rundt Jesu lidelseshistorie og er velegnet til å bruke i eget andaktsliv i fastetiden.  

 • 123 Pasjonssalmer – Naglet til et kors på jorden – Stabat mater

  01/04/2023 Duración: 07min

   Denne fasteserien gir oss et glimt av bakgrunnshistorien til og innholdet i viktige pasjonssalmer fra kirkens historie. Pasjonssalmene kretser rundt Jesu lidelseshistorie og er velegnet til å bruke i eget andaktsliv i fastetiden.  

página 1 de 7