Helsepodden

Informações:

Sinopsis

I Helsepodden lærer du som pasient, pårørende eller helsepersonell, hvordan du med ulike sykdommer kan leve et bedre liv.Kombinasjonen av 250 lokallag, klinikker, rehabilitering og sykehusdrift gir LHL en unik mulighet til å følge opp pasienter og pårørende før, under og etter behandling. Vi har helsefaglige eksperter og likemenn som svarer på spørsmål i podkast, på nett, telefon og på behandlingsinstitusjoner i hele Norge. Helsepodden produseres av Shaw Media.

Episodios

 • Livsmestring ved fatigue etter kritisk sykdom (Hilde Magelssen)

  01/08/2023 Duración: 59min

  Hilde Magelssen er slagrammet med blodpropp i lillehjernen i januar 2015. Hun forteller om sine erfaringer med fatigue i sin hverdag. Hun forteller om betydningen av å sette mental og sosial helse i fokus. Hvordan hun taklet å miste den hun er og hva hun sto for. Om all analyseringen av hvilke begrensninger fatigue og hennes nye evner satte for henne. Hun forteller om verdien av å finne de riktige verktøyene for økt livskvalitet, som gjorde at hun fant balanse i eget energi-regnskap. Mest sannsynlig vil du finne gjenkjennelse i hennes fortelling. Du vil da kjenne at du ikke er alene om de følelsene og de utfordringene du har i din hverdag. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • PAH - en sjelden, men alvorlig kronisk lungesykdom.

  05/05/2023 Duración: 37min

  I denne episoden av Helsekanalen deltar Helle Grøttum (LHL) og Jostein Grimsmo, overlege ved hjerterehabiliteringsavdelingen på Cathinka Guldbergs sykehus, Lovisenberg rehabilitering  (tidligere LHL-sykehuset Gardermoen, og Feiringklinikken). Du treffer også Ina Lill Øwre Torp fra interessegruppen LHL PAH. Hun fikk diagnosen i 2012, og forteller som sine erfaringer om hvordan det var å få livet snudd opp ned etter å ha fått denne alvorlige diagnosen. – Livet ble ikke slik jeg hadde tenkt, men det ble bra allikevel, fordi jeg har valgt at det skal bli bra! Pulmonal arteriell hypertensjon (PAH) er en sjelden lungelidelse som fører til høyresidig hjertesvikt om den ikke blir behandlet. Det er en svært alvorlig sykdom som er vanskelig å oppdage fordi symptomene er diffuse. Mange får ikke diagnosen før alvorlig hjertesvikt har utviklet seg. Les også historien til Ina Lill: https://www.lhl.no/norge-rundt/historier/mer-kunnskap-om-pah-vil-gi-bedre-behandling/   Podkasten er produsert av LHL og LHL PAH, med hjelp av

 • Er det vanskelig å snakke med pasienten om seksuallivet? Her er gode tips og råd.

  14/02/2023 Duración: 12min

  Hvorfor er det så vanskelig for helsepersonell å spørre om seksuallivet til pasientene og de pårørende? Og hvor mye lærer studentene om dette på studiet? Møt Trude Hammer Langhelle, klinisk spesialist i sykepleie og spesialist i sexologisk rådgivning  ved Stavanger universitetssjukehus, og Rebecca Skogland, sykepleierstudent ved Universitetet i Stavanger. Produsert av LHL Hjerneslag Ung Rogaland med støtte fra Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Seksuelle hjelpemidler etter alvorlig sykdom og skade

  08/02/2023 Duración: 12min

  Ønsker du å være seksuelt aktiv kan kanskje et seksuelt hjelpemiddel være til god hjelp. Og - det kan du få via NAV! Hvordan? Møt lege Aron Willems fra Quintet, som er størst i landet på denne typen hjelpemidler. Produsert av LHL Hjerneslag Ung Rogaland med støtte fra Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Kumelkallergi – fra symptom til diagnose

  02/02/2023 Duración: 12min

  I denne episoden møter vi Majuri, som er mor til en gutt med allergi mot kumelkprotein. Sammen med leder av LHL Astma og allergi, Helle Grøttum, snakker de om hvordan allergien oppstod, de første symptomene og hvordan mor opplevde å stå på melkefri kost.  Ønsker du mer informasjon om allergi kan du sjekke våre nettsider: https://www.lhl.no/lhl-astma-og-allergi Har du spørsmål til Helle Grøttum, kan du også ringe vår rådgivningstelefon på telefon 22 79 90 10 Produsert av LHL med hjelp av Northern Beat. Støttet av Nutricia.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hos lungelegen med kols

  20/12/2022 Duración: 12min

  Møt lungelege Per Bakke i samtale med fastlege Christian Høines om hva du kan forvente når du skal til legekontroll med/for din kols hos lungelegen. Laget med støtte fra AstraZeneca. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hos fastlegen med kols

  20/12/2022 Duración: 11min

  Møt fastlege Christian Høines i samtale med lungelege Per Bakke om hva du kan forvente når du skal til legekontroll med/for din kols hos fastlegen. Laget med støtte fra AstraZeneca. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Fra barn til voksen – hvordan skape gode overganger?

  23/06/2022 Duración: 39min

  Vi snakker om å skape gode overganger i skolehverdagen for barn og ungdom som er rammet av hjerneslag eller annen ervervet hodeskade. Det vil bli erfaringsdeling mellom StatPed, forelder/pårørende og ungdom med gjennomgått hjerneslag Du møter du Signe Bøvolden, som selv hadde slag som 7-åring. Bente Nicolaysen, som er mamma til en gutt som fikk slag som 7-åring. Bente er også talsperson for LHL Hjerneslag Barn og Ungdom. Anine Strand-Saugnes er seniorrådgiver i avdeling for ervervet hjerneskade hos StatPed. Episoden blir ledet av Marita Lysstad Bjerke, helsefaglig rådgiver i LHL og slagsykepleier.  Produsert av LHL med hjelp av Northern Beat. Støttet av Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Livet og hverdagen – en berg- og dalbane

  27/04/2022 Duración: 25min

  I denne episoden møter du en av landets fremste slagsykepleiere og helsefaglig rådgiver i LHL Marita Lysstad Bjerke. Hun holder foredraget «Livet og hverdagen – en berg- og dalbane». Bjerke forteller om ulike konsekvenser av slag og gi mestringstips, både til slagrammede og deres pårørende.  Denne episoden er et opptak fra Åpent Slagmøte som ble arrangert av LHL Hjerneslag Oslo og Akershus 4. april 2022. Produsert av LHL med hjelp av Northern Beat. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Seksualitet og samliv etter alvorlig sykdom og skade

  26/04/2022 Duración: 22min

  Å være seksuelt aktiv kan være vanskelig etter et hjerneslag eller annen alvorlig sykdom eller skade. Kroppen har gjerne endret seg, mange opplever utmattelse, og at selvbildet har fått seg en knekk. I andre episode av Slagpodden handler det om seksualitet og samliv. Et tema det kan være vanskelig å snakke om. Men sexlysten sitter i hodet, og sexolog Gunhild Næss mener det er fullt mulig å ha god seksuell helse, selv om ikke alt kanskje blir som før. Produsert av LHL Hjerneslag Ung Rogaland med støtte fra Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • 3x3 tips for livet med kols

  19/01/2022 Duración: 35min

  Tre eksperter på lungesykdom gir deg sine tre beste tips om å leve med kols. Sentrale spørsmål som blir besvart er hvordan kan du få god oppfølging av fastlege, hvilke behandlingsmuligheter finnes for deg med kols og tips til treningsøvelser for de som er lungesyke. Hvordan kan du få god oppfølging av fastlegen din?Kristian Jong Høines. Fastlege og leder av allmennlegenes interessegruppe for lungesykdom Lev livet med kols – hvilke behandlingsmuligheter finnes for deg med kols? Per Bakke. Professor i lungemedisin ved Universitetet i Bergen og spesialist i indremedisin og lungesykdommer. Viktigheten av riktig trening, tips til øvelser og motivasjonUlla Pedersen. Spesialfysioterapaut. Dette er et opptak av et webinar som har ble holdt i november 2021. Du kan se hele webinaret her. Produsert av LHL med hjelp av Northern Beat. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Usynlige utfordringer etter hjerneslag

  29/10/2020 Duración: 13min

  Etter et hjerneslag er det mange som strever med kognitive utfordringer. Det kan være dårlig hukommelse, at du ikke tåler lyder eller stress, men også at følelsene kan bli veldig forsterket. Eller de kan flate ut. I den første episoden av Slagpodden får du mer kunnskap om det som gjerne kalles usynlige utfordringer. Du møter både en nevropsykolog og en kvinne som fikk slag 47 år gammel. Og klarer helsevesenet å romme hele familien når mor eller far blir syk? Produsert av LHL Hjerneslag Ung Rogaland med støtte fra Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Barneeksemet som ikke ble borte. Praktiske råd til unge voksne med atopisk eksem.

  23/06/2020 Duración: 09min

  I denne episoden snakker sykepleier Kristine til deg som er ung og har eksem. Hvordan takle studentlivet, få kjæreste, gå på fest? Her er de praktiske og enkle tipsene. Produsert av LHL med hjelp av Shaw Media. Støttet av Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Atopisk eksem – med fokus på familier til barn med atopisk eksem

  23/06/2020 Duración: 25min

  I denne episoden samtaler sykepleierne Kristine Fuskeland og Helle S. Grøttum om atopisk eksem. Hva er det? Hvordan behandle og hvordan leve best med sykdommen. Lytt og få gode råd og tips for en bedre hverdag med atopiske eksem.  Produsert av LHL med hjelp av Shaw Media. Støttet av Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Astma - hvordan behandle og leve best med sykdommen

  19/03/2020 Duración: 18min

  I denne episoden forteller lungespesialist Olav Kåre Refvem om astma. Hva er det? Hvordan behandle og hvordan leve best med sykdommen. Produsert av LHL med hjelp av Shaw Media. Støttet av Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hva er søvnapné og hvordan arter dette seg?

  04/11/2019 Duración: 38min

  Mange i Norge har søvnapné og vet det ikke selv. Hva er søvnapné og hvordan arter dette seg? Gjester er Nils Henrik Holmedal (overlege) og Pål Stensaas (leder i Søvnforeningen). Produsert av LHL med hjelp av Shaw Media. Støttet av Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Kols - hvordan behandle og leve best med sykdommen

  07/06/2019 Duración: 21min

  I denne episoden forteller lungespesialist Olav Kåre Refvem om kols. Mange vet ikke at de har kols. Hva er det? Hvordan behandle og hvordan leve best med sykdommen. Produsert av LHL med hjelp av Shaw Media. Støttet av Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Afasi - hvordan leve godt med denne språkforstyrrelsen

  27/05/2019 Duración: 40min

  Afasi er en språkforstyrrelse som følge av sykdom eller skade i hjernen. I denne episoden skal du få høre mer om dette og hvordan en kan leve et godt liv, selv om en har problemer med språket. I Norge er det mellom 5-10 000 personer som lever med afasi. Produsert av LHL med hjelp av Shaw Media. Støttet av Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Renhold og inneklima i hjemmet

  08/05/2019 Duración: 15min

  Såpe er ut - vann er inn. Vasker du riktig? Valg av metode for renhold i hjemmet har stor betydning for inneklima og helse. Vi tar for oss renhold og inneklima i hjemmet. Hva anbefales  og hvorfor er dette viktig for helsa? Produsert av LHL med hjelp av Shaw Media. Støttet av Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Allergivennlige planter og blomster

  04/04/2019 Duración: 11min

  I denne episoden snakker vi om hvilke blomster og planter som du absolutt bør unngå hvis du er allergisk. Samtidig fortelles det om hvilke planter og blomster er allergivennlige. Produsert av LHL med hjelp av Shaw Media. Støttet av Stiftelsen Dam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

página 1 de 2