Siste Med Marie Simonsen

Informações:

Sinopsis

På den siste dagen av arbeidsuka vil Dagbladets Marie Simonsen gi deg det beste av det siste innen politikk og nyheter. Enten du er enig med henne eller ikke.

Episodios

 • Vi er tilbake!

  10/08/2020 Duración: 04min

  Nicolai og Marie er endelig tilbake etter ferien! Og det med én god, og én dårlig nyhet.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Historisk voldtektsdom

  03/07/2020 Duración: 21min

  Kulturprofilen Gaute Drevdal ble i Oslo tingrett dømt til 13 og et halvt års fengsel for ni voldtekter og seksuell omgang med en mindreårig. Drevdal har anket dommen, og mener han er utsatt for en mobbekampanje. Tidligere Natt og Dag-kollega Kari Kristensen mener løsarbeidersamfunnet legger til rette for overgrep.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Har vi fått en ny landsmoder?

  25/06/2020 Duración: 30min

  Et høydramatisk halvår ligger bak oss, og fredag 25. juni oppsummerer statsminister Solberg begivenhetene på sin halvårlige pressekonferanse. Har regjeringen rustet oss godt nok for å gå tilbake til hverdagen etter corona? Og har vi fått en ny landsmoder? See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Nå kan det bli stappfullt på norske veier

  23/06/2020 Duración: 17min

  «Siste» beveger seg inn i feriemodus. Og det er ikke bare Marie og Nicolai som for første gang skal på bilferie i Norge. Ifølge Statens Vegvesen skal tre av fire nordmenn ut på landeveien for å feriere i sommer. Hva gjør det med trafikksikkerheten, når veldig mange av oss skal kjøre bobil for aller første gang? Og attpåtil langs smale, bratte og svingete vestlandsveier?  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Historisk drama: Korrupt politimann dømt til 21 år

  19/06/2020 Duración: 16min

  Den tidligere politimannen Eirik Jensen ble i dag dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av narkotika. Samtidig får den virkelige narkobaronen Gjermund Cappelen en langt lavere straff. Hvordan kan det ha seg?  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Slåss mot vindmøller

  18/06/2020 Duración: 35min

  Motstanden mot vindkraft er økt til orkan styrke. Naturvernere står mot klimaeliten; distriktene mot sentralmakta i Oslo. Ikke minst handler det om medbestemmelsesrett og lokalbefolkning som føler seg overkjørt av Stortinget. Fredag legger regjeringen frem en stortingsmelding som skal komme motstanderne i møte. Er det nok til å roe stormen? Vi snakker med forskningsleder Lars H Gulbrandsen ved Fridtjof Nansens Institutt, vindkraftentusiast Geir Ramnefjell og Kari Thue som sultestreiker utenfor Viken Fylkeskommune.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Er Norge klar for haiene i FNs sikkerhetsråd?

  17/06/2020 Duración: 23min

  Enorme ressurser er brukt på å få Norge inn i FNs sikkerhetsråd. Hva skal vi få ut av det? Og koster det mer enn det smaker, når vi kan ende som kasteball mellom stormaktene? Tove Gravdal har skrevet bok om FNs høyeste maktinstans og forklarer hva vi kan bidra med.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • - Vi må påminnes historien, ikke viske den ut

  12/06/2020 Duración: 20min

  I USA halshugger de statuer av Columbus og sørstatsgeneraler. Nå raser debatten også her. I Norge vil kritikerne rive Ludvig Holberg og Winston Churchill ned fra pidestallene og bydelen Møhlenpris i Bergen bør endre navn. Medieviter Jostein Gripsrud synes det er en dårlig idé. - Vi må påminnes historien, ikke viske den ut, sier han. Men tvinger debatten oss til å tenke nytt om de som for mange er gårsdagens helter? See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Personvernet er dødt. Lenge leve personvernet!

  09/06/2020 Duración: 23min

  Torsdag vedtar Stortinget en ny lov som tillater masseovervåking av all internettrafikk som krysser landegrensene våre. Betyr det at vi bare må gi opp personvernet? See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Trumfer smittevern antirasisme?

  08/06/2020 Duración: 20min

  Helgens demonstrasjoner gikk fredelig for seg, men i kommentarfeltene barker nå folk sammen. Demonstrantene blir kalt for egoister og kritikerne for rasister. Trenger vi et kraftigere oppgjør mot rasisme i Norge? See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • USA på vippepunktet: - Har alltid vært på vei mot borgerkrig

  05/06/2020 Duración: 45min

  Folk demonstrerer i alle USA sine 50 stater og Donald Trump truer med militæret. Hva er veien videre for en nasjon med slaveri og diskriminering helt sentralt i historien? Vi snakker med USA-ekspert Hilde Restad og sosialantropolog og amerikaner Michelle Tisdel. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Full krig mellom Trump og Twitter

  29/05/2020 Duración: 26min

  Donald Trump er Twitters største og mest profilerte bruker. Men nå er det gjensidige avhengighetsforholdet satt på en skikkelig prøve.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Slaget om biotekloven

  26/05/2020 Duración: 21min

  Stortinget stemte i dag over den største liberaliseringen av bioteknologiloven noen sinne. Det ble en thriller uten like, med et parti under sperregrensen på målingene i sentrum. Hvorfor er progressive Norge så bakstreversk når det gjelder nye muligheter for å skape liv? See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Hylland Eriksen håper: Livet etter corona

  22/05/2020 Duración: 30min

  Framtiden står for døren. Som alltid. Men en pandemi skaper litt mer spekulasjoner om hva den bringer enn vanligvis. Sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen håper krisen kan bidra til å skape en bedre verden.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Kan nordmenn redde det norske reiselivet?

  19/05/2020 Duración: 23min

  Det blir nok ingen utenlandsferie på oss i sommer. Men er det så dumt? Reiselegenden Jens A. Riisnæs mener Norge er det beste landet i verden å feriere i. Christine Baglo forklarer hvorfor, og gir tips om hvor du bør legge ferien. Konsernsjef i Nordic Choice Torgeir Silseth krysser fingrene for at gode tilbud vil lokke nordmenn inn på hotellene.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Pinsdebatt, globalisme og nasjonalisme

  15/05/2020 Duración: 28min

  En pins har satt sinnet i kok hos flere: Er det greit at regjeringen samler seg om FNs bærekraftmål midt i coronakrisa? Og finnes det en særnorsk, litt snillere variant, av nasjonalismen? Vi snakker med Jon Helgheim, Knut Arild Hareide og historiker Nik Brandal. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Tilbake på jobb og slush i iskanten

  08/05/2020 Duración: 19min

  Alle er enige om at vi ikke skal bore etter olje nord for iskanten. Så da må vi diskutere hvor kanten går! Regjeringen foreslår en ny definisjon, men hverken miljøvernerne eller oljenæringa er fornøyde. Og endelig begynner Norge å åpne for business. 6. mai tok vi årets første utepils sammen med Karl-Henning Svendsen. Han eier puber og restauranter over hele Oslo. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Insektsdød og solidaritet

  01/05/2020 Duración: 26min

  Naturtap har like store økonomiske konsekvenser som klimaendringene. Men regjeringens tiltaksplan mot insektsdød er triste greier, mener lederen av miljøorganisasjonen Sabima, Christian Steel. Kagge-redaktør Tuva Ørbeck Sørheim liker å synge kampsanger på 1. mai. Hør hvilken hun valgte å synge for oss. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Dugnad og slutten på olja

  24/04/2020 Duración: 28min

  Marie skulle ha vært i London denne helgen, men det er et lite offer. En som virkelig har tatt en kule for laget er gründer Anne Karin Nordskag som heldigvis har en god forretningsidé i disse tider: kurs i videomøter. Thina Saltvedt forteller hvorfor ingen arvet tittelen hennes som oljeanalytiker da hun tok et grønt skifte. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Tragedie i New York, åpning i Norge

  17/04/2020 Duración: 31min

  17. mai er avlyst. Samtidig vil regjeringen ha en gradvis og kontrollert åpning av samfunnet. Fikser vi begge deler? Dagbladets debattleder, Martine Aurdal, skryter av coronadebatten i Norge og forklarer de ulike posisjonene og strategiene. USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale er innestengt i Brooklyn og forteller Marie om helvete utenfor og hvorfor guvernør Andrew Cuomo har større tillit enn sjefen i Det hvite hus. See omnystudio.com/listener for privacy information.

página 1 de 7