Serieprat

Informações:

Sinopsis

En ukentlig podcast fra Aftenposten om TV-seriene alle snakker om akkurat nå. Med subjektiv synsing, sladder og serietips. I studio Cecilie Asker, Jonas Brenna og Einar Aarvig.

Episodios

 • Ettersnakk med Henriette Steenstrup: Hvordan lager man årets seriesuksess?

  29/06/2021 Duración: 46min

  Henriette Steenstrup står bak en av årets aller beste serier i Pørni og kommer rett fra siste opptaksdag på sesong to. Hun forteller om hvordan hun lagde serien, hvordan hun har taklet suksessen og vi graver så klart etter detaljer om den nye sesongen - og får dem. Kanskje har vi også klart å påvirke Henriette til å lage enda flere sesonger. Det er lov å håpe! God sommer!

 • BONUS! Etter lørdag: - Et så viktig tema må for f*** gjøres skikkelig!

  27/06/2021 Duración: 30min

  TV2 sier de vil at deres nye serie om overgrep skal skape debatt, og det gjør den i alle fall hos oss. Ikke bare om samtykkelov og hva et overgrep er - men også om serien egentlig er noe bra. Og vi kommer med en deilig sommerannonsering! Vi får nemlig storfint besøk på onsdag, av en av årets største Serieprat-favoritter!

 • Veneno: Prostituerte trans-kvinner i Madrids bakgater + våre Pride-favoritter

  22/06/2021 Duración: 32min

  Veneno på HBO Nordic forteller historien om den spanske transkjønnede TV-stjernen Christina Ortiz Rodríguez, bedre kjent som «La Veneno». Men trenger vi helt egne TV-serier som fronter homofile og transpersoner? Vi prøver å komme fram til et svar - og har med oss våre skeive film- og seriefavoritter.

 • Loki: En likanes superskurk for oss alle

  15/06/2021 Duración: 23min

  Disney+ spinner videre på Avengers-superhelter av norrønt slag, når den skurkete, men sjarmerende broren Loke får sin egen serie. Det får fram nerden både i de som ikke kan noe om hverken norrøn mytologi eller Avengers - og de som har sett hele katalogen og kan den på rams. Gjett hvem som er hvem!

 • Oslo: Da norske vafler og whisky skulle skape fred i Midtøsten

  08/06/2021 Duración: 30min

  Serieprat tar et steg utenfor komfortsonen med filmversjonen av et teaterstykke om Oslo-avtalen, som skulle bidra til fred i Midtøsten. HBO-filmen byr på Hollywood-stjerner som portretterer helt ekte, vaffelspisende nordmenn. Men fungerer «Oslo» best som film eller teater? Eller som fredsavtale?

 • Friends: The Reunion - kynisk og overfladisk eller deilig nostalgisk?

  01/06/2021 Duración: 31min

  Den hvor Serieprat-gjengen snakker om Friends-gjengens nostalgiske gjenforening på HBO Nordic! Var det egentlig noe vi trengte nå? Én i panelet begynte å gråte etter 30 sekunder, mens andre ikke er like nostalgisk anlagte.

 • The Crime of the Century: Er dokuserien om opioid-krisen i USA like vanedannende som de livsfarlige pillene?

  25/05/2021 Duración: 30min

  Reseptbelagte opioider har tatt livet av en halv million amerikanere de siste 20 årene, og ifølge denne dokumentaren er systemet som lot det skje gjennomsyret av korrupsjon. Dokumentarfilmskaper Alex Gibney tar oss med på innsiden av opioid-krisen i USA, og viser hvordan penger, makt og lobbyister kan skaffe deg nesten hva som helst.

 • The Nevers: Kan algoritmer lage bra TV?

  18/05/2021 Duración: 28min

  HBOs nye algoritmestyrte fantasyperiodedrama, The Nevers, kombinerer alt fokusgruppen kan ønske seg: 1890-tallets London, steampunk, girlpower, kostymer og overnaturlige krefter. Men funker det?

 • Mare of Easttown: Kan Kate Winslet redde en helt ordinær Tv-serie?

  11/05/2021 Duración: 26min

  Titanic-stjerna Kate Winslet skinner som haltende, e-sigarettrøykende drapsetterforsker i en småby i Pennsylvania. Men er det nok til å dra lasset? Og er dette egentlig en krim eller et småbydrama? En heldig lytter får spilt av sitt lyttertips og vinner merch. Send oss ditt serietips som lydmelding på Facebook Messenger, så kan det bli ditt tips vi plukker ut!

 • Pørni: Noe så sjeldent som en skikkelig bra norsk drama-komedie

  05/05/2021 Duración: 26min

  Henriette Steenstrup debuterer som både manusforfatter og serieskaper, og for en debut det er! Einar har identifisert x-faktoren og det trekkes paralleller til både Pamela Adlon og Better Things - da vet du at det slår an.

 • Exterminate All the Brutes: - Hvorfor lærte vi ikke dette på skolen?

  28/04/2021 Duración: 29min

  Hvor mye kan du takke slavehandel og folkemord for din velstand i dag? Raoul Pecks nye dokumentarserie på HBO tar for seg kolonialismens mørke historie. Og Europa kommer ikke godt ut av det. Send oss ditt serietips som lydmelding på Facebook Messenger og vinn Serieprat-merch!

 • Snabba Cash: Funker drama bedre på svensk enn norsk?

  21/04/2021 Duración: 26min

  Det blir «kulturkrig» i studio når svenske «Snabba Cash» skal opp mot norske dramaserier. Noen mener de svenske er mer troverdig, andre mener dette kunne vært skrevet av Jan Bøhler.

 • Bortført: Hvorfor funker ikke TV2s storsatsing som den skal?

  14/04/2021 Duración: 27min

  TV 2 klinker til med storslått kidnappingsdrama fra Midtøsten, men det spørs om de når helt opp til sammenligninger som Fauda og Homeland. Er det faktisk sånn at norsk drama ikke kan bli skikkelig bra? Send oss ditt serietips som lydmelding på Facebook Messenger og vinn Serieprat-merch!

 • Justice League: Verdt 700 millioner?

  07/04/2021 Duración: 28min

  Filmskaper Zack Snyder fikk aldri fullføre filmen slik han ville. Nå er Justice League klippet om til en fire timers HBO-serie. Én i gjengen blir så revet med at han føler vekten av selve tyngdekraften. En annen føler kun uutholdelig kjedsomhet. Gjett hvem? Send oss ditt serietips som lydmelding på Facebook Messenger og vinn Serieprat-merch!

 • Small Axe: Opprørende og dansbart om strukturell rasisme

  24/03/2021 Duración: 29min

  Steve McQueen fortsetter der han slapp med «12 Years a Slave». Antologien «Small Axe» (NRK) byr på fem heftige historier om strukturell rasisme i England. Det blir mye dansegulv – for denne serien kan omvende selv den største reggae-kritikeren i gjengen (gjett hvem!). Send oss ditt serietips som lydmelding på Messenger og vinn merch.

 • Delete Me: Hjemme alene fest med Exit-barna

  17/03/2021 Duración: 28min

  Hvordan løser du at dialogen i norske tv-serier ofte blir «cringe«? Delete Me-regissør Marie Kristiansen velger å lene seg tungt på bilder, symbolikk og musikk. Og spektakulære visuelle grep som bodycam. Einar utbryter at «-Dette er norsk tv-historie!». Men bunnpunktene er også lave. Send oss lydmelding med ditt serietips på Facebook Messenger og vinn merch!

 • Exit S2: - Sett på no' Nick Cave a!

  10/03/2021 Duración: 31min

  Andre sesong av sjokkserien Exit byr på mer guttastemning. Består den Bechdel-testen? Og er det så nøye, eller er det best å ta av seg de akademiske hornbrillene og behandle serien som det den er: En etterlengtet, drøy fest? Send oss ditt serietips på Messenger og vinn fersk merch!

 • Clarice: Fikk du mareritt av Nattsvermeren? Denne spinoffen gir deg søvnen tilbake

  03/03/2021 Duración: 23min

  Jodie Foster er byttet ut med «Home and Away»-skuespiller Rebecca Breeds. Du har ikke en gang rettigheter til å si navnet på Hannibal Lecter, kannibalen som ble udødeliggjort av Anthony Hopkins i 1991. Dette var serieskapernes utgangspunkt for Viaplay-serien «Clarice». Hvordan gikk det? Send oss beste serietips på Facebook Messenger og vinn Serieprat-merch!

 • Ettersnakk med Steinar Sagen: – Det blir cum på rattet i sesong 2

  01/03/2021 Duración: 44min

  Hils Serieprats første gjest velkommen! Serieskaper Steinar Sagen avslører hvilke scener han måtte gi slipp på da NRK skulle skape «folkelig mørke» Maxitaxi Driver. Det blir en del Sopranos. Og et lass av anbefalinger. Steinars referanser: Nighty Night (BBC), This Time with Alan Partridge (BBC), Human Remains (BBC), The Sopranos (HBO), Seinfeld (Viaplay), Curb Your Enthusiasm (HBO) og Talking Sopranos (podkast).

 • It's a Sin: Pikk, Pet Shop Boys og epidemi

  24/02/2021 Duración: 31min

  AIDS har tatt livet av 32 millioner mennesker og satt spor i langt flere. Også i Jonas, som ikke turte å HIV-teste seg før han ble 30. HBO-serien «It's a Sin» åpner med Pet Shop Boys på full guffe, men det er neppe noen spoiler å si at det ender mørkt. Var vi ikke ferdige med at homofile alltid har AIDS på tv, eller klarer britene å tilføre noe nytt? Og må man være skeiv for å spille troverdig homo?

página 1 de 8