Terepjáró

Informações:

Sinopsis

Hiteles, idszer és gyors. Ez a Muravidéki Magyar Rádió helyi hírekkel szolgáló msorának mottója. Hallgassa Ön is hétftl szombatig 15.00 órakor.

Episodios

 • Egyforma jogokat és fizetséget minden dolgozónak

  17/01/2023 Duración: 04min

  Az outsourcing, azaz kiszervezés évekkel ezelőtt szinte divattá vált. A költségcsökkentésre és hatékonyságra hivatkoztak a vállalatok, amelyek bizonyos munkák elvégzését külső kivitelezőkre bízták. A Szlovén Vendéglátó és Turisztikai Dolgozók Szakszervezete egyenlőséget követel az összes alkalmazott számára a Sava Turizem Rt.-ben történtekre figyelmeztetve. A szakszervezet követelését a Munka-, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium is támogatja.

 • Átadták a Hosszúfalu-hegyen a Zipline Vinarium drótkötélpályát

  16/04/2022 Duración: 05min

  A hivatalos megnyitón elsőként Magyar János, Lendva Község polgármestere és Cene Prevc, olimpiai ezüstérmes szlovén síugró ereszkedett le a 528 méter hosszú drótkötélpályán.

 • Újra itt a MEGRA

  14/04/2022 Duración: 05min

  2018-ban sikerült utoljára hagyományos keretek közt megszerveznie a Pomurski sejem Rt-nek Gornja Radgonán az építőipari, energetikai, kisipari és kommunális tevékenységekkel foglalkozó vásárt, a MEGRA-t. Most lehetőség nyílik e korábban jól bejáratott, szakmailag elismert és népszerű szemlét április 21-től 23-áig újra valóra váltani. A szervezők ma délelőtt osztották meg a nyilvánossággal a főbb tudnivalókat a vásárt illetően.

 • Creaton Lenti présgép átadó ünnepség

  16/10/2021 Duración: 03min

  Ünnepélyes keretek között, Szijártó Péter külügyminiszter jelenléte mellett indították el tegnap a Lenti Creaton tetőcserépgyár legújabb présgépét. A világszínvonalon is jelentős cég ünnepségén Dányi József járt.

 • Dobronakon fejeződött be a 20. ,,Szlovénia kerékpározik’’ rendezvénysorozat

  09/10/2021 Duración: 03min

  A rendezvényt a Dobronaki Turisztikai Egyesület szervezte és a Szlovén Kerékpáros Szövetség égisze alatt zajlott.

 • Lendva óvárosi részébe terjeszkedik a Vinarium szórt szobás szálloda

  01/12/2020 Duración: 04min

  Eredményes évet zár a Vinarium szórt szobás szálloda. A következő évet a meglévő szolgáltatás bővítésével szeretnék kezdeni – mondja Rok Petje, a Lendvai Turisztikai és Fejlesztési Közintézet megbízott igazgatója. Lendva óvárosának polgári lakásaiban történő szállásnyújtás a tervek megvalósításának következő lépése.

 • Murakon nemzetközi irodalmi fesztivál Lendván

  03/08/2020 Duración: 03min

  Két napja zajlott a horvátországi Muraszentmártonban a Murakon Murakon után elnevezésű nemzetközi irodalmi fesztivál, melynek szlovén résztvevői egy nappal később, tegnap a Lendvai Könyvtárban is felolvasták verseiket. A fesztiválról dr. Halász Albert, a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója a következőket nyilatkozta.

 • A II. világháború muravidéki határvonala 79 év után

  15/04/2020 Duración: 06min

  A Muravidéki Múzeumban márciustól a Szlovénia megszállási határvonala 1941 és 1945 között című kiállításra került volna sor a határvonal muravidéki szakaszára vonatkozóan. A járvány következményeként a múzeum zárva tart. Holnap azonban a Fb-on keresztül bemutatják a „Hlev je bil pod Nemci, hiša pod Madžari” című anyagot. Botka Ágnes összeállítása következik

 • Házi portéka, télapó és finom harapnivaló a Zala György Téren

  15/12/2019 Duración: 05min

  A Zala György Téren nyitotta meg kapuit ma délelőtt 10 órakor a karácsonyi házi vásár bazárral. Délutánra pedig a Télapó érkeztét is várhatják a gyerekek ugyanitt. Ezúttal jóval többen árulták kézműves áruikat, élelmiszereiket a muravidéki és magyarországi árusok, mint ahogy azt a havonta egyszer megvalósuló termelői vásárokon megszokhattuk.

 • A 15. Katalin-napi vásár elé

  23/11/2019 Duración: 02min

  Hétfőn benépesül a lendvai Fő utca. A Szent Katalin plébániatemplom védőszentjének ünnepén a kézművesek kirakják portékájukat, színek és illatok keverednek ilyenkor. A szervezők várják a vásárlókat, nézelődőket. Botka Ágnes előzetese következik.

 • Hogy a külföldi nyaraláskor ne legyen plusz költségünk…

  11/07/2019 Duración: 06min

  A nyár közepénél tartunk, a lakosság nagy része itthon vagy külföldön nyaral. A szolgáltatásokat készpénzzel vagy bankkártyával lehet fizetni. A Szlovén Fogyasztóvédelmi Szövetség hasznos tanácsokat közölt a külföldi költekezéshez, amelyeket jó lesz betartani, ha elhagyjuk az országot.

 • Biro-Smej emléktorna Gyertyánosban

  17/06/2019 Duración: 05min

  Gyertyánosban rekkenő hőségben rendezték meg szombaton a Biro-Smej emléktornát, amelyen öt csapat küzdött a dobogós helyezésekért. A győztesnek járó serleget a horvát Vučetinec vehette át. Büntetőrúgásokban Tomaž Huzjan Feher maga mögé utasította a népes mezőnyt. Gönc Edit riportja.

 • Dobronakon foci alközpont működik a nyártól

  17/06/2019 Duración: 05min

  Szombaton focitoborzót tartott a Nafta 1903 Labdarúgó Klub Dobronakon, ahova Gönc Edit is ellátogatott.

 • H2O – az I. Sz. Lendvai KÁI iskolaújságjának új számáról

  17/06/2019 Duración: 03min

  Új köntösben, minőségi nyomdatechnikával, kihívó tartalommal jelent meg a H2O című, az I. Sz. Lendvai KÁI iskolai újságja, amelyről Štampah Misi magyar szakos tanárral, a lap egyik szerkesztőjével Botka Ágnes beszélgetett a kilencedikesek ballagási ünnepélyének kavalkádja közepette.

 • Egész nyáron szervezett, ingyenes mozgás mindenkinek

  17/06/2019 Duración: 09min

  Lendva egészséges város címmel egész nyáron, a hét 6 napján egy-egy korosztálynak tornát szerveznek az 1. Sz. Lendvai KÁI melletti szabadtéri sportpályán. A gyaloglás, a funkcionális torna, a reggeli mozgás, a futás szakmai vezetéssel folyik hétfőtől szombatig. A lakosság számára a programok ingyenesek. A részletekről Cigan Szilvia a kivitelezővel, Tjaša Horvattal készített beszélgetést.

 • Nem csupán tárgyi, lelki érték is!

  01/06/2019 Duración: 07min

  Egy régi, patinás, szépen kimunkált tárgy önmagában is esztétikai élményt nyújt. Azonban, ha szakrális tárgyról van szó, akkor a puszta tárgy lelki értékkel is gazdagodik. A lendvai Galéria-Múzeum a Lyndvamuseum sorozat tizenharmadik számaként bemutatta az »Erős vár a mi Istenünk« című könyvet. A kiadvány témája: Lendva-vidék és a nemzetiségi terület szakrális öröksége. A munkát péntek este ünnepélyes keretek közt tárták a nyilvánosság elé a lendvai Zsinagógában. Szabó Márk összeállítását hallják:

 • A vízparti települések találkozója a Bakonaki tónál

  01/06/2019 Duración: 04min

  A tavak és más vizek menti települések idegenforgalmi egyesületei találkoztak Dobronakon. A Bakonaki tónál mintegy 500 vendég élvezhette a táj adta lehetőségeket, a szakemberek pedig tanácskozáson cserélték ki véleményüket arról, a környéknek milyen idegenforgalmi lehetőséget és kihívást jelent a víztározó. Cigan Szilvia is a helyszínen volt.

 • Ilyen szép a világ közelről

  01/06/2019 Duración: 03min

  A szitakötő összetett szeme, a lepkeszárnyak suhogása, az esőcseppek tökéletes alakja. Petar Sabol makró fényképei a minket körülvevő világ gyönyörűségét és tökéletességét tárják fel. A csáktornyai fotós egyébként a szakmájának egyik legjobbja, hisz a világ 50 legjobb makró fotósa közt tartják számon. Egyéni kiállítását a lendvai polgárság múzeumának tőszomszédságában lévő kiállítóteremben nyitották meg péntek este. Szabó Márk riportja:

 • 24. Primož Trubar művésztelep kiállítás Lendván

  01/06/2019 Duración: 01min

  Pénteken a lendvai Lipa szállodában nyílt meg a 24. Primož Trubar művésztelepen készült festmények kiállítása. A 2018-as művésztelep a Primož Trubar Szlovén Protestáns Egyesület, a Szlovén Evangélikus Egyház és Moravske Toplice Község segítségével valósult meg.

 • Tabuk nélkül – Nepál – Parragi Hilari előadása

  01/06/2019 Duración: 07min

  Zalalövőn a Salla Művelődési Központban tartott előadást Tabuk nélkül – Nepál címmel Parragi Hilari, az ELTE kulturális antropológia szakának végzős hallgatója.

página 1 de 5