Streamingpodden

Informações:

Sinopsis

Streamingpodden är en podd för dig som är intresserad av streaming-teknik och industrinyheter i området. Av och med Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson. Produceras av Eyevinn Technology - specialister på videoteknik och mediadistribution.

Episodios

 • Avsnitt 36: It's business time

  31/05/2021 Duración: 27min

  Det händer mycket i branschen just nu och mycket tyder på att 2021 blir ett år av stora uppköp och sammanslagningar. I detta avsnitt går vi igenom de senaste nyheterna och har du inte hängt med i svängarna så får du här en bra sammanfattning. Medverkande: Jonas Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology. Producent: Jonas Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution. Poddtips: Demuxed, Matt, Phil, and Heff speak with Rob Walch. They discuss the JavaScript library hls.js, tactics for recruiting open source maintainers, and Rob’s experience working on the web player team at JW Player. https://open.spotify.com/episode/4XE9VxR6ocjwhp6Zva2QxB?si=c883jMMjRCOJn6KZTcLrLg Jay Lee, VP of Product Experience at the NBA https://open.spotify.com/episode/2WScWakdkLltyG1WHWjaSc?si=Bz0QYCtKSr6WgYMzCXUPkA

 • Avsnitt 35: Spice up the Sports

  22/04/2021 Duración: 35min

  I avsnitt 35 återkommer vi till ämnet sport och diskuterar hur upplevelsen kring sport skulle kunna utvecklas med de tekniska möjligheter som streaming ger. Vi har också sett att Samsung TV Plus finns här i Sverige. Något som lägger grunden för en typ av fri-tv som vi pratat om i tidigare poddar. Apple lanserar ny Apple TV och vi diskuterar Netflix senaste kvartalsrapport. Avslutningsvis tipsar vi om några andra poddar att lyssna på. Medverkande: Jonas Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology. Producent: Jonas Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution. Poddtips: Jason Kilar (WM): https://open.spotify.com/episode/5ArrBNWtJPY1fPqM9HH09k?si=YOycYE67Qy65XKa6vEV2JQ Ted Sarandos (Netflix): https://open.spotify.com/episode/0j1tv82ByOlW7LPiKPMieP?si=QOjZzXLgTlSNs1PLKetSEA

 • Avsnitt 34: A Streaming Service built on Open Source components

  31/03/2021 Duración: 30min

  Efter ett oplanerat längre uppehåll är vi äntligen tillbaka med ett nytt avsnitt och med anledning av att den populära open source-videoprogramvaran VLC firar 20 år så ägnar vi avsnitt 34 åt open source (öppen källkod). Tillsammans med oss har vi Gustav Grusell från Sveriges Television som delar med sig av SVT's erfarenheter från att använda öppen källkod och hur de bidrar tillbaka. Paramount+ lanseras i Norden i dessa dagar men var hittar man tjänsten idag egentligen? Medverkande: Jonas Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology. Gustav Grusell från Sveriges Television. Producent: Jonas Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution. Länkar: - https://www.svt.se/opensource/index - https://www.cederquist.se/om-cederquist/aktuellt/artiklar/2017/fallgropar-med-open-source--och-fyra-enkla-atgarder-ni-kan-vidta-for-att-undvika-dem/

 • Avsnitt 33: When the audience can't come to you

  21/01/2021 Duración: 46min

  När det inte längre finns någon möjlighet att bjuda in din publik till dina lokaler och publiken finns där ute på Internet så börjar streaming bli ett alternativ för fler och fler aktörer. Vilka komponenter och delar består en streaming-lösning av och vad är viktigt att tänka vid val av färdig lösning eller vid utveckling av en egen lösning? Baserat på vår "blueprint" går vi igenom detta i avsnitt 33 samt bjuder på en del nyheter i streamingteknikområdet. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology. Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 32: Green Streaming

  13/12/2020 Duración: 39min

  Vilken miljöpåverkan har den ökande grad av streaming och streamingtjänster är huvudämnet vi diskuterar i avsnitt 32. Utöver det tar vi upp Warner Media som släpper sina nya biofilmer på HBO Max, Disney's siffror, Discovery Plus och avslutar med en utblick mot 2021. Med detta avsnitt rundar vi av det annorlunda året 2020 och är tillbaka igen nästa år! Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology. Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 31: We Love TV

  20/11/2020 Duración: 28min

  Fira World TV Day genom att lyssna på det 31:a avsnittet av Streamingpodden. Den här gången bjuder vi på en redogörelse från delar av OTT Executive Summit som i år hölls virtuellt. Utöver det lite korta nyheter från veckan som varit. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology. Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 30: It's time to move FAST

  21/10/2020 Duración: 30min

  I det 30:e avsnittet ägnar vi främst tid åt att förklara Free Ad-supported TV (FAST). Är det Internet-baserade alternativet till fri-TV? Vi berättar även om DRM-skyddet Widevine L3 som tidigare har knäckts men nu ligger instruktioner hur man gör publikt tillgängligt på nätet. Hur påverkar det och vad kan man göra för att förhindra otillåten spridning? Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology. Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 29: The House of the Mouse

  07/10/2020 Duración: 39min

  Disney+ är nu här och som enligt Mediavision redan har 450 000 svenska hushåll som kunder. Hur har lanseringen gått och vad händer nu när både Disney och resten av Hollywood inte längre får ut sina premiärer på bio? Vi pratar även om den nya typen av reklamfinansierade free-to-air kanaler vi ser etableras framförallt i USA, och när ser vi liknande här i Europa? Det och mycket mer hör ni ett fullspäckat första avsnitt efter sommaruppehållet. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology. Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 28: Can I Live Stream it?

  24/06/2020 Duración: 41min

  I tider när stora folksamlingar är förbjudna och tekniken finns för gemene man att live-streama är det relativt enkelt att live-streama sitt barns idrottsevenemang till andra föräldrar. Men vad är det för regler som man då behöver förhålla sig till? Vår gäst Henrik Lindstrand från advokatfirman Cederquist hjälper oss reda ut detta. Äntligen har vi fått ett datum för när Disney+ lanseras i Sverige och Twitch-utmanaren Mixer läggs ned. Det och mycket mer i ett fullspäckat avsnitt av Streamingpodden. Sista avsnittet innan sommaruppehållet. Glad sommar! Medverkande: Jonas Rydholm Birmé, Magnus Svensson från Eyevinn Technology och Henrik Lindstrand från advokatbyrån Cederquist. Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 27: Weekdays at 2pm

  19/05/2020 Duración: 37min

  I det 27:e avsnittet gästas vi av Torbjörn Däcker från MBrace. När Mbrace vann upphandlingen för Folkhälsomyndigheten i höstas kunde ingen ana att det skulle bli så mycket jobb med den myndigheten. Över 50 st press-sändningar har det blivit så här långt. Hör Torbjörn berätta hur det går till och hur de anpassat sina sändningar för att journalister som nu inte kan vara på plats kan deltaga. Vi diskuterar även Telia/TV4:as OTT-rättigheter som vi nu vet går till Discovery och att det blir klart att det inte heller blir något IBC i år. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé, Magnus Svensson från Eyevinn Technology och Torbjörn Däcker från MBrace. Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 26: Streaming is the New Black

  06/05/2020 Duración: 30min

  I avsnitt 26 redogör vi i podden hur det gått får de stora Streamingjättarna, hur cord-cutting tar fart, nygamla streamingtjänster och vad hände med NAB 2020 egentligen? Utöver det så berättar vi om initiativen #hållpublikenborta och #swemester2020 som lanserats i dessa Corona-tider, och berättar om tjänsten Vionel som lanserades 2015 men aldrig slog. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology. Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 25: Just one more quick bite

  17/04/2020 Duración: 27min

  Det 25:e avsnittet av Streamingpodden spelas fortfarande in hemifrån och vi behandlar nya tjänsten Quibi, budgivningen om Champions League-rättigheterna, lansering av NBC's Peacock och NAB 2020 som skulle gått av stapeln nästa vecka. Vi avrundar avsnittet med det sorgliga konstaterandet att LHLS nu gått i graven och kan sorteras in under kategorin saker som aldrig slog. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology. Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 24: Show must go on

  27/03/2020 Duración: 32min

  I dagens avsnitt pratar vi om globala streamingtjänster såsom Netflix som lägger in bandbreddsbegränsningar för att inte svälta ut annan viktig trafik på Internet. Behöver man införa begränsningar eller skall inte videospelarna själva kunna hantera detta? Vi får också höra en intervju med Åsa Mällström på TV4 där vi får lyssna på vad hon och hennes avdelning gör på TV4. Vi pratar även om en stämning mot Netflix som Broadcom lagt fram och om Joost som aldrig riktigt slog. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé, Magnus Svensson från Eyevinn Technology och Åsa Mällström, Teknisk Produktspecialist på TV4. Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 23: Looking for broken streams?

  13/03/2020 Duración: 35min

  I detta avsnitt gästar Björn Westman podden och berättar om ett verktyg som de tagit fram för att skapa trasiga strömmar. Ja, ibland behövs även det. Vi får också höra Ida Renström på Red Bee Media berätta vad de gör på dagarna (och nätterna) som operatör i Playout. Utöver det så diskuterar vi Telia och Discovery-överenskommelsen, Comcast köper upp Xumo, Sisvel patentpool, Netflix avtal med Teaterförbundet och Boxee som aldrig riktigt slog. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology, Ida Renström team-lead / operatör Red Bee Media, och Björn Westman från Eyevinn Blogginlägg om Stream Corruptorn: https://medium.com/@eyevinntechnology/testing-your-video-player-with-bad-streams-c70cac51deab Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 22: Framing the Frames

  25/02/2020 Duración: 45min

  Ett fullspäckat avsnitt där Anders Cedronius gästar podden och berättar om ett open source initiativ han ligger bakom. Vi får också höra ett inslag med Emma Eklöf som berättar vad en studioman gör. I ett nytt kapitel i podden "saker som aldrig slog" tar vi i detta avsnitt upp Marlin DRM. Utöver detta så diskuterar vi Youtube TV, eventuella uppköp av annonsfinansierade streamingtjänster i USA och cord cutting-trenden som sägs nå nya höjder. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology, Emma Eklöf frilansande studioman, och Anders Cedronius från Edgeware Elastic Frame Protocol källkod: https://shorturl.at/ewAEV Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 21: And the rights to distribute goes to...

  07/02/2020 Duración: 28min

  Nu vet vi vilka som tog hem rättigheterna till Premier League i Norden från 2022 och 6 år framåt men vilka summor handlade det egentligen om? Vi behandlar även en ytterligare streamingtjänst som ser sitt ljus i Sverige, Super Bowl, Netflix och AV1 och hur många är det som säger upp sina TV-abbonemang egentligen? Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 20: Let's Speculate

  23/01/2020 Duración: 37min

  I årets första avsnitt spekulerar vi vilt om vilka som tar hem Premier League-rättigheterna, vem köper NENT och vad kommer nu hända med Telia och TV4? Utöver det kommenterar vi Amazon's senaste uppköp av svenska streamingteknikbolaget, nya versionen av Apple's low latency HLS, Netflix kvartalsrapport och Comcast/NBC's nya streamingtjänst Peacock. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 19: Entering a new TV Decade

  17/12/2019 Duración: 45min

  I avsnitt 19 som blir årtiondets sista avsnitt behandlar vi de teknologitrender vi ser närmast under 2020 och kommande åren. Vi pratar också om den pågående kampen om infrastruktursoberoende distribution, dvs OTT-rättigheter och hur Amazon Web Services rör sig mot att erbjuda större helhetsåtaganden vad gäller teknikleverans än tidigare. Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • EXTRA: TV-avbrott i kampen om OTT-rättigheterna

  12/12/2019 Duración: 08min

  Detta är ett extra-insatt avsnitt av Streamingpodden med anledning av den pågående avtalstvisten mellan TV4 och Com Hem. Den 11:e december 2019 släcktes TV4:as kanaler för kunder hos Com Hem. Detta på grund av en avtalstvist mellan kanalbolaget TV4 och TV-operatören Com Hem. Vad tvisten handlar om förklaras i detta extra-avsnitt av Streamingpodden. https://www.sydsvenskan.se/2019-12-12/tv-braket-comhem-bjuder-in-till-nytt-mote https://om.tele2.se/inga-framsteg-i-mote-med-telia/ Medverkande: Jonas Rydholm Birmé och Magnus Svensson från Eyevinn Technology Producent: Jonas Rydholm Birmé Programmet produceras av Eyevinn Technology - leverantörsoberoende specialister inom videoteknik och mediadistribution.

 • Avsnitt 18: Telia plus TV4 is true

  22/11/2019 Duración: 26min

  I avsnitt 18 behandlar vi det, i svenska branschens, stora samtalsämne om affären mellan Telia och TV4. Vad säger branschen om detta och vad skrivs om affären? Vi förklarar också skillnaden mellan TVE- och OTT-distributionsrättigheter. OTT-distributionsrättigheter som ingen distributör i Sverige idag har men kommer direktivet från EU i samband med godkännandet innebära en öppning för detta? https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/analys-telias-svaga-agarstyrning-ger-regeringen-huvudvark https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svantesson-utred-hur-staten-kan-lamna-telia https://www.mynewsdesk.com/se/telenor_ab/pressreleases/beskedet-om-bonnier-och-telia-baeddar-foer-saemre-villkor-foer-tv-kunderna-2942545 https://www.dagensmedia.se/medier/rorligt/tv4-s-vd-om-affaren-en-avgorande-pusselbit/ https://www.dagensmedia.se/medier/rorligt/efter-teliaaffaren-c-more-ska-na-miljontals/ https://www.resume.se/kommunikation/media/spelet-bakom-jatteaffaren-darfor-var-bonnier-tvungna-att-salja-tv4/ Medverkande: Jonas Rydholm Birmé oc

página 1 de 3