Svingens Barnebokverden

Informações:

Sinopsis

Svingens barnebokverden er en månedlig podcast der forfatter Arne Svingen samtaler med norske barne- og ungdomsbokforfattere. Hvert program varer i cirka en time og har to gjester.

Episodios

 • Episode 50: Ingeborg Arvola og Eldrid Johansen

  16/02/2021 Duración: 01h14s

  I denne episoden er forfattergjestene Ingeborg Arvola og Eldrid Johansen. Ingeborg snakker om skriveentusiasme, fattigdom og livet med en firbeint Bond-skurk. Eldrid prater om hieroglyfer, musikaler og metoo i bokform. Og ikke minst viktigheten av å utfordre seg selv i voksen alder – for eksempel på skateboard.

 • Episode 49: Constance Ørbeck-Nilssen og Magnus Buen Halvorsen

  20/01/2021 Duración: 52min

  Constance Ørbeck-Nilssen snakker om hva som kan skje i en heis, jenta som aldri snakket og undring i bildebøker. Magnus Buen Halvorsen prater om ungdomsspråk, hva egen oppvekst betyr for skrivingen og det å skrive om noen med en annen kulturell bakgrunn.

 • Episode 48: Hjemme hos Rune Belsvik

  19/11/2020 Duración: 32min

  I denne episoden er vi hjemme hos forfatteren Rune Belsvik for å snakke med forfatterlegenden om hans bøker. Hele episoden er viet hans forfatterskap og vi får alt høre om skriveprosessen: at han aldri vet hvordan en bok skal ende, om hvordan han skriver tett opptil eget liv og hvilken bok som har betydd noe helt spesielt. I tillegg forteller han om tidenes strengeste lærer og at både Hotel Cæsar og Teenage Mutant Ninja Turtles har spilt en uvanlig rolle i forfatterskapet hans.

 • Episode 47: Knut Nærum og Marius Horn Molaug

  28/10/2020 Duración: 54min

  Denne gangen handler podcasten om humor for barn. Gjestene er forfatterne Knut Nærum og Marius Horn Molaug. Knut snakker om morsomheter på barnenivå, legenden Zinken Hopp, romskip og skrivende kjendiser. Marius forteller om virkelighetsflukt, farlige rektorer, rumper og hvor drøy han kan være i humoren. Dessuten har de felles opplevelser i Andeby.

 • Episode 46: Kristin Roskifte og Anders Totland (live)

  25/09/2020 Duración: 53min

  Gjestene er illustratør og forfatter Kristin Roskifte og forfatter Anders Totland. Roskifte snakker om familiebedriften, å tegne sine eiendeler og hvordan skissehefter blir til dagbøker. Hun forteller om 2768 personer i samme bok og hvor viktig det er å telle riktig. Anders Totland snakker om uheldige kommentarer under skolebesøk og hvorfor han han må gjøre alt han ikke kan. Han forteller om et hjem fullt av kristendomsbøker, sin voksende samling av andre forfatteres turnéanekdoter og det å være full på festival. Opptaket er fra Litteraturfestivalen på Lillehammer.

 • Episode 45: Tyra Tronstad og Elen Betanzo

  26/02/2020 Duración: 47min

  Tyra Teodora Tronstad snakker om Trolltun og Anne-Cath Vestly, telepatisk samfølelse med dyr og grader av selvkritikk. Hun forteller også om en helt spesiell haiketur med en våpenglad mann. Elen Betanzo snakker om romaner som stadig krymper, magiske kvarter, refusering av kollegaer og livet som forfatterpar.

 • Episode 44: Hilde Hagerup og Helene Uri

  27/01/2020 Duración: 44min

  Hilde Hagerup snakker om sin skrivende familie, suksessen med «Snøfall» og livet som professor. Hun forteller om hvordan hun gjorde film til bok og dengang hun pitchet en oppfølger til «Brødrene Løvehjerte» til Astrid Lindgren. Helene Uri snakker om sin store spennvidde i barne- og ungdomsbøker, det norske språket i framtiden og dengang en annen forfatter rappet ordene hennes.

 • Episode 43: Caterina Cattaneo og Magnhild Bruheim

  11/12/2019 Duración: 47min

  I denne episoden snakker forfatter Caterina Cattaneo om motgang i livet, destruktive forhold og den livsviktige skrivingen. Forfatter Magnhild Bruheim prater om bygda som åsted, de store mysteriene og sitt hemmelige liv som poet.

 • Episode 42: Gro Dahle og Flu Hartberg

  12/11/2019 Duración: 01h21s

  I denne epsioden snakker Gro Dahle om sine vanskelige ungdomsår, fordelene med hjemmeskole og hvordan landets mest spennende litteraturfamilie oppstod. Flu Hartberg prater om den vanskelige humoren, rare mellomnavn og tusenvis av sider med tegneserier.

 • Episode 41: Ørjan Karlsson og Liv Gulbrandsen (live)

  14/10/2019 Duración: 54min

  Ørjan Nordhus Karlsson snakker om hæren som litterær inspirator, rollespill og evnen til å jobbe overalt og når som helst. Liv Gulbrandsen prater om humor, fri gjendiktning og sitt svært spesielle møte med Margit Sandemo. Liveopptak fra Appelsiniafestivalen i Skien.

 • Episode 40: Aleksander Kirkwood Brown og Kristoffer Kjølberg

  15/09/2019 Duración: 49min

  Aleksander Kirkwood Brown snakker om ninjakommandører, bleke helter og lovene i Andeby. Han forteller om hvordan han har gjenopplivet Askeladden, det gode livet som tegneserieforfatter og hyggen ved å se skrekkfilm alene. Kristoffer Kjølberg snakker om hva illustrasjonene hans ikke inneholder, om fire drittunger og om 20 år gammel Dongery. Han prater om lykken ved den trykte skoleavisa, sitt kjærlighetsforhold til Donald og hvordan verdens verste ble til de beste.

 • Episode 39: Mari Moen Holsve og Heidi Linde

  15/08/2019 Duración: 01h14s

  Hør Mari Moen Holsve snakke om hvorfor hun bokdebuterte uvanlig tidlig og hvilken rolle angsten har hatt på skrivingen hennes – om omvendt. Hun forteller om sin rolle som hele Norges Sommerles-forfatter, om sin overgang fra fantasy til grøssere og hva forfatternes fagforening jobber med for tiden. Heidi Linde prater om sin balansering mellom litteratur og film- og tv-serier, motivasjonen for å berøre vanskelige temaer og det altoverskyggende ønsket om å fortelle historier.

 • Spesialepisode: Gutta som aldri slutta

  11/07/2019 Duración: 01h17s

  I mai arrangerte Arne Svingen festivalen Gutta som aldri slutta med en rekke av arrangementer for både barn og voksne. I denne spesialepisoden av Svingens barnebokverden blir det noen utdrag fra det som skjedde og hele kveldsarrangementet om gutter og lesing med Helga Flatland, Tom Egeland og Jon Ewo i panelet. Merk: Det er er lav lyd på den siste delen av programmet, så skru opp lyden.

 • Episode 38: Kaia Dahle Nyhus og Line Halsnes (live)

  17/06/2019 Duración: 46min

  Kaia Dahle Nyhus snakker om det å vokse opp i en tegnende og skrivende familie. Hun forteller om hvordan hun samler og arkiverer, om sitt drømmeprosjekt og om hvordan det er å jobbe med sin egen mor. Line Halsnes snakker om tanks og en oppvekst med militære hemmeligheter. Hun forteller om grisedisco, det å leke Gud og sitt store repertoar av stilarter. Episoden er spilt inn live på Lillehammer litteraturfestival med publikum i salen.

 • Episode 37: Fam Ekman og Dag Larsen

  16/05/2019 Duración: 46min

  Hør Fam Ekman snakke om sin lange og grensesprengende karriere som illustratør og forfatter. Hun prater om sin oppvekst i en kjent skuespillerfamilie, om ensomheten i historiene og bildebøkene som har betydd mest for henne. Hør Dag Larsen snakke om forfatterutdanningen, sitt syn på bokbransjen og egen forfattervirksomhet.

 • Episode 36: Thomas Enger og Helene Guåker

  11/04/2019 Duración: 58min

  Hør Thomas Enger prate om sin fascinasjon for krim, cliffhangere og golf. Han snakker også om hvordan han bygger opp sine historier, om sitt største kvinnelige forbilde og sine erfaringer med måkedritt. Helene Guåker prater om sitt altoppslukende behov for å skrive og sjangeren dikt for ungdom. Hun snakker også om rånere, gutta på mekk og det å klippe seg én gang i året.

 • Episode 35: Liv Marit Weberg og Alexander Løken

  12/03/2019 Duración: 50min

  Hør Liv Marit Weberg snakke om den fæle ungdomstida, livet som introvert og hvor nært hun skriver eget liv. Hør Alexander Løken prate om sin fascinasjon for monstre, sin mørkekjøring med hekser og hvor farlig det er å ha en kul frisyre.

 • Episode 34: Mariangela Di Fiore og Håkon Øvreås

  14/02/2019 Duración: 47min

  Hør Mariangela De Fiore snakker om camorraen i Napoli, diktsamlingen hun skrev som åtteåring og sin unike evne til å overraske. Hør Håkon Øvreås prate om rare superhelter, utilsiktet humor og en suksessbok som til forfatterens forbauselse fikk to søsken – og kanskje får flere.

 • Episode 33: Øyvind Holen og Marta Breen

  15/01/2019 Duración: 01h01min

  Øyvind Holen snakker om hip hop og tegneserier. Marta Breen snakker om feminisme og tegneserier. Sammen snakker ekteparet om å drive hverandre fram og at norske redaktører ikke alltid gjør jobben sin. De forteller om tegneseriesamlingen i kjelleren, jazzen i stua og samlere som kommer på døra.

 • Episode 32: Maria Parr og Øystein Runde

  13/12/2018 Duración: 53min

  Hør Maria Parr fortelle om å føle på presset og om sitt ujevne skrivetempo, finpussing og forventninger. Hun snakker om å være berømt i Russland, livet på landet og Tonje Glimmerdal som egentlig het Tore. Hør Øystein Runde fortelle om sine sjanser for å overleve som viking, fascinasjonen for stamceller og signering i blod. Han snakker også om egen strek, andres strek og tiden det tar å lage en oppfølger.

página 1 de 3